Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Het kan niet elke week een galavoorstelling zijn, maar die levert niet altijd de drie punten op, zoals een week eerder bleek in Assen. Nu werd tegen Harkemase Boys het een openduel, waarin DVS’33 Ermelo achterin de nul hield en nu wel aan scoren toekwam. Daardoor stegen de geelzwarten een plaats op de ranglijst, terwijl de bezoekers er juist een inleverden.
Sem de Wit was geschorst, waardoor Stijn Schipper samen met Tim van de Berg het hart van de defensie vormden. Gaston Salasiwa begon op de bank, waardoor Nicky van Hilten in de basis begon; niet als rechtsback, maar aan de linkerkant. Eren Turan Yavuz stond op rechts. Verder waren er geen wijzigingen in de basiself.
Dat de wedstrijd, evenals die van O23, doorgang kon vinden, was te danken aan de vrijwilligers, die het hoofdveld sneeuwvrij hadden gemaakt.
De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-bestuurslid Arnold Tromp. Tevens werd het overlijden herdacht van Lauwrens Reder, die als wedstrijdanalist van Ajax-zaterdag een graag geziene gast was in Ermelo.
DVS met voorsprong de rust in
Natuurlijk werd het een andere wedstrijd dan de twee voorgaande, die uitnodigden tot goed combinatievoetbal van DVS; Harkemase Boys staat dat simpelweg niet toe en is in staat om na balwinst in fysieke duels goed om te schakelen. Het eerste kwartier gebeurde er dan ook weinig voor beide doelen. Dat kwartier werd afgesloten met een goede wisselpass van Eren Turan Yavuz, die door Stef Nijland voor voorgezet werd. Omar El Ghazouani had net te weinig lichaamslengte om die voorzet goed in te koppen en kwam teveel onder de bal, waardoor die over ging. Twee minuten later besloot Benjamin Roemeon zijn actie op links met een voorzet, die Omar El Ghazouani of Lars Wetering net niet bereikte. Halverwege de eerste helft was Harkemase boys twee keer gevaarlijk, maar een indraaiende voorzet van Jari slot ging net aan het hoofd van Jhurry Margaritha voorbij. Twee minuten later slalomde Eren Turan Yavuz met zijn verdedigende actie door het eigen strafschopgebied, maar kon het leer niet goed wegwerken. Jari Slort, de gevaarlijkste man bij de Harekieten voorin, legde de bal panklaar op het hoofd van Berwout Beimer, die vanuit een halve draai niet hard genoeg kon inkoppen. Die werd dan ook een makkelijke prooi voor doelman Daan Huiskamp. In de 28e minuut kon Stef Nijland uit een assist van Omar El Ghazouani aanleggen voor een van zijn befaamde schoten, maar dat ging nu ruim over. Uitstel van executie, want een minuut later lag de bal er wel in. Een diepe bal van Eren Turan Yavuz leek door Benjamin Roemeon opgepikt te worden, maar met een miraculeus hakje voorkwam Dennis Hoekstra dat. In het vervolg kon Nicky van Hilten vanaf links voorzetten en bereikte in een vol strafschopgebied Maarten van Dijk, die na de balaanname doelman Feike spoor met een bekeken schuiver langs diens standbeen kansloos liet, 1-0.
Dat was de eerste helft, dat DVS in de buurt van de Friese sluitpost kwam. Harkemase Boys kwam nog wel tot vier doelpogingen. In de 34e minuut dacht Stijn Schipper die van Berwout Beimers met een sliding te voorkomen, maar de bal kwam er in de kluts gunstig uit voor de aanvaller, die vervolgens naast schoot. In de 41e minuut kopte Tim van de Berg een vrije trap van de bezoekers overtuigend weg. Twee minuten later kapte Jari Slot naar binnen toe om zijn schot vervolgens te weinig curve mee te geven. Nu draaide dat naast. Ook Nicky van Hilten moest koppend een indraaiende bal wegkoppen. In de extra tijd was er nog een opmerkelijk sportief moment van de gasten. Waar de leidsman een overtreding op Nicky van Hilten wegwuifde, schoot Jari Slort de bal uit, hoewel er heel vel ruimte lag voor een veelbelovende aanval. De ruststand was dus 1-0.

