Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Het ging voor DVS’33 Ermelo in de thuiswedstrijd niet zo makkelijk tegen Staphorst als in de eerdere ontmoeting op “Het Noorderslag”. Het kon in dit alleszins boeiende duel beide kanten op met de geelzwarten uiteindelijk al overwinnaar. Bij de bezoekers onderscheidde doelman Jorick Maats zich en bij de Ermeloërs Stef Nijland. De eerste was de beste goalie in de Derde Divisie met zijn vierde geplaatste schot was de DVS’er hem tenslotte de baas. Staphorst was nog niet compleet, maar was ook weer niet zo gehavend als in het eerdere onderlinge duel. Benjamin Roemeon was ook nu nog niet inzetbaar bij de Ermeloërs. De basis was in vergelijking met de wedstrijd in Volendam op twee plaatsen gewijzigd. Lars van Wetering ontbrak met een zware enkelblessure, wat Karim Arzini aan de aftrap bracht. Daan Huiskamp zat zelfs niet op de bank, wat Piotr Gorczyka zijn eerste basisplaats onder de lat in de competitie bood.

DVS kan voor rust verschil niet maken
Wie de poppetjes zo aanschouwde in het veld, constateerde, dat de bezoekers fysiek ver in de meerderheid waren; eigenlijk in elke linie. In de frontlinie stonden de lichtgewichten van DVS tegenover de kerels uit Staphorst. Dat hoeft geen nadeel te zijn, als de behendigheid, wendbaarheid en snelheid tegenover de fysiek betere tegenstanders benut wordt. Dat viel nog niet mee tegen Staphorst, dat de linies compact bij elkaar had. Het kwam dan ook nog veelvuldig voor in de eerste helft, dat er aan Ermelose zijde balverlies werd geleden. De bezoekers toonden zich in de omschakeling met een zuivere passing ook dreigend. Het eerste gevaar was nog wel voor de thuisclub, toen Lars Huber in de 5e minuut met een hakballetje aflegde op Karim Arzini; zijn inzet werd geblokt. De aanval was echter nog niet over. Maarten van Dijk bediende Stef Nijland, die met een geplaatst schot vanaf rechts naar de verre hoek stuurde. Met een fraaie safe tikte doelman Jorick Maats het leer uit de uiterste hoek tot corner. Uit de afgeslagen hoekschop, waarbij de luchtmacht van DVS (Sem de Wit en Tim van de Berg zich nog voorin bevonden) schakelden de gasten snel om en lanceerde Julius Duit Stan Haanstra vanaf eigen helft. Stef Nijland lag al op snelheid en haalde de topscorer van de bezoekers tijdig in en verdedigde adequaat.
De volgende dreiging kwam weer uit Ermelose hoek, toen Sem de Wit met een goede pass langs de lijn Karim Arzini wegstuurde. Hij legde terug op Lars Huber, die zich in zijn doelpoging gedwarsboomd zag worden door een Staphorsts voetje. Na een kwartier spelen lag de openingstreffer bij de tweede paal op de voet van Nicky van Hilten na een goede pass vanaf rechts van Stef Nijland. Het leer was simpel voor het binnentikken, maar de verdediger kreeg zijn voet niet tegen de bal. Halverwege de eerste helft, nadat Maarten van Dijk een schot van Marlon Luchtenberg goed geblokt had, bracht Stef Nijland de bal vanaf rechts voor op Lars Huber. Zijn hakje ging rakelings voorlangs. In het open duel maakten Tim van de Berg en Sem de Wit in eendrachtige samenwerking in de 26e minuut nog onschadelijk, maar Stevan de Geijter kon niet tevreden zijn met het balverlies. De eerste tactische wissel was dan ook aanstaande. In de 32e minuut maakte Karim Arzini plaats voor Frank Olijve. Hij ging als tweede controleur spelen. De wissel volgde op de annulering van een doelpunt voor de geelblauwen. Op aangeven van Martin van ‘t Ende kopte Sander de Grote de bal binnen buiten bereik van Piotr Gorczyka. De vlag ging echter omhoog vanwege buitenspel, maar voor die waarneming moest de assistent wel een arendsoog hebben. Het bleek het laatste gevaar van de bezoekers voor de rust, mede doordat DVS de omschakelmomenten had teruggebracht. De geelzwarten kregen voor de rust nog wel drie mogelijkheden. In de 40e minuut kopte Nicky van Hilten bij de tweede paal een prachtige diagonale pass van Stef Nijland goed naar de grond, maar de bal stuiterde daarna te hoog op, waardoor de Staphorster sluitpost nog kon ingrijpen. Drie minuten later legde Stef Nijland de bal met een boog op het hoofd van Omar El Ghazouani. Hij kwam te veel onder de bal en kopte met een ruime boog over. Terwijl de thee voor de rust al ingeschonken was, schoot Eren Turan Yavus op aangeven van Omar El Ghazouani nog voorlangs. Die werd dus genuttigd met een ‘Frits van Turenhoutje’.

