Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo heeft voor eigen publiek een soevereine overwinning geboekt op DOVO, dat de eerste periodetitel al op zak had en in aanloop van dit duel met zes punten meer drie plaatsen hoger stond op de ranglijst. Gezien de laatste zes resultaten in Ermelo waren de bezoekers op voorhand misschien wel tevreden met een punt en die hoop was er ook, omdat de gastheren het grote overwicht voor rust nog niet in doelpunten uitdrukte. Dat gebeurde na de thee wel. Na de 1-0 was er eigenlijk qua veldverhouding ook nooit echt zicht op een gelijkmaker, waarna het ook nog 2-0 werd. Die zege is een mooie opsteker voor de equipe van Stevan de Geijter en Jaap de Vries, als die in speelronde 24 op bezoek gaat bij de winnaar van de tweede periode, ACV. De Asser club en DOVO zijn een mooi duo van klassieke grootheden in het zaterdagvoetbal en het zou mooi zijn, als de geelzwarten zich daar met een derde periodetitel bij zouden kunnen voegen.
In vergelijking met de vorige wedstrijd tegen ASWH waren er in de basis twee wijzigingen; Eren Turan Yavuz stond rechtsback, waardoor Nicky van Hilten op de bank zat. Stef Nijland stond aan de aftrap in plaats van Jarno Westerman.

Sterke eerste helft DVS zonder doelpunten
DVS legde in de eerste helft een goede partij op de mat en aan niets was te zien, dat de bezoekers hoger stonden op de ranglijst. Het overwicht begon al meteen vanaf de aftrap, waarbij de gastheren in de 1e minuut al twee corners mochten nemen. In de 7e minuut moest Nick Hak op het middenveld ook al aan de noodrem trekken om een veelbelovende aanval over de as van het veld te onderbreken. Goed combinatievoetbal is DVS niet vreemd, maar dan ontbreekt het nog wel eens aan de eindpass, laat staan aan de afronding. Die eindpass was er nu zeker wel. Daarin onderscheidde Omar El Ghazouani zich in de eerste helft al wel in de eerste helft na een aantal wedstrijden wat onzichtbaar te zijn geweest. Helaas was die in de 9e minuut vanaf rechts net te hoog voor Lars van Wetering. Helemaal ongevaarlijk was DOVO niet. In de 15e minuut draaide Guido van Dijk zijn indraaiende schot vanaf links rakelings over de kruising van de verre hoek. Een minuut later kon de vrijgespeelde Eren Turan Yavuz voor DVS rechts van de achterlijn voorzetten.
Nu voorkwam een Veenendaler, dat de rechtsback een ‘friendly’ hoofd vond. Halil Ben Moussa draaide de afvallende bal uit de hoekschop goed in, waarna Sem de Wit en Nick de Bondt elkaar in een luchtduel blesseerden. De nieuwe corner leverde niets op. In de 20e minuut was DVS weer dichtbij de openingstreffer na een diepe bal op Benjamin Roemeon. Hij legde af op Maarten van Dijk, die direct uithaalde. Zijn schot was nog niet goed genoeg. Na die minuut slaagde DOVO er voor het eerst in om enige druk uit te oefenen op de Ermelose verdediging. Sem de wit kon echter ruimen, voordat een speler van DOVO van dichtbij over de bal na het laatste contact van Kian Visser de doellijn zou kunnen werken. Ook de verre inworp in de ‘zestien’ werd door de centrale verdediger weggekopt. Met hem en Tim van de Berg beschikt DVS ook over veel kopkracht. de bal. Vier minuten later bereikte Omar El Ghazouani aan de overkant de spits wel, maar nu trof Lars van Wetering de paal. De kans was nog niet over, maar nu stopte doelman Jeroen Vrolijk de rebound van Benjamin Roemeon op de doellijn met de voet. Ook nu resteerde slechts een corner. In de 32e minuut kwam Benjamin Roemeon na een goede combinatie door het hart van de verdediging vrij voor de doelman, maar een ‘Veens’ voetje kon nog net voorkomen, dat de aanvaller ook vol kon uithalen.
