Verlengde Sportlaan 2
3905AE
VEENENDAAL
tel. 0318-514562

DVS’33 Ermelo is er in speelronde 15  in Veenendaal niet in geslaagd om de verjaardag van GVVV te verstieren, hoewel het er na 44 minuten voetbal nog veel schijn van had. De comfortabele voorsprong ging niet mee de rust in en na de gelijkmaker ontstond er een soort patstelling. Een schot in de slotminuut bracht de zege alsnog naar de jubilerende koploper, wat ongetwijfeld voor extra feestvreugde zorgde bij de festiviteiten op zaterdagavond. DVS-voorzitter had nog wel een klein cadeautje meegenomen voor zijn collega van de Veense “Blauwen” in de veronderstelling, dat dat ook het enige zou zijn. IJdele hoop.
Waar de thuisclub ook enkele afwezigen kende, reisde Hennie in ’t Hof af met een bank, die voornamelijk uit spelers uit O23 bestond. Dat wil zeggen; de jonkies reisden na, want zij speelden eerst nog de belangrijke wedstrijd tegen DOVO. Ook een strijd om de koppositie, die met 3-0 door de geelzwarten gewonnen werd. Naast Benjamin Roemeon, Ali Akla ontbrak vanwege een blessure ook Lars van Wetering. Achterin kon hij ook door een blessure geen beroep doen op Tarik Evre. In de verdediging was dat op te vangen met Nassim El Ablak. Voorin begon Omar El Ghazouani basisplaats, terwijl ook Lars Miedema aan de aftrap stond.

Beter DVS met voorsprong de rust in
Het eerste kwartier hielden beide ploegen elkaar nog wat in een greep, waardoor het duel nog niet echt loskwam. De eerste doelpoging kwam nog wel in de 10e minuut van de thuisclub, die de wedstrijd voortvarend wilde openen met een schot van Genrich Sillé, dat recht in de handen van doelman Daan Huiskamp eindigde. De eerste echt goedlopende aanval was in de 15e minuut van Ermelose makelij. Dat werd besloten met een schot van Stef Nijland, dat ver over ging. Ook de volgende aanval van de Ermeloërs zag er dreigend uit, maar net voor de voorzet van Lars Huber was de bal de achterlijn al gepasseerd geweest. Het antwoord van GVVV kwam met een voorzet van Byron Burgering, die er goed overheen kwam op rechts en het leer op het hoofd van Quincy Veenhof legde. De oud-DVS’er kopte met een boog in de handen van Daan Huiskamp. Verder was de topscorer vorig seizoen bij de geelzwarten weinig zichtbaar. Lars Huber bediende in de 17e minuut ook weer Stef Nijland, die te gehaast inschoot en zijn inzet over zag gaan. Dreiging was er in de 26e minuut ook aan de andere kant, toen Burgering alle ruimte had voor zijn voorzet, maar geen van zijn twee medespelers voor het doel konden hun voet er nog tegenaan krijgen.
In de 28e minuut was het wel raak voor de Ermeloërs uit een goede aanval. Nicky van Hilten zette Maarten van Dijk vrij rechts voor het doel. Hij passeerde doelman jan van Willige met zijn schot. Drie minuten later stond DVS op een comfortabele voorsprong, toen Stef Nijland in alle vrijheid de bal op zo’n veertig meter van het doel kon aannemen. Hij zag de Veenendaalse sluitpost te ver voor zijn goal staan en tekende met zijn boogbal voor de 0-2. Vanaf dat moment gingen de Ermeloërs ook makkelijker voetballen en lieten zien, dat er beter positie- en combinatiespel in zat dan bij de koploper uit ’t Veen. Toch kwam het niet meer tot uitgespeelde kansen. De 0-2 leek ook moeiteloos mee de rust in te gaan, tot een risicovolle pass van Nassim El Ablak, die zo hele goede momenten afwisselde met een enkele mindere actie, in de 45e minuut per omgaande retour kwam en Byron Burgering vrij op het Ermelose doel af kon gaan en Daan Huiskamp met een droge schuiver in de rechterhoek kansloos liet. Een belangrijk moment, waaruit de koploper moed putte voor het tweede bedrijf.

