Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Even na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Veekamp zich in de thuiswedstrijd tegen Ter Leede waande DVS33 Ermelo na de ruime zege leider in de derde periode, maar toen scoorde Sparta Nijkerk alsnog en bleef zodoende die periode aanvoeren. Een goed voetballend DVS sloot de eerste helft af met een marge van twee doelpunten en kreeg in de tweede helft legio kansen om de score op te voeren. Daarvan werd er nog een benut. Genoeg om een plaats op de ranglijst te stijgen en wat nog belangrijker is, om goed mee te blijven doen in de derde periode. Daarin zijn de geelzwarten nu de enige naaste achtervolger van de Nijkerkers.
Ter Leede kwam nagenoeg compleet naar Ermelo, maar zal Rowdy van der Putten node gemist hebben. DVS moest het nog steeds stellen zonder Benjamin Roemeon, maar creëerde toch weer veel kansen. Hilal Ben Moussa zat een schorsing uit. Ali Akla kreeg nu vanaf de aftrap speeltijd.
DVS comfortabel de rust in
De geelzwarten troffen met Ter Leede een ploeg, die vooral voetballend de oplossing zocht, en dat lag DVS wel. Weinig overtredingen en dus weinig vrije trappen. Het werd dan ook geen moeilijke middag voor de leidsman van dienst. Natuurlijk zijn het vooral de aanvallende acties, die de aandacht vragen, maar aan de eerste kans voor de thuisclub ging juist ook een uitstekende verdedigende actie vooraf. Met een nette sliding ontnam Sem de Wit in de 3e minuut de bal van Mark de Kruijs, waar Maarten van Dijk goed op anticipeerde, al in beweging was en de aanval kon inzetten. Uit het vervolg verzond Ali Akla de afgemeten pass op Stef Nijland, die aflegde op Nicky van Hilten. Die schoot door de ‘stokken’ van een verdediger richting de verre hoek, maar doelman Mark de Vries voorkwam met zijn redding de openingstreffer. De volgende kans diende zich een minuut later al weer aan, toen Omar El Ghazouani met zijn pass Ali Akla vrij voor het doel zette. De spits kapte de sluitpost uit, maar na de reflex van keeper Mark de Vries kon aanvoerder Tomas Arroyo wegwerken. Pas in de 8e minuut kwamen de bezoekers aan hun eerste aanval toe, toen Luc de Kruijs Nicky van Hilten passeerde, maar Sem de Wit voorkwam met een corner erger.
In de 10e minuut namen de Ermeloërs toch vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Arroyo kon een voorzet van Stef Nijland nog wel weg krijgen, waarna de bal voor de voeten van Maarten van Dijk kwam. Met een ongenadig hard schot liet hij de Sassenheimse goalie kansloos. Toch kon de thuisclub niet lang genieten van deze voorsprong. Een minuut later kwam de goedgenomen vrije trap van Dirk Hoekstra bij Marc de Kruijs, die de bal met een weergaloos, strak schot vanaf links buiten bereik van Daan Huiskamp net onder de lat in het doel deponeerde. Het duurde tien minuten, voordat DVS hierop een wederantwoord had. Al die tijd waren de geelzwarten voetballend beter, maar het was de derde mogelijkheid in de 20e minuut, waaruit gescoord werd. Waar de Urker doelman Strijker een week eerder zijn bewondering voor de traptechniek van Stef Nijland al uitte, zal de toch niet verkeerde goalie van Ter Leede dat wellicht ook doen. Nu ging de vrije trap op de rand van de ‘zestien’ niet over, maar door de muur en sloeg buiten het bereik van Mark de Vries binnen, 2-1. De eerstvolgende kans deed zich echter toch weer voor het heiligdom van Daan Huiskamp voor. In de 25e minuut glipte Luc de Kruijs opnieuw langs Nicky van Hilten.