Dat de roodwitten duidelijk moeite hadden met het korte combinatiespel van DVS bleek ook nog weer eens, toen Omar El Ghazouani in de 35e minuut vastgehouden werd. De geelzwarten schroomden overigens ook niet om het van afstand te proberen. Zo ging een schot van zo’n 25 meter van Eren Turan Yavuz naast. De bezoekers kwamen tot aan de rust helemaal niet meer tot aanvallende daden, terwijl Omar El Ghazouani die Veenendaalse sluitpost beproefde met een schot bijna op de achterlijn. Zijn hand voorkwam, dat de bal koers zette naar de linker kruising. DVS kwam in die korte fase ook tot drie hoekschoppen. Uit de tweede schoot Eren Turan Yavuz knap in, maar de bal draaide net iets te veel naar buiten. Jeroen Vrolijk nam het risico niet en verwerkte de bal opnieuw tot corner. DVS bleef zoeken naar de verdiende voorsprong. In de 44e minuut leidde een goede combinatie en een actie van Omar El Ghazouani tot een vrije trap op de rand van de ‘zestien’. DVS heeft meerdere spelers, die hier wat mee kunnen. Nu belastte Gaston Salasiwa zich ermee. De inzet ging rakelings over de rechter kruising. De laatste schietkans vier minuten in de extra tijd was voor Stef Nijland; dat werd echter geblokt, zodat beide ploegen blanco aan de thee gingen.

DVS beloont zich na rust
Voor DVS was er weinig reden om te wisselen. Florian Wolf hoopte met Lulinho Martins een troef in te brengen met zijn snelheid en vaardigheden. Hij stond samen met Tom van der Neut (voor Nick Hak) te trappelen om in te vallen. Zijn naam stond echter niet op het wedstrijdformulier en op appelleren van de eerste assistent-scheidsrechter werd hij niet toegelaten. Timo Pluk werd zodoende onder de douche weggeplukt om de tweede helft te vervolgen. Het betekende wel, dat DOVO daardoor de eerste vijf minuten na rust met tien man speelde. DVS ging zodoende verder, waar het halverwege de wedstrijd mee gestopt was en Omar El Ghazouani legde de bal vanaf rechts op het hoofd van Stef Nijland. Die heeft de bal liever in de voeten en kopte over. Evenals voor de rust had DOVO een van de spaarzame gevaarlijke momenten na een lange bal in de 51e minuut op Guido van Dijk. De zaak leek geklaard te worden in eendrachtige samenwerking van Tim van de Berg en doelman Jeroen Vrolijk. De Veenendaler kreeg er echter nog een voetje tegenaan, maar zag zijn inzet wel net naast gaan. Via een goede, langdurige combinatie zocht DVS direct weer de aanval, waaruit Stef Nijland overschoot. De meer dan terechte voorsprong zou er vijf minuten later komen na een overtreding op de rappe Benjamin Roemeon. De vrije trap net links van de ‘zestien’ liet alle ruimte om raak te schieten. Langs de tweemansmuur, een verdediger en de goalie vond Stef Nijland het gaatje en trof het doel, zonder dat de bal verder nog aangeraakt werd, 1-0.
Florian Wolf probeerde de bakens wel te verzetten met het inbrengen van Hicham Haouat voor Max den Boer, maar het zette vooralsnog niet veel zoden aan de dijk. DVS bleef domineren, hoewel het door de wijziging in de opstelling van 4-4-2 naar 5-3-2 wat moeilijker werd om over de flanken door te komen. De twee wisselmomenten (71’ en 77’) aan Ermelose zijde brachten Jarno Westerman en Stijn Schipper in het veld voor Lars van Wetering en Hilal Ben Moussa. Een leep balletje van Sem de Wit leverde Benjamin een grote kans op, maar hij kreeg het leer niet langs Jeroen Vrolijk. Ook de sublieme pass van Stef Nijland met de buitenkant voet met een curve achter de twee Veenendaalse verdedigers verdiende eigenlijk een score, maar bereikte net Benjamin Roemeon niet. Ook de dubbele wissel in de 81e minuut van Franklin Rodriguez voor Ebbe Wenting en Yanick Zeeman voor Dennis Heitinga kon het overwicht van DVS niet terugbrengen. Ondanks dat de voorsprong miniem was, zag het er niet naar uit, dat DOVO nog gelijk zou maken, hoewel er nog altijd wel gevaarlijke momenten voorkwamen.
