Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS33 Ermelo is er niet in geslaagd om het tweede thuisduel van het seizoen in de Derde Divisie in een zege om te zetten en wacht zodoende nog steeds op de eerste winstpartij. Het leek er zelfs op, dat de geelzwarten na de nederlaag in Nijkerk in de tweede speelronde opnieuw met lege handen zouden staan, maar Lars van Wetering schoot zijn ploeg in de slotminuut nog naast de Woerdenaren. Overigens bezitten de bezoekers genoeg kwaliteiten, dat puntverlies mogelijk is. Door een sterke slotfase bleef de Ermeloërs in ieder geval een nederlaag bespaard.
Peter Wesselink heeft met Sem de Wit, Tarik Evre en Tim van de Berg voor het hart van de defensie drie goede spelers in huis en koos er voor deze wedstrijd voor om hen alle drie op te stellen, geflankeerd door de backs Nicky van Hilten en Nassim El Ablak. Frank Olijve bleef aan de kant, zodat het middenveld bestond Stef Nijland, Maarten van Dijk en Adriaan Kruisheer. Ali Akla en Benjamin Roemeon vormde de tweemans  voorhoede. Ook Sportlust’46 speelde in een en 5-3-2 opstelling. De ploeg van de eerstejaars trainer Jochem Twisker was al wel wat bekender met een dergelijke opstelling. Aan Ermelose kant was het toch nog wat onwennig.

Beide ploegen schadevrij de rust in
Na de open openingsfase kregen de bezoekers toch het meest vat op de wedstrijd. DVS slaagde er onvoldoende in om druk op de tegenstander te krijgen. De thuisclub tekende wel voor de eerste twee mogelijkheden in de wedstrijd. In de 4e minuut legde Ali Akla de bal na een goedlopende aanval in de ‘zestien’ bij Benjamin Roemeon, die met een subtiel schot met effect het leer in de rechterhoek wilde leggen. Doelman Romero Antonioli lag echter goed in de weg en bovendien ging de bal net naast. In de 8e minuut vond Benjamin Roemeon na een snelle aanval Maarten van Dijk op de rand van het strafschopgebied. Hij gleed echter weg, toen hij de bal na de aanname voor zijn andere voet legde. Het kwam daarna niet meer tot een schot. Het zijn natuurlijk belangrijke momenten voor het verloop van een wedstrijd. De tegenstander wordt in de achtervolging gedwongen en er ontstaat meer ruimte achterin. Uit die openingsfase haalde DVS nog een hoekschop, maar daarna was het de beurt aan de bezoekers.
Een omschakelmoment in de 11e minuut bood in de 11e minuut veel perspectief aan Sportlust’46. Nassim El Ablak moest in de achtervolging en kon Zakaria Assarti ten koste van een overtreding nog buiten het penaltygebied stoppen. Hij stond met de gele kaart, die erop volgde, wel meteen op scherp. Een week eerder werden de roodwitten nog geslacht uit een vrije trap, die in de eigen muur van richting werd veranderd. Dat gebeurde nu ook met de vrije schop van Mo Bendadi, maar de bal ging gelukkig voor DVS net naast het doel. Nog groter was de kans voor Joshua Patrick in de 13e minuut in de omschakeling. Die kans ontstond na balverlies van Nassim El Ablak, waardoor de voormalige spits van onder meer DOVO en DVS vrij voor Daan Huiskamp opdook. De doelman kon weinig anders doen, dan zijn goal verkleinen en dwong de aanvaller tot een schot, dat net naast ging. Ruim tien minuten gebeurde er vervolgens weinig voor beide doelen. In de 24e minuut werd Martijn Jansen echter goed vrijgespeeld aan de rechterkant en liet daarna een goede voorzet lost. Die ging centimeters voorbij aan de hoofden van centrale verdediger Tim van de Berg en Joshua Patrick. Aan de andere kant gooide Maarten de van Dijk de bal met zijn diagonale voorzet gevaarlijk de vijandelijke ‘zestien’ in, maar die was net te laag voor Ali Akla om koppend af te werken en net te hoog voor een goede balaanname. Ook nu brak er weer een fase zonder gevaar aan voor beide ploegen, tot Joshua Patrick in de 32e minuut in het Ermelose strafschopgebied aangespeeld werd.
