Vormtweg 7 B
8321NC
URK
tel. 0527-690102

DVS’33 Ermelo speelde op Urk het laatste half uur in ondertal, maar boekte met de uiteindelijk 1-1 toch resultaat. Door de uitslagen op de andere velden liepen de geelzwarten in de derde periode geen averij op. De plaatselijke SV is per definitie een lastige tegenstander en dat bleek ook in speelronde 28. De geelzwarten combineerden beter, maar sv Urk was dreigender. Het inconsequente fluiten van de arbiter van dienst leek de Ermeloërs op te breken, maar met een uitstekende mentaliteit kon een nederlaag voorkomen worden. In de slotfase zocht DVS nog nadrukkelijk naar de winst, maar die kwam er niet meer.
Bij DVS ontbrak nog steeds Benjamin Roemeon. Door de blessure van Eren Turan Yavuz startte Tarik Evre als rechtsback. Frank Olijve startte nu in de basis (in plaats van Karim Arzini). De plaats onder de lat werd weer ingenomen door Daan Huiskamp, waar Piotr Gorczyka een week eerder het Ermelose doel met verve verdedigde. De thuisclub was evenmin compleet en miste door een schorsing en een blessure twee spelers.

Geen score voor rust
De Ermeloërs waren een uur lang comfortabel aan de bal, zoals oud-DVS- en toekomstig sv Urk-trainer Peter Wesselink placht te zeggen, maar sv Urk was in de eerste helft dreigender. Misschien was een moment in de 3e minuut wel exemplarisch voor het fluiten door Frank de Winter. Wuifde hij de overtreding op Tarik Evre weg of paste hij de voordeelregel toe? De gelegenheidsrechtsback bleef echter geblesseerd liggen. Maarten van Dijk zette de aanval voort, maar uit zijn voorzet kon doelman Richard Strijker in een direct duel voorkomen, dat Hilal Ben Moussa de score kon openen. Van sv Urk wordt altijd verwacht, dat het hoog druk zet, maar de ploeg van interim-trainer Hennie Spijkerman speelde gedoseerd. De eerste kans voor de thuisclub deed zich uit een voorzet van rechts, waardoor Lucas Tol op de rand van het strafschopgebied kon uithalen. Doelman Daan Huiskamp had moeite met het schot, maar redde bekwaam. Vooralsnog kwam DVS niet tot dreiging; soms doordat de combinaties net te ver waren doorgevoerd. Dat deden de gastheren wel anders Rond de 16e minuut moest Daan Huiskamp tweemaal handelend optreden.
Na een mooie Urker aanval zette Lucas Schraal vanaf rechts voor en kon Riekelt Nentjes na een overstapje schieten. Ook nu had Daan Huiskamp een goede redding in huis. Het gevaar was nog niet geweken en uit de volgende aanval was de positie om te scoren voor Hessel Snoek zo mogelijk nog beter. Van dichterbij dan de vorige doelpoging keerde de Ermelose sluitpost opnieuw het gevaar. Er volgden op deze poging twee corners. De laatste werd weggewerkt door Tim van de Berg, zoals hij eigenlijk het hele seizoen al heerst in het Ermelose strafschopgebied, al dan niet in samenwerking van Sem de Wit. De wedstrijd kende na de 20e minuut even een wat hectischer periode. Allereerst toen Bennie Dunnink met een voetje voorkwam, dat Stef Nijland van dichtbij kon schieten. In de omschakeling ging Jan Ras dreigend de Ermelose ‘zestien’ in, maar de oud-sc Heerenveen-speler werd in eendrachtige samenwerking en positie kiezen van de Ermelose verdedigers weer netjes het strafschopgebied uit geleid. Kort hierna beproefde Nicky van Hilten vanaf links doelman Richard Strijker. Misschien was het schot niet eens zo heel moeilijk, maar hij had toch alle moeite met de indraaiende bal, die zeker tussen de palen was. De redding leidde de counter in, waaruit Johannes Schrijver tot een schietkans kwam, maar Daan Huiskamp had hier niet veel problemen mee. Even nadat DVS een drietal corners op rij kreeg schoot Tim van de Berg uit de laatste hoekschop knap in.