Uit een voorzet van Anil Mercan kopte Guido van Dijk nog wel hard naast. Bij DVS kreeg Omar El Ghazouani drie minuten voor tijd de publiekswissel; Matijs Valstar was zijn vervanger. Nadat Sem de Wit zijn schot in de 87e minuut uit een voorzet van Benjamin Roemeon nog over zag gaan, zou die tweede treffer voor de Ermeloërs er nog wel komen. Die ontstond uit de omschakeling. Stijn Schopper kopte in de laatste officiële minuut een diagonale voorzet goed weg, waarna Maarten van Dijk de bal verlengde op de linker flank. Daar was Benjamin Roemeon te snel voor twee verdedigers en met de nodige rust in de afronding schoof hij de 2-0 langs de kansloze Jeroen Vrolijk. In de extra tijd kreeg hij zelfs nog de mogelijkheid op de 3-0 uit een pass van Stef Nijland, maar nu slaagde hij er niet in om de keeper na zijn slalom te passeren. De 2-0 was uiteraard zeer verdiend; daar twijfelde niemand aan.

“Mindere spel van DOVO kwam ook door ons”
De keuze voor Eren Turan Yavuz in de basis voor Nicky van Hilten was een tactische keuze volgens Stevan de Geijter in de nabeschouwing: “Spakenburg had ons in de oefen wedstrijd op een idee gebracht, wat wij ook zouden kunnen doen. Daar zijn we in de trainingen ook heel erg mee bezig geweest. Daarnaast hadden wij ons natuurlijk ook goed ingelezen over DOVO; wij wisten ook wel, wat zij wilden gaan doen. Wij hebben ons plan ook geweldig goed uitgevoerd. Met Eren konden we wat makkelijker het middenveld inspelen en daardoor konden we Omar wat meer aan de buitenkant houden. Dat hebben de jongens snel opgepakt. Tegen ASWH speelde Omar al veel beter en minder onzichtbaar, maar toen nog vanaf het middenveld. Hij heeft ook, net als iedereen, heel goed getraind. Het was geweldig om te zien, hoe hij weer belangrijk was voor het team. Wij hebben DOVO weinig of niet in het spel laten komen; dat zij vandaag minder voetbalden, kwam ook door ons. De eerste helft waren we veel dominanter dan de tweede helft, toen zij het net ook iets anders deden. In de eerste helft speelden zij bij balverlies 4-4-2 en probeerden druk te geven met hun 9 en 10 en speelden met vier middenvelders vlak. In de tweede helft gingen ze 5-3-2 spelen en hielden de as nog dichter. Zij wachtten toen op de fout bij ons voor de omschakeling. In de eerste helft konden zij bijna geen bal goed passen en hadden wij wel 80% balbezit. In de tweede helft gingen we al vaker terug passen en vielen weer wat terug in ons oude patroon.
Daardoor moest Daan te vaak de lengtepass geven in plaats van een middenvelder. Met het inbrengen van Jarno wilden we weer meer diepte aanbieden, omdat zij centraal in hun verdediging niet zo goed waren. Die jongens voorin moeten aan het werk gezet worden in plaats van terug passen. Met name in de eerste helft konden we heel vaak de achterlijn halen en kregen ook kansen. Dat we vandaag veel gevaarlijker waren, was wel de grootste winst van vandaag. We zijn de afgelopen drie wedstrijden een goede weg in geslagen en hebben al drie wedstrijden de nul gehouden. We hebben het in de groep ook heel veel gehad, wat beter moet in balbezit, maar wat Tim, Sem en Daan verdedigend doen heel puik werk met elkaar. En dan zit Stijn Schipper daar nog heel dicht achter. Het is heerlijk voor een trainer, dat je daar op kan terugvallen. Tarik hebben we er nog even niet bij. Ik hoefde er ook niet over na te denken om Stijn er vandaag ook in te zetten.
