DVS’33 Ermelo houdt Excelsior’31 in leven - DVS'33 Ermelo
  • DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

DVS’33 Ermelo houdt Excelsior’31 in leven

Excelsior'31

4 - 0

DVS'33 Ermelo 1

Competitie

3e divisie Zaterdag

Datum

20 mei 2023 14:30

Scheidsrechter

M.A. Spoon

Accommodatie

Sportpark De Koerbelt
Arend Baanstraat 102 A
7461DX
RIJSSEN
tel. 0548-541944

DVS’33 Ermelo heeft Excelsior’31 in de laatste uitwedstrijd van het seizoen in leven gehouden. De gastheren bezetten voorafgaand aan het duel in de 33e speelronde een directe degradatieplaats, terwijl de Ermeloërs nog een heel kleine kans op het winnen van de derde periode hadden. Halverwege de voorlaatste speelronde, waarin alle wedstrijden gelijktijdig begonnen, waren de tussenstanden ook het gunstigst, maar de geelzwarten keken toen al tegen een hopeloze achterstand aan. Het rigoureuze wisselen in de rust bracht wel wat elan in het Ermelose spel, maar gescoord werd er niet door de bezoekers. De score werd zelfs nog uitgebreid. Op basis van doelsaldo behield DVS de achtste plaats.

Ali Akla was in de vorige wedstrijd geblesseerd geraakt; voor hem speelde Lars Huber. Ook controleur Frank Olijve begon op de bank, terwijl Benjamin Roemeon in deze wedstrijd in de basis stond.

ta20232005101_kopie.jpg
ta20232005102_kopie.jpg

DVS biedt voor rust tegenstander alle ruimte

Dat de strijd om lijfsbehoud kennelijk meer motiveert dan de sportieve eer met nog een kleine kans op de periodetitel, werd al snel in de helft duidelijk. De degradatiekandidaat uit Rijssen was veel gretiger en zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. DVS zette daar weinig tegenover. In de 16e minuut leidde dat ook tot de 1-0 voorsprong voor de thuisclub. De goede loopactie van Simon Seppenwoolde op een pass van Steff Kaptein werd besloten met een schot, waar de uitgelopen doelman Daan Huiskamp kansloos was. Het manco bij Excelsior’31 was vaak, dat het een nipte voorsprong niet over de meet kon trekken, maar nu stond het na een half uur voetbal 2-0. De foute inspeelpass van Stef Nijland kwam per omgaande terug, waarna Steff Kaptein hard de tweede treffer langs Daan Huiskamp inschoot. De Ermeloërs kwamen zelf tot dan toe niet in scoringspositie. Net toen de gehele defensie van de geelzwarten in de 40e minuut bijna op de middellijn stond, sneed een pass van Niek Davina door de verdediging, het oogde buitenspel, maar Simon Seppenwoolde startte van eigen helft en schoot gedecideerd de 3-0 tegen de touwen. Pas in de extra tijd creëerde DVS de eerste kans van de wedstrijd, toen Benjamin Roemeon het leer vanaf de achterlijn aflegde op Stef Nijland. Zijn schot werd geblokt. De rust ging dus in met 3-0