DVS in tweede helft in slotminuut onderuit
Trainer Gery Vink bracht voor de tweede helft twee wissels in; Quincy Veenhof en Anthony Berenstein bleven in de kleedkamer achter. Quiermo Dumay en Danny de Leeuw waren hun vervangers. hij beleefde nu weinig plezier aan zijn invalbeurt, want hij moest zich na zeven minuten vanwege een blessure al weer laten vervangen. Naar het zich aan liet zien met een knieblessure, maar het bleek een spierblessure. Ilias Latif was zijn vervanger. In de eerste helft van het tweede bedrijf kwam het niet tot kansen, maar DVS ging zich wel wat frivool spel veroorloven en leed daardoor ook nog wel eens balverlies. Dat zorgde rond de 65e minuut wel voor wat opleving. Allereerst doordat Stef Nijland ten koste van een gele kaart balverlies moest compenseren. In de 65e minuut kwam GVVV na een uitval tot een schot van invaller Latif, die door Daan Huiskamp gepakt werd en een minuut later kwamen de Ermeloërs weer dreigend in de ‘zestien’ van de tegenstander.
Na een goede combinatie tussen de twee behendige geelzwarten Lars Huber en Omar El Ghazouani werd Stef Nijland weggestoken. Hij leek achterover getrokken te worden en kwam niet tot een doelpoging. Scheidsrechter Cantineau vond het te licht voor een strafschop. Weer een minuut later stond het gelijk na een dieptepass over de as, waardoor Genrich Sillé vrij voor het Ermelose doel opdook en gecontroleerd de 2-2 inschoot. Met die gelijkmaker leek er een patstelling te ontstaan. Het voorkomen van een nederlaag leek belangrijker dan de strijd om de zege. Lars Miedema maakte in de 73e minuut plaats voor Gaston Salasiwa. Niet zoals verwacht op zijn stek als linksback, waardoor Nassim El Ablak door zou schuiven, maar op het middenveld. Stef Nijland nam de plaats in de spits in. Sem de Wit liep in de 77e minuut vanwege een “professionele” overtreding ook nog tegen een gele kaart aan. Bij de gastheren kwam Ezra van Hoogendoorn nog in de wei voor Jordi Bitter. In de reguliere speeltijd zorgde Omar El Ghazouani in de 82e minuut nog eenmaal voor gevaar, maar zijn voorzet bereikte geen medespeler. Met de gedwongen wissel vanwege een blessure bij Mart de Jong na een botsing met Nassim El Ablak aan Veenendaalse kant, waardoor Achrag Nejmi nog speeltijd kreeg leek het duel toch echt op een gelijkspel af te stevenen.
Ilias Latif besliste echter anders. Hij besloot in de slotminuut tot een zondagsschot, dat tot verbijstering van alles en iedereen, die geelzwart lief is, in de kruising binnensloeg. Dat zorgde voor een explosie van vreugde bij de 75-jarige jubilaris. Via Omar El Ghazouani probeerde DVS in de extra tijd nog wat terug te doen. Hij kreeg de vrije schietkans in de ‘zestien’ maar was te gehaast en zag zijn inzet naast gaan. Veel tijd trok de leidsman uit Voorburg niet bij, zodat de “Blauwen” hun feestje konden gaan vieren. Temeer doordat de overige uitslagen in het voordeel van de Veenendalers uitvielen. Wil DVS blijven meetellen in de titelrace, zal er toch nog een zekere “hardheid” in moeten komen (en dan niet in de vorm van overtredingen) om cadeautjes zoals bij de aansluitingstreffer te voorkomen.

