DVS’33 Ermelo beging derde periode met bizarre nederlaag bij ACV

Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Op bezoek bij de kersverse winnaar van de tweede periodewinnaar in speelronde 24 verloor DVS’33 Ermelo op bizarre wijze. ACV werd, met name in het eerste half uur weg gevoetbald, zoals het dit seizoen nog niet had meegemaakt. De runner-up was echter effectiever dan de Ermeloërs en hield aan de 2-0 ruststand drie punten over. Het strookte niet met het enorme veldoverwicht van de geelzwarten, dat ook na rust voortduurde. Voor de Ermeloërs is dat een slecht begin van de derde periode, maar er zijn nog tien wedstrijden om dat recht te zetten.
Bij de Assenaren begon Yassine Abouzraa, die eerder als vluchteling naar Oekraïne gevlucht was en nu als zodanig in Nederland verblijft, in de basis. Een andere nieuwkomer, Karim Bannani, die door een verhuizing naar het noorden van het land overkwam van hsv Hoek, was voor deze wedstrijd speelgerechtigd, maar begon op de bank. Voor trainer Ruud Jalving is dit natuurlijk een welkome verbreding van de selectie. Bij DVS draafden de zelfde elf spelers op in de basis als een week eerder tegen DOVO.

Groot overwicht niet uitgedrukt in een score
Er zal ongetwijfeld bij de nummer twee in de competitie veel respect geweest zijn voor DVS, want trainer Ruud Jalving paste zijn ploeg aan aan de geelzwarten. In balbezit stond ACV in een 1-4-2-3-1-opstelling heel laag. Dat betekende, dat het voor DVS moeilijk zou moeten worden om door de compact spelende linies heen te voetballen. Toch zal het ook niet de bedoeling geweest zijn om zo teruggedrongen te worden op eigen helft. Het balbezit van de geelzwarten lag in het eerste half uur ook dichter bij de 90 dan bij de 80%. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de bezoekers. De afvallende bal uit een vrije trap in de 2e minuut werd door de instormende Hilal Ben Moussa net over de kruising geschoten. Vier minuten later verzond Eren Turan Yavuz de eindpass, waarbij een Asser hak voorkwam, dat die bij een DVS’er terecht kwam. In de 7e minuut kwam Nande Wielink goed weg, toe een rake slaande beweging op Gaston Salasiwa slechts bestraft werd met geel. Wellicht was er toch wat frustratie bij de runner-up. Waar het overwicht van de gasten immens was, gaf ACV toch een duidelijke waarschuwing in de 14e minuut. De blauwzwarten kwamen er vanuit de omschakeling voor het eerst gevaarlijk uit. Mark Jagt bedoelde het wellicht al voorzet, maar de bal belandde op de verste paal. Bij een antieke vierkante paal zou de bal binnengegaan zijn; nu kwam die er met de zelfde hoek weer uit. In het vervolg bracht dezelfde speler de bal opnieuw in, maar met de kopkracht in het hart van de Ermelose defensie, zijn dergelijke ballen geen probleem.