ta20232005106_kopie.jpg

Meer elan na rust

Stevan de Geijter was zeer ontevreden over zijn ploeg en wisselde het maximumaantal van vijf spelers in een keer. Tarik Evre, Sem de Wit, Nicky van Hilten Omar El Ghazouani en Stef Nijland keerden niet meer terug. Eren Turan Yavuz, mFrank Olijve, Gaston Salasiwa, Joram Bakker en Lars van Wetering namen hun plaatsen in. De bal bewoog zich daarna zowaar meer op de helft van Excelsior’31, zonder dat daar direct kansen uit voort kwamen. Wel haalde Joram Bakker uit zijn indraaiende schot in de 53e minuut een hoekschop. Daaruit kopte Tim van de Berg over. Halverwege de tweede helft mocht Joël Baan, die tussentijds van O23 overgeheveld werd naar de A-selectie, gaan rusten en kwam Hakim Ezafzafi erin. De sympathieke routinier in de spits maakte nog maar weinig speeltijd in de hoofdmacht, maar kon zo wel afscheid nemen van het thuispubliek. De eerste goede aanval van de Tukkers in de tweede helft leverde ook meteen een doelpunt op. Simon Seppenwoolde stond aan het einde daarvan en maakte met de 4-0 zijn hattrick compleet. Direct hierop pleegde de oefenmeester in Rijssense dienst zijn tweede wissel. Haric Memic ging eraf voor Michel Gerritsen Mulkes. Het had in het laatste kwartier nog slechter voor DVS kunnen worden.
ta20232005111_kopie.jpg
Aanvoerder Rick Hemmink kon de bal bij de tweede paal vrij inkoppen, nadat iedereen de voorzet vanaf rechts miste, maar de kopbal ging over de kruising. Vanuit ongeveer dezelfde positie kreeg Ezafzafi een schietkans, maar ook dat ging over. Toen in de 80e minuut oud-DVS’er Coen Vloedgraven het persoonlijke duel aan de zijlijn won van Tim van de Berg, ontstond er nog een goede schietkans voor Seppenwoolde, maar nu trof hij de Ermelose sluitpost. De thuisclub liet daarna de mogelijkheid voorbij gaan om de score nog verder op te voeren, wat andere spelers de mogelijkheid bood hun kunnen te tonen. Seppenwoolde, Coen Vloedgraven en Derian Reinders werden gewisseld voor Givan Werkhoven, Diego Paais en Matthijs Seppenwoolde. Werkhoven kreeg in de 87e minuut nog een kans om de score uit te bouwen, maar kreeg geheel vrijstaand de bal niet langs Daan Huiskamp. Pas in de slotminuut kreeg DVS nog een goede kans, toen Benjamin Roemeon vanaf links naar binnen de uitgelopen doelman Van Zaltbommel omspeelde. Zijn schot ging echter voorlangs. Zo vertrok DVS Rijssen dus met een ruime 4-0 nederlaag.

ta20232005114_kopie.jpg

“Het leek wel onze uitzwaaiwedstrijd”

De basisopstelling liet zien, dat DVS niet naar Rijssen afgereisd was om cadeautjes te geven: “Het was ook de insteek om vandaag volle bak te spelen”, gaf Stevan de Geijter na afloop aan.“ In de laatste wedstrijden hebben we nog wel puntjes gehaald (tegen Barendrecht), maar niet heel goed gevoetbald. Helemaal tegen GVVV hebben we laten zien niet laten zien, waar we toe in staat zijn. We hadden wel goed getraind, maar zaterdags kwam er niets uit. Ondanks dat je nergens meer om speelt, moet je in die laatste twee wedstrijden wel je ware gezicht laten zien. Misschien is het wel kenmerkend voor dit seizoen, dat als het tegen zit, het dan goed tegen zit. Als team waren we niet bereid om dit om te kunnen draaien. Het zag er vandaag bij ons heel gezapig uit en ik zag jongens fouten maken, die ik het hele seizoen niet gezien heb. Dan krijg je zo’n eerste helft en staat het 3-0. Dan kan ik ze nog de tijd en de ruimte geven om het goed te maken, maar ik kon ook andere jongens laten spelen, die ik al teleur moest stellen. Daarom mochten die vijf jongens laten zien, dat het ook anders kan. We waren in de tweede helft ook wat dynamischer, voetbalden wat meer vooruit  en kwamen ook vaker bij hun ‘zestien’. Dat was tot aan de 4-0. Daarna vervielen we in dezelfde tragedie als in de eerste helft. Dit is toch heel veelzeggend voor dit seizoen met ups en heel veel diepe downs. Het zegt veel over hoe we staan als team met vier verschillende trainers achter de rug. We mogen heel blij zijn, dat we niet in dezelfde situatie zitten als Excelsior. Wij geven hun nog het laatste sprankje hoop. Het leek er wel op, of dit al onze uitzwaaiwedstrijd was.”
ta20232005113_kopie.jpg

DSC_0514.jpg

DSC_0525.jpg
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Tarik Evre (46’ Eren Turan Yavuz), Tim van de Berg, Sem de Wit (46’ Frank Olijve), Nicky van Hilten (46’ Gaston Salasiwa, Lars Huber, Hilal Ben Moussa, Maarten van Dijk, Benjamin Roemeon, Stef Nijland (46’ Lars van Wetering), Omar El Ghazouani (46’ Joram Bakker).

Opstelling Excelsior’31: Anthony van Zaltbommel, Derian Reinders, Lucas van Beek, Haris Memic (71’ Michel Gerritsen Mulkes), Vincent Schmidt, Niek Davina, Rick Hemmink, Coen Vloedgraven, Joël Baan (67’ Hakim Ezafzafi), Simon Seppenwoolde, Steff Kaptein.

