Bank brengt DVS’33 Ermelo in Lisse naar hoofdtoernooi KNVB Beker

Spekkelaan 1
2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

DVS’33 Ermelo heeft zich dinsdagavond 20 september in Lisse geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Na de vroege voorsprong volgde rond de tachtigste minuut de beslissing in de wedstijd tegen FC Lisse. De zege van de geelzwarten op de Tweededivisionist was verdiend.
Peter Wesselink had voor deze kwalificatieronde meer keuze dan zijn college van de fusieclub, Raymond Bronkhorst. Die heeft een aardige ziekenboeg. De oefenmeester in Ermelose dienst kon beschikken over een volledige selectie, waarvan een aantal spelers nog wedstrijdfit moeten worden. Dat moet gebeuren in competitiewedstrijden of in dit geval een cupduel. In de verdediging stonden dan ook Nicky van Hilten, Tarik Evre, Sem de Wit en Nassim El Ablak. Op het middenveld kreeg Lars Huber weer speeltijd, waardoor Frank Olijve rust kreeg. Voorin was er plaats ingeruimd voor Lars van Wetering en Omar El Ghazouani, die Stef Nijland en Ali Akla op de bank hielden. Piotr Gorczyka verdedigde het doel in plaats van Daan Huiskamp.

DVS verdiend met voorsprong de rust in
De thuisclub was zeker van goede wil en probeerde wel degelijk druk te zetten, maar al gauw in de wedstrijd was het veldoverwicht tegen de Tweededivisionist voor de Ermeloërs. De eerste doelpoging was ook al na 32 seconden van Lars van Huber. Zijn schot ging net naast. DVS zou al vroeg op voorsprong komen na een uitstekende steekpass van Maarten van Dijk. Lars van Wetering door zodoende in de 7e minuut al vrij op voor doelman Cummings en hij toonde zich een echte spits door koel met een schuiver af te ronden, 0-1. Een heerlijk begin van de wedstrijd voor DVS. Toch lieten de geelzwarten zich direct hierop terugzakken en met een kanon als Jeffrey Klijbroek wil je dat wapen toch niet dicht bij jouw heiligdom hebben. Het zou in deze wedstrijd overigens wel meevallen met de slagkracht van deze speler. Toch zag het er even dreigend uit voor het Ermelose doel, toen balverlies op het middenveld leidde tot een voorzet vanaf links. De bal rolde net voor Enzo Stroo voorlangs. DVS wist het spel echter op de helft van de tegenstander te krijgen. Via de passing van onder meer de goed spelende Nassim El Ablak werden ook de openingen aan de andere flank gevonden. Met Omar El Ghazouani had DVS ook twee spelers met goede acties in de frontlinie. Heel veel kansen waren er echter in in de eerste helft. FC Lisse kwam halverwege het eerste bedrijf nog tot een voorzet van Tom Noordhoff, die aan alles en iedereen voorbij ging en de enige grote kans was in de 32e minuut voor de bezoekers, toen Lars Huber met een fraaie pass buitenkant voet Benjamin Roemeon op links wegstuurde. Die kwam wel oog in oog te staan met de ver uitgekomen doelman Erik Cummins, maar hij wist de goalie niet te passeren. Drie minuten later schoot Omar El Ghazouan na een langdurige aanval op aangeven van Nicky van Hilten voorlangs. Het bleef halverwege dus bij de verdiende 0-1 voorsprong voor de Ermeloërs.

