1e Mientlaan 1
2223LG
KATWIJK ZH
tel. 071-4015075

Terwijl al bekend was, dat Hennie in ’t Hof als interim-trainer vanaf maandag 7 november de leiding over de hoofdmacht van DVS’33 Ermelo overneemt van Stevan de Geijter, die twee wedstrijden met verve de honneurs waarnam, maakten de geelzwarten in Katwijk a/d Rijn een einde aan een lange ongeslagen serie van FC Rijnvogels. De karakterploeg van Thomas Duivenvoorden legde zich ook na een 0-3 stand niet neer bij een nederlaag en vond de aansluiting, maar capituleerde toch definitief in de extra tijd. Daardoor gingen de Ermeloërs op doelsaldo over de Katwijkse Vogels heen. Daarbij is de koppositie met drie punten achterstand weer op schootsafstand.
Stevan de Geijter koos in zijn opstelling voor het centrale duo Tim van de Berg en Sem de Wit. Tarik Evre werd een plaats als rechtsback toebedeeld; normaliter de plaats van Nicky van Hilten, die nu op links opereerde. Gaston Salasiwa begon na zijn blessure op de bank. Door ziekte ontbrak Adriaan Kruisheer evenals een week eerder. Het middenrif bestond zodoende uit Maarten van Dijk, Frank Olijve en Stef Nijland. Omar El Ghazouani, Lars van Wetering en Lars Huber vormden de frontlinie.
FC Rijnvogels telt in de ziekenboer drie langgeblesseerden, maar kon eventueel wel weer zijn nummer 10 inbrengen.

Gevaar voor rust van DVS
Er ontspon zich op “De Kooltuin” een aantrekkelijk duel, dat in een hoog tempo gespeeld werd. Beide ploegen zette graag hoog druk, maar de Ermeloërs slaagden er het beste in om de tegenstander niet in haar spel te laten komen. Bovendien was DVS ook dreigender. Na een gelijkwaardige partij in de eerste tien minuten was er ook een Ermelo’s overwicht. Ook de beweeglijkheid van Lars Huber maakte het FC Rijnvogels lastig. Hij legde in de 11e minuut af op Frank Olijve, die met een strak schot uit de tweede lijn net naast schoot. Nog net binnen een kwartier werd doelman Yannick Augustinus serieus getest,  toen Omar El Ghazouani na zijn actie Lars van Wetering aanspeelde. Zijn harde schot eindigde op de vuisten van de goalie en was misschien wel te hard om in de rebound te kunnen afmaken. Halverwege de eerste helft haalde Dirk Jan van den Oever voor het eerst de achterlijn en dat bood perspectief met twee ploeggenoten voor het doel. De voorzet ging echter over hen heen. Direct hierop waagde Lars van Wetering het na een afgemeten pass van Omar el Ghazouani met een knap ingeschoten bal vanuit nog altijd lastige hoek, maat de Katwijkse sluitpost pareerde even knap. DVS bleef de betere ploeg, maar moest nog tot de 41e minuut wachten, voordat de verdiende voorsprong er kwam. Na een combinatie met Lars Huber kon Tarik Evre er op rechts overheen komen en leverde een puike voorzet af op Lars van Wetering. Die kon zelf niet tot een schot komen, maar legde terug op Stef Nijland. Met vier Katwijkse verdedigers voor zich vond hij de ruimte om het leer hard en geplaatst buiten het bereik van de knuisten van Augustinus in de linker hoek te plaatsen, 0-1.
Twee minuten later probeerde hij het nog eens met een verwoestend afstandsschot, maar trof nu wel de vuisten van de keeper. De laatste aanval in de eerste helft uit een omschakelmoment was weer voor de gastheren, maar nu verdedigde de oud-prof van PSV goed mee en kwam het niet tot een voorzet van captain Van den Oever. De rust ging dus in met een weliswaar minimale- maar desalniettemin vertrouwen gevende 0-1 voorsprong.