Nu kopte Sem de Wit overtuigend weg. De beste kans voor DVS ontstond twee minuten later, toen Benjamin Roemeon aan de linkerflank de bal van de voet van een tegenstander afplukte en het Asser strafschopgebied inging. Wellicht was het net te mogelijk door de loopactie van aanvoerder Luka Prijic om Lars van Wetering te bereiken om de bal in een leeg doel te kunnen schuiven. Nu krulde de rappe aanvaller het leer langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Weer twee minuten later leverde een goede aanval niet meer dan een hoekschop op. De inzet van Sem de Wit werd door Mark Jagt met de voet op de doellijn gestopt. De scrimmage kwam er aan de goede kant voor de thuisclub uit, die weer een counter opleverde. Gaston Salasiwa voorkwam met zijn sliding, dat Jagt een vrije doortocht kreeg. De Ermelose druk bleef, vooral ook doordat de geelzwarten het speeltuig na elk balverlies weer razend snel terug hadden. Door het wegglijden van een DVS’er kon Niels Grevink uithalen, maar dat schot ging via Tim van de Berg naast. Uit de corner kopte Grevink over. Direct hierop vond Eren Turan Yavuz na goed in dribbelen in de 21e minuut op rechts Omar El Ghazouani. Zijn voorzet was echter te scherp om door een van zijn ploeggenoten te worden binnengelopen en ging voorlangs. Daarna kwam DVS niet meer zo in de buurt van het Asser doel. Intussen counterde ACV in de 36e minuut naar de vrije trap, die de bezoekers vooralsnog de das om zou doen. Daarbij kwam de poging om de bal diagonaal voor te zetten ongelukkig op de arm van de wegdraaiende Tim van de Berg. Vervolgens stond het achterin bij DVS niet goed. Giovanni Zwikstra had te veel ruimte en kopte de vrije schop weer voor het doel, waar Yassine Abouzraa de bal simpel voor het intikken had, 1-0.
DVS bleef de bovenliggende partij, maar kwam voor de rust niet meer zo dreigend meer in de buurt van het ACV-doel. Ruud Jalving had in die fase ook al een wisselspeler warm laten lopen; Karim Bannani kwam er in de 38e minuut in voor Nande Wielink. Voor het ontbreken van een veelbelovende Ermelose aanval door een overtreding op Benjamin Roemeon kreeg de invaller al snel geel. Behalve een vrije trap van Stef Nijland in de 41e minuut kwam DVS voor rust niet meer in de buurt van een gelijkmaker. De gastheren gingen zelfs met een comfortabele 2-0 in de voorlaatste minuut de rust in. Het instappen van Sem de Wit pakte nu verkeerd uit. Lars Dijk speelde hem makkelijk uit en verzond de steekpass op Yassine Abouzraa, die alle tijd en ruimte had om verwoestend uit te halen. Doelman Daan Huiskamp had er geen antwoord op. Met 1-0 was nog alles mogelijk, maar nu zou een zege wel heel moeilijk worden.

Niet verder dan de aansluiting
Gaston Salasiwa bleef vanwege een voor rust opgelopen blessure in de kleedkamer achter. Nicky van Hilten was als rechtsback zijn vervanger, waardoor Eren Turan Yavuz naar de linksbackpositie verschoof. Het duurde nu toch even, voordat DVS weer zo’n groot overwicht kreeg en Niels Grevink toonde zich in die fase gevaarlijk over de linkerflank. Met versnellingen kwam hij er een paar keer overheen. Dan Huiskamp keerde zijn schot in de korte hoek in de 48e minuut met de voet en vier minuten later was zijn voorzet te ver. Kort hierop blokte Omar El Ghazouani een schot. Daarna keerde het overwicht weer terug. In de 55e minuut was DVS ook dicht bij de aansluiting na een voorzet vanaf rechts van Omar el Ghazouani. Als Lars van Wetering de bal al raakte, was het te zacht om deze binnen te laten slaan. De afvallende bal werd door Sem de Wit hard ingeschoten, maar nu ging die via de vingertoppen van doelman Enver Spijovic rakelings over. Drie minuten later had de sluitpost veel moeite met een hard en laag schot van Sem de Wit, maar een rebound had vanwege buitenspel geen genade gevonden in de ogen van scheidsrechter Sturm. Met nog een klein half uur te spelen vonden er vier wissels plaats; een aan Asser zijde en twee aan Ermelose. Niels Greving maakte plaats voor Nick Westebring. Hilal Ben Moussa, die vanwege ziekte eerder in de week niet had kunnen trainen en geen hele wedstrijd kon spelen, Eren Turan Yavuz en Lars Wetering verlieten het veld voor Nassim El Ablak en Lars Huber. Vier minuten later maakte ook Jarno Westerman zijn opwachting voor Omar El Ghazouani. De invaller stond vaak vrij op de rechterflank, maar werd niet altijd gezocht. Toch kwam DVS met nog twintig minuten te spelen naderbij. Sem de Wit legde van een kleine 40 meter aan voor een schot, dat naar de linker hoek zwabberde.