De goalie redde met de voet op de doellijn. Ook nu volgde een antwoord aan de andere kant met een pass door het hart van de Ermelose verdediging. Lucas Tol had tijd genoeg om gericht uit te halen, maar het klimmende schot ging net over de linker kruising. Daarna was DVS toch nog twee keer dichtbij de openingstreffer voor rust. Omar El Ghazouani stuurde Stef Nijland op rechts de vrije ruimte in. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal panklaar op het hoofd van Lars Huber. Die kopte tegendraads in, maar net niet goed genoeg om Richard Strijker te passeren. Die kreeg er nog net een handje tegenaan. Ook de 40e minuut bood nog een mogelijkheid aan de bezoekers. De goede voorzet van Maarten van Dijk vanaf rechts bereikte Lars Huber. Hij veronderstelde, dat er zich een ploeggenoot vlak ‘onder’ hem bevond. Dat was niet het geval, waardoor deze mogelijkheid onbenut bleef. In de laatste minuut van de eerste helft kwam Lucas Schraal uit de counter nog tot een schietpoging, maar dat werd goed geblokt. Het bleef dus 0-0 halverwege.
DVS na rust ondanks ondertal alsnog naar gelijkspel
Het wedstrijdbeeld was in het eerste kwartier na rust niet anders dan voor de thee. Het tempo lag nu wel wat hoger. De thuisclub opende met een aanval, waar Sem de Wit de verkregen hoekschop wegkopte. DVS kwam in de 51e minuut tot de eerste dreiging; een aanval die door Tarik Evre werd ingeleid, maar Stef Nijland niet verder kwam dan een geblokt schot. Een minuut later kwam Lucas Tol op de linkerflank tot een goede actie, maar zijn schot had die kwaliteit niet; het ging dan ook naast. In de 54e minuut kon Lucas Schraal de score openen, toen hij niet in buitenspelpositie gelanceerd was. In alle vrijheid produceerde hij met Tim van de Berg in de achtervolging niet meer dan een terugspeelballetje. De wedstrijd naderde het uur en dat zou een kantelpunt betekenen.
Scheidsrechter De Winter maakte het zich bepaald niet makkelijk met zijn inconsequente manier van fluiten. Beticht de leidsman uit Blaricum niet van partijdigheid, maar hij heeft er nog wel eens een handje van om met zijn beslissingen de wedstrijd sterk te beïnvloeden. Zo ook in deze situatie. Wellicht in een poging de voordeelregel toe te passen, liet hij een duidelijke overtreding op Sem de Wit, die zich tussen twee opponenten door een vrije doortocht probeerde te verschaffen, bleef onbestraft. In de commentaren van Ermelose zijde bestrafte hij Hilal Ben Moussa met twee gele kaarten. De controleur mocht inrukken. De thuisclub vond meteen al na de hervatting makkelijk de vrije man. Zo moest Omar El Ghazouani in de 62e minuut in de achtervolging en beging buiten de ‘zestien’ een zuivere overtreding op zijn opponent. Net binnen de lijnen was het contact minder duidelijk, maar de arbiter van dienst wees gedecideerd naar de stip. Riekelt Jan Brands was trefzeker, 1-0
. DVS kwam in de fase hierop ook niet meer tot de voetballende oplossingen van achteruit, maar legde zich ook niet neer bij een nederlaag. Daarvoor maakte de lichtvoetige Lars Huber plaats voor de fysiek sterkere Ali Akla. Het werd ook allemaal wat opportunistischer van Ermelose zijde. Met nog een kwartier te gaan maakten ook Tarik Evre en Omar El Ghazouani plaats voor Nassim El Ablak en Jarno Westerman. Ook de thuisclub wisselde; Iede Den Dulk en Klaas Romkes kwamen in het veld voor Hessel Snoek en Iede Nentjes. Tussen die twee wisselmomenten verzond Stef Nijland nog een uitstekende vrije trap van zo’n 40 meter, die doelman Richard Strijker nog maar net onder de lat weg kon tikken. Nassim El Ablak kwam nog niet toe aan zijn aanvallende passes, maar voerde zijn verdedigende taak beheerst uit. DVS kwam inderdaad langszij. Bennie Dunnink voorkwam met een voetje nog wel, dat Maarten van Dijk vanaf links tot een beslissende assist kwam, maar dat bleek uitstel van executie. Stef Nijland, die de vrije trappen al nauwgezet neerlegde, vond nu bij de tweede paal het hoofd van Sem de Wit. Die knikte met nog een tegenstander bij de paal de 1-1 binnen.
