Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-551003

DVS’33 Ermelo trof in de negende competitiewedstrijd, officieel speelronde 5 van de Derde Divisie Zaterdag, op dinsdagavond 4 oktober evenknie ASWH uit Hendrik-Ido-ambacht. De bezoekers hadden net een beter doelsaldo en gingen als nummer vier de Ermeloërs net voor op de ranglijst. De geelzwarten wonnen met 2-0 en klommen daardoor een plaats. Na een tweede gele kaart kort voor de rust was het in de tweede helft geen wedstrijd meer. Gescoord werd er echter iet meer.
Peter Wesselink, die nog niet kon beschikken over Benjamin Roemeon, had zijn basis op vier plaatsen gewijzigd in vergelijking met de winstpartij drie dagen eerder tegen rkav Volendam. Nicky van Hilten, Tarik Evre, Gaston Salasiwa en Lars van Wetering stonden aan de aftrap in plaats van Eren Turan Yavuz, Tim van de Berg, Nassim El Ablak en Lars Huber. ASWH-trainer Sjoerd van der Waal moest het stellen zonder Van der Net, Van Ree en El Kandousi, maar bracht wel een goed voetballende ploeg binnen de lijnen.

Verdiende voorsprong voor rust
DVS liet haar aanvallende bedoelingen direct vanaf de aftrap zien door gelijk druk te zetten Dat leverde al in de 1e minuut een goede schietkans op voor Maarten van Dijk uit een voorzet van Lars van Wetering. De inzet leek de bovenarm van een verdediger te raken, maar dat bleef zonder consequenties. De bezoekers kregen echter al snel meer grip op de wedstrijd en kwamen in de 3e minuut tot een kans. Stefan Watson stuurde op rechts Mohamed El Kharbachi weg, die op snelheid over Gaston Salasiwa heen ging. Aangezien er voor het doel nog geen medespeler was probeerde hij het in de ‘zestien’ met een schot. Dat ging voorlangs. Dat was ook de enige kans, die ASWH voor de rust kreeg. Het combinatievoetbal van de gasten was niet verkeerd, maar de Ermelose verdediging stond niets toe. Intussen leidde DVS met een fase van langdurig balbezit de 1-0 voorsprong in. Weliswaar zat daar een inworp voor de geelzwarten tussen, maar vervolgens werd het spel goed verplaatst van links naar de rechterflank. De voorzet van Stef Nijland kon niet weggewerkt worden, waarna het voor Lars van Wetering een kolfje naar zijn hand was om de afvallende bal tegen het net te jagen. Vreemd genoeg zakte DVS na die voorsprong terug, maar de tegenstander combineerde zich ook nu niet verder dan het Ermelose strafschopgebied. Dat bood wel ruimte achter de verdediging van de Ambachters. Zo bereikte Stef Nijland met een uitstekende pass in de 26e minuut wel Ali Akla, maar Jair Oosterlen voorkwam met een knappe sliding, dat het tot een doelpoging kwam. Een minuut later kreeg DVS op de rand van de ‘zestien’ en vrije trap toegekend. Die werd door Stef Nijland prachtig over de muur in de linkerbovenhoek gelegd, 2-0. De Ermeloërs zouden voor de rust nog een schietkans krijgen, maar het schot van Stef Nijland uit een voorzet van Omar El Ghazouani werd geblokt. Het meest memorabele moment voor de thee was de tweede gele kaart in de 45e minuut voor Wout Neelen. Hij had al eerder een goedkope gele kaart geïncasseerd wegens commentaar op de leiding. Nu zag hij Omar El Ghazouani in een poging om de bal met een te hoog gestrekt been te onderscheppen en mocht vertrekken. Dat had geen gevolgen meer voor de 2-0 ruststand

Tweede helft in spaarstand
Natuurlijk had de ondertalsituatie invloed op het spelbeeld in de tweede helft. ASWH verdedigde hierdoor heel compact om verdere schade te voorkomen. De geelzwarten deden het aan de bal eigenlijk wel goed, vonden steeds de vrije man, verplaatsten het spel ook goed en lieten de gasten achter zich aanlopen. Er werd echter niet gevoetbald om de score op te laten lopen. De eerste mogelijkheid in de tweede helft was zelfs voor ASWH, toen Stefan Watson de bal in de 51e minuut vanaf links diagonaal inbracht. Doelman Daan Huiskamp moest zich wel helemaal strekken om de kopbal van Grad Damen onder de lat weg te plukken. Twee minuten later zorgde Ali Akla er met een slim passje voor, dat Omar El Ghazouani de bal goed kon voorzetten, maar Stefan Watson voorkwam met een sliding, dat Lars van Wetering de bal bij de eerste paal op het doel kon schieten. Zowel de thuisclub als ASWH spaarden zich eigenlijk. Peter Wesselink wisselde in de 64e minuut drie krachten; Frank Olijve, Stef Nijland en Ali Akla mochten gaan rusten. Voor hen kwamen Adriaan Kruisheer, Nassim El Ablak en Lars Huber in het veld. Ook trainer Sjoerd de Waal bracht met nog een half uur te gaan en halverwege de tweede helft twee verse krachten in. In die fase zochten de bezoekers nog wel even de aanval, wat leidde tot een drietal schoten, die over gingen. DVS zelf kwam nog tweemaal tot een combinatie, waaruit in de 66e minuut Nassim El Ablak in de handen van de keeper schoot en Adriaan kruisheer na een uitstekende aanval recht voor het doel hoog over schoot. ASWH gebruikte het laatste wisselmoment nog om twee spelers in te brengen, terwijl met nog tien minuten op de klok ook Lars Miedema speeltijd kreeg voor Lars van Wetering. Voor de stand had het allemaal geen gevolgen meer.