Tim van de Berg en Adriaan Kruisheer losten het in eendrachtige samenwerking op. De schietkans voor de bezoekers in de 33e minuut leverde slechts een corner op; daaruit kon Joost Screever vanaf twintig meter uithalen, maar da was geen probleem voor doelman Daan Huiskamp. Tot de 38e minuut kwam DVS nog wel tot twee gevaarlijke aanvalsopzetten, op snelheid uitgevoerd, maar die smoorden in buitenspel. In die minuut ontstond er wel een grote kans voor de geelzwarten na meeverdedigen door Ali Akla. Hij speelde na het veroveren van de bal in op Benjamin Roemeon, die aan een van zijn bekende rushes begon. Hij had de mee opgekomen Nicky van Hilten vrij voor het doel kunnen zetten, maar koos voor de actie tegen twee verdedigers. Sanny Monteira stopte hem met een overtreding en ontving daarvoor ook geel. De vrije trap van Stef Nijland eindigde in de muur. Ook het laatste perspectief voor rust op een treffer was voor DVS. Hoewel maarten van dijk toch achter zijn man vandaan kwam, werd hij afgevlagd vanwege buitenspel. De rust ging dus in met 0-0.

Score ook na rust in balans
Peter Wesselink was niet tevreden over het verloop van de eerste helft en wisselde drie spelers. Eren Turan Yavuz, Gaston Salasiwa en Frank Olijve kwamen in het veld voor Nicky van Hilten, Nassim El Ablak en Stef Nijland. Jochem Twisker liet zijn ploeg ongewijzigd in de rust. Hoewel de eerste aanval met perspectief weer voor de thuisclub was, voerde Sportlust’46 geleidelijk aan de druk op. Benjamin Roemeon was gelanceerd op de rechtervleugel, maar zag een enkele ploegmaat aansluiten. Zodoende besloot hij tot een kansloos schot, dat ruim naast ging. Dat aansluiten deden de Woerdenaren in balbezit veel beter. De druk nam dus toe en de 0-1 in de 53e minuut was dan ook geen verrassing. Hier was nog wel een spelhervatting voor nodig, maar Sanny Monteiro kopte bal na de goed indraaiende vrije schop van Marley Berkvens binnen. Sportlust’46 bleef in die fase hierop nog vrij makkelijk overeind. Eren Turan Yavuz kwam in de 63e minuut nog wel met zijn actie dreigend in de ‘zestien’, maar zijn voorzet was vervolgens te scherp. De actie van Benjamin Roemeon twee minuten later was nog gevaarlijker.
Hij legde van dichtbij af op Ali Akla, die op kracht probeerde om de bal binnen te werken, maar een verdediger sloot die weg af. In de rebound probeerde Benjamin Roemeon het nog met een schot in de korte hoek, maar daar reageerde doelman Romero Antonioli goed op. Voor het laatste kwart van de wedstrijd wijzigde Peter Wesselink zijn strijdplan. Centrale verdediger Sem de Wit werd gewisseld voor een spits; Lars van Wetering. Vier minuten later moest Maarten van dijk vanwege een lichte blessure het veld verlaten; voor hem kwam Lars Huber erin. Ook Jochem Twisker bracht in de 72e minuut drie verse krachten in. Floris Mulder, Wessel Meiring en Marley Berkvens verlieten het veld voor Youri Duisterhof, Ahmed al Mahdi en Abdel Metalsi in. De bedoeling was, dat Sportlust’46 in dezelfde goede organisatie zou blijven voetballen als daarvoor, maar dat pakte toch anders uit. Waar DVS tot dan toe eigenlijk onvoldoende geslaagd was, druk zetten, lukte daarna wel. De Woerdenaren gingen steeds meer achteruit lopen. De eerste serieuze doelpoging uit dat slotoffensief was nog vanuit een afstandsschot. Adriaan Kruisheer joeg de bal strak richting de linker bovenhoek, maar Antonioli redde knap. Met Aaron Sieders voor Joost Screever gingen de laatste tien minuten van de officiële speeltijd in. Direct hierop ontstond er in de vijandelijke ‘zestien’ een schietkans, waarbij Benjamin Roemeon en Lars van Wetering elkaar in de weg liepen en het schot van de invaller naast ging. De behendige Mo Bendadi moest zich hierna vanwege een blessure laten wisselen.
