DVS’33 Ermelo herstelt zich in tweede helft tegen Volendam

Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo heeft de thuiswedstrijd tegen rkav Volendam gewonnen door een achterstand in het laatste half uur van de wedstrijd om te zetten in een voorsprong. De 3-2 kreeg vorm in de slotfase van de wedstrijd. De oefenmeester kon niet beschikken over Adriaan Kruisheer en Benjamin Roemeon, maar hij heeft goede vervangers. Omar El Ghazouani deed het goed op de positie van Roemeon. Lars Huber verving Adriaan Kruisheer. Peter Wesselink koos voor een centraal verdedigingsduo met Sem de Wit en Tim van de Berg, wat Tarik Evre op de bank hield.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd afscheid genomen van Roald de Vries, die 13 jaar in de hoofdmacht van DVS speelde. Hij maakte de promoties van de 1e klasse naar de Topklasse mee en kwam daarna nog enkele jaren in de Derde Divisie uit.

DVS met achterstand de rust in
Eigenlijk heeft DVS de gehele wedstrijd een veldoverwicht gehad, maar de Ermeloërs maakten het zich uitermate lastig door snel op achterstand te komen. De ingestudeerde hoekschop kwam er niet helemaal uit voor de Ermeloërs, waardoor de ruimte om te schieten er niet was voor Nassim El Ablak. De poging werd geblokt door Roy Tol, die met zijn pass zijn naamgenoot Lennart lanceerde. Die kon ongehinderd in de 9e minuut van eigen helft alleen op doelman Daan Huiskamp kon afgaan. De goalie was kansloos, 0-1.
Daarna konden de oranjehemden met de kont kort op het eigen doel verdedigen, zodat het voor de thuisclub des te moeilijker werd om zich er door heen te voetballen. Aan de inzet en het positiespel van DVS lag het niet zozeer, maar wel aan de goede eindpass. Die ontbrak. En eer zat ook meer tempo in de wedstrijd dan een week eerder bij Harkemase Boys. Ondertussen kreeg de RKAV rond een kwartier voetbal wederom uit de omschakeling twee goede kansen. De eerste ging naast, toen Azzedine Sout de bal behendig breed legde op Roy tol, die naast schoot, en bij de tweede na een riskante pass van Nassim El Ablak, waardoor Sout in de combinatie met Roy Tol van dichtbij kon uithalen, redde Daan Huiskamp knap. Dat El Ablak wel degelijk over capaciteiten beschikt, bewees hij even later met een uitstekende pass op Ali Akla, die zijn volley over zag gaan. Na een half uur voetbal stuurde Omar El Ghazouani Stef Nijland de diepte in en hij kapte zich tussen drie Volendammers zich naar een goede schietkans, maar dat schot verdween net voor DVS langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later moest de Ermelose sluitpost weer handelend optreden op een schot van Lennart Tol. Aan de andere kant kwam Lars Huber weer een minuut later net niet tot een schot. Dat was voor rust het laatste perspectief voor DVS, terwijl de bezoekers direct hierop nog zicht hadden op verdubbeling van de marge. Na balverlies combineerde Volendam zich erdoor en lag doelman Daan Huiskamp in de weg op de doelpoging van Azzedine Sout. Uit de verkregen corner kopte Lex Veerman recht op Daan Huiskamp. Zo bleef het halverwege 0-0.