“We moeten stabieler worden”
Hennie in ’t Hof verschool zich na de nederlaag tegen de koploper niet achter het aantal blessures: “We misten natuurlijk zes man, die normaal gesproken basisspeler zijn, maar dat vond ik geen excuus. Vorige week misten we er ook vier. Maar ik kon vandaag niet wisselen om beter te worden. Ik kon wel wat schuiven met Stef. Ik had Nassim na het inbrengen van Gaston naar voren kunnen schuiven, maar ik probeerde stabiliteit te brengen achterin door daar niet zoveel te schuiven; dat het cement van de achterste vier wat brozer werd. Als hij op het middenveld te veel was gaan lopen, was ik het hele middenveld kwijt geweest. Met ‘Sala’ op het middenveld kon ik wat meer stabiliteit houden. Ik ken die jonge spelers nog niet goed genoeg. Bovendien hadden zij een belangrijke wedstrijd met O23 en kwamen na.”
De interim-oefenmeester vond ook de aansluiting op slag van rust een cruciaal moment in de wedstrijd: “Die 1-2 was natuurlijk een domper. Er werd dom verdedigd, simpelweg doordat je niet goed staat. Het kernwoord, dat bij mij naar voren kwam in deze wedstrijd, is stabiliteit. De jongens hebben echt wel hun stinkende best gedaan, maar moeten nog rustiger en consistenter worden in de bal laten lopen, derde man inspelen, rust in je positiespel. De eerste twintig minuten hadden we ook nog geen controle. Geen van beide ploegen kreeg vat op elkaar. Vooral in balbezit deden we het niet goed genoeg.
We hadden nog niet voldoende lef. Bij het inspelen van een middenvelder, moet er direct een andere middenvelder bij zijn. Dan kom je ook onder druk vandaan. Dat is nog een proces, dat we onder de knie moeten krijgen en dat gaat ook wel komen. Ondanks dat er nog geen rust in de ploeg was, kregen we toch die fantastische aanval met dat doelpunt van Maarten. Dat was goed uitgevoetbald. Dat was een goede goal door onszelf. Die goal van Stef is natuurlijk persoonlijke kwaliteit. Die twee goals hebben we zelf gecreëerd. Maar we moeten gewoon rustiger in balbezit zijn. Als je meer controle hebt in balbezit, sta je ook beter bij balverlies. Nassim speelt die bal kort voor de rust heel enthousiast naar voren, terwijl dat op dat moment niet nodig is. Verder geef ik hem heel veel complimenten, voor wat hij heeft geleverd in deze wedstrijd. Dat weet hij zelf ook. Dan komt die bal er overheen en staan wij verdedigend niet goed. Dat doen wij niet goed. Ook bij die 2-2 in de tweede helft doen wij het niet goed. Dat iemand zo kan doorlopen met drie man van ons daarvoor, kan niet. Daar oogden wij ook niet scherp meer in. De concentratie was daar wat minder, terwijl je continu scherp moet zijn. En bij die derde goal, dat die man zo naar binnen mag gaan en kan schieten, mag ook niet gebeuren. Daar zat ‘m vandaag bij ons de crux in. Zo’n 2-2 moet je over de streep kunnen trekken Ik heb ook heel lang gewacht met wisselen.
Lars Huber had na een tik wat last, Omar had wat last van zijn enkel en Lars Miedema had ook nog geen hele wedstrijd gespeeld dit seizoen. Miedema heeft het ook wel goed gedaan, maar als hij aangespeeld werd, duurde het nog lang, voordat en anderen onder kwamen. Hij kan nog heel veel winnen met zijn explosiviteit. Ook conditioneel kan het nog beter. Bij sommigen was de explosiviteit eraf en normaal kan je dan ook wisselen. Als iedereen fit en fris is, kan ik makkelijk wisselen. Bij ons kwamen er wat scheurtjes in het cement en zijn kwamen van laag naar hoog. Bij ons was het dus andersom en er is wel geprobeerd om daar overheen te komen. Daar moeten we nog echt stabieler in worden en op de juiste momenten de diepte te pakken. Dan houd je controle over de wedstrijd. Dat was vandaag minder dan vorige week. Deze ploeg is nog niet vast genoeg om die problemen te kunnen tackelen. In deze klasse zijn alle clubs moeilijk en er zijn volgens mij wel negen clubs, die kanshebber zijn. We moeten naar een fase toe, waarin we een wedstrijd of tien stabiel staan. Vandaag is misschien een stapje terug, maar daar moeten we naartoe. Als die andere zes er weer bij zijn, wordt dat ook een stukje makkelijker.”
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Tim van de Berg, Sem de Wit, Nassim El Ablak, Maarten van Dijk, Frank Olijve, Stef Nijland, Lars Huber, Lars Miedema (73’ Gaston Salasiwa), Omar El Ghazouani.
Opstelling GVVV: Jan van Willige, Tarq Dilrosun, Mats Grotenbreg, Joeri Potjes, Anthony Berenstein (46’ Danny de Leeuw, ‘52’ Ilias Latif) , Mart de Jong (87’ Achraf Nejmi), Barry Maguire, Quincy Veenhof (46’ Danny de Leeuw), Byron Burgering, Jordi Bitter (80’ Ezra Hoogendoorn), Genrich Sillé.

Scheidsrechter: dhr. L. Cantineau uit Voorburg

Scoreverloop: 28’ Maarten van Dijk 0-1, 31 Stef Nijland 0-2, 45’ Byron Burgering 1-2, 68’ Genrich Sillé 2-2, 90’ Ilias Latif 3-2

