Groeneweg 59
4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

DVS’33 Ermelo is er niet in geslaagd om het kalenderjaar af te sluiten met een goed resultaat. In Hoornaar had SteDoCo voldoende aan een 2-0 ruststand om de punten in eigen huis te houden. Daardoor hield de thuisclub de aansluiting met de koplopers, terwijl de Ermeloërs een plaats zakten.
Oefenmeester Hennie in ’t Hof moest puzzelen om een elftal in de wei te krijgen, dat goed weerstand kon bieden aan de Hoornaars. Zo heb je met drie goede centrale verdedigers een luxeprobleem en zo moet je in het hart van de defensie improviseren. Naast de al langer geblesseerden kon de trainer geen beroep doen op Frank Olijve. Zijn plek als controleur voor de verdediging werd weer ingenomen door Nassim El Ablak.  Zodoende stond spits Lars van Wetering samen met de multifunctionele Maarten van Dijk centraal achterin. Stef Nijland, nog altijd licht geblesseerd en daarom tegen hsv Hoek niet in de basis, trad nu wel aan bij de aftrap op het middenveld. Eren Turan Yavuz completeerde het middenveld. Als spits ontbrak Lars Miedema, maar Benjamin Roemeon maakte na zijn ongeval weer eens een hele wedstrijd vol. Hij vormde samen met Omar El Ghazouani en Lars Huber de frontlinie.

Onwennig DVS met 2-0 achterstand de rust in
Het zal toch wat onwennig geweest zijn voor doelman Daan Huiskamp met twee andere centrale verdedigers en controleur voor hem. Natuurlijk waren Nicky van Hilten en Gaston Salasiwa vertrouwd. Toch schortte het aan de opbouw van achteruit of het inspelen van een middenvelder. In die zin waren de gastheren veel gretiger en boden zich ook meer aan. De eerste kans was ook voor de thuisclub na een vlot lopende aanval over links. Na het terugleggen kon Redouan El Hankouri inschieten vanaf de ‘zestien’, maar dat ging via Nassim El Ablak in zijn poging dat schot te blokken naast. Zo liep iedereen aan DVS-zijde zich wel het vuur uit de schenen om te verdedigen, maar opbouwend lukte er heel weinig. In de 14e minuut ging het gruwelijk fout. Het duurde lang, voordat Daan Huiskamp een aanspeelmogelijkheid zag. Wel toen Nassim El Ablak zich aan de zijlijn aanbood, maar zonder rugdekking probeerde hij zijn tegenstander uit te spelen en verloor de bal. Elvio van Overbeek kon zodoende vrij het strafschopgebied in gaan.
Doelman Daan Huiskamp rekende op een voorzet op Schröder en liet de korte hoek geheel open. De oud-speler van Kozakken boys aanvaardde de uitnodiging dankbaar en schoof de 1-0 binnen. Het verleden leerde DVS al, dat het na een achterstand tegen de Hoornaars nooit terug kwam. De roodzwarten roken bloed en gingen op jacht naar een tweede treffer en die lag na een dieptepass twee minuten later op de schoen van de maker van de 1-0. De goed uitgelopen Daan Huiskamp lag in de baan van het schot, waarna Maarten van Dijk verder opruimde. In de 18e minuut lag er weer perspectief voor een tweede doelpunt, maar nu haalde Nassim El Ablak de pass in een overtalsituatie uit. Halverwege de eerste helft kopte Lars van Wetering een voorzet weg, net voor captain Joran Schröder aan kon nemen. Weer een minuut later redde Daan Huiskamp zelf op een schot van de aanvoerder. Het was uitstel van executie. In de 24e minuut leidde een vrije trap tot een hoekschop. Gaston Salasiwa kon het leer in een luchtgevecht met een tegenstander nog wel wegkoppen, maar Mitchell de Zwart volleerde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de hoek. De bal leek in de uiterste hoek nog gekeerd door Daan Huiskamp, maar rolde nog net over de doellijn, 2-0. Vijf minuten daarna kreeg DVS pas voor het eerst een kans na een goede crosspass van Nicky van Hilten. Na een goede balaanname ging Omar El Ghazouani de vijandelijke ‘zestien’ in en kapte zijn tegenstander goed uit. Er was nog geen aansluiting en het schot in de korte hoek werd gekeerd door doelman Maarten de Fockert. Na een aanval over links tekende SteDoCo in de 43e minuut nog voor een goede kans, toen de voorzet Elvio van Overbeek bereikte. Daan Huiskamp keerde de inzet. Die schotkans was groter dan die van Nicky van Hilten een minuut later, die via een Hoornaars been naast ging. De rust ging dus in met 2-0.