Remco de Weerd speelde het restant van de wedstrijd uit. Een schot van invaller Al Mahdi, dat een prooi werd voor doelman Daan Huiskamp, luidde de laatste officiële minuut van de wedstrijd in en daarin zou DVS alsnog langszij komen. Met lange uittrappen probeerde Daan Huiskamp al het gevaar vlak voor het doel van Sportlust’46 te leggen of anders met de opbouw via Gaston Salasiwa. Dat zorgde ook voor kort combinatiespel in de ’zestien’. Daarbij ging de mee opgekomen Tarik Evre neer, waar de goed leidende arbiter Boels een overtreding wegwuifde. Vaak gaat DVS dan stilstaan om de reclameren, maar nu voetbalden de geelzwarten via Benjamin Roemeon gewoon door. De bal werd in alle drukte goed rondgespeeld, waarna Adriaan Kruisheer met een assist Lars van Wetering vond. Die had nu genoeg ruimte om verwoestend uit te halen. Daar had Sportlust’46 geen verweer op, 1-1.
De gelijkmaker was verdien vanwege het overtuigende slotoffensief. De Ermeloërs wilden nog meer, dwong in de 2e minuut van de extra tijd nog een hoekschop af. Daaruit counterden de roodwitten nog naar hun laatste kans met twee man tegenover Gaston Salasiwa. Hij kwam nog voor de snelle Joshua Patrick, die vervolgens een overtreding beging op DVS’ nieuwste aanwinst. De laatste doelpoging van de wedstrijd was weer voor de thuisclub na een verre uittrap van Daan Huiskamp. Die bood Lars van Wetering nog een schietkans, maar zijn inzet ging naast. Beide clubs moesten zich dus tevreden stellen met een gelijkspel, wat altijd makkelijker is, wanneer men van een achterstand terugkomt.

“Met de kennis van nu had ik het anders gedaan”
DVS-trainer Peter Wesselink wist al heel vroeg in dit seizoen, dat de wegen van hem en de club volgend jaar gaan scheiden. Dat kwam ook niet zozeer als een verrassing; ook niet dat het al zo vroeg is. “Dat overkwam me ook al eens bij csv Apeldoorn (in 2010) en toen werden we nog kampioen, hier bij DVS. Het kan dus om het seizoen goed met elkaar af te maken. Je weet natuurlijk nooit helemaal, hoe de groep ermee omgaat. Je hebt nu een spelersgroep van 19 plus twee keepers en er zullen altijd wel ontevreden spelers zijn. We hebben met pascal en Godert een geweldige staf, dus dat gaan we wel bewaken.”
De oefenmeester beschikt over drie goede centrale middenvelders en koos ervoor om hen alle drie te laten spelen tegen Sportlust en dat had natuurlijk consequenties voor andere spelers. “Ik vind ook, dat we drie geweldige centrale verdedigers hebben, maar het was niet zo, dat ik niet tussen hen kon kiezen. Die opstelling had ook te maken met de speelwijze de tegenstander. Daarvoor is er een diepe spits afgegaan en zouden Benjamin en Ali wat meer naar binnen komen. Daarnaast wilde ik met Nicky en Nassim spelers hebben, die de zijkanten konden belopen. Die kunne dat normaal ook, maar die hadden het vandaag tegen Sportlust wel heel pittig. Je kan het hebben over 5-3-2 of over 4-3-3, maar wij liepen de eerste helft vooral achter de bal aan. Het was nog niet eens zozeer, dat zij voetballend kansen kregen, maar wel twee keer uit een omschakelmoment. Wij waren ook niet goed aan de bal en misschien had dat ook wel te maken met de veldbezetting zonder mensen voorin aan de zijkanten. Dat was vooral voor Benjamin niet duidelijk. Als je het als speler in een wedstrijd moeilijk hebt, kruip je in jezelf. Frank kwam er de tweede helft in en hij kreeg iedereen er weer bij. Ook nu bleven we nog in die 5-3-2 spelen, maar we hoopten wel meer druk op hen te krijgen; onze twee spitsen tegen hun drie centrale verdedigers, drie koppeltjes op het middenveld en wij hielden achterin een man over tegenover hun twee spitsen. Onze backs hadden tegenover hun backs moeten komen. Hoe simpel kan je het hebben en toch kregen we het in de eerste helft niet voor elkaar. Maar wij kwamen overal te laat, Nassim liet zich te vaak uitspelen en als je dan de bal weer snel inlevert, nadat je die veroverd heb vanwege de veldbezetting, dan wordt het heel lastig. Ik moest maarten nog wisselen, omdat hij last van zijn kuit kreeg en haalde Sem eraf voor Lars van Wetering. We gingen dus weer met drie spitsen spelen. Voor Benna was dat veel herkenbaarder en gebeurde er weer wat voorin. Met de kennis van nu (na de wedstrijd) had ik het vooraf anders gedaan. We gingen na die drie wissels in de rust al wel weer de wedstrijd overnemen; dat we wat beter en vaster aan de bal werden, maar met die 4-3-3 gingen we echt voor die gelijkmaker spelen.”