En daarmee waren de geelzwarten nog niet tevreden. Het was bewonderenswaardig, hoe de Ermeloërs in ondertal toch op zoek gingen naar de winnende treffer. En die kwam er zowat twee minuten na de gelijkmaker. Met veel gevoel nam Stef Nijland de vrije trap, die op de paal vlak bij de linker kruising uiteen spatte. Helaas konden twee ploeggenoten niet profiteren in de rebound. Waar Frank Olijve voor de slotminuten nog naar de kant ging voor Gaston Salasiwa, pleegde trainer Hennie Spijkerman nog een dubbele wissel met het oog op drie punten. Daarvoor moesten Riekelt Nentjes en Lucas Schraal nog wijken voor Pieter Brands en Jelle de Boer. Het zorgde nog voor een hectische slotfase met mogelijkheden aan beide kanten. De Urkers creëerden nog een drie-tegen-twee-situatie, waardoor de vrijstaande Pieter Brands nog kon schieten, maar zijn schot miste elke richting. Vervolgens schoot Stef Nijland met een bedoelde pass op twee ploeggenoten voorlangs. Waar DVS in de fase na de rode kaart elke arbitrale beslissing tegen zich genomen zag worden, compenseerde de leidsman daarna. Partijdig was hij dus niet, maar het opzichtig vasthouden van Jelle de Boer aan de rand van de Ermelose ‘zestien’ in de extra werd genegeerd. De grootste kans in de extra tijd was nog voor de thuisclub, toen Jelle de Boer uit een vrije trap kort voor Daan Huiskamp opdook, maar de goalie gooide zijn lichaam in de baan van het schot. Vervolgens kon Jan Ras in de rebound hard uithalen, maar nu blokte Tim van de Berg deze wilde doelpoging. De laatste doelpoging in de 7e minuut van de extra tijd was weer van Ermelose makelij. Stef Nijland stuurde Ali Akla op links de vrije ruimte in, maar zijn ziedende schot ging voorlangs. Het werd dus een gelijkspel op “De Vormt”.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Tarik Evre (75’ Nassim El Ablak) (61’ Gaston Salasiwa), Tim van de Berg, Sem de Wit, Nicky van Hilten, , Hilal Ben Moussa, Frank Olijve (61’ Gaston Salasiwa), Maarten van Dijk, Omar El Ghazouani (87’ Jarno Westerman), Stef Nijland, Lars Huber (64’ Ali Akla).
Opstelling sv Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes (77’ Klaas Romkes), Bennie Dunnink, Dik Hakvoort, Riekelt Jan Brands, Lucas Tol, Johannes Schrijver, Jan Ras, Lucas Tol, Lucas Schraal (87’ Jelle de Boer), Riekelt Nentjes (87’ Pieter Brands), Hessel Snoek (77’ Iede den Dulk).

Rood (2xgeel): Hilal Ben Moussa (DVS’33 Ermelo)

Scheidsrechter: Dhr. F.R. de Winter uit Blaricum.

“Enorm trots op de jongens”
Stevan de Geijter beaamde na afloop van de wedstrijd, dat DVS het eerste uur comfortabeler aan de bal was en dat de thuisclub dreigender was. “Wij waren deze wedstrijd begonnen met de insteek om Urk de eerste 25 minuten te laten uitrazen, omdat ze heel energiek en opportunistisch spelen. We wisten ook, dat zij met die drie jongens voorin heel veel diepgang hebben, goed de ruimte achter de laatste linie kunnen bespelen. Als wij lang in de wedstrijden zouden blijven, kwamen onze kwaliteiten vanzelf boven drijven. Na 45 minuten uur werden we al agressiever, gingen hoger druk zetten, hielden de bal langer vast, voetbalden ook meer op de helft van de tegenstander, omdat we met onze kwaliteiten het verschil wilden gaan maken. In de eerste helft was dat nog te matig.
