DVS’33 Ermelo verliest in oefenduel bij Kozakken Boys

Kozakken Boys 1

4 - 2

14 januari 2023 15:00

Voor de hervatting van de competitie thuis tegen Sparta Nijkerk verloor DVS’33 Ermelo in Werkendam de laatste van de drie oefenwedstrijd. Een effectief Kozakken Boys, dat inviel voor het geplande avv Swift, zette een vroege 0-1 om in een ruime voorsprong. De geelzwarten maakten er nog een schappelijke stand van.
Ook nu was DVS nog verre van compleet. Zodoende begon Roelf Oosterhoff in de basis.

Vroege voorsprong voor DVS
DVS begon het duel tegen de Tweededivisionist zonder schroom en nam uit een goede aanval al door Roelf Oosterhoff een 0-1 voorsprong. Hij schoot uit een voorzet van Nicky van Hilten in. Die stand stond echter niet lang op het scorebord, want uit een hoekschop liep Frank Keukens makkelijk de 1-1 binnen. Een nieuwe Ermelose voorsprong lag in de 8e minuut in het verschiet, maar Lars Miedema kwam centimeters te kort om een voorzet van Gaston Salasiwa binnen te glijden. Een minuut later reageerde Lars van Wetering alerter door een corner van de Werkendammers uit de doelmond te koppen. Er ontspon zich nu een wedstrijd, waarin de geelzwarten meer balbezit mochten hebben en Kozakken Boys wachtten op balverlies van de Ermeloërs. Een typisch voorbeeld was een te ver doorgevoerde aanval van het behoedzaam combinerende DVS, waaruit de thuisclub counterde. Daaruit ontstond een grote kans, maar Daan huiskamp tikte de bal net over het doel. Dat deed hij nogmaals uit de ontstane hoekschop. Na nieuw balverlies in de 21e minuut omzeilde Lowie van Zundert doelman Daan Huiskamp, maar onderschepte Maarten van dijk de doelpoging. Uit bleek uitstel, want uit de assist van Ugur Altintas schoof Lowie van Zundert onder de Ermelose sluitpost door, 2-1. DVS was twee minuten later wel dicht bij de gelijkmaker, toen Sem de Wit het met een afstandsschot vanuit de middencirkel probeerde. Doelman Mike van de Meulenhof tikte de bal ternauwernood over de lat. Een kopbal van Lars van Wetering uit de hoekschoep bleef in een kluts hangen. Het meeste balbezit was daarna voor DVS, dat niet verder kwam dan twee corners in de 27e en de 42e minuut. De kansen voor de gastheren waren groter. Daan Huiskamp moest serieus in de 33e minuut redden op een schot uit een afvallende bal van Diego Snepvangers en een minuut later schoot Lowie van Zundert voorlangs. Zo bleef het halverwege bij 2-1.

Effectief Kozakken Boys vergroot voorsprong na rust
Na de rust nam Niels Selles bij DVS de plaats onder de lat in. Hij kon niet voorkomen, dat de Brabanders in de 50e minuut de voorsprong door Timo Regouin uitbreidden. Vier minuten later redde hij wel twee keer op rij knap in een een-tegen-een-situatie en de rebound. Na een counter in de 59e minuut schoot Ugur Altintas boven hem op de lat. Met nog een half uur te gaan kwam Matijs Valstar in het veld voor Lars Huber. Kort hierna kwam Kozakken Boys op 4-1, nadat Kevin Vermeulen de bal onder hem door schoot. Het leek nu op een ruime nederlaag uit te draaien. Halverwege de tweede helft maakten Lars Miedema en Roelf Oosterhoff plaats voor Ali Akla en Mika Grotenhuis uit O23. Kozakken Boys leek wel tevreden met die stand. In de 78e minuut kwam DVS weer dichterbij na goed doorgaan van Nicky van Hilten. Van dichtbij tikte Lars van Wetering uit zijn assist de 4-2 in. De geelzwarten zetten nog even aan voor de aansluitingstreffer, maar die viel niet meer. Twee schoten van Nicky van Hilten werden geblokt en uit zijn voorzet kopte Matijs Valstar in de slotminuut nog over. Het werd voor DVS dus een schappelijke 4-2 nederlaag tegen de Tweededivisionist.

In hoeverre de geelzwarten klaar zijn voor de streekontmoeting tegen Sparta Nijkerk, zal nog moeten blijken. Afgaand op de geblesseerde spelers, zal een aantal voor de hervatting van de competitie weer aanwezig zijn.
Sparta Nijkerk oefende zelf thuis tegen Vierdedivisionist Spijkenisse en won met 4-1 en borduurde voort op de laatste twee zeges in de competitie.

Sportlust’46 naar de derde plaats
In Woerden speelden Sportlust’46 en rkav Volendam de inhaalwedstrijd, die eerder vanwege trieste omstandigheden bij de Volendammers afgelast werd. De thuisclub kwam geen enkel moment in de problemen en kwam al in de 3e minuut op voorsprong. De woerdenaren hadden het zich makkelijker kunnen maken, als de score verder opgevoerd zou zijn. Acht minuten na de hervatting viel de 2-0 wel en met nog een half uur te gaan was het duel beslist. Door de 3-0 klom sportlust’46 naar de 3e plaats en heeft met 33 uit 18 slechts twee punten achterstand op de twee koplopers, ACV en GVVV. SteDoCo en Barendrecht leverden daardoor een plaats in. Dat deden de “Wijdbroeken” als nieuwe nummer 15 ook, die nu met 20 uit 18 evenveel verliespunten hebben als Ter Leede, maar nu een minder doelsaldo heeft. Zaterdag 21 januari is er weer een compleet programma in de Derde Divisie Zaterdag.