Ondanks meer weerstand geen score na rust
Voor de tweede helft waren er aan geen van beide kanten wijzigingen. Wel viel op, dat Hennie in ’t Hof en assistent-trainer Stevan de Geijter al ver voor de DVS’ers het speelveld betraden. De geelzwarten waren in het  tweede bedrijf wel feller, zonder dat dat tot veel kansen leidde. Aan de andere kant creëerde de thuisclub ook niets meer, behalve twee schoten vanaf de ‘zestien’ door Hankouri ruim tien minuten na de hervatting. Beide gingen naast. Met nog een half uur te gaan vond bij de roodzwarten de eerste wissel plaats. Akram Salhi verliet het veld voor Hermon Tekleab. Halverwege de tweede helft bracht Hennie in ’t Hof de jeugdige Stijn Schipper in voor Omar El Ghazouani. De invaller, die moeiteloos overeind bleef, ging naast Maarten van Dijk spelen en Lars van Wetering verhuisde weer naar de spits. Met de robuuste aanvaller kreeg DVS wel wat meer aanspeelmogelijkheden voorin, maar tot echte kansen leidde het vooralsnog niet. Wel was er na een terugspeelbal, die de goalie opraapte, een mogelijkheid uit een indirecte vrije trap. Doelman Fockert stond echter goed opgesteld bij het schot van Stef Nijland in de korte hoek. Even daarvoor was O23-speler Joram Bakker in het veld gekomen voor Eren Turan Yavuz. Voor de laatste vijf minuten kwam Matijs Valstar er nog in voor Stef Nijland en ook trainer Rick Adjei wisselde in de slotfase nog drie spelers, maar op het wedstrijdverloop had dat geen invloed meer. Het bleef 2-0.