FC Rijnvogels vecht in tweede helft terug
Bij de thuisclub bleef Vincent Noordam in de kleedkamer achter voor Julian Jansen. DVS slaagde er niet meer zo in om het middenveld te beheersen en het overwicht was nu voor de Katwijkers. De druk op de Ermelose verdediging nam ook wel toe, maar met heel veel kopkracht en slimmigheid is die defensie toch moeilijk te verslaan. Wel moest Tim van de Berg in de 54e minuut een indraaiende bal wegwerken, maar daaruit voetbalden de geelzwarten zich in een tijdsbestek van twee minuten naar een welhaast zekere zege. Vanaf het middenveld stuurde Maarten van Dijk Omar El Ghazouani weg, die met een slim passje Stef Nijland vrij voor het doel zette. Hij schoot door de benen van de goalie de 0-2 binnen. Een minuut later leek de buit binnen na een splijtende pass door het hart van de ‘Kattukse’ defensie, waardoor Lars Huber vrij voor de doelman kwam.
Die dacht wellicht nog aan een redding met de voet, maar de handelingssnelheid van de voormalige speler van csv Apeldoorn was net te hoog, waardoor Yannick Augustinus uitgespeeld was en de bal simpel ingetikt kon worden, 0-3. Normaliter zou de wedstrijd in het slot zitten, maar er was nog altijd een minuut of 35 te spelen en FC Rijnvogels is nooit verslagen. De wissel van Denis Bakker en Sieb Rutgers, die in het veld kwamen voor Dirk-Jan van den Oever en Julian Dobbe bij de roodwitten pakte goed uit en halverwege het tweede bedrijf kwam er weer hoop in de Katwijkse harten. Dennis Bakker bracht de bal vanaf de rechter kant in, waarbij Sieb Rutgers met een acrobatische beweging voor zijn man kwam en de assist tot doelpunt promoveerde, 1-3. De twee invallers waren ook betrokken bij de aansluitingstreffer twee minuten later. Rutgers ging na een dieptepass over het voetje van Sem de Wit, waarna Bakker van elf meter mocht aanleggen. Doelman Daan Huiskamp koos een hoek en zag de bal in de andere binnengaan, 2-3. De jacht op de gelijkmaker was nu geopend, maar in de 71e minuut was er een reuzekans om de marge weer op twee te brengen. Na een slim passje van Lars Huber kon Omar El Ghazouani de puike assist geven op Lars van Wetering, die uit de draai inschoot. In de linker hoek gaapte een groot gat, maar het vizier was al gericht op de rechter, waar doelman Augustinus nog kon redden.
De gelijkmaker loerde dus nog steeds in een spannend duel. De inzet was aan beide kanten ook nog steeds ontzettend groot. Met nog een kwartier te spelen moest Tarik Evre het veld geblesseerd verlaten, toen hij en een tegenstander beiden een sliding inzetten. Gaston Salasiwa was als linksback zijn vervanger. Nicky van Hilten ging weer op rechts spelen. Vijf minuten later kwam ook Karim Arzini in het veld voor Lars Huber. Op zoek naar de gelijkmaker was FC Rijnvogels wellicht ook wat te gehaast. Zo schoot Roy van Leeuwen van buiten de zestien niet al te hard voorlangs en had geen oog voor medespelers. In de voorlaatste minuut werd een mogelijkheid bij de thuisclub beter uitgespeeld, toen Van Leeuwen met een goed assist Virgil Tjin-Asjoe vond. Hij zette direct zijn slof eronder, maar hing iets te veel achterover, waardoor zijn inzet overging. Waar de krachten ook langzaam wegkropen ging de minimale voorsprong dus de extra tijd in. Lars van Wetering maakte daarin nog plaats voor Lars Miedema. In de 6e minuut van de extra tijd maakte DVS aan alle onzekerheid een einde, toen Gaston Salasiwa de pass verzond op de linker flank. Na de aanname en kapbeweging had Stef Nijland de afgemeten pass in huis op Omar El Ghazouani op rechts. Na een schaar versloeg hij doelman Augustinus met een laag schot in de korte hoek, 2-4. Niet dat FC Rijnvogels het nu opgaf, maar het zat er niet meer in. De laatste aanval was ook voor de gastheren, die werd besloten met een schot van Julian Jansen, waar Daan Huiskamp niet echt veel moeite had, maar het tekende wel de uitstekende wedstrijdmentaliteit van de Katwijkse Vogels, die tot de laatste seconde veel inzet toonden, maar zich niet bedienden van vervelende overtredingen.