Voor trainer en spelers rest er nu een korte voorbereiding op de wedstrijd tegen DOVO. DVS brengt dinsdag 6 september een bezoek aan de medekoploper uit Veenendaal.
Opstelleng DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten (46’ Eren Turan Yavuz), Sem de Wit (66’ Lars van Wetering), Tarik Evre, Tim van de Berg, Nassim El Ablak (46’ Gaston Salasiwa), Stef Nijland (46’ Frank Olijve), Maarten van Dijk (70’ Lars Huber), Adriaan Kruisheer, Ali Akla, Benjamin Roemeon.
Opstelling Sportlust’46: Romero Antonioli, Zakaria Issarti, Sanny Monteira, Laurens van de Voort, Floris Mulder (72’ Youri Duisterhof), Martijn Jansen, Wesley Meiring (72’ Ahmed Al Mahdi), Marley Berkvens (72’ Abdel Metalsi), Joost Screever, Mo Bendadi, Joshua Patrick.

Scheidsrechter: dhr. N. Boels uit Vlissingen.

Scoreverloop: 53’ Sanny Monteira 0-1. 90’ Lars van Wetering 1-1.

Resultaten Derde Divisie Zaterdag 3 september (3e speelronde):
DVS is natuurlijk nog steeds zonder overwinning en door het nieuwe puntverlies (eigenlijk een punt winst) zakten de geelzwarten met nu 2 uit 3 van de 13e naar de 15e plaats. Van de vijf clubs met 4 uit 3 bevindt Sportlust’46 zich vanwege het doelsaldo net buiten het linker rijtje.
Na drie speelronden zijn er nog twee clubs zonder puntverlies en dat zijn op voorhand toch wel twee verrassende namen.
Voor dinsdag 6 september staan er midweeks zes wedstrijden op de rol en voor woensdag 7 september nog drie.
Barendrecht-SteDoCo: De thuisclub was voornemens om de goede start een vervolg te geven in deze topper en nam in de eerste helft tot tweemaal toe een versprong. Even zo vaak maakte SteDoCo gelijk. Daarmee was het kruit van Barendrecht verschoten en na de 2-3 in de tweede helft maakten de bezoekers met de 2-4 in de slotminuut aal alle onzekerheid een einde. De Bongerd-bewoners leverden dus de koppositie in en leiden nu op doelsaldo een trio met 6 uit 4 als de nummer vier. De Hoornaars staan daar een plaats boven met een punt meer als naaste achtervolger op twee punten van de twee koplopers.
Sv Urk-VVOG Harderwijk: Een klein kwartier overleefden de bezoekers de storm op het voormalige eiland, maar moest toen toch bakzeil halen in deze Zuiderzeederby. Vervolgens ontwikkelde zich een gelijk opgaande wedstrijd. De volgende storm leverde na een fout de 2-0 op, snel gevolgd door de 3-0, waarna de scherpte er bij de thuisclub vanaf ging. Ondanks de verdere kansen voor sv Urk redden de Harderwijkers nog de eer met een 3-1 einduitslag. De debutant is nu op basis van het beste doelsaldo opnieuw koploper. VVOG bezit een punt eer dan DVS en dankt de twaalfde plaats aan het beste doelsaldo van het trio met 3 uit 3.