Zijn assist bereikte bij de eerste paal ook Bart van der Weijden, maar direct na zijn balaanname beperkte Maarten van Dijk de schade tot een hoekschop. Nog binnen het half uur nam DVS verder afstand. Na een langdurige aanval bezorgde Nicky van Hilten de bal in het strafschopgebied bij Frank Olijve. Direct na diens aanname op de borst schoot Stef Nijland het leer langs de keeper, die zelfs geen tijd had om te reageren. Dat was ook het laatste wapenfeit van de Ermeloërs voor de rust. Ter Leede zou in de 43e minuut nog wel zicht krijgen op de aansluiting, nadat Bart van der Weijden aflegde op Luc de Kruijs. Zijn inzet belandde in het zijnet. Zo ging DVS dus rusten met een comfortabele 3-1 voorsprong.

DVS laat hoge score na rust liggen
Twee ongewijzigde ploegen betraden het kunstgras voor het tweede bedrijf. De eerste doelpogingen waren van de gasten. Een vrije schop in de 47e minuut van Wesley Goeman landde in de muur en twee minuten later probeerde Marc de Kruijs, toch de meest dreigende aanvaller bij Ter Leede, door de Ermelose defensie te slalommen, maar hij kwam niet langs Frank Olijve. De controleur had sowieso veel intercepties in deze wedstrijd. De kans van Maarten van Dijk was in de 53e minuut veel groter. Na een combinatie tussen Omar El Ghazouani en Lars Huber kon Maarten van Dijk van dichtbij weer aanleggen voor een schot.
Via het been van Tomas Arroyo veranderde het schot nog van richting en zodoende was de redding van doelman Mark de Vries, die zijn hand er nog tegenaan kreeg, des te knapper. Helaas voor Te Leede kon Wesley Goeman door een eerder opgelopen blessure aan de schouder niet verder spelen en moest zich in de 55e minuut laten vervangen. Stijn van Biezen was zijn vervanger. Een uur speeltijd was genoeg voor Ali Akla, die in de 61e minuut vervangen werd door Jarno Westerman. Kort na deze wissel deden zich vier kansen voor; voor beide clubs twee. Na balverlies combineerde Ter Leede zich naar een mogelijkheid voor Marc de Kruijs, maar Tarik Evre stak daar een voetje voor. In de 63e minuut was Jarno Westerman weg op rechts en speelde Lars Huber aan. Die kwam uit de draai nog wel tot een schot, maar dat miste alle richting. Direct hierna kon Marc de Kruijs na Ermelo’s balverlies uithalen. Dat schot koerste richting de verre hoek, waar Daan Huiskamp met een knappe redding de bal naast werkte. Vervolgens creëerde Frank Olijve met zijn pass een drie-tegen-twee-situatie. Bij de balaanname stuitte die te ver van de voet van Jarno Westerhof, zodat die kans verloren ging. Ter Leede kwam in die fase nog wel tot aardig veldspel, maar dat was steeds tot de ‘zestien’. Dan was DVS in de omschakeling steeds gevaarlijker.
Zo stuurde Frank Olijve na zijn zoveelste goede interceptie Jarno Westerman op rechts weg. Op zijn voorzet was niet zoveel aan te merken, behalve dan dat Tim Bloemendaal nog kon onderscheppen. In afwachting van de hoekschop kwam Nassim El Ablak in het veld voor Omar El Ghazouani. Stef Nijland plaatste de corner direct in de korte bovenhoek, waar doelman Mark de Vries een achterwaartse beweging moest maken om de bal uit de kruising te houden. In de rebound schoot Jarno Westerman van dichtbij hard in, maar nu assisteerde Tim Bloemendaal zijn goalie op de doellijn. Ook de volgende kans in de 72e minuut was voor DVS, toen Lars Huber Jarno Westerman bereikte. Op zijn schot had Mark de Vries met zijn voet nog een ultieme redding. Vier minuten later leek de vierde Ermelose treffer toch te vallen, nadat Nicky van Hilten vanaf links Lars Huber aanspeelde. Zijn schot was niet hard, maar ging wel door de benen van de doelman, waarna de bal net naast rolde. Zo dicht kwam Ter Leede eigenlijk nooit bij een doelpunt. Ook niet uit de corner in de 77e minuut, waar Sem de Wit in de lucht heerste en wegkopte. In de rebound blokte Frank Olijve het schot voldoende, zodat de bal nog makkelijk opgeraapt kon worden door Daan Huiskamp.