DVS buigt achterstand in tweede helft om
Met aan beide kanten een wissel (bij DVS Lars van Wetering voor Lars Huber en Dave Zwarthoed voor Daan van Baarsen) ging DVS in de tweede helft direct op jacht naar de gelijkmaker en was daar in de 46e minuut met een kopbal van Ali Akla dichtbij. Balverlies leidde de eerste aanval van de oranjehemden in, waarbij Lennart Tol met een prachtige pass Azzedine Sout vrij voor doelman Huiskamp zette. De sluitpost gooide zijn lichaam ervoor, waardoor de bal naast caramboleerde. In de 48e minuut dachten de geelzwarten tot tweemaal toe aan een strafschop, maar die wuifde de leidsman van dienst af. De tweede aanval van de gasten vond in de 55e minuut plaats, kort nadat Omar El Ghazouani in de zij gelopen werd. Geen overtreding, aldus scheidsrechter Michielsen, die dus door liet spelen en uit de precieze passing, waarbij het centrale verdedigingsduo de bal niet onderschepte, kon Roy Tol de 0-2 aantekenen. Het leek bekeken, maar de aansluiting werd twee minuten later al weer gevonden. De aanval, die door een goede crosspass van Nassim El Ablak op Eren Turan Yavuz werd ingeluid, werd nog afgeslagen, maar Ali Akla gaf deze met zijn voorzet nieuw leven en bezorgde Lars van Wetering een niet te missen kans.
De 1-2 was voor het inlopen. Er kwam nu meer gif in de wedstrijd. Dat zat er nog niet in het schot van Ali Akla direct hierop, waardoor Sander Binken met de voet kon redden. Sem de Wit vervolgens kopte uit een hoekschop over. Zonder veel accent te leggen op de aanval kwamen de bezoekers in de 62e minuut bijna op 1-3. Allereerst redde Daan Huiskamp van dichtbij op een inzet van Lennart Tol en vervolgens stopte Sem de Wit een rebound op de doellijn. Het was vooralsnog het laatste gevaar in de wedstrijd van Volendamse zijde. Beide trainers wisselden (Gaston Salasiwa en Nicky van Hilten kwamen voor Nassim El Ablak). Met die wissels vond DVS een tweede adem, terwijl de “Wijdbroeken” het steeds minder konden belopen. Die gelijkmaker leek er te komen. Voor Ali Akla was de schietkans in de 70e minuut nog te moeilijk. Ook Lars van Wetering stuitte een minuut later op doelman Binken. Weer een minuut later kopte hij net naast. Wesselink wisselde aanvallend door Karim Arzini in te brengen voor controleur Frank Olijve. Dat betaalde zich in de 80e minuut uit. Kort nadat Lars van Wetering na en goede steekpass van Stef Nijland nog op de vuisten van de Volendamse goalie schoot, pikte Omar El Ghazouani de bal op, combineerde met de invaller en schoot vervolgens de gelijkmaker in de verre hoek, 2-2.
En nog was de Ermelose honger niet gestild. Drie minuten later lag ook de 3-2 in het net, toen Omar El Ghazouani de bal uit een voorzet van Nicky van Hilten met een boog over Sander Binken binnen kopte. De ‘Man of the Match’ mocht kort daarna gaan rusten. Met Tarik Evre op het middenveld probeerde DVS het verder dicht te houden. Het opportunisme van de bezoekers leverde niet meer dan een corner op, terwijl Stef Nijland de bal in de voorlaatste minuut nog op de lat volleerde. Lars van Wetering profiteerde in de slotminuut nog bijna van een foutieve terugspeelbal en trof eerst de doelman en vervolgens het zijnet. De laatste mogelijkheid was in de extra tijd nog voor DVS. Karim Arzini kon eerst in een drie-tegen-twee-situatie de pass niet geven, maar kon even later het strafschopgebied ingaan, waar hij van de bal gelopen werd. Geen strafschop, vond scheidsrechter Michielsen, die direct daarop affloot. De buit was binnen na een vervelende achterstand.