Dat we toen ook al comfortabel aan de bal waren, kwam doordat we veel achteruit passten in plaats van vooruit. Dat hoorde ook bij het plan om hun aan het lopen te krijgen. Dan is het achteraf wel grappig, dat je hier een punt haalt op een manier, die niet des DVS’ is.” Daartussen lag dus een kantelpunt in de wedstrijd met de rode kaart voor Hilal Ben Moussa, waarna de geelzwarten er voetballend niet meer uit konden komen. Een overtreding op Sem de Wit werd niet bestraft en soortgelijke overtredingen van DVS wel. “Er zijn tegen hem wel dingen gezegd, die niet op een voetbalveld thuishoren. Ik snapte zijn irritatie enorm goed. De irritatie ontstond ook, toen de scheidsrechter niet consequent floot. Hij gaf ook aan, dat spelers bij ons met een andere afkomst een hand moesten geven en dat ze anders geel kregen. Dat is geen correcte bejegening. Ik vind ook, dat wij als club onze spelers moeten steunen. Als het klopt, wat die jongens zeggen, sta ik volledig achter ze. En dan volgt die strafschop even later, maar volgens mij was die overtreding er buiten. Dat zal ik op de beelden nog moeten nakijken. Dan is het een vrije trap in plaats van een penalty. Dat deze man zo’n groot stempel op de wedstrijd drukte, was heel teleurstellend. Ik wil het eigenlijk ook nooit over de scheidsrechter hebben. Ik ben ook wel enorm trots, dat de jongens door zijn blijven gaan. Toen zag je ook, dat wij als team enorm naar elkaar toegegroeid zijn na een onrustige periode met het vertrek van een trainer. Ik zie een groep, die er nog iets uit willen slepen en glans willen geven aan dit seizoen. Ook de spelers, die vertrekken. Tot die rode kaart kwam ons plan er ook goed uit. Dat lukte daarna niet meer, omdat je zoveel energie in balverlies moet stoppen, doordat je met een man minder loopt. Als je dan ook nog zo snel met 1-0 achter komt, moet je maar zien, dat de kopjes niet naar beneden gaan. Dat is niet gebeurd. Met Ali in de punt, Stef daaromheen, Jarno in de diepte, gingen we meer opportunistisch spelen. Zo konden we aanvallend altijd nog wat creëren. Met Tarik konden we de restverdediging wat beter op orde houden, want dat ging tegen Staphorst niet goed. Dan is het mooi, dat we uit een corner gelijk komen, want dat was het hele seizoen nog niet gebeurd. En zelf slaagden we erin om het gevaar uit spelhervattingen tegen te houden. Eerder werd er bij corners in de zone verdedigd; nu vallen Sem en Sim de bal aan en blokken de andere spelers de tegenstander. Met 1-1 doen we nog steeds mee in de periode, doordat de andere uitslagen gunstig waren.”

Programma Derde Divisie 8 april (speelronde 28; 5e ronde derde periode):
Het woord ‘Als …’ zal op vele velden gebezigd zijn. Zowel bovenin als onderin, alsmede bij de kanshebbers op de derde periode werd puntverlies geleden. Vooralsnog veranderde er nog niet veel in die posities. DVS bleef met 43 uit 28 zevende, maar heeft slechts een punt achterstand op de zesde plaats. Het ‘Als… gold hier natuurlijk ook, want bij winst waren de geelzwarten leider geweest in de derde periode. Nu blijven de Ermeloërs op een punt volgen. Met 33 uit 28 nam sv Urk verder afstand van de herkansers en heeft daar nu een voorsprong van 6 punten.
ACV-Excelsior’31: Hoewel het in “Het Stadsbroek” veelal eenrichtingsverkeer was, bleef de degradatiekandidaat uit Rijssen overeind, mede door een excellerende doelman. Desalniettemin wisselden hachelijke momenten voor beide doelen elkaar af. De bezoekers mochten dromen na een 0-1 voorsprong, maar de goalie leidde zelf de gelijkmaker in, die vanaf elf meter gemaakt werd. Het had nog gekund, toen de Tukkers met twee tegen een op weg naar de winnende treffer, maar het laatste fluitsignaal klonk wel op een heel ongelukkig moment voor hen. De ongeslagen status voor de Assenaren (met 19 wedstrijden een evenaring van het record van Noordwijk) bleef dus in stand. ACV kon het puntverlies achteraf lijden en bleef met 57 uit 28 koploper. Met 23 uit 28 bleef Excelsior’31 voorlaatste; de achterstand op de herkansers liep echter op tot 4 punten.
