Koersendijk 25
7443PP
NIJVERDAL
tel. 0000-000000

Vandaag staat de wedstrijd tegen De Zweef vrouwen 1 op de planning. Thuis werd er met 4-1 gewonnen. De Zweef heeft na de winterstop al aardig wat punten binnengesleept dus de geelzwarten zijn gewaarschuwd.

De basiself bestaat uit de volgende namen: op het doel Marije. In de verdediging staan Melissa, Daniek, Erika en Claudia. Op het middenveld staan Shanna (C), Latisha en Emma. Voorin beginnen Ilse, Hilde en Sifra.

Om 17.00 uur vangt de wedstrijd aan. DVS moet het eerste kwartier even zoeken. Dit levert voor De Zweef geen grote kansen op. Hierna zit DVS wat korter op de tegenstander en kan ze zelf meer gebruik gaan maken van de ruimte om te voetballen. Zo gaat de bal via Erika naar Latisha die op haar beurt Shanna weet te bereiken. Shanna ziet Emma een goede loopactie maken en geeft de bal op juiste snelheid aan haar mee. Emma kan op het doel af maar wordt van achter gehaakt en de scheidsrechter fluit voor een penalty. Hilde gaat zelfverzekerd achter de bal staan en schiet onhoudbaar binnen, 0-1 (22e minuut). Hierna gaat het spel op en neer en hebben beide ploegen geen grote kansen. DVS denkt na ruim 30 minuten een doelpunt te maken maar de scheidsrechter is van oordeel dat de bal niet volledig over de lijn is geweest. In de 40e minuut wordt Ilse aan de zijkant bereikt. Ze maakt een goede actie naar binnen en schiet snoeihard, via de onderkant van de lat, binnen. Zo gaan de geelzwarten met een 0-2 voorsprong de rust in.

De tweede helft blijft DVS rustig aan de bal maar is vaak de laatste pass niet goed. De Zweef creëert op een paar afstandsschoten na het eerse halfuur na rust geen grote kansen. In de 69e minuut verlaat Emma, die een prima pot speelde, het veld en kan Jill, na een aantal weken geblesseerd te zijn geweest, haar rentree maken. Ook Sifra verlaat hierna het veld en voor haar in de plaats komt Celine. De Zweef vrouwen weet nog een keer dicht bij een doelpunt te komen, maar de bal kan van de lijn gehaald worden. In de 77e minuut is het weer raak voor DVS. Latisha neemt een corner en het is ditmaal Hilde die haar hoofd er tegenaan zet, 0-3. De Zweef kopt zelf uit een corner op de lat. Hierna komt Nanook in het veld voor Melissa en weet zij gelijk haar eerste duels te winnen. Toch weet de Zweef in de 90e minuut een doelpuntje mee te pikken na het niet goed wegwerken van de bal wat de eindstand op 1-3 brengt.
Een prima overwinning met bij vlagen goed verzorgd voetbal. Terwijl het buiten allang donker is verlaten de geelzwarten het sportcomplex van de Zweef en gaan de drie punten mee in de bus.

Komende zaterdag is het tijd voor de wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 van de competitie. DVS trapt om 12.30 uur af op eigen grond tegen de buren uit Putten. Het belooft een spannende pot te worden en alle support is welkom!