De Ermelose sluitpost zou in de 78e minuut nog een lastig schot te verwerken krijgen. Tim Bloemendaal kon vanaf rechts niet anders doen dan recht op de goalie af schieten. Dat was tevens de laatste doelpoging van Ter Leede. DVS ging nog wel op zoek naar een ruimere voorsprong en dat met veel voetballende hoogstandjes. In de 80e minuut volleerde Frank Olijve op aangeven van Nassim El Ablak hard genoeg, maar keerde Tomas Arroyo het leer op de doellijn. Twee minuten later bediende Ablak Jarno Westerman, die de bal opnieuw te ver van zijn voet zag afspringen. In de 85e minuut stuurde Sem de Wit met zijn pass Stef Nijland de vrije ruimte op rechts in; die schoot hard richting de rechter kruising. Doelman Mark de Vries stopte de bal met zijn gezicht en kreeg van de leidsman acht tellen. De laatste actie van Jarno Westerman was een verdedigende. Na een interceptie in de voorlaatste minuut speelde hij Lars Huber aan. Die zette met zijn diagonale pass Stef Nijland en Nassim El Ablak vrij voor het ‘Sassumse’ doel. De laatste hield goed overzicht en legde de bal niet zelfzuchtig breed, waarna Stef Nijland het leer simpel voor het binnen schuiven had en zijn hattrick kon voltooien, 4-1. Nog steeds een mooie uitslag, waarmee DVS volop meedoet in de derde periode. De huidige topscorer van DVS kreeg nog een publiekswissel. Voor hem kwam Joram Bakker uit O23 er nog in.

“Top aan de bal”
Stevan de Geijter gaf voor de microfoon van Piet Smit van DVS-TV aan, dat hij een heel dynamisch DVS had gezien: “Als je kijkt naar de laatste wedstrijden tegen Volendam, Staphorst en Urk, vind ik wel, dat wij nu weer goed positiespel op de mat legden. We waren dynamisch, bewogen veel, konden de bal goed van A naar B passen, maar hielden het ook simpel voor ons zelf, waardoor we heel bepalend waren. Je zag wel, dat Ter Leede van achteruit inschoof en probeerde te voetballen en dat ligt ons ook wat meer het fysieke spel. Dan zie je ook, dat zij tot een bepaalde fase prima kunnen voetballen. Dat ligt ons meer, omdat wij dan beter tussen de linies kunnen komen. In de tweede helft konden wij meer vanuit de omschakeling gevaarlijker worden. Tot aan de ‘zestien’ konden zij het ook prima. Bij fases leek het wel gallery play, maar dat was het niet echt; we kwamen toen wel vaak heel goed achter hun laatste linie. We waren daarbij niet afhankelijk van een of twee personen, maar konden dat ook via meerdere spelers. Bij vlagen waren we niet de bovenliggende partij, maar gaven toen ook niet veel weg. In de tweede helft waren we niet altijd bepalend, dus dat kon beter. We moeten als DVS staan voor hoog druk geven, bepalend zijn met of zonder bal.
Hoe verder je in de competitie komt, hoe beter dat moet worden. Daar komen ook andere dingen bij kijken, zoals conditie; hoe lang houd je dat vol. Als je ze hebt, waar je ze hebben wilt, moet je ook zorgen, dat ze er niet meer uit kunnen komen. Als ze er wel uitkomen, kost dat jou heel veel energie, omdat de ruimtes dan wel heel groot worden en dan maak je het jezelf heel moeilijk. Daar moeten we nog wel een stapje in maken, als we echt iets willen. Ik was wel enorm blij met wat we lieten zien aan de bal. Dat vond ik echt heel top, heel dynamisch, maar met balverlies moeten we dat nog beter afstemmen en dichter bij elkaar komen. Dat deden we verdedigend de tweede helft wel veel beter. Daardoor kwam de tegenstander wat minder aan voetballen toe. Uiteindelijk willen we nog glans geven aan dit seizoen en willen we de komende vijf wedstrijden nog ergens voor blijven spelen. Daar gaan we volle bak voor; liefst met mooi voetbal.”