Doelman Spijovic stond erbij en keek ernaar; hij had kennelijk niet verwacht, dat die bal binnen zou slaan. Natuurlijk ging DVS op zoek naar die gelijkmaker en naarmate de tijd vorderde, ging dat met steeds meer opportunisme. Voor ACV schoot Gijs Jasper na een vrije trap in de 74e minuut nog wel naast. Voor de ruim laatste tien minuten pleegden beide trainers nogmaals een wissel. Mark Jagt ging er bij de Assenaren uit voor Boy Spijkerman en Stijn Schipper kwam er voor Eren Turan Yavuz in. Een van de twee centrale verdedigers moest nu voor meer kopkracht voorin zorgen. In de 79e minuut ontstond inderdaad die grote kopkans uit een goede voorzet van Jarno Westerman, maar Nicky van Hilten kopte voorlangs. Direct hierop had ACV de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, toen de kersverse invaller de achterlijn haalde en de bal in de korte hoek probeerde te deponeren. Sem de Wit schermde die goed af ten koste van een hoekschop. Via Nicky van Hilten werd het een nieuwe corner en daaruit kopte Luka Prijic goed in. Iedereen in het blauwzwart juichte al, maar keeper Daan Huiskamp het de bal op de doellijn onder controle. Hij zette met een verre uittrap Benjamin Roemeon aan het werk. Vrijstaand lobde hij het leer ook over de uitgelopen doelman Spijovic heen, maar helaas voor alles en iedereen, die DVS liefheeft, ging de boogbal naast. De meer dan verdiende gelijkmaker bleef dus uit. Nog was het niet gedaan met de opportunistische, Ermelose dadendrang. In de 82e minuut legde Stef Nijland op aangeven van Jarno Westerman aan voor een schot.
Dat eindigde op de binnenkant van de paal. Ondanks verwoede pogingen lukte het DVS daarna niet meer om zo dicht bij de gelijkmaker te komen. Voor de thuisclub schoot invaller Nick Westebring in de extra vanaf rechts met een grote boog in en dat schot zou ook inderdaad onder de lat binnen zijn gegaan, maar Daan Huiskamp plukte de bal alert uit de lucht. Na nog twee spelhervattingen richting het Asser doel klonk het laatste fluitsignaal, waarmee ACV een bizarre 2-1 overwinning behaalde.

“Onverdiend verloren”
“We wilden voortborduren op het goede spel van vorige week en dat was in de eerste 35 minuten ook goed te zien”, zag Stevan de Geijter naar aanleiding van de vraag over zijn strijdplan en het eventuele slagen daarvan. “Tot aan die eerste goal hun had je allen die verdwaalde voorzet, die op de paal komt, maar eigenlijk bepaal je 35 minuten lang volledig, wat er gebeurt op het veld. En dat tegen een goede tegenstander, die zich aanpast aan ons en zich zo laat inzakken. Ze vormden een compact blok en dan moet je van goede huize komen om er doorheen te komen. Misschien deden we he nu aan de bal iets minder dan vorige week; toen wisselden we beter van kant. Dat hebben we nu in een te laag tempo gedaan. Uiteindelijk creëerden we wel goede kansen en kwamen goed tot de achterlijn. We gingen daarna alleen te veel weer op zoek naar een pass in plaats van een schot. Daar blijven we op hameren, maar dat blijft een vast terugkerend ding. Ik denk dat we net als vorige week wel 90% balbezit hadden. Aan het veldspel heeft het de eerste helft echt niet gelegen. Zij wilden ons in de omschakeling pijn doen, maar ook dat vingen we meestal goed op met prima druk zetten op de bal en die weer snel te veroveren. Bij die 1-0 uit die vrije schop moet je het die linkser spits als rechtsback veel moeilijker maken; ook al ben je een kop kleiner. Die spits had niet zo makkelijk vrij moeten kunnen koppen. Bij die 2-0 is de bezetting bij ons niet goed uit een omschakelmoment.