 

Scheidsrechter: Dhr. M.A. Spoon uit Enter

 

Scoreverloop: 16’ Simon Seppenwoolde 1-0, 30’ Steff Kaptein 2-0, 40’ Simon Seppenwoolde 3-0, 70’ Simon Seppenwoolde 4-0.

 

Resultaten Derde Divisie 20 mei (speelronde 33; 10e ronde derde periode):

Het kampioenschap is vergeven. De derde periode wordt in de slotronde beslist. Het lot van de rodelantaarndrager is op een haar na bezegeld. De drie clubs boven de hekkensluiter kunnen zich nog steeds direct handhaven. De nummer 14 is dus nog niet veilig.

DVS bleef ondanks de nederlaag met 49 uit 33 achtste dankzij een beter doelsaldo. Excelsior’31 heeft nu met 30 uit 33 twee clubs onder zich, maar de nummer voorlaatst heeft wel hetzelfde puntenaantal.

VVOG Harderwijk-ACV: Het rijpen van een ploeg in de laatste jaren vond een climax op “De Strokel”. De thuisclub kon de ongekende ongeslagen reeks van 24 wedstrijden voor de Assenaren niet voorkomen. De blauwzwarten lieten er geen enkele onduidelijkheid over bestaan, wie de ware kampioen was, hoewel de Harderwijkers bij een 0-2 stand nog terugkwamen tot 1-2. Nadat bij een 1-4 stand afgefloten werd, was het nog enkele minuten wachten op het resultaat van de grote concurrent uit Veenendaal, maar GVVV staakte de achtervolging. Met 72 uit 33 kon het feestje een week eerder gevierd worden dan wellicht verwacht. Trainer Ruud Jalving smeedde het plan, dat uitgevoerd werd door een hecht collectief.  In de eerste periode moest dat nog zijn beslag krijgen (met 19 uit 12), maar daarna was ACV met vervolgens 25 uit 11 en een ronde voor het einde 28 uit 10 onnavolgbaar. Een terechte kampioen. VVOG zal zich misschien door DVS in de stek gelaten voelen en kan met 32 uit 33 nog steeds direct degraderen. Nu moet het voor de groenwitten bij Harkemase Boys geklaard worden, waar ook directe handhaving nog mogelijk is.

GVVV-FC Rijnvogels: De bezoekers verloren de derde periode al een week eerder, maar rechtten de rug nog om de titelkandidaat uit Veenendaal partij te bieden. De thuisclub scoorde niet uit het openingsoffensief en kwam vervolgens na eenhalf uur uit een spelhervatting achter. Met de gelijkmaker een kwartier voor tijd net na het missen van een 0-2 gloorde er weer hoop, maar die werd met een tweede Katwijkse treffer in de voorlaatste minuut definitief de grond in geboord. Met 66 uit 33 is GVVV nu veroordeeld tot de nacompetitie, want de runner-up neemt sowieso de periodetitel van ACV over. Ook de derde periode kan nog aan de blauwe kant van “Panhuis” terechtkomen, maar daarvoor zijn de Veenendalers nu afhankelijk van een misstap bij de grootste concurrent. Het zal hen om het even zijn. Ook FC Rijnvogels heeft nu nog weer een kans op die prijs met 18 uit 10. Vooralsnog verstevigden de Katwijkse “Vogels” zich met 56 uit 33 op de vijfde plaats.

SteDoCo-Staphorst: Na twee kansen voor de thuisclub opende de Overijsselse ploeg na tien minuten de score. De Hoornaars gingen ruim een uur hartstochtelijk op jacht naar de gelijkmaker, maar werden een klein kwartier voor tijd geveld door een strafschop. Verder dan een afgekeurde treffer voor de nummer drie kwam het niet meer. Met 58 uit 33 verloor SteDoCo de derde plaats (voor wat die op dit moment waard is). In de derde periode moeten de roodzwarten met 18 uit 10 drie punten goedmaken op de leider. Staphorst speelde alleen nog voor de eer en zal in ieder geval als elfde eindigen. Het puntenaantal van 44 uit 33 kan nog opgevoerd worden.