Harkemase Boys-GVVV: Voor rust kwam de sterkere runner-up tot een aantal goede schoten, maar een uitstekende doelman pareerde alles. Na de rust waren de Friezen niet minder en kregen meer mogelijkheden. Gescoord werd er niet. Ondanks de 0-0 zag GVVV met 54 uit 28 de achterstand op de koploper echter niet oplopen. Harkemase Boys, dat zich vastbijt in de derde periode zakte met 36 uit 28 een plaats naar de twaalfde. De Harekieten hebben een zelfde puntenaantal in deze periode als DVS, maar hebben wel een minder doelsaldo.
ASWH-SteDoCo: De thuisclub heeft lijfsbehoud nog niet opgegeven en was in de ontmoeting met de streekgenoot in de eerste helft de betere ploeg met dito kansen. Gescoord werd er nog niet. In het tweede bedrijf was de veldverhouding meer in overeenstemming met de ranglijst, maar scoorden de Schilman-bewoners tegen de verhouding in. Wat de bezoekers ook nog probeerden, het lukte allemaal niet meer. De 1-0 nederlaag wierp SteDoCo met nu 49 uit 28 terug naar de vierde plaats. Belangrijk voor de beste eindklassering zonder periodetitel voor eventuele overname. De nederlaag leverde ook schade op in de derde periode, want met 9 uit 5 liep de achterstand hier op tot 2 punten. ASWH zag de voorsprong op de directe degradatiekandidaten met 27 uit 28 toenemen tot 4 punten.
Rkav Volendam-Barendrecht: De bezoekers hadden weinig moeite met de debutant en koersten met een 0-3 ruststand en 1-3 tussenstand op een regelmatige 1-4 overwinning af na twee nederlagen. Door de andere uitslagen klom Barendrecht met 50 uit 28 weer naar de derde plek en er is dus nog perspectief op een ‘beste eindklassering’. Met 9 uit 5 en dus 2 punten achterstand is er ook nog perspectief in de derde periode. Met 30 uit 28 bleef rkav Volendam als nummer 14 de herkansers 3 punten voor.
Staphorst-FC Rijnvogels: Een slechte dag voor de bezoekers, die ook met name op mentaliteit werden afgetroefd door de Overijsselse club. De 2-0 overwinning voor de thuisclub was dan ook volledig terecht. FC Rijnvogels zakte zodoende met nu 44 uit 28 weer naar de zesde plek. Staphorst wisselde met 37 uit 28 weer van plaats met Harkemase Boys en staat nu elfde.
Ter Leede-Sportlust’46: Waar de thuisclub de negatieve spiraal nog niet kon doorbreken, scoorden de Woerdenaren weer eens na vier wedstrijden zonder treffer. De twee doelpunten in deze ronde waren genoeg voor de winst, omdat de roodgelen en niet meer dan een maakten. Door de 1-2 klom Sportlust’46 met 46 uit 28 weer naar de vijfde stek. Ter Leede bleef met 27 uit 28 de beste herkanser, maar dat is dan wel op basis van een beter doelsaldo.
DOVO-hsv Hoek: Op slag van rust incasseerden de bezoekers bij een 0-0 stand een rode kaart. Kort na de rust profiteerden de Veenendalers van de numerieke meerderheid, maar hoger dan 1-0 liep de score niet op. Daarmee wisselde DOVO met 42 uit 28 weer van positie met hsv Hoek, dat met een punt minder negende staat. In de derde periode bleef de schade voor de Zeeuws-Vlamingen beperkt tot een achterstand van nu 2 punten.
VVOG Harderwijk-Sparta Nijkerk: De wedstrijd was in de eerste helft nog lang in evenwicht, maar tien minuten voor de rust namen de bezoekers een voorsprong. Kort na de rust was de stand al weer gelijk. De paal voorkwam een nieuwe Nijkerkse voorsprong. Ook de thuisclub trof de paal. Beide clubs hadden nog een mogelijkheid om de winst naar zich toe te trekken, maar moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met een punt. Door de 1-1 en de overige uitslagen bleef Sparta Nijkerk met 11 uit 5 leider in de derde periode en handhaafde zich met 39 uit 28 op de tiende plaats. VVOG behield met 23 uit 28 de rode lantaarn en zag de achterstand op de herkansers oplopen tot 4 punten.