Rkav Volendam-DOVO: Strafschoppen zijn doorgaans wel besteed aan Oktay Öztürk en daarvan mocht hij er in de eerste 20 minuten twee nemen. De debutant uit het vissersdorp vond zelf nog voor de rust ook vanaf elf meter de aansluiting en zette DOVO daarna met de rug tegen de muur. De enige treffer daarna viel echter aan de overkant met de voormalige DVS’er nu als aangever. Met een doelpuntje minder dan de andere debutant zijn de Veenendalers nu medekoploper. Met 4 uit 3 en doelcijfers van 6-6 staat rkav Volendam nog net in het linker rijtje.
Staphorst-ASWH: De energieke thuisploeg bracht een halverwege de eerste helft verkregen voorsprong over de streep. Het is niet vreemd, dat die 1-0 ontstond uit een standaardsituatie. ASWH was daarvoor al de ploeg met het meeste balbezit en bleef dat ook erna. De bezoekers misten de effectiviteit om nog wat aan die achterstand te doen. De Ambachters tekenden zodoende voor de eerste nederlaag en staan nu met 4 uit 3 op de achtste plaats. Staphorst pakte de eerste punten en staat nu met 3 uit 3 dertiende.
GVVV-hsv Hoek: Mogelijkheden waren er genoeg voor de titelkandidaat uit Veenendaal om de wedstrijd in het voordeel te beslissen, maar de maas in het Zeeuws-Vlaamse net werd niet gevonden. Voor het eerst hield hsv Hoek dus de nul, maar scoorde zelf ook niet uit de schaarse mogelijkheden. Door deze 0-0 gleed GVVV af naar de zevende plek met een achterstand van vijf punten op aartsrivaal DOVO. De bezoekers droegen de rode lantaarn zodoende over aan de enige club, die nog geen enkel punt heeft en staat met 1 uit 3 voorlaatste.
Excelsior’31-Ter Leede: Het doelpuntenfestijn begon na een klein kwartier en kreeg pas kort voor de rust een vervolg. Die twee treffers waren wel verdeeld over beide clubs. Het Twentse overwicht zorgde na de rust al snel voor een 4-1 voorsprong, maar Ter Leede slaagde er toch weer in om er een wedsstrijd van te maken. De nieuwe marge van drie werd pas in de extra tijd gepareerd, maar met een 5-3 overwinning kwam de overwinning de Tukkers toe. Goed voor een vijfde plaats met een achterstand van drie punten op de twee koplopers. De Sassenheimers moeten het doen met het ene punt uit het gelijkspel een week eerder en blijven met de onwaarschijnlijke doelcijfers van 8-12 na drie speelronden hsv Hoek nipt voor.
FC Rijnvogels-Sparta Nijkerk: Een gelijkspel had de verhoudingen wellicht het beste weergegeven met de thuisclub voor de rust al de wat betere ploeg en de bezoekers na de rust wat dreigender. De wedstrijd werd beslist door een strafschop twintig minuten voor tijd, die bij FC Rijnvogels al onrechtvaardig aanvoelde. Oud-DVS’er Mike Ahrens is na het vertrek van Maurice de Ruiter de specialist en die liet zich dat buitenkansje niet ontnemen. Het lek is nog niet boven op “De Ebbenhorst”, maar met 6 uit 3 is de achterstand van Sparta Nijkerk als nummer zes op de twee koplopers nog dragelijk. De Katwijkers staan net boven DVS met een punt meer dan de geelzwarten.
Harkemase Boys-ACV: Een onherkenbaar Harkemase Boys mocht blij zijn, dat de bezoekers het overwicht in het noordelijke onderonsje niet uitdrukte in veel kansen. De 0-1 voorsprong viel kort voor de rust. Na de 0-2 twintig minuten voor tijd leek de Asser zege zeker, maar de aansluiting vijf minuten later zorgde nog voor een fase van billenknijpen. Een gelijkspel zou ook niet terecht geweest zijn. Na een nederlaag, een gelijkspel zit er dus een opbouw in de prestatiecurve van ACV, dat met 4 uit 3 nu elfde staat. En de Harekieten staan als enige nog puntloos onderaan. Niet stijf, want daar is het seizoen nog te pril voor.