Ter Leede-Barendrecht: Beide clubs hadden grote belangen in dit duel; de thuisclub om (directe) degradatie te ontlopen en de Rijnmonders om als derde te eindigen en eventueel de periodetitel van de kampioen over te nemen met de bezoekers natuurlijk als favoriet. De wederzijdse belangen vertaalden zich in ieder geval in een kaartenregen. De vroege 0-1 had een vervolg kunnen krijgen in een 0-3 stand, maar daarentegen maakte de thuisclub halverwege de eerste helft gelijk. Ook daarna weigerden de roodwitten de kansen te benutten en moesten al vroeg in de tweede helft met tien man verder. Na een klein uur viel dan toch die 1-2 en kort daarna kwamen ook de gastheren met tien man te staan. Barendrecht eindigde de wedstrijd met negen man, maar trok de zege wel over de streep en klom met 59 uit 33 weer naar de derde plek. Zolang GVVV niet de derde periode wint, is die positie slechts voor de eer. Anderzijds zijn de Bongerd-bewoners nog niet uitgeschakeld voor de derde periode zelf. Ter Leede, dat met afstand de slechtste club is in de derde periode met 4 uit 10, werd met 30 uit 33 door de zege van Excelsior’31 op basis van doelsaldo naar de voorlaatste plaats verdrongen en dat zou rechtstreekse degradatie inhouden.

Sportlust’46-Harkemase Boys: De vermakelijke partij op “Cromwijck” was niet helemaal om des keizers baard, omdat de Friezen zich nog definitief veilig moesten spelen. De vier doelpunten werden gebroederlijk over twee helften verdeeld. Na de 1-1 ruststand hadden de Harekieten het meest recht van spreken op een nieuwe voorsprong, maar die viel halverwege het tweede bedrijf tegen de verhouding in aan de andere kant. De fraaie gelijkmaker (2-2) direct uit een corner was dan ook terecht. Met 53 uit 33 handhaafde Sportlust’46 zich op de zesde plaats. Harkemase Boys leverde door het gelijkspel een plaats in, maar weet zich met 38 uit 33 als nummer 13 wel verzekerd van derdedivisievoetbal komend seizoen.

Hsv Hoek-sv Urk: Het zwakke begin van de wedstrijd brak de thuisclub uiteindelijk toch op. De voormalige eilandbewoners klopten nadrukkelijk op de poort en namen al vroeg een voorsprong. De gelijkmaker ten spijt gingen de bezoekers toch met een 1-2 voorsprong rusten. Het pleit leek halverwege de tweede helft beslecht bij 1-3, maar direct daarop gevolgd door de aansluitingstreffer. De jacht op de gelijkmaker leverde niets meer op. Daarmee ontnamen de gasten hsv Hoek met een goed perspectief op de derde periode, hoewel het in theorie nog wel kan. Met 50 uit 33 bleven de Zeeuws-Vlamingen DVS voor op de zevende plaats. Door de 2-3 zege nam sv Urk met  39 uit 33 afstand van de onderste plaatsen en staat nu twaalfde.

Sparta Nijkerk-rkav Volendam: De “Wijdbroeken” joegen de thuisclub in de openingsfase wat schrik aan, maar de 0-1 was wel degelijk tegen de verhouding in. Die stand ging ook de rust in, maar oud-DVS’er zette zijn club met een schitterend schot langszij. Na een benutte stafschop voor de Nijkerkers zetten de bezoekers nog wel een offensief in, maar in de extra tijd viel de bevrijdende 3-1. Daardoor kwam Sparta Nijkerk in punten langszij met DVS, maar wat belangrijker is; met 21 uit 10 is het weer de eerste gegadigde voor het binnenhalen van de derde periode. Dan moet er wel in de slotronde gewonnen worden bij Staphorst. Rkav Volendam is met 33 uit 33 dus nog niet veilig en heeft slechts een punt voorsprong op de beste herkanser en kan zelfs nog rechtstreeks degraderen.

ASWH-DOVO: Het was op voorhand al een achterhoedegevecht voor de thuisclub, die nog wel in punten gelijk met de directe concurrentie kon komen, maar het negatieve doelsaldo voor de rodelantaarndrager is immens. Met de moed der wanhoop werd ook aan dit duel begonnen, maar de Veenendalers, die de juiste vorm zoeken voor de nacompetitie, kwamen na een 0-2 ruststand tot een duidelijke 0-3 overwinning. Met die zege naderde DOVO de Ermeloërs met 48 uit 33 tot op een punt en kan nog in het linker rijtje eindigen. Met 27 uit 33 is het lot van ASWH eigenlijk al wel bezegeld, tenzij de Ambachters Excelsior’31 in punten en doelsaldo (een verschil van 17 in  het voordeel van de Rijssenaren) nog weten te overbruggen, maar dat is niet waarschijnlijk.