DVS na rust snel op comfortabele voorsprong.
Jan de Jong wisselde in de rust. Jhurry Margaritha, een week eerder tegen sv Urk nog de smaakmaker bij de Friezen en de plaaggeest van de verdediging, was in deze wedstrijd onzichtbaar. Sven Hazewinkel was zijn vervanger. In de 50e minuut kwam Nicky van Hilten met zijn rush nog niet verder dan een hoekschop. Hij nam die zelf en Tim van de Berg veegde die met het hoofd in de verre hoek, 2-0.
Dat heet dan een comfortabele voorsprong, maar DVS moest nog hard genoeg werken om die in stand te houden. Bij de bezoekers maakte Nigel Hardenberg in de 54e minuut plaats voor Joris Adams. Nadat Benjamin Roemeon zich in de 56e minuut vastgelopen had met zijn actie, kon Sven Hazewinkel via het middenveld oprukken en poogde het met een afstandsschot. Dat ging rakelings over. Voor het laatste half uur wisselde Stevan de Geijter Maarten van Dijk voor Frank Olijve om meer controle te krijgen op het steeds opportunistischer spelende Harkemase Boys. Dat nam niet weg, dat DVS rond de 64e minuut toch even goed onder druk kwam. Eren Turan Yavuz en Nicky van Hilten konden eerst nog wel ruimen, maar uiteindelijk kreeg Berwout Beimer toch een schietkans. Zijn schot ging over. Als mandekker en kopper kon Gaston Salasiwa wat meer betekenen dan Eren Turan Yavuz, die dan ook in de 69e minuut plaatsmaakte. Aanvallend kon DVS voorin geen vuist maken en een schot van Lars van Wetering door de Friese muur was vooralsnog het beste, wat de geelzwarten te bieden hadden. Harkemase Boys pompte de ballen nu steevast in het Ermelose strafschopgebied, maar de verdediging van DVS met goede koppers bleef overeind. Stijn Schipper onderbrak met zijn sliding in de 75e minuut nog, dat een goede pass van Iloba Achuna Hazewinkel bereikte. In het vervolg kon Berwout Beimer inschieten, maar zijn vizier stond deze middag niet goed. Ook dit schot ging naast. Lars Huber kwam in de 78e minuut voor DVS nog in het veld voor Omar El Ghazouani. Bij de bezoekers loste vier minuten later Hedgar Hoekstra Mark Bruintjes af. In de hectische extra tijd kwamen beide clubs nog tot kansen. Waar DVS het in de lucht veelal won van de gasten, leek de inzet van Hedgar Hoekstra binnen te gaan, maar Hilal Ben Moussa kopte de bal op de doellijn weg. Met een verre uittrap stuurde Daan Huiskamp Benjamin Roemeon op links weg en zijn voorzet bereikte de vrij staande Lars van Wetering. Doelman Feike spoor lag goed in de weg op zijn schot in de korte hoek. De wedstrijd lag dus nog niet in het slot. Stef Nijland kwam in die extra tijd nog tot twee schoten, waarvan de eerste naast ging en het tweede geblokt werd. Nicky van Hilten en Tim van de Berg moesten nog twee keer koppend voor opruiming zorgen en Berwout Beimers kopte nu eens wel op het doel, maar via de vingers van Daan Huiskamp werd het niet meer dan een hoekschop. Zo bleef het 2-0.