Sem wilde die bal tussen de linies passen, die onderschept wordt. Dan zie je, dat de verhoudingen niet kloppen bij ons en dan zie je, hoe snel die bal er aan de andere kant bij ons in ligt. En dat terwijl je 35 minuten volledig de baas bent. De wissel van Nicky voor Gaston was geen tactische; Gaston had al aangeven, dat hij wat geblesseerd was. De omzetting van Eren naar links was wel tactisch, omdat Omar wat naar binnen kon trekken en Nicky er dan overheen kon gaan. En het was de bedoeling om in die tweede helft veel sneller naar dat schot te gaan. Het werkte natuurlijk ook mee, dat je de wind in de rug had. Dan zie je ons wel gevaarlijker worden, maar het kon wel alle kanten op. Er zat op een geven moment weinig lijn meer in. Door het opportunisme gingen we ook meer ruimtes weggeven. Dat wilden zij juist graag. Maar met Benna met die lob en Stef op de paal zijn we wel heel dicht bij die gelijkmaker geweest. Nu viel dat dubbeltje net niet goed bij ons. De jongens hebben wel de hele wedstrijd goede energie gebracht en we zijn 90 minuten lang op zoek gegaan naar die goals, maar het was vandaag allemaal net niet. We hadden natuurlijk veel meer verdiend dan die 2-1 nederlaag. Na 2-0 ben je misschien al wel tevreden met een punt, maar wat veldspel betreft hadden we geen nederlaag verdiend en hadden we hier gewoon met drie punten weg moeten gaan.”
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Eren Turan Yavuz (78’ Stijn Schipper), Tim van de Berg, Sem de wit, Gaston Salasiwa (46’ Nicky van Hilten), Maarten van Dijk, Hilal Ben Moussa (62’ Nassim El Ablak), Stef Nijland, Omar El Ghazouani, (66’Jarno Westerman), Lars van Wetering (62’ Lars Huber), Benjamin Roemeon.
Opstelling ACV: Enver Spijovic, Nande Wielink (38’ Karim Bannani), Yassine Abouzraa, Luka Prijic, Tapmahoe Sopacua, Gijs Jasper, Lars Dijk, Mark Jagt (79’ Boy Spijkerman), Justin Mulder, Niels Grevink (62’ Nick Westebring), Giovanni Zwikstra.

Scheidsrechter: Dhr. R. Sturm uit Oostkapelle.

Scoreverloop: 36’ Yassine Abouzraa 1-0, 44’ Giovanni Zwikstra 2-0, 70’ Sem de Wit 2-1

Resultaten Derde Divisie Zaterdag 4 maart (speelronde 24; 1e ronde derde periode):
DVS is de derde periode dus niet goed begonnen. Daarin zijn na een speelronde acht clubs met een zege. Met 33 uit 24 blijft DVS op de achtste plaats staan. ACV blijft met 47 uit 24 de runner-up met een achterstand van twee punten op de koploper.
VVOG-Harderwijk-GVVV: De koploper leek al na een kwartier op rozen te zitten, maar de Harderwijkers vonden nog voor de rust de aansluiting. Na de rust maakten de Veenendalers het verschil met nog eens drie treffers. Met de laatste twee vervolmaakte Burgering zijn hattrick. GVVV bleef met nu 49 uit 24 de koploper, maar leidt door de hoogste uitslag ook op doelsaldo de derde periode. VVOG had het geluk, dat de directe concurrenten niet profiteerden en is met 14 uit 24 nog steeds de slechtste herkanser.
