Oldenzaalsestraat 518
7558PW
HENGELO OV
tel. 074-2911659

Het was in de ingelaste oefenwedstrijd van DVS’33 Ermelo bij hsv De Zuidvogels eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal een ongelijkwaardige strijd. De Huizense eersteklasser speelde pas twee oefenwedstrijden, terwijl de geelzwarten er na zeven oefenduels ook al twee competitiewedstrijden op had zitten. Bovendien mocht van de Ermeloërs verwacht worden, dat zij meer kwaliteit binnen de lijnen zouden brengen dan Zuidvogels. Het werd dan ook een heel ruime overwinning voor de geelzwarten. De Derdedivisionist viel ter elfder ure in voor tweedeklasser Unicum uit Lelystad.
Bij DVS begonnen de jongste aanwinsten doelman Piotr Gorczyka en Gaston Salasiwa begonnen in de basis. Daarnaast stonden onder andere Nicky van Hilten en Nassim El Ablak, alsmede Lars Miedema en Lars Huber aan de aftrap. Ook Omar El Ghazouani maakte vanaf het begin speeltijd. Peter Wesselink experimenteerde wel met spelers op andere posities.

Schappelijke stand halverwege
De stand was voor Zuidvogels halverwege nog schappelijk. In het begin konden de welwillende Huizenaren het nog wel wat bijbenen, maar naarmate de eerste helft vorderde, werd het krachtsverschil ook groter. De thuisclub creëerde ook geen kansen, maar ook DVS moest nog op stoom komen. Nadat Stef Nijland in de 12e minuut nog in kansrijke positie naast geschoten had kon hij zeven minuten later wel op aangeven van Lars Huber de 0-1 binnenlopen. Lars Miedema liep al vroeg tegen een blessure aan, probeerde het nog wel, maar moest zich na ruim een half uur voetbal toch laten vervangen. Lars van Wetering nam zijn positie in de spits in. De sluitpost van de eersteklasser redde in de 26e minuut knap op een vlammend schot van Stef Nijland. In die fase van de wedstrijd liet DVS een aantal goede aanvallen zien, maar duurde het nog tot de 43e minuut, voordat Omar El Ghazouani uit een assist van Stef Nijland de 0-2 kon binnentikken. Zuidvogels, dat slechts tot een tweetal schoten en even zoveel corners was gekomen, trof daarna wel de lat vanaf ruim 40 meter na onnodig balverlies aan Ermelose zijde. De rust ging dus in met een nog alleszins schappelijke stand.

Score na rust stelselmatig uitgebouwd
Tim van de Berg bleef in de rust in de kleedkamer achter; zijn plaats in het hart van de verdediging werd overgenomen door Frank Olijve. Lars van Wetering maakte in de 59e minuut al snel de 0-3 op aangeven van Stef Nijland. De 0-4 werd door een Huizense verdediger in eigen doel gewerkt na een breedtepass van Nicky van Hilten. Goalie Piotr Gorczyka moest in de 57e minuut een keer echt handelend optreden, toen de spits van Zuidvogels oog in oog met hem kwam te staan, maar hij hield zijn doel schoon. Voor het laatste half uur bracht Peter Wesselink nog Eren Turan Yavuz (voor Gaston Salawisa), Adriaan Kruisheer (voor Maarten van Dijk), Ali Akla (voor Lars Huber) en Benjamin Roemeon (voor Stef Nijland. De laatste tekende koud in het veld al meteen voor de 0-5. De pijp was duidelijk leeg bij de thuisclub, waar DVS via Omar El Ghazouani (74’) en Lars van Wetering (’77) de score opvoerden naar 0-7. Daarvoor had de Huizense sluitpost met een redding nog die 0-7 voorkomen. Benjamin Roemeon miste nog in de 38e minuut in vrijstaande positie, maar de dubbele cijfers leken er alsnog aan te komen. Vijf minuten voor tijd had Omar El Ghazouani er al 0-8 van gemaakt, maar hij bewaarde zijn mooiste voor de 87e minuut, toen hij van zo’n 45 meter de bal met een boog in de rechterkruising deponeerde. De leidsman van dienst bespaarde Zuidvogels de 0-10 en floot enkele minuten voor tijd af.

Voor DVS was het even lekker oefenen met een hoge score met treffers door de bal makkelijk binnen te lopen of mooie afstandsschoten. Natuurlijk was de weerstand niet groot, maar dat bood wel de mogelijkheid om een aantal fraaie aanvallen op de mat te leggen. Dat zal zaterdag 3 september thuis tegen Sportlust’46 toch wat moeilijker worden.