DVS in slotfase naar zege
De tweede helft begon ook weer met mogelijkheden aan beide kanten. Staphorst had de bal in de 46e minuut graag op de stip gezien na de schouderduw van Omar El Ghazouani in de ‘zestien’ op Julius Duit. Een minuut later bediende de DVS’er Lars Huber, die niet tot een schot kwam. In de 50e minuut ontving Stan Haanstra de bal uit een uitstekende crosspass. In zijn poging om de bal binnen te schieten, raakte hij deze niet vol, waarna die naast ging. Twee minuten later ging Omar El Ghazouani een een-tweetje met Hilal Ben Moussa aan en schoot vervolgens net langs de kruising naast. In de 54e minuut werd Lars Huber in het strafschopgebied wel aan gespeeld; hij kwam uit de draai ook tot een schot, maar dat belandde in het gezicht van een tegenstander.
Een minuut later was een indraaiend schot van Stef Nijland een prooi voor doelman Jorick Maats. In de tegenaanval werd Stan Haanstra aangespeeld, maar Sem de Wit gunde hem na de kapbeweging geen doelpoging. Met nog een half uur te gaan wisselden beide trainers nogmaals. Maarten van Dijk en Eren Turan Yavuz verlieten het veld voor Gaston Salasiwa en Ali Akla. Nicky van Hilten kwam weer op rechts te spelen en Stef Nijland zakte nu een linie terug. Bij de bezoekers kwam Joren Rietman erin voor Sander de Grote. Staphorst hervatte met een hoekschop en op voorhand vreesde DVS de spelhervattingen vanwege de lengte en kracht van de geelblauwen, maar met een centraal verdedigingsduo De Wit/Van de Berg vingen de geelzwarten dat allemaal goed op. Wel kwam Julius Duit tot een omhaal, die ruim over ging. Met nog twintig minuten te spelen was DVS dichtbij het openingsdoelpunt. Lars Huber vond Stef Nijland in de vijandelijke ‘zestien’. Na een kapbeweging zocht hij van dichtbij de verre hoek, maar Maats kreeg er nog net zijn voetje tegenaan, waardoor de bal via de paal naast ging. Tot dan zag het er naar uit, dat de wedstrijd in een brilstand zou eindigen, maar nu hing het doelpunt voor DVS toch in de lucht. In de 70e minuut zond Stef Nijland met een goede pass Nicky van Hilten weg.
Uit zijn voorzet probeerde Lars Huber de bal in het doel te glijden, maar ook nu lag doelman Jorick Maats in de weg. Twee minuten later werd een schot van Lars Huber geblokt. Zijn laatste doelpoging, want hij werd gewisseld voor Nassim El Ablak en ook Tarik Evre kwam in het veld voor Hilal Ben Moussa. Even daarvoor had bij de gasten Martin van ’t ende al plaatsgemaakt voor Arnoud Talen. DVS dacht het laatste kwartier in te gaan met een voorsprong, toen Ali Akla een voorzet van Stef Nijland vanaf links raak kopte.
Ook hier ging de vlag omhoog voor buitenspel. Ook dat was zo’n moment, dat net als de afgekeurde treffer van de bezoekers, om door een VAR beoordeeld te worden. In de 78e minuut verrichtten beide doelmannen nogmaals een redding. Het schot van Frank Olijve op aangeven van Stef Nijland was wat dat betreft makkelijker dan het indraaiende schot van Julius Duit na Ermelo’s balverlies. De bal zocht de verre hoek op, maar doelman Piotr Gorczyka wilde niet onderdoen voor zijn collega aan de overkant en dook de bal fraai uit de hoek. De topschutter van Staphorst, Stan Haanstra, die zijn dag niet had, mocht eraf voor Joeri Mijnheer. In de 85e minuut viel dan toch de winnende treffer voor DVS. Nassim El Ablak, behept met wellicht de beste aanvallende pass, bezorgde de bal bij Stef Nijland. Met een perfecte krul in de linker kruising was hij doelman Jorick Maats nu wel de baas.