Sportlust’46-Excelsior’31: Na het ontslag van hoofdtrainer Jurjan Wouda bij de Rijssense club nam Hielke Penterman de honneurs waar. De Tukkers kregen zowel in het begin van de eerste- als in de tweede helft een goede kans. Verder kreeg de thuisclub voor de thee de meeste en de beste kansen. Na rust zat er misschien wat meer evenwicht in, maar geen van beide ploegen slaagden erin op te scoren. De 0-0 kostte sportlust’46 twee plaatsen op de ranglijst. Met 43 uit 24 staan de Woerdenaren nu vijfde. Excelsio’31 was van de onderste clubs de enige, die nog een punt pakte. De rode lantaarn bleef weliswaar in handen van de Tukkers, maar met 19 uit 24 kunnen zij wel in de volgende thuiswedstrijd in een directe confrontatie over VVOG heen.
ASWH-Barendrecht: Het eenrichtingsverkeer richting het Ambachtse doel leverde een vroege treffer op in de eerste helft. Die 0-1 ruststand kreeg een vervolg in de tweede helft met nog eens twee doelpunten. Met 44 uit 24 bleef Barendrecht als nieuwe nummer 3 op 5 punten van de koploper en zette natuurlijk ook aardige doelcijfers neer in de eerste ronde van de derde periode. ASWH zag met 20 uit 24  de hekkensluiter tot op een punt naderen, terwijl de achterstand op de twee herkansers en de eerste veilige plek niet opliep.
Ter Leede-SteDoCo: Als de Hoornaars net zo’n eerste helft hadden neergelegd als de tweede, waren zij wellicht lijstaanvoerder van de derde periode geweest. Nu ging de rust met 0-0 in, maar na de thee namen de bezoekers met vier doelpunten ruim afstand van de abonnementhouder op gelijke spelen. Door de 0-4 steeg SteDoCo weer een plaatsje en staat nu met 43 uit 24 vierde. In de derde periode is het doelsaldo gelijk met GVVV, maar die club was net wat productiever. Met 26 uit 24 hield Ter Leede vier tegenstanders onder zich, maar de vier clubs daarboven liepen wel weg.
DOVO-FC Rijnvogels: Met hard werken kan men geluk afdwingen en dat hadden de bezoekers op “Panhuis”. Geen grootse wedstrijd, waarin de thuisclub wellicht halverwege met 2-0 had moeten leiden. Wat DOVO naliet, deden de Katwijkers wel, namelijk twee keer scoren. Door de 0-2 bleef FC Rijnvogels met 41 uit 24 niet alleen zesde, maar liep het ook uit op de Veenendalers, die nu een plaats lager 5 punten minder hebben.
Sparta Nijkerk-hsv Hoek: Kennelijk begint het aan Nijkerkse kant voorin een beetje te lopen en neemt de dreiging toe. Met een doelpunt voor de rust en een erna boekten de oranjehemden een lekkere 2-0 overwinning. Goed om de derde periode te beginnen met een zege, maar met 31 uit 24 is de aansluiting met het linker rijtje er weer helemaal. Daar hangt hsv Hoek met 32 uit 24 net onderaan.
Harkemase Boys-sv Urk: Na de vroege treffer van de bezoekers waren er aan beide zijden mogelijkheden, de meeste voor de thuisclub, maar de 0-1 ging wel mee de rust in. Na de rust een vroeg doelpunt voor de Harekieten, die met nog een kleine 20 minuten te gaan met nog eens twee doelpunten afstand namen. Meer stond de doelman van sv Urk niet toe. Met 29 uit 24 bleef Harkemase Boys twaalfde met de mogelijkheid om het gat met DVS in de volgende speelronde terug te brengen tot een punt. De voormalige eilandbewoners bleven met 25 uit 24 de beste herkanser.
Rkav Volendam-Staphorst: Een dominant spelende thuisclub maakte voor rust nog geen gebruik van het overwicht, maar vond dan ook een goede doelman op haar weg. De wissels maakten uiteindelijk het verschil en na de 1-0 moesten de bezoekers in de laatste tien minuten met tien man gelijk zien te maken. Dat lukte niet; in tegendeel. De “Wijdbroeken” maakten ook nog de 2-0. Door die 2-0 wisselde rkav Volendam van plaats met Ter Leede en staat nu met 29 uit 24 op de dertiende plaats. Staphorst staat met 2 punten meer twee plaatsen hoger.