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Tarik Evre, Tim van de Berg, Sem de Wit, Nicky van Hilten, Frank Olijve, Maarten van Dijk, Lars Huber, Omar El Ghazouani (68’ Nassim El Ablak), Ali Akla (61’ Jarno Westerman) , Stef Nijland (90’ Joram Bakker).
Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Luc de Kruijs, Dirk Hoekstra, Tim Bloemendaal, Tomas Arroyo, Martijn Wooter, Bart van der Weijden, Wesley Goeman (55’ Stijn van Biezen), Mike van den Steenhoven, Julian van der Kwaak, Marc de Kruijs.

Scheidsrechter: Dhr. S. Veekamp

Scoreverloop: 10’ Maarten van Dijk 1-0, 11’ Marc de Kruijs 1-1, 20’ Stef Nijland 2-1, 28’ Stef Nijland 3-1, 89’ Stef Nijland 4-1.

Resultaten Derde Divisie 15 april (speelronde 29; 6e ronde derde periode):
De nummers 1 en 2 maakten geen fout. Onderin speelden de directe degradatiekandidaten zich toch nog weer naar wat perspectief.
Door de 4-1 overwinning klom DVS met 46 uit 29 naar de zesde plaats. Even leken de geelzwarten met 14 uit 6 de nieuwe leider in de derde periode te worden, maar dat lukte op de valreep niet. De geelzwarten zijn nu wel de enige directe achtervolger op de leider. Voor Ter Leede veranderde er qua stand nog niets op de ranglijst, maar de Sassenheimers zagen met 27 uit 29 de twee directe degradatiekandidaten wel naderen tot op een punt. Anderzijds liepen de drie clubs daarboven niet verder weg.
Hsv Hoek-ACV: Zonder een drietal vaste waarden leverden de Assenaren een goede teamprestatie en scoorden al na 30 seconden de openingstreffer. Die kreeg voor de rust geen vervolg meer, maar kort daarna wel. Een benutte strafschop zorgde voor de aansluiting, maar eigenlijk kwam de koploper niet meer in de problemen en liep zelfs verder weg naar 1-4. Daarmee verzamelde ACV 60 punten en bleef de naaste concurrent drie punten voor. De equipe van Ruud Jalving schoot daarmee een record van 19 ongeslagen wedstrijden (van vv Noordwijk in ’18-’19) in de Derde Divisie uit de boeken en is met een ongeslagen reeks van 20 ongeslagen wedstrijden de nieuwe recordhouder. Dat de club ook in de derde periode met 16 uit 6 de meeste punten vergaarde, is niet relevant. De blauwzwarten bezitten immers al een periodetitel. Hoek liep met de nederlaag wel averij op en heeft daarin met 9 uit 6 een achterstand van 5 punten op de leider. Door de nederlaag vielen de Zeeuws-Vlamingen met 41 uit 29 wel net uit het linker rijtje.
GVVV-rkav Volendam: De runner-up had weinig te duchten van de bezoekers en won met 4-0. De doelpunten waren keurig verdeeld over beide helften. Die eindstand was al vroeg in de tweede helft bereikt. Met 57 uit 29 mag GVVV nog hopen op een misstap van ACV. Anders nemen de Veense “Blauwen” de periode van de kampioen over bij een eindstand als deze. In de derde periode hebben de Veenendalers 3 punten achterstand op de leider. Met 30 uit 29 heeft rkav Volendam nog wel een voorsprong van 3 punten op Ter Leede en ASWH, maar die zal zeker niet veilig aanvoelen met de negatieve reeks van de “Wijdbroeken”.