“Liever winnen met goed voetbal”
“Natuurlijk werd het een andere wedstrijd dan tegen DOVO en ACV”, beaamde Stevan de Geijter na afloop van het duel. “Harkemase Boys wilde hoger druk zetten en deed dat ook wel redelijk. Ik vond wel, dat wij daar wat meer tegenover hadden moeten zetten in balbezit. Je zag al gauw in de wedstrijd, dat we niet het niveau gingen halen als in de wedstrijden tegen DOVO en ACV. Dan moet je kijken, hoe je die wedstrijd wel over de streep kan trekken. In die wedstrijden kwamen we vaak genoeg in de situatie om te scoren, maar moesten we in die eindfase nog de juiste afstemming hebben. Daar zijn we in de training ook met elkaar bezig geweest. Daarin hebben we een plan gemaakt om daar met elkaar meer uit te halen. Dat zag je nu ook weer terug bij die 1-0. Dan zie je, dat het in de tweede helft opportunistischer wordt, maar dat hebben wij met Nicky, Sem en Stijn goed opgepikt. Ook wij zijn sneller de lange bal gaan spelen, maar dan moesten we wel zorgen, dat we dan voorin voldoende mankracht hadden, die de duels met hun verdedigers aan konden gaan. Vanwege de kopduels achterin bracht ik daarom ook Gaston voor Eren en die viel goed in. Met Frank voor Maarten hadden we ook iets meer body. Je mist dan wel de energie, die Maarten op die positie brengt. Dat is allemaal meer over de grond en als de tegenstander meer hoge ballen gaat spelen, komt Maarten niet helemaal in zijn kracht.
Het was dus niet, dat-ie slecht speelde. Die scheidsrechter begon wel heel snel met het geven van gele kaarten, maar ik heb niet overwogen om dan Hilal er vanwege zijn kaart af te halen. Dat hebben we in de rust nog wel benoemd bij die spelers, maar zij konden hun hoofd in de tweede helft koel houden. Harkemase Boys ging steeds meer pompen in plaats van over de grond voetballen en ik denk, dat zij zich daarmee wel wat in de vingers gesneden hebben. Ik begreep het wel, omdat zij veel lengte hebben, maar ik vond ze over de grond in de eerste helft ook wel een aantal keren gevaarlijk; vooral die Jari Slort. Die bracht wel veel gevaar. Daar hadden we onze handen ook wel vol aan. Uiteindelijk zijn we door hun opportunisme niet heel erg in de problemen gekomen. Daarin heeft Daan ook een goede rol. Hij pakte nu ook veel hoge ballen. Over die verdediging ben ik ook wel heel tevreden en ik vind, dat wij ook heel mannelijk hebben gevoetbald. We moeten wel weer naar beter voetbal toe dan vandaag. Het liefst win je met goed voetbal, zoals tegen DOVO, maar ik had ook liever met minder goed voetbal van ACV gewonnen. Toen waren we in de eindfase niet goed genoeg, maar nu waren we aan de bal niet goed genoeg. Dan win ik liever, zoals vandaag.
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Eren Turan Yavuz (69’ Gaston Salasiwa), Stijn Schipper, Tim van de Berg, Nicky van Hilten, Maarten van Dijk (61’ Frank Olijve), Hilal Ben Moussa, Stef Nijland, Omar El Ghazouani, (78’ Lars Huber), Lars van Wetering, Benjamin Roemeon.
Opstelling Harkemase Boys: Feike Spoor, Stefan Deuling, Milan de Koe, Iloba Achuna, Mark Bruintjes (82’ Hedgar Hoekstra), Mart Dijkstra, Jari Slort, Nigel Hardenberg (54’ Joris Adam), Mart Dijkstra, Dennis Hoekstra, Berwout Beimers, Jhurry Margaritha (46’ Sven Hazewinkel).

Scheidsrechter: Dhr. T.J. Visser uit Dinteloord.

Scoreverloop: 29’ Maarten van Dijk 1-0, 51’ Tim van de Berg 2-0.

Resultaten Derde Divisie Zaterdag 11 maart (speelronde 25; 2e ronde derde periode):
Deze ronde kende twee afgelastingen vanwege de weersomstandigheden in de laatste dagen. Staphorst-Ter Leede en Excelsior’31-VVOG Harderwijk werden afgelast. De koploper kreeg na deze speelronde gezelschap, terwijl in de derde periode nog slechts drie clubs zonder puntverlies zijn, waarbij de resultaten van ACV niet relevant meer zijn.
Door de 2-0 zege kwam DVS met 36 uit 25 in punten gelijk met DOVO, maar het doelsaldo (verschil van 12) van de geelzwarten is beduidend beter. Daardoor klommen zij een plaats op de ranglijst en staan nu zevende. Harkemase Boys leverde met 29 uit 25 een plaats in en vindt zich nu terug op stek 13.