Toch was de overwinning daarmee nog niet helemaal binnen, want direct hierop kreeg Staphorst nog twee mogelijkheden. De eerste was een knap gedrukt schot vanuit de tweede lijn van Freddy Quispel, waar de Ermelose sluitpost een goede redding voor in huis had; de tweede was nog groter na simpel inleveren in de laatste linie van DVS. Arnoud Talen legde af op Joeri Mijnheer, die direct inschoot. Via de hak van Piotr Gorczyka ging de bal recht omhoog, waarna Tarik Evre verder opruimde. De laatste poging om de stand gelijk te trekken kwam uit een vrije schop van Matthijs Verheul met alles en iedereen in het Ermelose Strafschopgebied. Ook nu heerste Piotr Gorczyka in zijn eigen doelgebied en plukte de bal uit de lucht. In de extra tijd raakte Omar El Ghazouani na een overtreding op hem op de achterlijn nog geblesseerd, maar hij kon niet meer gewisseld worden en sleepte zich naar het einde van de wedstrijd. Die onderging geen wijziging meer in de stand, zodat DVS met de 1-0 belangrijke winst boekte in de derde periode.

“We hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijd te winnen”
Interim-trainer Stevan de Geijter kon zich nog wel herinneren, dat het in Staphorst voor DVS wel makkelijker was: “Dit was een andere wedstrijd. Zij waren in hun bezetting nu wel beter dan in die wedstrijd. Dat zag je ook wel terug in deze wedstrijd. Het is een fysiek sterke ploeg en dat is altijd lastig. Dan moet je zelf altijd kwaliteit neerleggen. Dat zit in goed in balbezit blijven. Bij balverlies ligt bij ons het gevaar in omschakelingen, omdat we altijd met veel ruimte in onze rug spelen. Dat is geen abracadabra en tegenstanders laten DVS graag het spel maken om ons in de omschakeling pijn te doen. Dat is een gegeven en dan moeten wij beter druk geven op de bal; heel agressief zijn op de bal om die omschakeling eruit te halen. Dat was bij ons  in het eerste half uur van de eerste helft heel ver te zoeken. Vandaar dat wij ons ook aangepast hebben. De wissel van Karim met Frank was een tactische. Ik wilde met twee controleurs gaan spelen. Toen haalden we die counter er ook beter uit.
We hadden toen ook wat meer mensen achter de bal. Eren en Nicky waren heel veel onderweg en daar maakten zij in het eerste half uur heel veel gebruik van. Daar moesten we wel wat aan doen. Als wij de bal vast kunnen houden, is er in deze competitie geen ploeg, die zo kan voetballen als wij. Dan moeten we de bal wel hebben. Staphorst had in die omschakeling heel veel zuiverheid in de passes. Dat deden ze heel goed met veel snelheid in de passing. Ons geluk was, dat zij bij hun laatste voortzetting net niet goed uitkwamen of dat wij waren nog net op tijd terug. Staphorst deed het heel knap, maar alleen mogen wij niet in die situatie terecht komen. We weten, dat we met Omar, Eren, Lars (Huber) en Karim kleine jongens in het veld hebben, maar dan moet je in de persoonlijke duels wel een man zijn. Ook al win je niet, dan moet je het je tegenstander nog lastig maken. Dat heb ik ook in de voorbespreking aangegeven; je moet gewoon gas geven. Je moet brutaal zijn en je leven daarin verkopen. Dat heeft onze keeper Piotr vandaag wel laten zien; hij kwam steeds goed uit, stompte de hoge ballen goed weg of pakte die klem. Hij was daar in samenwerking met onze laatste linie heel betrouwbaar in. Het kon in deze wedstrijd ook beide kanten op. Ik zei tegen Jaap, dat de gene die zou scoren de wedstrijd ook zou winnen. Het kon ook zijn, dat je er met 0-0 af zou gaan. Nadat Karim eruit was gegaan, gingen we Stef in de punt spelen. Toen kregen we de bal wel meer op hun helft, maar misten door het uitzakken van hem wel iemand in de punt. Dat zit gewoon in zijn spel. Daarom brachten we Ali erin voor Maarten. Die kon diep gaan spelen en scoorde ook die (afgekeurde) goal. Tarik werd er achterin bij gezet voor nog wat meer controle en we Nicky meer als loper kregen om meer die achterlijn te halen. Eren is een voetballer voor de kleine ruimte. Dat waren ook allemaal tactische keuzes. We hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijd te winnen. Het resultaat was, dat die bal van Stef er fantastisch in gaat met die geweldige pass van Nassim; hij heeft geweldige ingevingen, maar er zit bij hem ook risico in. Dat weet je. Dat pakte dan nu zo uit met die pass op Stef en dat doelpunt. Dan zie je die ontlading, bij het publiek maar ook bij de spelers.