“Wat aanpassingen gedaan”
Op voorhand was duidelijk, dat de TC de positie van interim-hoofdtrainer zo snel mogelijk weer ingevuld wilde hebben. Het was ook klaar, dat na het zeer vroeg aangekondigde vertrek (met de wens dat het seizoen afgemaakt zou worden met Peter Wesselink) de gesprekken met een hooftrainer voor het seizoen ’23-’24 al in een gevorderd stadium zijn. De functie van interim-coach was voor dit duel al ingevuld met Hennie in ’t Hof. Voor Stevan de Geijter was dus al bekend, dat zijn functioneren als hoofdverantwoordelijke zich zou beperken tot twee wedstrijden. Dat omdat de dispensatiemogelijkheden op korte termijn eindig waren. In de duels met Ter Leede en FC Rijnvogels bleef hij ongeslagen, wat natuurlijk een fraai resultaat is. Hennie in ’t Hof was ook aandachtig toeschouwer op “De Kooltuin” zonder de Ermelose stand-in voor de voeten te lopen of over de schouder mee te kijken. De Schalkhaarder had na afloop louter lovende woorden over Stevan de Geijter, die in zijn regime van acht dagen qua opstelling en spelvreugde toch iets goeds neergezet had. Ook de TC van DVS was hem bij monde van Edmund Mijnheer zeer erkentelijk voor zijn werk in die week. Met veel energie had Stevan de Geijter de tegenstander goed geanalyseerd en zijn eigen ploeg  goed voorbereid op een lastige uitwedstrijd tegen een tegenstander, die al negen wedstrijden ongeslagen was.

Stevan de Geijter lichtte de voorbereiding op deze lastige klus al svolgt toe: “Na Ter Leede ben ik met Mike (van Hunenstijn), onze videoanalist gaan zitten en had de trainers van O19 en O18 meegenomen om mee te kijken naar de beelden. Acht ogen zien immers meer dan twee. Ook omdat zij misschien details zagen, die ik over het hoofd had gezien. Van Ter Leede zijn we overgegaan naar de nabespreking van die die wedstrijd en de analyse van Rijnvogels. Ze staan natuurlijk niet voor niets zo hoog. Zij doen sommige dingen net wat anders dan andere tegenstanders. Met hun nummers 7 en 11 zetten zij druk op onze centrale verdedigers. Als aanpassing heb ik Tarik op rechts om de ruimtes in de hoeken, zoals we die tegen Ter Leede weggaven, beter op te vangen. Met Stef in een vrije rol op het middenveld konden we ons daar goed onderuit spelen. Ik wilde ook met fitte spelers beginnen en Nassim en Eren hadden vanwege ziekte niet alles kunnen trainen. Wij kregen zelf goed druk op onze tegenstander, die niet in het eigen spel kwam. Met Tim, Tarik en Sem kunnen wij achterin ook goed een tegen een spelen, want dat zijn alle drie tijgers en daarnaast konden wij Nicky’s loopvermogen goed gebruiken om door te dekken op hun rechtsback als Stef doorstapte. Daarbij was het belangrijk om door te voetballen op de tweede bal en hadden we Lars Huber en Maarten twee lopers, die dat goed konden belopen.
Daardoor kwamen we ook goed in de wedstrijd. We creëerden ook al snel meer dan tegen Ter Leede, als je kijkt naar hoe vaak we doorkwamen over rechts en over links, hoe we tot voorzetten kwamen, hoe we tot schoten kwamen. In het begin van de wedstrijd was het nog net niet, maar na een kwartier viel het onze kant op. Toen zag je onze kwaliteiten ook wel. En met die voorzet van Tarik, het terugleggen door Lars kwamen we met het prachtige schot van Stef ook op voorsprong. Uit de eerste aanval na rust maakten we 0-2 en direct ook 0-3, maar daarna vergaten zo’n vijf minuten om goed druk te zetten. Dan komen zij op 2-3, maar daarna pakken we het wel weer goed op door goed bij elkaar te spelen en komen we eigenlijk niet meer in de problemen. Misschien nog wel wat door hun opportunisme, maar niet meer door hun spel.
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Tarik Evre (77’ Gaston Salasiwa), Sem de Wit, Tim van de Berg, Nicky van Hilten, Maarten van Dijk, Frank Olijve, Stef Nijland, Omar El Ghazouani, Lars van Wetering (90+2’ Lars Miedema), Lars Huber (82’ Karim Arzini).
Opstelling FC Rijnvogels: Yannick Augustinus, Dirk-Jan van den Oever (59’ Dennis Bakker), Neville Ogidi Nwanko, Kasper Michel, Vincent Noordam (46’ Julian Jansen)Tom Bijen, Leonard de Beste, Edin Bibuljica, Roy van Leeuwen, Julian Dobbe (59’ Sieb Rutgers), Virgil Tjin-Asjoe

Scheidsrechter: J.I.R. Nelissen uit Deventer

Scoreverloop: 41’ Stef Nijland 0-1, 55’ Stef Nijland 0-2, 56’ Lars Huber 0-3, 67’ Sieb Rutgers 1-3, 69’ Dennis Bakker 2-3, 90+6’ Omar El Ghazouani 2-4.