Volgende week mogen we weer vol aan de bak tegen ACV, dat de tweede periode heeft gewonnen. Dat draait een goed seizoen en doet goed mee. Het is leuk om hun spel te zien met veel jonge spelers. Die halen eenhoog niveau met elkaar. Ik weet, wat wij kunnen, maar ook wij zullen dan een heel hoog niveau te halen. Daar kijk ik naar uit en ik denk, dat het een hele mooie wedstrijd gaat worden. Zij willen voetballen, maar dat ligt ons juist wel. Het kon wel eens een heel mooie en open wedstrijd worden.
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Eren Turan Yavuz, Tim van de Berg, Sem de wit, Gaston Salasiwa, Maarten van Dijk, Hilal Ben Moussa, Stef Nijland, Omar El Ghazouani, (Jarno Westerman), Lars van Wetering, Benjamin Roemeon.
Opstelling DOVO: Jeroen Vrolijk, Timo Pluk (87’ Chisom Leonard Johnson), Daan Disveld, Nick de Bondt, Dennis Hettinga (81’ Franklin Rodriguez), Max den Boer (69’ Hicham Haouat), Ebbe Wenting (81’ Yannick Zeeman), Anil Mercan, Guido van Dijk, Nick Hak (46’ Tom van der Neut), Kian Visser.

Scheidsrechter: Dhr. M. Jobse uit Sint-Laurens

Scoreverloop: 57’ Stef Nijland 1-0, 90’ Benjamin Roemeon 2-0.

Resultaten Derde Divisie 25 februari (speelronde 23; 11e ronde tweede periode):
Aan de leidersposities in de reguliere ranglijst en in de tweede periode kwam geen verandering. Ook de tweede periode is dus beslist. De strijd om het kampioenschap met nog 11 speelronden te gaan natuurlijk nog niet. De onderste vier clubs verloren allemaal.
DVS steeg door de 2-0 zege met 33 uit 23 weer naar de achtste plaats. Daarmee kroop het weer tegen DOVO aan, dat met 36 uit 23 een plaats inleverde.
GVVV-Sportlust’46: De koploper liet weinig heel van de runner-up, die een aanval wilde doen op de leidende positie. Zonder de architect Mo Bendadi, die zich na een kwartier moest laten vervangen, kwam de thuisclub helemaal los. In een tijdsbestek van acht minuten was het 3-0 en na de rust gingen de Veense “Blauwen” vrolijk verder met nog eens drie doelpunten. Een duidelijk statement van GVVV, dat de koppositie na de 6-0 met 46 uit 23 iets verstevigde. De tweede periode ging aan de neus van de lijstaanvoerder voorbij. Sportlust’46 leverde de tweede plaats in voor de derde en heeft nu een achterstand van 4 punten op de leider.
Sv Urk-ACV: Makkelijk ging het niet, maar een enkele treffer na een kwartier voetbal bleek voor de bezoekers voldoende om feest te kunnen vieren. Ondanks veel strijd konden de voormalige eilandbewoners de achterstand niet meer ongedaan maken. ACV schoof met 44 uit 23 op naar de derde plaats en is met twee punten achterstand op de koploper nog een serieuze kandidaat voor het kampioenschap. Wat nog belangrijker is, dat de ongeslagen reeks van inmiddels 14 wedstrijden tot het winnen van de tweede periodetitel. Daarmee zijn de Assenaren verzekerd van de nacompetitie voor promotie. Met die 0-1 heeft sv Urk de twijfelachtige eer om zich met 25 uit 23 de beste herkanser te noemen.