“Nu wel volle bak gespeeld”
“Benna was geblesseerd en Adriaan was ziek geweest van de week, maar ik heb een prima selectie staan. Lars Huber kan daar spelen en Omar kan prima op die plek spelen. Ik kan gelijkaardig spelers van mijn bank halen”, begon Peter Wesselink zijn nabeschouwing. “Ik denk, dat we vanaf het begin een overwicht hadden, maar we hielpen ze wel enorm. We namen enorme risico’s en Nassim is daar een voorbeeld van; een geweldige speler, maar schat niet altijd de situaties goed in en nam daardoor risico’s. Bij die 0-1 hoef je dat duel niet te winnen, maar je mag het ook niet verliezen. Als je gewoon blijft staan, valt die die bal anders. Nu ben je met die kluts weg. Dat maakte het voor Volendam wel makkelijk, doordat ze kort voor hun eigen goal konden verdedigen. Ik vond ons met die crossballen van Eren en Nassim goed voetballen.
Doordat zij 4-4-2 speelden, hadden wij onze backs over. We waren in de eindfase niet zorgvuldig genoeg en kregen niet de juiste mensen aan de bal. Of net niet de goede steekbal of net niet op het goede been. Daar waren Stef en Maarten niet altijd secuur genoeg in en juist daar moet alles goed zijn. En wij hebben nog teveel moeite met doelpunten maken. In de eerste helft probeerden we het met Stef in de punt en Lars Huber en Maarten als lopende mensen daaromheen om daar wat te creëren. Stef is niet geen echte spits, maar kan wel wat met een bal. We hadden ook wel diepte in ons spel, maar dan moet het in die eindfase wel kloppen. Ik was ook wel blij, dat ik Karim in de tweede helft kon inzetten; een fijne speler, die lastig is voor een tegenstander. In de tweede helft waren we heer en meester met twee, drie echt goede kansen. Bij die 0-2 verliezen we de bal aan de zijkant, wat volgens mij dat een overtreding op Omar was, en vervolgens schat Sem die pass verkeerd in. Dan wordt het lastig. Uiteindelijk hebben we onze rug gerecht en het was heel fijn, dat we ook weer binnen enkele minuten de aansluiting hadden. We hebben echt nog een paar goede kansen gehad; een vrije kopbal van Ali. Gelukkig staan we hier nu met een 3-2 overwinning, want het ook nog 2-2 kunnen blijven. Niemand liet bij ons na die 0-2 z’n kop hangen. Er kwam ook wel heel veel energie in de wedstrijd. Zoals de vorige wedstrijd in Harkema op zo’n 70 procent gespeeld hebben, speelden we nu volle bak. Toen kwamen we er aan de zijkanten met onze backs niet overheen. Nu wel. Onze backs moeten ook heel veel doen en dan is het fijn, dat je nog kan wisselen met Nicky en Gaston. Die hebben allebei nog wat toegevoegd. Volendam was ook niet hiernaartoe gekomen om veel aan de bal te zijn. Dat ligt misschien ok wel aan ons, omdat we aan de bal wel goed zijn. Het was wel lekker, dat we die 3-2 in deze fase over de streep trokken.”
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Eren Turan Yavuz (66’ Nicky van Hilten), Sem de Wit, Tim van de Berg, Nassim El Ablak (66’ Gaston Salasiwa), Maarten van Dijk, Frank Olijve (71’ Karim Arzini), Lars Huber (46’ Lars van Wetering), Ali Akla, Stef Nijland, Omar El Ghazouani (86’ Tarik Evre)
Opstelling rkav Volendam: Sander Binken, Perry Karregat, Lex Veerman (79’ Remco Schaap), Daan Steur, Wessel Stuyt, Jasper Sybrands (64’ Jens Kras), Pieter Kroon, Roy Tol, Daan van Baarsen (46’ Dave Zwarthoed), Lennart Tol (64’ Joey Tol), Azzedine Sout (84’ Ryan Tol).

Scheidsrechter: Dhr. H.C.A. Michielsen uit Chaam

Scoreverloop: 9’ Lennart Tol 0-1, 55’ Roy Tol 0-2, 57’ Lars van Wetering 1-2, 80’ Omar El Ghazouani 2-2, 83’ Omar el Ghazouani 3-2.

