Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Vijf dagen voor de bekerwedstrijd in Katwijk heeft sv Urk een einde gemaakt aan de goede reeks van DVS’33 Ermelo. De geelzwarten waren een serie van zeven wedstrijden ongeslagen inclusief de bekerwedstrijd in Lisse. De debutant telde juist zeven competitiewedstrijden zonder overwinning. Het leek er in de loop van de eerste helft van de wedstrijd nog op, dat de koploper achterhaald zou worden. In plaats van met een voorsprong gingen de Ermeloërs met een achterstand de rust in. Die werd na rust nog wel goedgemaakt, maar na een gedwongen onderbreking van een kleine tien minuten ging het mis. DVS vond daarna de aansluiting niet meer.
Trainer Peter Wesselink had zijn ploeg op twee plaatsen gewijzigd. In de verdediging zaten Tarik Evre en Nicky van Hilten op de bank. Hun plaatsen werden ingenomen door Eren Turan Yavuz en Sem de Wit. Zin collega Gert Jan Karsten van sv Urk spaarde twee spelers voor de komende bekerwedstrijd tegen Staphorst.

Urk nog voor rust op voorsprong
De bezoekers zetten niet zo hoog druk, als van hen verwacht werd. Voor de debutant was het behalen van de volgende ronde in het KNVB Bekertoernooi dinsdag in eigenhuis tegen Staphorst belangrijker dan deze competitiewedstrijd. Gert Jan Karsten hield daarom ook t wee van zijn beste spelers aan de kant. Het spelbeeld in de eerste helft voorspelde dan ook een soevereine overwinning voor DVS. De gelzwarten voetbalden beter dan sv Urk en hadden in de eerste vijf minuten al twee mogelijkheden om de score te openen. Allereerst werkte Dick Hakvoort een scherpe voorzet vanaf links van Omar El Ghazouani uit de doelmond en kort hierop dook Lars van Wetering na een steekpassje van Gaston Salasiwa voor doelman Richard Strijker op. De aanvaller kwam echter niet tot een goed schot. Pas in de 11e minuut kwamen de bezoekers er pas voor het eerst dreigend uit met een voorzet van Hessel Snoek, die door Sem de Wit werd weggewerkt. Twee minuten later tekenden beide clubs voor dreiging.
De eerste, een schot van Omar El Ghazouani was het gevaarlijkst en werd door de Urker goalie ui de korte hoek gehouden. Aan de andere kant kopte Lucas Nagel uit een vrije trap rechts van het strafschop gebied in, maar die kopbal ging via het hoofd van Sem de Wit naast. Ondanks dat DVS sterker was, bleef sv Urk ook kansen krijgen. In de 16e minuut ging Lucas Schraal na Ermelo’s balverlies op snelheid over Gaston Salasiwa heen, die de aanvaller nog wel naar buiten dwong. Snoek kwam nog wel tot een goed schot, dat op het dak van het doel belandde. In de 18e minuut zette Lars Huber Stef Nijland met een subtiel passje vrij voor het doel, maar zijn doelpoging was net te kort voor de goalie, die de korte hoek afschermde. DVS hield druk op het doel na de hoekschop. Omar El Ghazouani en Lars van Wetering stuitten echter opnieuw op de doelman. Twee minuten later zag Sem de wit, dat de kleine sluitpost van de gasten iets voor zijn doel stond en probeerde het met een schot van eigen helft. Dat ging inderdaad over Richard Strijker heen, maar ook net over de lat. DVS zou echter wel aan de verdiende voorsprong komen, toen het in de 24e minuut een penalty kreeg. Na een goede actie speelde Eren Turan Yavuz de mee opgekomen Frank Olijve aan, die tijdens zijn balaanname door Riekelt Nentjes met de heup van de bal werd gezet. En dat is een overtreding, die ook toegekend wordt, als die op het middenveld begaan wordt. Doelman Strijker koos voor de linker hoek, wat Lars van Wetering uitnodigde om de bal in de rechter hoek binnen te schieten, 1-0.