“Iedereen is inzetbaar en voegt wat toe”
“De 1-0 was een goede goal en de 2-0 viel op een gelukkig moment”, begon DVS-trainer Peter Wesselink zijn nabeschouwing voor DVS-TV. “Tot aan die 1-0 hadden wij het goed voor elkaar en daarna zakten we wat in en kwamen er via de counter een paar keer goed uit. . Na die 2-0 gaven we ook niets meer weg. Die ode kaart gooide de wedstrijd in het slot; zij wilden niet meer. Jammer. ASWH heeft geen slechte ploeg en er zit ook veel kracht in. Ze hebben ook veel voetballend vermogen, maar hebben niet veel gecreëerd. Voor de spelers en het publiek was het zonde. We hadden er wat meer energie in moeten stoppen, maar ik begrijp het ook wel. We hebben nog wat spelers kunnen brengen en ons nog kunnen sparen. Het mooie is, dat iedereen behalve Benna fit is. We hebben een goede, brede selectie; iedereen is inzetbaar en voegt wat toe. Staphorst uit is weer een nieuwe uitdaging”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Sem de Wit, Tarik Evre, Gaston Salasiwa, Maarten van Dijk, Frank Olijve, Lars van Wetering, Ali Akla, Stef Nijland, Omar El Ghazouani.
Opstelling ASWH: Stefan Kok, Jay Brand, Edon Fetahi, Jair Oosterlen, Stefan Watson, Mohamed El Kharbachi (77’ Ousmane Souare), Wout Neelen, Yassin Ouja (67’ Samuel van der Velden), Grad Damen (77’ Mirac Akdeniz), Niek den Heeten, Brandon Robinson (59’ Lester Pires).

Scheidsrechter: Dhr. T. Winkel uit Leermens

Scoreverloop: 19’ Lars van Wetering 1-0, 28’ Stef Nijland 2-0.

Resultaten Derde Divisie Zaterdag Dinsdag 4 oktober(speelronde 9):
Behalve de wedstrijden hsv Hoek-Ter Leede en sv Urk-DOVO (de runner-up) werden er zeven wedstrijden gespeeld. De koploper leed puntverlies.
Door de zege nam DVS met nu 15 uit 9 drie punten afstand van ASWH, dat van de vierde naar de achtste plek zakte. De geelzwarten namen die vierde plaats over en zullen daar ongeacht de uitslagen op woensdag 5 oktober ook nog staan.

GVVV-Sparta Nijkerk: Het eerste kwartier was voor de thuisclub, het tweede ging gelijk op en het laatste kwartier voor de rust hadden de Nijkerkers de overhand. Ook na de rust kon het alle kanten op, maar werd er niet gescoord. De winst voor Sparta Nijkerk was, dat ondanks de brilstand beter werd gevoetbald. GVVV behield met 20 uit 9 de koppositie. De oranjehemden klommen met 12 uit 9 weer het linker rijtje in.
Excelsior’31-SteDoCo: Na twee nederlagen hielp het de thuisclub niet, dat er al heel vroeg in de wedstrijd een tegentreffer verwerkt moest worden. Twee fraaie vrije trappen zorgden in deze kansarme wedstrijd voor een 1-2 ruststand. De uiteindelijke 1-3 viel bijna in het laatste fluitsignaal. SteDoco klom daardoor voorlopig met 17 uit 9 naar de tweede plaats, maar kan die woensdagavond alweer verliezen. Excelsior’31 is met 9 uit 9 de beste herkanser, maar kan op woensdagavond nog een positie zakken.
FC Rijnvogels-VVOG Harderwijk: Ondanks de voorsprong voor de bezoekers zag het er voor VVOG (met drie doelpunten rond een kwartier voetbal) somber uit. Na de ruststand van 3-1 toonden de Harderwijkers veerkracht en kwamen terug tot 3-3. Dat was niet genoeg om met 8 uit 9 van de voorlaatste plaats af te komen, terwijl de hekkensluiter woensdagavond nog in actie moet komen en de rode lantaarn kan overdragen. FC Rijnvogels staat met 13 uit 9 nog altijd keurig zevende.
Barendrecht-Sportlust’46: Het blessureleed is kenmerkend voor de Bongerd-bewoners, die ook nu tegen een feller Sportlust’46 puntverlies leed. Voor de vijfde achtereenvolgende keer. Rond een uur voetbal beslisten de woerdenaren het duel. Door de 0-2 klommen zij met 14 uit 9 naar de vijfde plaats. Barendrecht staat nu met 11 uit 9 elfde.
Rkav Volendam-Harkemase Boys: De Harekieten joegen de behendige voetballers uit het vissersdorp voor rust goed af, maar verzuimden om te scoren. Een na rust wat agressiever rkav Volendam benutte meteen de eerste kans en scoorde direct hierop ook de 2-0. Na de rode kaart voor Erick Jansema werd het nog wel 2-1. Met 14 uit 9 zijn de “Wijdbroeken” weer de beste promovendus op de zesde plaats. Harkemase Boys is met 8 uit 9 de beste herkanser dankzij een beter doelsaldo dan VVOG.
Staphorst-ACV: De Assenaren speelden een prima partij, maar het bekende probleem is het afronden. Een effectief Staphorst deed dat kort voor de rust wel en haalde daarmee de drie punten binnen. Met 10 uit 9 houdt ACV nog wel vier clubs onder zich, terwijl Staphorst over de blauwzwarten heen ging en met 11 uit 9 nu twaalfde staan. In ieder geval voorlopig voor een dag.