Opstelling DVS’33 Ermelo: Piotr Gorczyka, Eren Turan Yavuz (61’ Gaston Salasiwa), Tim van de Berg, Sem de Wit, Nicky van Hilten, Lars Huber (73’ Tarik Evre), Hilal Ben Moussa  (Nassim El Ablak), Maarten van Dijk (61’ Ali Akla), Omar El Ghazouani, Abdelkarim Arzini (32’ Frank Olijve), Stef Nijland.
Opstelling Staphorst: Jorick Maats, Marlon Luchtenberg, Dirk Muis, Matthijs Verheul, Julius duit, Sander de Grote (61’ Joren Rietman), Daimen Schra, Kjelt Engberts, Freddy Quispel, Martin van ’t Ende (71’ Arnoud Talen), Stan Haanstra (82’ Joeri Mijnheer).

Scheidsrechter: Dhr. P.T. van Veelen uit Hardinxveld-Giessendam.

Scoreverloop: 85’ Stef Nijland 1-0.

Resultaten Derde Divisie Zaterdag 1 april (speelronde 27; 4e ronde derde periode):
De topper in Veenendaal kreeg een winnaar, waardoor er nog maar een koploper is. Ook de derde periode kent nog maar een lijstaanvoerder met vier achtervolgers op een punt achterstand. Door de 1-0 winst is DVS met 9 uit 4 een van die achtervolgers. Met 42 uit 27 bleven de geelzwarten zevende op de ranglijst, maar de zesde positie is nu nog maar een punt weg. Staphorst leverde met 34 uit 27 een plaats in en heeft nog wel een marge van 7 punten met de beste herkanser.
GVVV-ACV: In deze absolute topper wogen beide clubs in het eerste bedrijf zonder score nog tegen elkaar op. Na de rust namen de bezoekers het meer initiatief en leken na een uur voetbal de wedstrijd in een tijdsbestek van vier minuten te beslissen. Na de 0-2 vonden de Veenendalers kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd de aansluiting, wat nog voor een groot slotoffensief zorgde. De gelijkmaker viel niet meer in de ruime extra tijd. ACV kon met 56 uit 27 als enige koploper feest gaan vieren. De Assenaren zijn in de derde periode nog zonder puntverlies, maar de eerste positie in die laatste periode is niet van belang. Zij bezitten al een periodetitel. In die periode viel GVVV met 7 uit 4 terug naar de zevende plek met een achterstand van 3 punten. Dat is ook de achterstand van de Veense “Blauwen’ op ACV. Als dit de eindrangschikking zou zijn, namen zij de periodetitel van de Assenaren over.
Barendrecht-Harkemase Boys: Na de gevoelige tik in Assen leden de Bongers-bewoners opnieuw duur puntverlies. In een aantrekkelijke, open eerste helft met kansen aan beide zijden namen de bezoekers met een fraai schot van Margaritha de leiding en verzuimden die daarna uit te breiden. Na de rust kwamen de Rijnmonders al weer snel langszij, maar moesten na een rode kaart voor de goalie kort daarna met tien man verder. Het werd nog erger voor de thuisclub met een tweede gele kaart, waardoor met negen man ook nog eens een 1-2 achterstand weggepoetst moest worden. Dat lukte niet. Met de 1-2 winst is Harkemase Boys een van de vier directe achtervolgers in de derde periode. Met 35 uit 27 zijn de Harekieten een plaats gestegen op de ranglijst en staan nu elfde. Barendrecht zakte met 47 uit 27 naar de vierde plaats en heeft in de derde periode een achterstand van 4 punten.