Ook sv Urk deed in de 31e minuut van zich spreken, toen een pass vanaf het middenveld Lucas Schraal bereikte. Aan het strakke schot lag het niet, maar Daan Huiskamp, die nog geen redding had hoeven verrichten, tik te bal over de lat. Stef Nijland zette in de 34e minuut een aanval op met Omar El Ghazouani en mocht na de steekpass opnieuw proberen af te ronden. Ook nu stond doelman Richard Strijker in de weg. Drie minuten later zorgde de strakke voorzet van Frank Olijve voor gevaar, maar Dick Hakvoort voorkwam met een sliding, dat Lars van Wetering zijn tweede kon maken. Hoewel het de laatste dreiging van DVS voor rust was, zag het er nog niet naar uit, dat de bezoekers met een voorsprong aan de thee zouden gaan. Toch gebeurde dat. In de 42e minuut nam sv Urk de aanval bij de zijlijn over, haalde Lucas Tol de achterlijn na een goede actie en legde daarna afgemeten af op Lucas Nagel. Hij plaatste het leer knap buiten het bereik van doelman Daan Huiskamp binnen, 1-1. Op slag van rust werd het nog erger. Daar ging wel een handsbal aan vooraf, maar dat was een situatie, die een scheidsrechter doorgaans niet aanrekent, omdat het van te dichtbij is. Lucas tol stuurde Lucas Schraal op rechts weg en hij schoof de bal achter de Ermelose verdediging richting de tweede paal. Daar gleed Lucas Nagel de 1-2 binnen.

Blessure Snoek kantelpunt in tweede helft
Met drie wissels in de rust ging DVS in de achtervolging. Eren Turan Yavuz (met een lichte blessure), Lars Huber en Lars van Wetering maakten plaats voor Nicky van Hilten, Adriaan Kruisheer en Benjamin Roemeon. Het eerste kwartier was het wedstrijdbeeld hetzelfde, als in de eerste helft met een beter voetballend DVS. Dat zorgde in de 51e minuut ook voor een ingestudeerde hoekschop, waaruit Benjamin Roemeon de hoofden van Omar el Ghazouani en Adriaan Kruisheer net niet bereikte. Ook sv Urk kreeg drie minuten later een corner te nemen, waar Sem de Wit wegwerkte. Na ruim tien minuten in de tweede helft kwamen de Ermeloërs langszij. Omar El Ghazouani draaide de bal goed in, waarna Frank Olijve na zijn goede loopactie en de verre hoek raak kopte, 2-2. Er was nog een half uur de tijd om de winst naar zich toe te trekken en dat zou gezien het wedstrijdbeeld tot dan toe ook reëel geweest zijn. De crosspass van Nicky van Hilten op Benjamin Roemeon bevestigde dat nog eens. Het schot van de invaller ging echter naast.De blessure aan het hoofd van Hessel Snoek na een ongelukkige botsing kort na dat schot betekende het kantelpunt in de wedstrijd. De wedstrijd lag een kleine tien minuten stil (terwijl de klok op het scorebord doorliep).
De spits werd per brancard van het veld vervoerd, maar kon gelukkig later in de wedstrijd weer in de dug-out plaatsnemen. Klaas Romkes verving hem; de klok stond toen op 70 minuten. De bezoekers kwamen daarna scherper uit de kleedkamer en de uitval van de bezoekers tien minuten voor tijd, waarbij Sem de wit aan de noodrem moest trekken, had een waarschuwing moeten zijn. Daan Huiskamp dook de vrije trap van Iede Nentjes uit de hoek. DVS kreeg pas in het slot weer regie over de wedstrijd, maar het kwaad was toen al geschied. In een tijdsbestek van twee minuten stond de 2-4 op het scorebord. De 2-3 viel, terwijl de wissel van Nassim el Ablak voor Frank Olijve in de 38e minuut al klaar stond. De Urkers hadden toen al enige tijd druk op het Ermelose doel. Een poging om te schieten uit een voorzet van Riekelt Jan Brands werd nog geblokt, maar de afvallende bal van Lucas Schraal werd hard ingeschoten en werd nog van richting veranderd, waardoor doelman Daan Huiskamp helemaal kansloos was, 2-3.
Het werd zes minuten voor tijd nog erger, toen Riekelt Nentjes op aangeven van Johannes Schrijver de bal van dichtbij binnenschoof, 2-4. Peter Wesselink wisselde twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd volgens het scorebord nog aanvallend door Gaston Salasiwa eraf te halen voor Karim Arzini, maar de aansluiting bleef uit. Daar was in de extra tijd nog wel een wereldredding voor nodig van doelman Richard Strijker, die een perfecte vrije trap van Adriaan Kruisheer uit de linker kruising haalde. Het schot van Karim Arzani in kansrijke positie op  aangeven van Maarten van Dijk was al minder gevaarlijk. Gert jan Karsten pleegde in die fase nog zijn laatste wissel, door Lucas Tol te wisselen voor Pieter Brands. De voormalige eilandbewoners noteerden zelf nog de beste mogelijkheid om de score te wijzigen, toen Riekelt Nentjes op de lat schoot. Het werd dus een op voorhand nog verrassende zege voor sv Urk.

