Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo is in de tweede speelronde op dinsdagavond 8 augustus van de Harry Hamstra Cup thuis sterk teruggekomen tegen IJsselmeervogels, zodat de rust met een gelijke stand werd ingegaan. Ook na de thee hielden beide ploegen elkaar qua stand in evenwicht. Door dit resultaat staan de geelzwarten nu vierde in de stand. De slotdag van het toernooi wordt gespeeld op “De Ebbenhorst” in Nijkerk, waar de wedstrijd tussen DVS en Spakenburg het slotstuk vormt.
Peter Wesselink had zijn basis op twee plaatsen gewijzigd in vergelijking met het duel tegen DOVO drie dagen eerder. Stef Nijland maakte voor het eerst in deze voorbereiding zijn opwachting, waardoor Oma el Ghazouani op de bank begon. Lars van Wetering begon nu in de spits in plaats van Lars Miedema. Gert Peter de Gunst liet zijn basis een uur voetballen en wisselde die voor het laatste half uur geheel. De wedstrijd werd geleid door dhr. de Brito Roque uit Capelle a/d IJssel.

DVS nog voor rust terug in de wedstrijd
DVS had tot tien minuten voor de rust nog niet zo veel in te brengen en creëerde geen enkele mogelijkheid. De bezoekers hadden in het eerste half uur ook een ruime voorsprong kunnen nemen, maar doelman Daan Huiskamp tikte een schot net over de lat, waarna twee schoten voor de “Vogels” voorlangs gingen. Na de drinkpauze kopte Sem de Wit nog een bal uit de doelmond. Daan Huiskamp herstelde zich goed na een verkeerde uitspeelbal door de bal nog tijdig uit de lucht te plukken. In de 33e minuut kwamen de gasten alsnog op voorsprong, toen verdediger Bradley Martis vanaf links de bal knap in de verre hoek kreeg, 0-1. Nummer twee volgde een minuut later. Uit een voorzet van links en eenhandig overstapje joeg Jarno Westerman het leer hard tegen de touwen. De wedstrijd leek op een ruime nederlaag voor de Ermeloërs af te koersen, maar zij rechtten de rug en kwamen beter in de wedstrijd. De eerste serieuze doelpoging voor de thuisclub, een volley van Lars van Wetering in de 36e minuut ging nog naast, maar een uitstekende aanval twee minuten later had wel het gewenste resultaat.  De perfecte voorzet van Eren Turan Yavuz vond het hoofd van Ali Akla, die het leer breed op Lars van Wetering. Die stuitte met zijn inzet nog op een verdediger, maar Stef Nijland vond in de rebound de ruimte voor de aansluiting, 1-2. DVS begon steeds beter te voetballen en kwam in de 43e minuut zelfs langszij. Stef Nijland hield aan de linkerkant de Ermelose aanval levend en speelde listig Benjamin Roemeon aan. Die begon zijn rush langs de achterlijn en schoot loeihard de gelijkmaker in de verre hoek; een treffer die deed denken aan zijn tweede in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven, 2-2. Dat werd ook de ruststand.

Stand na rust in evenwicht
Bij DVS kwamen direct na de rust Rik van Nuenen (voor Daan Huiskamp), Lars Huber (voor Ali Akla) en Omar El Ghazouani (voor Stef Nijland) in het veld. Ook nu begon IJsselmeervogels als de betere ploeg, hoewel er een foutieve pass nodig was om opnieuw op voorsprong te komen. Vijf minuten daarvoor had Benjamin Roemeon voor DVS nog voorlangs geschoten, maar in de 58e minuut profiteerde Youssef Blel van een foute breedtepass. Vorig seizoen begon hij nog in de 3e klasse, hield na zijn overstap VVSB in de Derde Divisie en manifesteerde zich nu met een fantastische streep, die voor invaller-doelman Rik van Nuenen onhoudbaar was, 2-3. Daarna begon het grote wisselen. Het complete elftal van de “Rooien” werd vervangen. Bij DVS maakten Sem de Wit, Eren Turan Yavuz en Lars van Wetering plaats voor respectievelijk Stijn Schipper, Finn Kluiver en Lars Miedema. De verse Spakenburgse krachten legden erg veel energie in de wedstrijd en konden op basis daarvan nog even een overwicht claimen, tot DVS met uitstekend combinatiespel de dominantie greep. In de 72e minuut waren de geelzwarten al dicht bij de gelijkmaker, toen Finn Kluiver de invaller-doelman Maarten List tevergeefs in de korte hoek trachtte te verschalken en er vervolgens niemand voor een rebound tijdig aanwezig was. Vier minuten later stond de verdiende 3-3 wel op het scorebord, toen Omar El Ghazouani na zijn knappe actie langs de achterlijn aflegde op Lars Miedema. Op het lepe hakje had de goalie geen reactie. Hierna was DVS in het restant absoluut de beter voetballende ploeg, maar verder dan een hars schot van Benjamin Roemeon op de keeper in de 81e minuut en een inzet van Omar El Ghazouani net in de extra tijd, die voorlangs ging kwam het niet meer. Blel had in de 83e minuut  voor de bezoekers nog naast geschoten. Zo eindigde de wedstrijd voor DVS tegen deze altijd aansprekende tegenstander nog in een goed resultaat.

Resultaten en programma Harry Hamstra Cup
In Werkendam zag het er aanvankelijk nog niet naar uit, dat Sparta Nijkerk tegen een ruime nederlaag aan zou lopen, want de 1-0 achterstand tegen Kozakken Boys na een klein kwartier werd halverwege de eerste helft nog goedgemaakt. Ondanks het betere spel daarna voor de bezoekers nam de Tweededivisionist opnieuw een voorsprong. Nog net voor de rust werd het ook nog 3-1.  Het was de derde treffer van Lowie van Zundert. Een benutte strafschop bracht Kozakken Boys nog binnen tien minuten in de tweede helft op 4-1, waarna na ruim een uur voetbal de eindstand van 5-1 ook nog op het scorebord kwam.
Evenals tegen Sparta kwam Spakenburg voor eigen publiek tegen DOVO al vroeg op voorsprong, maar de Derdedivisionist uit Veenendaal kwam in de 21e minuut vanaf elf meter langszij. Dat zijn klusjes, die men aan oud-DVS’er Oktay Öztürk kan overlaten. . Uit een hoekschop nam DOVO vroeg in de tweede helft een 1-2 voorsprong, waarna de roodwitten nog een foutje bij de Tweededivisionist afstraften. 1-3 derhalve.

Deze drie resultaten zorgen voor de volgende stand in de Harry Hamstra Cup 2022:
1 IJsselmeervogels       11p (2-4, 7-4)
2 DOVO                          9p (2-4, 5-3)
3 Kozakken Boys            9p (2-3, 6-5)
4 DVS’33 Ermelo            7p (2-2, 5-5)
5 Spakenburg                 6p (2-3, 3-4)
6 Sparta Nijkerk              2p (2-0, 2-7)

Zaterdag 6 augustus is de slotdag van de Harry Hanstra Cup. Dan worden er drie wedstrijden gespeeld op sportpark de Ebbenhorst in Nijkerk. DOVO en Kozakken Boys beginnen om 12:30 uur, organisator Sparta Nijkerk en IJsselmeervogels volgen om 15:00 uur en DVS en Spakenburg vormen vanaf 17:30 uur het slotstuk

De kaarten à 5 euro zijn een passe-partout voor alle wedstrijden. Wie al in het bezit is van een toegangskaart (tevens lot) kan op vertoon zo doorlopen. De inkomsten van de kaarten gaan naar de Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum Afdeling Oncologie.