Barendrecht-Staphorst: De thuisclub drukte het betere veldspel niet uit in een score en liep kort na rust tegen een 0-1 achterstand aan. Zonder de echte overtuiging lukte het daarna niet meer en al helemaal niet met tien man. De bezoekers scoorden nog eenmaal. Door de 0-2 moest Barendrecht met 50 uit 29 de derde plaats weer opgeven en staat nu weer vierde. In de derde periode liep de achterstand met 9 uit 6 op tot 5 punten. Staphorst kan na een matige competitiestart met 40 uit 29 al terug kijken op een redelijk seizoensverloop.
SteDoCo-DOVO: De thuisclub drong sterk aan en kreeg daarvoor tien minuten voor de rust de beloning. Die werd na een kwartier in de tweede helft uitgebreid. Daarna kregen beide ploegen nog mogelijkheden, maar het bleef bij 2-0. Dat was genoeg om met 52 uit 29 de derde plaats van Barendrecht weer over te nemen. In de derde periode heeft SteDoCo met 12 uit 6 een punt minder dan DVS. DOVO handhaaft zich met 42 uit 29 nog net in het linker rijtje.
Sportlust’46-VVOG Harderwijk: Een opzettelijke handsbal zorgde ervoor, dat de gastheren al in de 1e minuut met tien man kwamen te staan. VVOG profiteerde ervan en liep via een 0-1 ruststand uit naar een uiteindelijk 0-3. De “Groenen” mogen nog hopen. Het hielp VVOG met 26 uit 29 nog niet van de laatste plaats af, maar het gat met de herkansers is gedicht tot een punt en de eerste veilige plek is 4 punten weg. Voor Sportlust’46 is het seizoen met 46 uit 29 eigenlijk al ten einde. Op doelsaldo wisselden de Woerdenaren van plaats met DVS en in de derde periode bedraagt de achterstand op Sparta 10 punten.
FC Rijnvogels-sv Urk: Veel spektakel bood de eerste helft nog niet en de bezoekers hadden de mogelijkheid op de openingstreffer en de gelijkmaker. Er werd echter gerust met 1-0. Na de rust leek de wedstrijd gespeeld bij de 2-0, maar er volgde nog een spannende slotfase. Op de aansluiting scoorde de thuisclub direct de 3-1 en dat was ook de eindstand. Met 47 uit 29 bleef FC Rijnvogels een punt voor op DVS, zodat de vijfde plaats in de volgende speelronde inzet is in het duel in Ermelo. Met 33 uit 29 bleef sv Urk een marge van 6 punten houden op de twee herkansers.
Sparta Nijkerk-ASWH: Op de geheel eigen wijze hielden de Ambachters lang stand op “De Ebbenhorst”, maar in de tweede helft drong de leider in de derde periode verder aan. De verdiende openingstreffer viel pas in de extra tijd, maar was daarom niet minder welkom. Daardoor bleef Sparta Nijkerk met 14 uit 6 vooralsnog de eerste gegadigde in deze periode. De 1-0 winst hielp de oranjehemden met 42 uit 29 ook weer in het linker rijtje, waarin zij ook DOVO passeerden.
Excelsior’31-Harkemase Boys: De ene wedstrijd ben je als doelman de grote held en de volgende mag je je de eerste twee doelpunten aanrekenen. Het overkwam de Friese sluitpost. Zijn ploeggenoten hielpen hem nog op slag van rust en in de tweede helft met de gelijkmakers, maar na de 3-2 was het gedaan en volgde in de extra tijd ook nog de 4-2. Daarmee liep Harkemase Boys met nu 10 uit 6 averij op in de derde periode, maar handhaafde het zich met 36 uit 29 op de twaalfde plaats. Met twee overwinningen en twee gelijke spelen in de derde periode vond Excelsior’31 als nummer 17 met 26 uit 29 ook weer aansluiting met de herkansers.