“Doodzonde”
De keuze voor licht, behendige spelers tegen het fysiek sterke Urk was niet bewust: “Benna was deze week weer aangesloten, maar had nog niet alles getraind. Ali Akla kon niet spelen; voor hem koos ik Lars Huber. Eren was een logische keuze voor Nicky van Hilten, die na Staphorst wat geblesseerd was. Lars (Huber) en Eren kunnen zichzelf goed vrij spelen. In het centrum rouleerden we, waardoor nu Sem met Tim speelde. Zij hadden misschien wel de intentie om hoog druk te zetten en hun 10 en 9 zetten druk op ons centrale duo, maar daar voetbalden wij ons goed onderuit. Ze probeerden overal een tegen een te spelen, maar dat hebben ze niet voor elkaar gekregen. Dat is ook onze kwaliteit. Die opstelling pakte ook goed uit, met name op onze rechterkant. We waren heer en meester en kwamen veel door. Daar kwam ook die eerste goal vandaan, dus pakte het allemaal goed uit.
Dat was ook een terechte voorsprong. We stonden goed georganiseerd en we waren goed aan de bal. Maar toch kwamen zij er een paar keer snel uit; Urk was ook niet kansloos. Het was jammer, dat we niet met een comfortabele 2-0 de rust ingingen. Na twee schakelmomentjes, balverlies, waardoor we erachteraan moesten, en twee doelpunten. Aan die tweede ging wel hands vooraf op het middenveld, maar het is prima, dat de scheidsrechter liet doorspelen. Bij die andere verliezen we de val zo’n 15 meter voor hun ‘zestien’ en zes, zeven seconden later ligt die bal er bij ons in. Toen hadden we het niet goed voor elkaar. In principe hoefden we in de tweede helft niet veel anders te doen, want we liepen goed te voetballen met elkaar. Er was ook geen paniek. We moesten aan de bal alleen nog wat comfortabeler worden. We wisselden in de rust drie spelers. Eren was licht geblesseerd en we wilden wat meer voetballend vermogen hebben op het middenveld. Vandaar dat Adriaan erin kwam voor Lars. En Benna voor Lars van Wetering kwam er wat meer dreiging voorin. We dringen ze in het eerste kwartier in de tweede helft ook volledig terug, hadden het heft volledig in handen en maken terecht 2-2. Ik zei ook tegen Stevan, dat ze het ook niet meer konden opbrengen en dan komt dat moment met die blessure. Daarna waren we het een fase van zo’n zeven minuten volledig kwijt. In een tijd van een paar minuten maken ze dan twee goals. Dat had er ook mee te maken, dat we aan de bal ook veel verloren. Als je dat wel goed doet, blijven wij in the lead. Zolang wij goed zijn aan de bal, zoals in de eerste helft, kunnen zij niet in de duels komen. En anders zijn zij sterker dan wij. Deze nederlaag was niet nodig geweest. Doodzonde, want aan het einde van die eerste periode kijk je toch wel naar de andere resultaten. Zij geven natuurlijk nooit op, maar ik vind, dat wij ook niet opgegeven hebben.
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Eren Turan Yavuz (46’ Nicky van Hilten), Tim van de Berg, Sem de Wit, Gaston Salasiwa (88’ Karim Arzini), Maarten van Dijk, Frank Olijve (83’ Nassim El Ablak), Lars van Wetering (46’ Adriaan Kruisheer), Ali Akla (80’ Karim Arzini), Stef Nijland (65’ Adriaan Kruisheer), Omar El Ghazouani, Lars Huber (46’ Benjamin Roemeon).
Opstelling sv Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Dick Hakvoort, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Johannes Schrijver, Lucas Nagel, Riekelt Nentjes, Lucas Schraal, Hessel Snoek (70’ Klaas Romkes), Lucas Tol (90+5’ Pieter Brands).

Scheidsrechter: Dhr. M. Oosting uit Niekerk

Scoreverloop: 25’ Lars van Wetering 1-0 (pen.), 42’ Lucas Nagel 1-1, 45’ Lucas nagel 1-2, 56’ Frank Olijve 2-2, 83’ Lucas Schraal 2-3, 84’ Riekelt Nentjes 2-4.