“Geen excuses”
“Het was flink puzzelen vandaag met veel geblesseerden en een geschorste Sem de Wit …”, begon oefenmeester Hennie in ’t Hof zijn analyse: “…maar dat interesseert me helemaal niet; we hadden ook veel mensen wel aan boord. Voor iedereen is dan alles anders in het veld, maar waar het om gaat, is dat je dat never nooit als excuus mag gebruiken. We verliezen met 2-0, waarvan het eerste doelpunt door een persoonlijke fout. Maar in de twee wedstrijden daarvoor hebben we ook doelpunten weggegeven door persoonlijke fouten. Fouten horen bij voetbal en dat is niet erg. Bij die 2-0 uit die corner doen we het niet goed en dat heeft niets te maken met het feit, dat Lars en Maarten centraal in de verdediging stonden. Ik vond die twee spelers zelfs de beste bij ons vandaag. Sem en Tim hadden het in deze wedstrijd niet beter kunnen doen dan deze twee. Bij Lars was dat vooral in de duels, die hij aanging. De keuze was om of met Stijn Schipper te beginnen of moet ik wat anders bedenken. Ik ken de spelers, die op de bank zaten (uit O23, jt) nauwelijks. Stef was niet helemaal fit, maar kan nog wel wat brengen. Benjamin is er lang uit geweest en die moet weer starten. We hadden dus wel een gemankeerd elftal, maar daar moet je je niet achter verschuilen. Ik heb me de eerste helft gestoord aan het feit, dat we niet competitief waren.
Als het tegen zit, kan je op de grond gaan liggen of opstaan. Daar hebben we in de eerste helft op verloren. In de rust ben ik ook uit mijn plaat gegaan, omdat ik niet accepteer, dat je gaat liggen. Wij moeten strijdbaarder worden. Stevan en ik zijn vroeger het veld opgegaan, nadat ik het een en ander gezegd heb. Regel het als spelers nu zelf maar. Het kan zijn, dat je een persoonlijke fout maakt, maar juist dan moet je elkaar helpen. Dat heb ik in de eerste helft niet gezien, maar in de tweede helft wel. Als je dat met z’n allen gaat doen met overtuiging, dan win je wat. Met alleen leuk voetbal kom je nergens; je moet strijdbaar worden. Je moet met elkaar je plan uitvoeren met de taken, die bij jouw rol horen. Als je vertrouwen en overtuiging mist, omdat er veel spelers niet bij zijn, draai je het om. Met strijd en overtuiging komen jouw kwaliteiten naar voren. SteDoCo is een heel goede ploeg, maar we verliezen door ons zelf. Ook met spelers uit O23 erbij hebben we nog wat te winnen, maar je moet in je hoofd beginnen met winnen. Ik vind het nog steeds jammer, dat we de winterstop ingaan, want ik wil doorgaan, waarmee we begonnen zijn. Misschien is het de volgende keer nog een 5, de keer daarop een 7 en daarna een 9 en dan gaan we ook zes, zeven wedstrijden achter elkaar winnen. Dat is een proces en daar moet iedereen in mee.”
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Maarten van Dijk, Lars van Wetering, Gaston Salasiwa, Eren Turan Yavuz (75’ Joram Bakker), Nassim El Ablak, Stef Nijland (85’ Matijs Valstar), Omar El Ghazouani (68’ Stijn Schipper), Lars Huber, Benjamin Roemeon.
Opstelling SteDoCo: Maarten Fockert, Jurian Hobbel, Yannick Cortie, Jeffrey van Nuland, Mitchell de Zwart, Elvio van Overbeek (90+2’ Dylan de Braal), Milad Intezar, Akram Salhi (59’ Hermon Tekleab), Sjaak de Kuyper (81’ Everon Pisas), Joran Schröder (81’ Junior Ebobo), Redouan El Hankouri.

Scheidsrechter: Dhr. S. Veekamp uit Enschede

Scoreverloop: 14’ Elvio van Overbeek 1-0, 25’ Elvio van Overbeek 2-0.