SteDoCo-VVOG Harderwijk: Een compact spelend VVOG maakte het de thuisclub moeilijk en kreeg ook mogelijkheden op een voorsprong. Die werden niet benut, zodat de rust met een 0-0 stand in ging. De 1-0 viel halverwege de tweede helft en met de 2-0 zeven minuten later leek de wedstrijd beslist. Als invaller maakte Jeremy de Graaf nog wel kort voor tijd de 1-2, maar daar bleef het dan ook bij. SteDoCo is met 9 uit 4 ook een van de vier achtervolgers in de derde periode, maar met 49 uit 27 stegen de Hoornaars ook nog eens naar de derde plek met 4 punten achterstand op de runner-up. VVOG bleef met 22 uit 27 vanwege het minste doelsaldo laatste.
Sparta Nijkerk-Sportlust’46: Bij de Nijkerks lijkt het lek definitief boven, terwijl de bezoekers zich in een negatieve spiraal bevinden. Twee oud-DVS’ers deden de Woerdenaren de das om. Frank Heus al in de 2e minuut en Mike Ahrens met nog twintig minuten op de klok. Met nu 38 uit 27 kon de stap naar het linker rijtje nog niet gezet worden, maar in de derde periode leidt Sparta Nijkerk nu met 10 uit 4 als enige. Sportlust’46 zakte verder naar de zesde stek en staat met 43 uit 27 nog maar 1 punt voor op DVS.
FC Rijnvogels-rkav Volendam: Bij de thuisclub loopt de ziekenboeg weer wat leger en bereiken andere spelers na hun rentree weer hun niveau. Dat was merkbaar op “De Kooltuin”, waar de Katwijkse “Vogels” weinig heel liet van de “Wijdbroeken”.  Halverwege het duel was de schade voor de bezoekers met 4-0 al niet meer te overzien. Daar werd er in de tweede helft nog een aan toegevoegd. De 5-0 was goed genoeg voor winst op de ranglijst en met 44 uit 27 steeg FC Rijnvogels van de zesde naar de vijfde plaats. Met 30 uit 27 leverde rkav Volendam juist een positie in en heeft met een voorsprong van 3 punten op de beste herkanser nog maar vier clubs onder zich.
Hsv Hoek-ASWH: Het kan niet elke week meezitten en dat was voor de Ambachters op Zeeuws-Vlaanderen het geval. De vroege 1-0 zette de thuisclub in een zetel en nog voor de rust was de marge verdubbeld. Pas na de 3-0 in de tweede helft waren er kansen voor de bezoekers. Door die 3-0 heeft hsv Hoek in de derde periode het beste doelsaldo in de derde periode en op die prijs richten de blauwwitten zich ook. Met 41 uit 27 bleven zij als de nummer 8 ook in het spoor van DVS. ASWH behield met 24 uit 27 de voorsprong op de twee clubs op de directe degradatieplaatsen.
Excelsior’31-DOVO: De Rijssenaren ontnamen zich zelf evenals een week eerder van een geldig doelpunt en dat kwam hen duur te staan. Een vroege treffer voor de bezoekers ging mee de rust in, mede door de geannuleerde gelijkmaker, en daarna maakten de Tukkers eigenlijk geen aanspraak meer op de gelijkmaker. Door de 0-1 handhaafde DOVO zich met 39 uit 9 op de negende plaats en dat is 11 punten meer dan de beste herkanser. Die moeten de Veenendalers voorblijven om de eerste periode niet te hoeven in te leveren. Excelsior’31 bleef VVOG op doelcijfers voor, maar de slechtste herkanser staat slechts 2 punten voor.
Sv Urk-Ter Leede: een goed spelend sv Urk slaagde er voor rust nog niet in om het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten, maar brak na de thee al snel de ban en liep vervolgens uit naar een duidelijke 3-0 zege. In de derde periode doen de voormalige eilandbewoners het met een achterstand van 3 punten ook niet slecht, maar met 30 uit 27 werd rkav Volendam op de ranglijst gepasseerd en hebben zij nu 5 punten voorsprong op de beste Herkanser. Dat is Ter Leede met 27 uit 27. Belangrijke winst dus een week voor de thuiswedstrijd tegen DVS.