Programma Derde Divisie Zaterdag 15 oktober (speelronde 11):
De eerste periode, die over 12 wedstrijden gaat, is in deze speelronde nog niet beslist. Daar zijn nu nog drie kandidaten voor. DVS is in ieder geval uitgeschakeld na de 2-4 nederlaag. Die kostte de geelzwarten ook de vierde plaats. Met 18 uit 11 staan zij nu zesde. Met 13 uit 11 staat sv Urk nu twaalfde.
Hsv Hoek-DOVO: De Veenendalers waren met aanvallende bedoelingen afgereisd naar Zeeuws-Vlaanderen, maar liepen na vier minuten al in het mes van hsv Hoek. Daarna lukte alles bij de thuisclub, die na een 4-0 ruststand uitliepen naar 6-0. En het had nog erger kunnen zijn voor de koploper. Die positie werd ingeleverd door DOVO, dat nu met 21 uit 11 derde staat en alleen zicht houdt op de eerste periodetitel, als het nieuwe leidende duo verliest in speelronde 12. Hoek werkte zich met die ruime zege met 17 uit 11 op naar de zevende plek.
GVVV-Harkemase Boys: Al binnen tien minuten stonden de bezoekers met 0-2 voor en het duurde lang, voordat oud-DVS’er Quincy Veenhof in de tweede helft de aansluiting vond. In het laatste kwartier konden de Veenendalers nog op jacht naar de winst en de winnende 3-2 kwam in de extra tijd ook nog van het hoofd van Veenhof. Dankszij het betere doelsaldo gaat GVVV met 23 uit 11 weer aan kop. Dat is met +13 beter dan dat van de runner-up. Harkemase Boys staat nu laatste met 8 uit 11.
SteDoCo-ASWH: De thuisclub was het eerste kwartier beter en kwam door een indirecte vrije trap vlak voor het doel op een 1-0 voorsprong. ASWH was hierdoor van slag, herstelde zich wel weer en was niet minder dan de Hoornaars. Doelpunten vielen er echter niet meer. Daarmee heeft SteDoCo evenveel punten als koploper GVVV. Met een doelsaldo van +10 zullen de Veenendalers puntverlies moeten lijden, willen de roodzwarten nog kans maken op de eerste periode
Sportlust’46-Ter Leede: De club uit Sassenheim zette de ongeslagen reeks voort in Woerden en nam kort voor de rust een 0-1 voorsprong. Sportlust’46 vocht zich terug, maar kwam in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht niet verder meer dan een gelijkspel. Daarmee kwamen de woerdenaren in punten gelijk met DVS, maar wel met een beter doelsaldo, zodat zij nu vijfde blijven. Met 14 uit 11 staat Ter Leede nu elfde.
FC Rijnvogels-Staphorst: De Katwijkers waren al de beste promovendus in de Derde Divisie, maar verbeterden hun positie nog weer eens op de ranglijst. De 1-0 kreeg kort voor rust een vervolg en na een kwartier in de tweede helft zat de wedstrijd in het slot. Het bleef bij 3-0, waarmee FC Rijnvogels met 19 uit 11 de vierde plaats van DVS overnam. Staphorst zakte met 11 uit 11 naar de zestiende plek.
Barendrecht-rkav Volendam: De thuisclub koerste met 2-0, die al binnen een half uur op het scorebord stond, aan op een tweede achtereenvolgende zege. Met nog ruim een half uur te gaan maakte rkav Volendam 2-1, maar daar bleef het ook bij ondanks het spannende slot. Met 17 uit 11 staat Barendrecht nu achtste. De “Wijdbroeken” staan met drie punten minder twee plaatsen lager.
Excelsior’31-ACV: De 0-2 voorsprong voor de bezoekers was terecht gezien de kansen. Pas in de tweede helft creëerde Excelsior’31 mogelijkheden, aar gescoord werd er niet. Door de 0-2 overwinning kroop ACV weer het linker rijtje in met 16 uit 11. De Rijssenaren belandden met 9 uit 11 op de voorlaatste plaats.
Sparta Nijkerk-VVOG Harderwijk: Het Harderwijkse collectief won het van het zoekende Sparta, dat nog wel uit een spelhervatting een 1-0 voorsprong nam. Na de 1-1 ruststand drong de thuisclub het meeste aan, maar scoorde VVOG de 1-2. Die bleef ook staan. Dat hielp de “Groenen” wel van de laatste plaats af, maar met 11 uit 11 zijn zij op basis van doelcijfers nu wel de beste herkanser. De Nijkerkers staan daar met een punt meer maar net boven.