5 - 1

DVS'33 Ermelo JO15-3

27 augustus 2014 19:00

De tweede wedstrijd was tegen t Harde.

Met wat minder eigen jongens en dus wat meer geleende spelers begonnen we de wedstrijd. Maar ook niet iedereen was ongeschonden uit de eerste wedstrijd gekomen. Wat pijntjes, wat blaren, vermoeidheid en misschien wel de ergste kwaal een beetje het gevoel dat we goed zijn en dit varkentje ook wel even zullen wassen. De opstelling was puzzelen want in vergelijking met de eerste wedstrijd stond alleen Nadim op de zelfde plek en was zo’n beetje alles anders. Ook de wedstrijd was anders. Deze tegenstander had er wel zin in om er lekker bovenop te knallen en daar hadden wij wel wat moeite mee. Veel te weinig duels werden er gewonnen en dan loop je achter de feiten aan. Doe daar wat foutjes bij achterin, en een 3-0 ruststand is zo verklaard! Vooral het begrip buitenspel moeten we nog hard op oefenen.

De tweede helft was van een heel ander niveau. Wij speelden met meer lef en langzaam drukte we de tegenstander helemaal terug op eigen helft. Logisch gevolg is dat we ook beloond werden met de 3-1 en even had ik het gevoel van de ommekeer en dat als we door zouden gaan het nog wel leuk kon worden maar nog geen minuut na de 3-1 was het alweer 4-1, ja buitenspel en opletten wordt een puntje voor de aankomende tijd. Toch bleven we de tweede helft goed meedoen en was het een gelijkwaardige pot voetballen waar we ook echt wel onze kansen hebben gehad, Chris en Mark, een geweldige redding van de keeper op een schot van Jan hadden een beter lot verdiend en zou ook een eerlijker uitslag hebben gegeven voor het krachtsverschil. Helaas werd dat nog erger door de 5-1 waardoor het voor mij een wel geflatteerde uitslag is geworden.

Al met al vond ik de tweede wedstrijd ondanks het verlies van een hoger niveau dan de eerste tegen SDC. Vooral het combinatievoetbal op het eind tussen Lieke Jan en Floris geeft veel vertrouwen dat er een hoop voetbal in ons team kan zitten. We moeten dan wel iets minder snel de lange bal gaan spelen maar daar gaan we op trainen.

Met een samengesteld team van C3 C4 en MC1 hebben we de oefenwedstrijd tegen T Harde verloren met 5-1! Toch was het een betere wedstrijd dan de ruime overwinning van gister. Ondanks het verlies zijn we niet ontevreden!