DVS’33 F1 revancheert zich na 1-0 achterstand

DVS'33 Ermelo JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 01

13 september 2014 9:30

DVS’33 F1 begint competitie met winstpartij

Een mooie zaterdagochtend in Nijkerk, spelen op het hoofdveld, de jongens hadden er zin in én het was perfect voetbalweer. Dat beloofde een mooie wedstrijd. De eerste helft begint DVS’33 F1 sterk, maar tegenstander Sparta Nijkerk laat geen kans onbenut, wat in de 15e minuut voor een 1-0 achterstand zorgde. Daarna is DVS veel aan de bal, maar worden er weinig kansen gecreëerd. Dan volgt een verrassing van tegenstander Sparta Nijkerk; in de 16e minuut levert een aanval door het midden, bijna een doelpunt op. Dankzij een goede redding van keeper Ewout Klein Wolterink bleef een tegendoelpunt uit. Direct daarna kreeg DVS-er Abdi Elmi een mooie kans, maar hij stuitte op de goede verdediging van Sparta Nijkerk. Zij laten zich tijdens het spel zien als een gelijkwaardige tegenstander.

Tijdens de eerste helft loopt DVS’33 F1 zich nog vaak vast, waardoor ze niet aanvallend genoeg kunnen spelen en het team zichzelf tekort doet. Het leverde helaas geen doelpunt op, maar Nills Halfwerk liet zijn talenten zien door een prachtige corner, net over het hoofd van Abdi Elmi. Nog geen minuut later ging Daan Liibaan in de aanval, maar kon de bal niet afspelen en liep tegen een ferme verdediging van Sparta Nijkerk op. Supporters hielden de adem nog even in na een mooie voorzet van Abdi Elmi naar Daan Liibaan, maar de keeper van Sparta Nijkerk haalt alles uit de kast en kon de bal nog net uit het doel houden.

Na de rust veranderde het spelbeeld. DVS’33 F1 ging sterker spelen en werd gevaarlijker. Sparta Nijkerk liet echter geen kans onbenut, wat bijna leidde tot een 2-0 achterstand. Dankzij een mooie en dappere redding van keeper Ewout, kon dit gelukkig voorkomen worden. In de 11e minuut benutte Siem van Diest een mooie kans, die hem werd aangereikt door een strakke pass van Tim Adam. Tussenstand 1-1. DVS’33 wordt steeds gevaarlijker, attent keeperswerk van de tegenstander weet het dreigende gevaar – door een schot op doel van Siem van Diest – nog even buiten de deur te houden. Nijkerk probeert door een counter te revancheren, maar de bal eindigt net naast het doel. Door de steeds groter wordende druk vanuit DVS, kon speler Abdi Elmi na een mooie pingel de stand met één punt verhogen: 1-2. Na nog een aantal kansen over en weer, konden de bezoekers tevreden naar huis met een eindstand van 1-2. Er is nog genoeg werk aan de winkel voor trainers Gijs van der Putten, Gert-Jan van Diest en Johan van Essen maar deze wedstrijd was een mooie start van de competitie en belooft veel goeds voor de toekomst. Goed gedaan jongens!

De penalty serie werd met 6-3 gewonnen. Keeper Ewout Klein Wolterink stopte maar liefst vier strafschoppen.

Volgende week zaterdag spelen we opnieuw een uitwedstrijd. De derby tegen VVOG F1 staat op het programma, aftrap om 08.30 uur, dus vroeg uit de veren.