Resultaten Derde Divisie 1 oktober (speelronde 8):
Door de 3-2 zege nestelden de geelzwarten zich met 12 uit 8 vanaf de tiende op een gedeelde vierde plaats. ASWH, dinsdagavond ook weer thuis de tegenstander van de Ermeloërs, hebben net een beter doelsaldo dan DVS. Bij opnieuw winst kan de equipe van Peter Wesselink verder klimmen op de ranglijst. De Volendammers hangen met 11 punten nog net in het linker rijtje.
GVVV-DOVO: De Veense derby was ook de absolute topper in de Derde Divisie. Runner-up DOVO nam wel een voorsprong, maar kon die niet lang genoeg vasthouden. In de tweede helft maakte de thuisclub voor 4000 toeschouwers het verschil en won met 3-1. Daarmee sloeg GVVV met 19 uit 8 een gaatje met de roodwitten van vier punten. De nummer twee voelt met 15 uit 8 nu de heette adem van de nummer drie in de nek.
SteDoCo-Sportlust’46: Dat de twee clubs op “Super Saturday” aan elkaar gewaagd waren, bleek wel, maar de thuisclub moest wel een 0-2 ruststand ongedaan maken. De aansluiting werd al vroeg in de tweede helft gevonden, de stand werd met nog vijf officiële minuten op de klok 2-2 en in de extra tijd viel ook nog de 3-2. Door die stand naderde SteDoCo met 14 uit 8 de runner-up tot op een punt. Sportlust’46 leverde de vierde plaats in voor de zevende met 11 uit 8.
Sparta Nijkerk-Ter Leede: normaliter zou de thuisclub tegen de rodelantaarndrager automatisch drie punten moeten bijschrijven, maar de bezoekers namen na ruim een half uur in het eerste bedrijf een 0-1 voorsprong. Met drie wissels aan Nijkerkse zijde kon het tij niet gekeerd worden en de aansluiting na de 0-2 werd pas in de extra tijd gevonden. Door de 1-2 verloor Sparta terrein en staat met 11 uit 8 net buiten het linker rijtje (wel op basis van doelcijfers). Ter Leede vond met de zege met 7 uit 8 weer aansluiting met de herkansers (8p) en de eerste veilige plek (2p), terwijl het in punten nu gelijk staat met de voorlaatste.
Barendrecht-ACV: In een mindere eerste helft maakten de bezoekers een 1-0 achterstand meer dan goed (1-2 ruststand) en hadden mogelijkheden op de 1-3. Volgens vriend en vijand was de bal zelfs al een keer over de doellijn, maar dat werd niet geconstateerd door de mensen, die daar over gaan. Kort hierna werd het 2-2 en daar moesten de Assenaren het mee doen. Normaliter is een 2-2 bij Barendrecht een goed resultaat. Barendrecht leverde met dit gelijkspel drie plaatsen in en vindt zich met 11 uit 8 terug op de achtste plaats. ACV bezet met een punt minder de elfde.
Sv Urk-Staphorst: Het voorproefje van het bekerduel eindigde in een overwinning voor de bezoekers. De marge van twee na een doelpunt voor rust en een erna (beide vanuit de omschakeling) werd nog gehalveerd in de extra tijd, maar meteen ook weer hersteld. De 1-3 betekende alweer de vierde nederlaag op rij voor de voormalige eilandbewoners. De voorsprong op slechtste herkanser Staphorst (8 uit 8) bedraagt nog maar twee punten. Met 10 uit 8 staat sv Urk dertiende.
Excelsior’31-ASWH: het leek op “De Koerbelt” uit te draaien op 0-0, tot ASWH in de extra tijd de 0-1 scoorde. De gelijkmaker volgde direct, maar even snel zat ook de uiteindelijke 1-2 erin. Met 12 uit 8 gaan de Ambachters als nummer vier DVS net op doelsaldo voor. Met slechts 9 uit 8 blijft Excelsior’31 de twee herkansers maar net een punt voor, terwijl de voorsprong op de twee virtuele degradanten twee punten bedraagt.
FC Rijnvogels-Harkemase Boys: Voor de bezoekers had het op “De Kooltuin” wel wat minder spectaculair mogen zijn. Na een 1-1 ruststand leidden de Harekieten met nog een half uur te spelen met 1-3, maar ging daarna ten onder tegen de promovendus uit Katwijk a/d Rijn. Het werd 4-3, waardoor FC Rijnvogels gelijke tred blijft houden met ASWH en DVS, zij het met het minste doelsaldo. Met 8 uit 8 mag Harkemase Boys zich op basis van doelsaldo de beste herkanser noemen.
Hsv Hoek-VVOG Harderwijk: het ging vooral over het vertrek van oefenmeester De Neve, waardoor het imago als trainerskerkhof nog eens bevestigd werd. Ook zijn assistent Ongena toont zich solidair en stopt, zodra de boedel is overgenomen door een nieuwe hoofdtrainer. Desondanks won hsv hoek na een 2-0 voorsprong met 2-1. Daardoor hebben de Zeeuws-Vlamingen met 11 uit 8 op een elfde plaats toch weer de aansluiting met de subtop gevonden. VVOG zakte naar de voorlaatste plaats met evenveel punten als de hekkensluiter.