DVS in slotfase tweede helft verzekerd van zege
Van de twee ongewijzigde ploegen kwam FC Lisse wat gedrevener uit de kleedkamer. En met meer opportunisme. Er werd geprobeerd om met indraaiende voorzetten de koppers aan het werk te zetten, maar juist DVS over een aantal verdedigers met veel kopkracht. De druk was er nu wel van de fusieclub, waar Jeffrey Klijbroek in de 49e minuut naast schoot en de lange centrale verdediger David Verweij, die in de tweede helft naar voren geloodst werd, over kopte. Net daarvoor had Sem de Wit uit een afvallende bal na de eerste Ermelose aanval net naast geschoten. In de fase hierop leek de gelijkmaker aanstaande, hoewel FC Lisse geen uitgespeelde kansen creëerde. Na een goede aanval, die eindigde in een hoekschop, kopte Sem de Wit in de 57e minuut over. Uit die corner kopte Enzo Stroo rakelings naast. Twee minuten later had doelman Piotr Gorczyka goed het zicht op een scherpe voorzet vanaf links van Jim de Leeuw. Eigenlijk heeft hij geen enkele moeilijke redding hoeven verrichten, behalve dan de als voorzet bedoelde inzet van Jeffrey Klijbroek in de 61e minuut. Die koerste richting de rechter bovenhoek, maar de Ermelose sluitpost tikte de bal tot hoekschop. Hierop mocht FC Lisse weer twee corners nemen, maar waar max Hudepohl in de competitiewedstrijd tegen Scheveningen nog succesvol was, leverden ze deze keer geen treffer op. Wel kopte Verweij uit de tweede nog over. Met nog twintig minuten op de klok wisselde peter Wesselink drie spelers; Lars Huber, Omar El Ghazouani en Lars van Wetering verlieten het veld voor Frank Olijve, Stef Nijland en Ali Akla. Hoewel het overwicht van FC Lisse nog niet helemaal over was, kregen de geelzwarten wel weer de controle over de wedstrijd. Even later maakte Nicky van Hilten ook plaats voor Tim van de Berg. Kansen kreeg de thuisclub niet meer, hoewel Tom Noordhoff na een combinatie in de 70e minuut doelman Gorczyka nog wel op de proef stelde. Via een Ermelose voet kreeg zijn schot nog wel onverwacht een lift. Dat was ook het laatste, wat FC Lisse in deze wedstrijd aanvallend kon laten zien. De redding van keeper Cummins aan de andere kant op het snoeiharde schot van Nassim El Ablak in dezelfde minuut was knapper. Twee minuten later moest Tim van de Berg het met een schot op het doel proberen, omdat er nog geen medespeler voor het doel was. Zijn berekende inzet vanaf rechts ging net over de verre hoek. Ook Gaston Salasiwa, koud in het veld voor Nassim El Ablak, probeerde het in de 76e minuut met een strak schot, dat maar net voorlangs ging. Drie minuten later was het wel raak. Benjamin Roemeon, die al diverse malen op de linkerflank bediend was met goede passes, vond vanaf links de vrijstaande Ali Akla. Zijn aanname was niet perfect, waarna Lars Klomp de bal probeerde weg te schieten. Via het been van Akla belandde die op de paal en kwam voor de doellijn weer het veld in. In de rebound schoof Stef Nijland de 0-2 binnen. Twee minuten later was het pleit helemaal beslist, toen Ali Akla op kracht op rechts doorging en aflegde op Maarten van Dijk. Die schoot na de bal goed gecontroleerd te hebben in de uiterste linker hoek. Via de paal was de 0-3 een feit. FC Lisse-trainer wisselde hierop nog wel drie spelers, terwijl hij daarvoor zijn spits Enzo Stroo eraf had gehaald voor de snelle Jaap Zwetsloot. Tom Noordhoff, Kevin van der Zwet en Jeffrey Klijbroek, toch sterkhouders in zijn ploeg, werden naar de kant gehaald Bas Gozeling, Bommel Schippers en Daniek van der Meer. Daarmee gooide hij de handdoek al in de ring. Het bleef daarna bij 0-3.

In de koker
Door de eerste uitoverwinning van de geelzwarten op FC Lisse ooit gaat DVS in de koker voor het hoofdtoernooi, waarvoor op 23 september geloot gaat worden. Daarin zitten ook de namen van competitiegenoten hsv Hoek, dat na de 0-0 op “De Westmaat” IJsselmeervogels vanaf elf meter uitschakelde, Harkemase Boys, dat het bij eveneens een Tweededivisionist op 1-1 hield en vervolgens de strafschoppen beter nam en Sportlust’46, dat bij ook een tegenstander, die een niveau hoger speelt, Quick Boys een 1-0 achterstand omboog in een 1-2 zege. Van de twee competitiegenoten trok FC Rijnvogels tegen ACV met 1-0 aan het langste eind. DOVO redde het thuis niet Spakenburg (0-1), evenals ASWH, dat Kozakken Boys op “Schildman” met 1-2 zag winnen. De strijd in Groesbeek tussen de twee Tweededivisionisten De Treffers en Noordwijk eindigde in een overwinning voor de thuisclub.
Woensdagavond spelen ook nog de zaterdagderdedivisionisten voor een ticket voor het hoofdtoernooi; Staphorst bij AFC, SteDoCo thuis tegen Dongen, sv Urk in en tegen Gemert, Excelsior’31 in het Brabantse land tegen OSS 1920 en rkav Volendam in Haaksbergen tegen HSC’21. Daarnaast is er in Veenendaal nog de bekerconfrontatie tussen GVVV en Sparta Nijkerk.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Piotr Gorczyka, Nicky van Hilten (69’ Tim van de Berg), Tarik Evre, Sem de Wit, Nassim El Ablak (75’ Gaston Salasiwa) , Maarten van Dijk, Adriaan Kruisheer, Lars Huber (65’ Frank Olijve), Omar El Ghazouani (65’ Ali Akla), Lars van Wetering (’65 Stef Nijland), Benjamin Roemeon.
Opstelling FC Lisse: Erik Cummins, Björn Musse, Kevin van der Zwet (Daniek van der Meer), David Verweij, Allon Koene, Toon Zwetsloot, Tom Noordhoff (Bas Gozeling), Romano de Jonge (21’ Lars Klomp), Jeffrey Klijbroek (Bommel Schippers), Enzo Stroo (77’ Jaap Zwetsloot), Max Hudepohl.

Scheidsrechter: Dhr. W. Wiersma uit Drachten.

Scoreverloop: 7’ Lars van Wetering 0-1, 79’ Stef Nijland 0-2, 81’ Maarten van Dijk 0-3.