GVVV-ASWH: Trainer Sjoerd de Waal, wiens aanwezigheid als hoofdtrainer op “Schildman” beperkt blijft tot een seizoen, maakte van de nood een deugd met zijn opstelling, die de koploper op basis van inzet in bedwang hield. En dat terwijl de Veenendalers in de laatste twee wedstrijden liefst elf maal gescoord hadden. Beide clubs kregen kansen; de bezoekers meer vanuit de omschakeling, maar het bleef 0-0. Duur puntverlies voor GVVV, dat met 50 uit 25 gezelschap kreeg aan kop en in de derde periode een achterstand van 2 punten opliep. Het hielp ASWH met 21 uit 25 nog niet van de voorlaatste plaats af, maar het verschafte wel lucht en hoop om van die directe degradatieplaats af te komen.
FC Rijnvogels-ACV: De wedstrijd kwam pas na eenhalf uur wat los. Ondanks de kansen aan beide zijden was de ruststand 0-0. Na de eerste kans voor de thuisclub werd het kort daarna vanuit een omschakelmoment, die een strafschop opleverde, 0-1. De druk op het Asser doel nam toe en ook de lat voorkwam nog een keer de gelijkmaker. Zodoende werd het een zwaarbevochten 0-1 zege voor de runner-up, die nu in punten gelijk staat met GVVV. FC Rijnvogels bleef met 41 uit 25 zesde.
Barendrecht-DOVO: De bezoekers tankten een ronde voor de Veense derby niet veel vertrouwen. Bij de 2-1 ruststand zag het er nog niet dramatisch uit en met mogelijkheden na de rust op de gelijkmaker, maar nadat tien minuten in de tweede helft de marge opnieuw op twee was gebracht, voerde de thuisclub de score stelselmatig op tot 6-1. Met 47 uit 25 scheidde Barendrecht zich wat af van de nummers 4 en 5 en doet met de twee koplopers nog op de rol helemaal mee voor het kampioenschap. In de derde periode zijn de Bongerd-bewoners een van de twee clubs zonder puntverlies, maar leidt dankzij het beste doelsaldo van +8. DOVO ruilde met 36 uit 25 van plaats met DVS.
SteDoCo-Sparta Nijkerk: Beide clubs beseften het belang van een goede derde periode en de thuisclub met goede kansen en een afgekeurde goal nog het meest tot de gemiste stafschop voor de Nijkerkers. Twee vrije trappen beslisten het duel in het voordeel van de bezoekers, die daarna goede kansen kreeg om die voorsprong uit te breiden. Aangezien de Hoornaars ook niet meer scoorden bleef het 0-2. Daarmee is Sparta Nijkerk samen met Barendrecht nog zonder puntverlies in de derde periode. Met 24 uit 25 is het linker rijtje slechts een punt verwijderd voor de oranjehemden. SteDoCo bleef vierde met 43 uit 25.
Hsv Hoek-Sportlust’46: De Woerdenaren zijn het scoren verleerd en waar tegenhekkensluiter Excelsior’31 in ieder geval achterin nog de nul werd gehouden, ging de poort nu al snel open. Halverwege het duel was het al 3-0 voor de Zeeuws-Vlamingen, die er na de rust nog een aan toevoegden. Ondanks die 4-0 staat Sportlust’46 met 43 uit 25 nog steeds vijfde. Hsv Hoek bleef met 35 uit 25 in het spoor van DVS en sluit het linker rijtje.
Sv Urk-rkav Volendam: “Het voetbal bestaat tegenwoordig uit omschakelmomenten”, sprak Hennie Spijkerman, die bij deze wedstrijd als coach in de dug-out van de thuisclub zat en bij eerste vier treffers was dat ook het geval. Na de vroege voorsprong voor de voormalige eilandbewoners was rkav Volendam de beter voetballende ploeg, ging met 1-2 de rust in en vond na de thee ook al heel snel de 1-3. De bezoekers dachten in het laatste kwartier achterover te kunnen leunen en schoten zichzelf in de voet. Met veel Sturm und Drang werd het 3-3. De “Wijdboeken” namen nu als nummer 12 met 30 uit 25 dus geen grotere afstand van sv Urk, dat met 26 uit 25 nog steeds de beste herkanser is.