Resultaten Derde Divisie Zaterdag 5 november (speelronde 13; 1e ronde tweede periode):
Sparta Nijkerk-DOVO: In een heel interessant duel kon het alle kanten op en al vroeg in de wedstrijd zette oud-DVS’er Mike Ahrens de thuisclub met een perfecte vrije trap op voorsprong. Een half uur voor tijd werd het gelijk en in het restant golfde het spel op en neer, maar zonder verdere doelpunten. Ondanks de 1-1 behield DOVO de koppositie met 25 uit 13 met nu drie achtervolgers op twee punten en vier met drie punten achterstand. Doordat twee directe concurrenten zich roerden, is Sparta Nijkerk nu met 13 uit 13 op doelsaldo de beste herkanser.
GVVV-Staphorst: Waar de thuisclub de mogelijkheden niet benutte of bleven hangen in een slechte eindpass, benutte Staphorst de eerste de beste kans wel Met drie wijziging gingen de Veenendalers in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, die na een kwartier ook valt. De verwoede pogingen om de punten op “Panhuis” te houden ten spijt nemen de bezoeker in de slotfase opnieuw een voorsprong en die komt de titelpretendent niet meer te boven. GVVV is als een van de drie achtervolgers met 23 uit 13 de runner-up dankzij het beste doelsaldo. De Overijsselse club weet met 14 uit 13 weer vier clubs onder zich.
SteDoCo-ACV: De Hoornaars beschikken over een sterke selectie, maar ACV was zeker niet geïmponeerd, was minimaal gelijkwaardig en effectief. Met een doelpunt voor rust en een erna werd een goede 0-2 overwinning geboekt. De Assenaren houden dus gelijke tred met DVS, maar staan met een iets kleinere productie direct onder de geelzwarten als een van de vier clubs met 22 punten. SteDoCo staat met een punt meer op de vierde plaats.
Sportlust’46-ASWH: het werd qua voetbal een aardig kijkspel op “Cromwijck”. Het enige, dat ontbrak, waren de doelpunten. Het was dus zeker niet bloedeloos, maar wel 0-0. Het kostte Sportlust’46 wel een plaats op de ranglijst. Met evenveel punten als DVS, maar met een beter doelsaldo staan de woerdenaren vijfde. ASWH kwam met 16 uit 13 niet van de elfde plek af.
Barendrecht-sv Urk: Alleen in de eerste vijf minuten kon de thuisclub nog het idee hebben om gelijkwaardig te zijn, maar daarna maakte Barendrecht het verschil. Na een 0-3 ruststand liepen de bezoekers nog uit naar 0-5 en bij die stand werd de eer gered. Door de 5-1 zege zijn de Bongerd-bewoners op doelsaldo leider in de tweede periode en klommen zij over Sportlust’46 en SteDoCo met 23 uit 13 naar de derde plaats.
Excelsior’31-rkav Volendam: Over het geheel van de wedstrijd had de thuisclub een overwicht, maar in een fase, waarin de “Wijdbroeken” beter in de wedstrijd zaten, werd het ook 0-1. In het slot van de wedstrijd werd Excelsior’31 nog wel beloond voor de inzet met een 1-1 gelijkspel. Het hielp de Rijssenaren met 1o uit 13 nog niet van de laatste plaats af. Door het puntverlies viel rkav Volendam wel net buiten het linker rijtje.
Hsv Hoek-Harkemase Boys: De Friezen waren zeker niet voor een kansloze missie naar Zeeuws-Vlaanderen afgereisd en had mogelijkheden op de voorsprong. Halverwege de eerste helft benutte de thuisclub echter in tweede instantie een strafschop, maar de achtervolging werd met succes ingezet. De gelijkmaker viel twintig minuten voor tijd. Toch keerde Harkemase Boys met lege handen huiswaarts, want in de extra tijd ging een vrije trap er nog in. Door de 2-1 zege kroop hsv Hoek met 20 uit 13 weer het linker rijtje in. De Harekieten bleven met 11 uit 13 voorlaatste.
VVOG Harderwijk-Ter Leede: De thuisclub kwam pas na twintig minuten in de wedstrijd, maar moest toen al een 0-1 achterstand wegpoetsen. In plaats van de gelijkmaker viel voor rust ook nog de 0-2. Het bleek geen verloren pot en in een levendig duel werd het ook nog 2-2. Daar leek iedereen zich mee te moeten verzoenen, tot een schot van buiten de ‘zestien’ achter de Sassenheimse sluitpost plofte. Door de 3-2 zege naderde VVOG met nu 14 uit 13 de opponent uit de Bollenstreek. Ter Leede behoudt naast het punt voorsprong ook als nummer 12 nog net een voorsprong op de Harderwijkers.