Geen overwintering voor DVS’33 Ermelo na nederlaag in Katwijk

De Krom 57
2221KK
KATWIJK ZH
tel. 071-4027085

DVS’33 Ermelo is er niet in geslaagd om te overwinteren in het KNVB Bekertoernooi. In en tegen Katwijk kwamen de geelzwarten te laat op stoom om een 2-0 achterstand ongedaan te maken. De gelijkmaker lonkte nog wel even na de aansluitingstreffer, maar de sterkste van de twee ging door en dat was de nummer drie uit de Tweede divisie. De tweede ronde wordt gespeeld in januari 2023.
Waar sterkhouder Robbert Susan bij de thuisclub met kleine pijntjes aan de kant bleef, kon Peter Wesselink vanwege blessures niet beschikken over Ali Akla en Gaston Salasiwa. Er was nu wel een plek voor Tarik Evre ingeruimd in de basis, wat Tim van de Berg op de bank hield. De backplaatsen waren ingeruimd voor Eren Turan Yavuz en Nassim El Ablak. DVS speelde eigenlijk zonder echte spits, aangezien Stef Nijland veel de vrije rol had.

Veel druk en hoog tempo voor rust
Vanaf het eerste fluitsignaal deelde de Tweededivisionist de lakens uit. De Katwijkers zetten hoog druk en hanteerden een hoog tempo. Dat leverde al heel vroeg in de wedstrijd de openingstreffer op. De derde doelpoging leverde de 1-0 op. Na een schot van Lars Weistra in de 2e minuut en een poging van Kilian van Mil kreeg de Ermelose defensie de bal in de 4e minuut niet weg. Uit een voorzet vanaf links miste Tim Freriks de bal half, maar leverde daarmee juist de assist, die door Mukhtar Suleiman bij de paal binnengeschoven werd. In de 8e minuut probeerde DVS wat terug te doen met een schot van Benjamin Roemeon, dat over ging. Het hoge tempo bleef en de Ermeloërs moesten daar wel in meegaan. Toch combineerden de geelzwarten in fases heel aardig, zonder gevaarlijk te worden in de ‘zestien’ van vv Katwijk. Dat kreeg in de 21e minuut een hele grote kans, toen de bal in de kluts meegenomen kon worden en Suleiman opstoomde. Zijn assist bereikte geenmedespeler, maar werd bijna door Nassim El Ablak in eigen doel gewerkt. De reddingspoging van de verdediger eindigde op het lichaam van doelman Daan Huiskamp. Nog binnen het half uur kwamen de oranjehemden op een comfortabele voorsprong. Bij een voorzet vanaf links kwam Tim Freriks bij de eerste paal goed voor zijn man en zag ook nog kans om de bal in de verre hoek te koppen of beter gezegd te schampen. Gezien het spelbeeld leek het met de bekeraspiraties van DVS gedaan. Toch kregen de geelzwarten aan het eind van de tweede helft nog twee schietkansen. Uit de eerste in de 38e minuut uit een voorzet van Nassim El Ablak schoot Adriaan Kruisheer ruim over en in de 45e minuut op aangeven van Benjamin Roemeon beter in, maar nu ging de bal rakelings over. Daartussen had vv Katwijk de Ermeloërs weer even flink onder druk met een drietal corners, waarbij Daan Huiskamp uit de laatste het leer uit een kopbal Paul Kok over zijn doel tikte. De laatste doelpoging voor rust was ook voor DVS, toen Tarik Evre uit een hoekschop naast kopte. De equipe van Peter Wesselink ging dus met een moeilijk te overbruggen 2-0 achterstand de rust in.