Resultaten Derde Divisie Zaterdag 10 december (speelronde 18; 6e ronde tweede periode):
Na deze speelronde gaan de clubs, behalve Sportlust’46 en rkav Volendam, die op 17 december nog een inhaalwedstrijd spelen, de winterstop in. Twee clubs leiden de dans om de titel, terwijl de koploper ook eerste staat in de tweede periode, die nog vijf duels telt.
Na de 2-0 nederlaag heeft DVS zowel met 26 uit 18 in de reguliere achterstand als in de tweede periode met 7 uit 6 een achterstand van 9 punten op de leider. SteDoCo staat er in de tweede periode met 9 uit 6 niet veel beter voor, maar is met 32 uit 18 in ieder geval voor een week de naaste achtervolger op de twee koplopers.
DOVO-ACV: De thuisclub zette de koploper al vroeg in de eerste helft op een 1-0 achterstand. Na een rode kaart kort voor de rust, voorafgegaan door een lange onderbreking vanwege opstootje in het veld, moesten de Veenendalers met tien man de nipte voorsprong verdedigen. Dat lukte niet en na de 1-2 beëindigden de roodwitten het duel zelfs met negen man. ACV bleef daardoor met nu 35 uit 18 op basis van doelsaldo koploper. In de tweede periode breidden de Assenaren de voorsprong met 16 uit 6 zelfs uit tot vier punten. DOVO bleef met 29 uit 18 een voorsprong van drie punten op DVS houden en staat op de ranglijst zes punten achter op de lijstaanvoerder.
Ter Leede-GVVV: Na de forse nederlaag van een week eerder herstelden de Veenendalers zich met een reguliere overwinning op Ter Leede. Oud-DVS’er Quincy Veenhof leidde de zege na ruim een kwartier met zijn 0-1 en koud in het veld voor de tweede helft stond de 0-2 eindstand op het scorebord. Op doelsaldo moest GVVV de titel ‘Herbstmeister’ aan ACV laten, maar is wel gedeeld koploper. De Sassenheimers leverden vier plaatsen in en staan nu met 20 uit 18 vijftiende en dat betekent virtueel herkansing.
Sportlust’46-Staphorst: Bij winst had de thuisclub het kalenderjaar fraai kunnen afsluiten met een gedeelde koppositie, maar tegen Staphorst kwam de ploeg van Jochem Twisker niet verder dan 0-0. De aansluiting kan op 17 december nog wel gevonden worden bij winst in het inhaalduel tegen rkav Volendam. Nu kijkt Sportlust;46 met 30 uit 17 nog tegen een achterstand van vijf punten op het leidend duo aan. Staphorst leidt met 22 uit 18 het rechter rijtje
Excelsior’31-Barendrecht: De definitieve ommekeer heeft nog niet plaatsgevonden bij de Koerbelt-bewoners. Een persoonlijke fout leidde de 0-1 in. Na de 0-2 werd de aansluiting nog wel gevonden voor rust, maar een nieuwe persoonlijke fout bracht de zekere winst bij Barendrecht, ondanks dat ook nu nog wel de aansluitende treffer gemaakt werd. Met 15 uit 18 blijft Excelsior’31 hekkensluiter. Met 31 uit 18 hebben de Bongerd-bewoners vier punten achterstand op de koploper.
Hsv Hoek-FC Rijnvogels: Vanwege ongeregeldheden tijdens de competitieouverture tussen beide clubs, waren Katwijkse supporters niet welkom. Het weerhield de Katwijkse ‘Vogels’ om de beste wedstrijd van het seizoen op de mat te leggen. Een zeer strijdbaar had met 0-4 van het koude veld af kunnen stappen, maar na een 0-2 ruststand scoorde hsv Hoek bij een 0-3 stand in de slotminuten nog tweemaal tegen 9waarvan de eerste een eigen doelpunt). Het deerde FC Rijnvogels niet, dat de winterstop met 29 uit 18 op een knappe zesde plaats ingaat. De Zeeuws-Vlamingen bleven ondanks de nederlaag met 26 uit 18 nog wel in het linker rijtje.
VVOG Harderwijk-rkav Volendam: De thuisclub mocht het in het eerste bedrijf vooral bedenken en na de thee namen de “Wijdbroeken” het initiatief. Lang bleef het 0-0, maar de bezoekers sloegen toe uit een moment van twijfel bij de Harderwijkers. Met man en macht gingen de groenwitten op zoek naar de gelijkmaker, die in extremis nog viel. Met 21 uit 18 bleef VVOG op de twaalfde plek de opponent een punt voor, maar rkav Volendam heeft 20 uit 17 nog de kans om de ploeg van Dwight Lodeweges op de ranglijst te passeren bij minimaal een punt in de inhaalwedstrijd bij Sportlust’46.
Sparta Nijkerk-sv Urk: De opening was nog wel voor de bezoekers, maar daarna lag het initiatief bij de Nijkerkers. Voor rust leverde dat nog niets op, maar rond de 60e minuut was het duel met twee treffers in het voordeel van de thuisclub beslist. Van slechtste herkanser heeft Sparta Nijkerk met 21 uit 18 weer vijf clubs onder zich, maar kunnen nog gepasseerd worden door rkav Volendam. De nieuwe club van Peter Wesselink, sv Urk, is nu met 19 uit 18 de slechtste herkanser.
ASWH-Harkemase Boys: Het absolute kelderduel in de Derde Divisie. De Ambachters waren in de eerste helft duidelijk sterker, maar de doelpogingen leken nergens op. Zij schoten zich zelf met een eigen doelpunt na ruim een half uur ook nog in de voet. Met iets meer Friese dadendrang in de tweede helft was de thuisclub nog de bovenliggende partij. In plaats van de gelijkmaker (uit slechts een goed kans) had de 0-2 een klein kwartier voor het verstrijken van de markt meer weg van een comedy. Door de winst van Sparta Nijkerk belandde ASWH met 16 uit 18 nu op de voorlaatste plaats, wat aan het einde van de rit directe degradatie inhoudt. Harkemase klom met 21 uit 18 verder naar de elfde plek.