Resultaten Derde Divisie Zaterdag 19 november (speelronde 15; 3e ronde tweede periode):
De jubilaris behield door de 3-2 de koppositie en zag met 29 uit 15 de voorsprong op de vier naaste concurrenten zelfs toenemen tot drie punten. DVS kwam met 25 uit 15 op vier punten achterstand en raakt de leidende positie in de tweede periode kwijt.
Sportlust’46-ACV: In deze topper hielden beide clubs elkaar een uur lang in een beknelling. Het duel kwam los na de 1-0 in het laatste half uur, maar de bezoekers hadden de schade in twee minuten weer gerepareerd. Met de 1-1 kon geen van beide tevreden zijn. Sportlust’46 voert met 26 uit 15 het kwartet achtervolgers aan, direct gevolgd door ACV. Net als DVS zijn de Assenaren niet meer zonder puntverlies in de tweede periode, die nu een verrassende leider kent. Met 26 uit 15 behoort FC Rijnvogels nu tot het kwartet naaste achtervolgers. Vanwege het doelsaldo staat het vijfde. Barendrecht staat met een punt minder op de achtste plaats.
Barendrecht-FC Rijnvogels: De Bongerd-bewoners herpakten zich in dit thuisduel maar troffen in de Katwijkers een pittige opponent, die ook de eerdere nederlaag tegen DVS goed te boven was gekomen. De thuisclub ging weliswaar door een treffer op slag van rust aan de thee, maar de promovendus herstelden de schade al vroeg in de tweede helft. Het energieke duel leverde daarna geen treffers meer op en beide trainers konden goed leven met het gelijkspel.
VVOG Harderwijk-DOVO: De vroege openingstreffer voor de bezoekers ten spijt zetter Jeremy de Graaf zijn ploeg met een onvervalste hattrick (waarvan de eerste twee vanaf elf meter) op een 1-3 ruststand. De jacht op de aansluiting bood de Harderwijkers de ruimte voor de uiteindelijk 4-1 overwinning. Met nu 20 uit 15 dichtte VVOG het gat met het linker rijtje nu tot drie punten en wat nog mooier is. Door drie zeges op rij zijn de groenwitten de enige in de tweede periode zonder puntverlies. DOVO heeft net als DVS 25 uit 15, maar door een minder doelsaldo staan de Veenendalers zevende.
SteDoCo-rkav Volendam: Halverwege de eerste helft volgde de 2-0 de 1-0 uit een prachtig schot snel op, waarna de betere kansen voor de thuisclub waren. Een kunstig genomen vrije schop zorgde 20 minuten voor tijd voor de aansluiting. Waar beide clubs nog driftig op zoek gingen naar een doelpunt, bleef het 2-1. Met een iets minder doelsaldo dan ACV bevindt SteDoCo zich met 26 uit 15 op de vierde plek. Rkav Volendam leverde met 18 uit 15 twee plaatsen in en staat nu twaalfde.
Hsv Hoek-Staphorst: Een pover hsv Hoek kwam nog wel schadevrij de rust in, maar na de vroege 0-1 na de hervatting waren er meer mogelijkheden op de 0-2 dan op de gelijkmaker. Die viel desalniettemin toch, maar lang kon de thuisclub daar niet van genieten. De 1-2 was ook de eindstand. Met 23 uit 15 liep het verschil voor de Zeeuws-Vlamingen van 5 punten op het rechter rijtje terug tot 3. Staphorst klom twee plaatsen op de ladder en staat met 18 uit 15 nu dertiende met het minste doelsaldo van het trio met evenveel punten.
ASWH-Ter Leede: Na ruim een kwartier keek de thuisclub al tegen een 0-3 achterstand aan en de effectieve Sassenheimers prikten er voor de rust nog een in. Halverwege de tweede helft volgde de 0-5 en bij die stand deden de Ambachters iets terug, maar uiteindelijk werd het toch een zeperd met 1-6. Met 18 uit 15 ging Ter Leede over de gastheren heen en het zal niet verbazen, dat het van de drie clubs met dat puntenaantal het beste doelsaldo heeft. Goed voor een elfde plaats. ASWH zakte met 16 uit 15 dankzij het minste doelsaldo naar de vijftiende plek en die positie betekent herkansing.
Sparta Nijkerk-Harkemase Boys: Beide clubs willen graag weg uit de onderste regionen en de Friezen leken daar het meest in te slagen. Tot tweemaal toe namen zij voor rust een voorsprong. De voordelige tussenstand voor de Harekieten bleek niet voldoende, want de Nijkerkers 9die ook nu te weinig stootkracht toonden) maakten in de tweede helft gelijk. Daarmee behield Harkemase Boys met 13 uit 15 als nummer 16 het puntje voorsprong op de directe concurrent. Sparta Nijkerk staat met 14 uit 15 een directe degradatieplaats.
Excelsior’31-sv Urk: Het ligt niet aan het voetbal bij de Tukkers, maar aan het onbenut laten van de kansen. In het kelderduel leek het even de goede kant op te keren voor de thuisclub met een 1-0 voorsprong, maar halverwege de eerste helft moest de Rijssense goalie er met rood van af. De bezoekers profiteerden in korte tijd en gingen met 1-3 rusten. De tweede helft werd tien tegen tien gespeeld, omdat ook de voormalige eilandbewoners geconfronteerd werden met een rode kaart, maar zij scoorden nog wel eenmaal. Die laatste treffer was voor sv Urk net voldoende om met een hogere productie ASWH met 16 uit 15 voor te blijven. De eerste veilige plaats zal voor de bezoekers zeker nog niet veilig voelen. Rodelantaarndrager Excelsior’31 zag met 11 uit 15 de achterstand op de nummer voorlaatst uit Nijkerk een punt toenemen tot drie punten.