Barendrecht-VVOG Harderwijk: De bezoekers hielden driekwart van de wedstrijd stand tegen de Bongerd-bewoners, maar moesten daarna toch nog redelijk diep buigen. De score liep nog op tot 3-0. Daarmee bleef Barendrecht met 41 uit 23 op de vierde plaats staan. De Rijnmonds gaan zonder meer een gooi doen naar de derde periode of naar een goede eindklassering om zo een eventuele periode van de kampioen over te nemen. Voor VVOG gaat het er met 22 uit 23 niet beter uitzien. De achterstand op de eerste veilige plaats bedraagt nu 4 punten, terwijl de Harderwijkers ook nog lang niet uit de greep zijn van de nummer voorlaatst met 2 punten minder.
Hsv Hoek-SteDoCo: De kansen voor rust waren ditmaal niet besteed aan de Zeeuws-Vlamingen onder interim-coach Quincy Rombaut. In een ander wedstrijdbeeld zonder veel kansen werden de bezoekers uit twee hoekschoppen rond de 75e minuut geveld. SteDoCo bleef met 40 uit 23 vijfde. Hsv Hoek wisselde met 32 uit 23 met DVS van plaats en staat nu weer negende.
FC Rijnvogels-ASWH: Hoewel het wedstrijdbeeld van de eerste helft veel evenwicht kende, was de stand halverwege al 3-0 voor de thuisclub, die in staat is om een goede mentaliteit, fysiek spel en goed voetbal aan elkaar te koppelen. Een kwartier in de tweede helft viel de 3-1, maar het hielp de Ambachters niet meer in de wedstrijd. De Kooltuin-bewoners voerden de score op tot 5-1, waarmee de hoop op een escape nog even op zich moet laten wachten. Hopeloos is het nog niet, want met 20 uit 23 is de achterstand van 2 punten van ASWH op VVOG nog te overbruggen. Met 38 uit 23 nam FC Rijnvogels de zesde plaats van DOVO over.
Staphorst-Harkemase Boys: Beide clubs hadden hun mogelijkheden, voordat in de 37e minuut de 1-0 viel. Dat was ook de ruststand. Pas in de slotminuten vielen de 2-0 en 3-0, waarmee de thuisclub in ieder geval een overtuigende uitslag neerzette. Met 31 uit 23 kon de stap naar het linker rijtje nog niet gezet worden, maar de aansluiting met een punt achterstand is er nog steeds. Harkemase Boys staat dan met 26 uit 23 nog wel drie plaatsen boven de beste herkansers, maar die voorsprong bedraagt slechts een punt.
Rkav Volendam-Ter Leede: De thuisclub kan wel degelijk dominant voetballen en nam zowel voor als na rust een voorsprong, maar even zo vaak kwamen de Sassenheimers gelijk. De 2-2 hielp beide clubs met 26 uit 23 in zoverre, dat er een minimale voorsprong is op de beste herkanser. Het moet voor rkav Volendam en Ter Leede dus nog maar blijken, of dit een winstpunt is of twee verliespunten.
Excelsior’31-Sparta Nijkerk: Het oude euvel deed toch weer opgeld op “De Koerbelt”. De hekkensluiter nam na ruim een kwartier voetbal een voorsprong, die ook mee de rust in ging. Was het dan toch de angst om nog te verliezen. De bezoekers drongen na rust wel meer aan, hadden ook mogelijkheden en uiteindelijk was het Max Leeflang, die de Tukkers in de laatste vijf minuten met twee doelpunten de das om deed. Het werd zelfs nog wat onvriendelijk, waarbij Fonville met zijn tweede gele kaart vroegtijdig van het veld mocht. Op de stand had het geen invloed meer. Broodnodige punten voor Sparta Nijkerk, dat met 28 uit 23 steeg naar de elfde plaats en weer even wat meer lucht heeft. Voor Excelsior’31 is met 18 uit 23 de eerste veilige plek acht punten weg, maar de nummer voorlaatst en de slechtste herkanser zijn met een achterstand van respectievelijk 2 en 4 punten nog binnen bereik.