DVS ruikt na rust nog aan gelijkmaker
Met de wissel van Tim van de Berg voor de licht geblesseerde Adriaan Kruisheer kwam DVS na rust toch wat beter voor de dag, hoewel het nog enige tijd duurde, voordat zich in mogelijkheden uitdrukte. Beide trainers hadden gewisseld met nog een uur te gaan. Bij de bezoekers maakten Maarten van Dijk en Eren Turan Yavuz plaats voor Lars Huber en Nicky van Hilten. De multifunctionele Sem de Wit kwam nu op het middenveld te spelen. Anthony Correia wisselde drie spelers. Prompt kwam DVS terug in de wedstrijd na een prachtige pass van Frank Olijve. De rappe Benjamin Roemeon legde het leer vanaf de achterlijn voor. Aanvoerder Kay Blokland kon de bal niet goed wegkrijgen, waar Sem de Wit deze in de 70e minuut hard en strak tegen de touwen joeg, 2-1. De geelzwarten gingen nu op zoek naar de gelijkmaker en die was er bijna drie minuten later, toen Tarik Evre uit een hoekschop net naast kopte. Correia wisselde hierna aanvaller Freriks voor Aljereau Mercera. In de 82e minuut had doelman Jean Paul van Leeuwen in de 82e minuut alle moeite met een als voorzet bedoeld schot van Omar El Ghazouani. Vier minuten later speelde Stef Nijland in het strafschopgebied Lars Huber in, die vanuit de draai net naast schoot. Het was dus nog niet gedaan Robbert Susan kwam er daarna nog in voor Quinton Christina. De gelijkmaker diende zich voor DVS niet meer aan. De resterende kansen waren zelfs voor vv Katwijk. Susan kopte net in de extra tijd naast en het slotakkoord was ook nog voor de thuisclub, toen een verre uittrap van Daan Huiskamp terug gekopt werd en Suleiman op snelheid voor de Ermelose sluitpost kwam. Met een uitstekende redding voorkwam de goalie de 3-1 en was hem nog een goede save gegund. Het bekertoernooi was voor DVS ten einde.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Eren Turan, Yavuz (59’ Nicky van Hilten), Tarik Evre Sem de Wit, Nassim el Ablak, Maarten van Dijk (59’ Lars Huber), Frank Olijve, Adriaan Kruisheer (46’ Tim van de Berg), Omar El Ghazouani, Stef Nijland, Benjamin Roemeon.
Opstelling vv Katwijk: Jean Paul van Leeuwen, Bart Sinteur, Kay Blokland, Paul Kok, Joey Ravensbergen, Quinton Christina (87’ Robbert Susan), Lars Weistra (60’ Rick van der Meer), Mukhtar Suleiman, Tim Freriks (74’ Aljereau Mercera), Ahmed El Azzouti Hugo Botermans), Killian van Mill (60’ Levi Bouwerse).

Scheidsrechter: Dhr. M.F.G.M. Eijgelsheijm uit Oirschot

Scoreverloop: 4’ Mukhtar Suleiman 1-0, 29’ Tim Freriks 2-0, 70’ Sem de Wit 2-1.

“Behalve Ali en Gaston had ik iedereen beschikbaar, dus kon ik mijn ideale elftal inbrengen”, gaf Peter Wesselink aan met betrekking tot zijn opstelling. “Ali is natuurlijk wel een redelijk vaste speler voorin bij ons.” De vroege openingstreffer had zijn ploeg niet opgebroken “Achteraf vond ik dat niet, want zelfs na de 2-0 lag de 2-2 binnen ons bereik. De tweede helft waren we aan de bal ook comfortabel en kregen ook wat meer ruimte om te voetballen. Toen probeerden we Stef ook meer op het middenveld te krijgen en hebben toch een aantal kansen gecreëerd.  Ook in de eerste helft al met twee goede schotkansen. In de eerste helft zetten zij vol druk en kwamen we eigenlijk niet aan het voetballen, wat juist onze kracht is. Daarom probeerden we Stef halverwege de eerste helft al wat meer op het middenveld te krijgen. Dan moesten zij een keuze maken om door te dekken, waardoor die andere centrale verdediger in een hele grote ruimte kwam te voetballen. Toen kwamen we ook al een aantal keren goed aan het voetballen. Daar liggen wel onze kwaliteiten. Misschien, dat we in het begin wat teveel onder de indruk waren. Zij dwongen ons natuurlijk wel tot een hoog tempo en bepaalden daarmee de wedstrijd. In de rust dacht ik al wel, dat het een onmogelijke opgave was, maar in de tweede helft durfden we ook meer te voetballen. We bleven ook langer aan de bal, kwamen ook goed door en kregen best wel een paar goede kansen. Als we die 2-1 zouden maken, zou het nog leuk worden en dat werd het uiteindelijk ook. Zij wisselden drie spelers, maar wij hadden toen de regie in handen. Maar niet genoeg. Dan had ik nog een echte spits als Lars van Wetering kunnen inbrengen, maar we lieten Tarik naar voren doorschuiven. De bedoeling was ook, dat we zouden blijven combineren, maar in plaats daarvan gingen we weer de lange bal spelen en daardoor kregen zij in de slotfase nog wat kansen. Misschien had ik Lars nog kunnen brengen voor een middenvelder of een andere verse middenvelder. Ik vond, dat het hartstikke goed stond bij ons op dat moment. Uiteindelijk was deze tegenstander wat te goed. Het is natuurlijk al jaren de beste (amateur-)club van het land. Zo gek is het dus ook niet, dat je hier verliest. Zij hebben ook de mogelijkheid om in een vol centrum in te spelen. Dat kunnen zij heel goed. Die 2-1 is ook een redelijke uitslag, hoewel we in de tweede helft de mogelijkheden hebben gehad op een 2-2. Daar waren we net niet goed genoeg voor. Jammer.