Barneveld C1

3 - 2

DVS'33 Ermelo JO15-3

6 september 2014 11:00

Nog 1 week te gaan voor de start van de competitie. Officieel moest er een bekerwedstrijd gespeeld worden maar de tegenstander heeft zich vrijwillig terug getrokken omdat ze bij de start niet voldoende mensen op de been konden brengen. Laat nu deze tegenstander Barneveld C1 zijn die met wie we snel de deal konden sluiten om van een officiële wedstrijd maar een oefenpotje te maken.

Met 13 voetballers en 1 supporter op naar de geel blauwe tegenstander. Jelle had andere bezigheden en Mark lag ziek thuis dus die waren er niet bij. Jesse heeft gewoon nog teveel last van zijn knieën maar was er als goede supporter er bij! Vooraf volgens afspraak eerst even de tijd genomen om de eerste officiële foto’s te maken (we doen dat nog een keer over als iedereen er bij is) en daarna op naar het spelveld voor de warming up.

Eerste helft, gelijkwaardige strijd.
Ik zeg vaak dat je al aan de warming uop kan zien of het goed of slecht zal gaan. Misschien door het latere tijdstip van de wedstrijd, 11 uur, het feit dat we eerst relax foto’s gingen maken ik weet het niet, maar toen we eenmaal aan de warming up begonnen spatten de vonken ervan af. Hoog tempo, goed in de discipline werd e.e.a. afgewerkt en dat zie je dan ook gelijk na het eerste fluitsignaal terug. Eerst was er nog wel even een minuut stilte ivm het overlijden van een speler van vv Barneveld. Vanaf onze kant uiteraard condoleances aan de familie en de vereniging. Erg goed gedaan jongens, zeer waardig!!!

De wedstrijd was gelijk vanaf het eerste moment goed op gang.
Een dominanter Barneveld nam het balbezit en meldde zich nadrukkelijk op de helft van ons zonder echt gevaarlijk te worden. Wat voorzetten die simpel door Rijk onschadelijk gemaakt konden worden. Nee de beste kansen waren voor ons, vooral in de 8ste minuut toen Jan Lieke de diepte instuurden en zij met haar snelheid alleen op de keeper af kon gaan, maar ja die staan er ook niet voor niets en kon het schot nog pareren. Jan die, met wat vertraging, mee gehold kreeg nog wel de rebound maar zijn schot ging helaas net aan de verkeerde kant van de lat. Toch was dit een signaal dat we echt niet bang hoefden te zijn voor deze “stoere” tegenstanders. En dat bleek maar weer in de 12de minuut toen Luuk en Jan samen een prachtige aanval opzetten waarbij nu Chris op snelheid werd weggestuurd, die de eerste poging nog afgeslagen zag worden maar de oplettende Martijn en Floris hadden de bal zo weer voor de goal waar Chris wel de tweede mogelijk verzilverde en de 0-1 scoorde. Echt een voetbal doelpunt van grote klasse. Snel spel, 1 x raken en de vrije man aanspelen, precies zoals het hoort. De wedstrijd ontwikkelde zich tot een mooi schouwspel met een Barneveld dat op kracht voetbalde en een DVS dat het voetballend probeerde op te lossen. Toch leek het erop dat de kracht langzaam de overhand kreeg en mede omdat Barneveld een paar hele goede voetballers heeft lopen. Toch bleven de echte problemen uit en werd Rijk niet echt op de proef gesteld. Helaas ging het toch fout in de 21ste minuut toen Barneveld razendsnel omschakelde via de rechterkant en RobertJan en Nadim niet de snelheid hadden om dit te corrigeren , uit de voorzet tikte Barneveld netjes binnen, ook voetballend gezien een erg net doelpunt, 1-1. De gelijkwaardige wedstrijd bleef leuk om naar te kijken maar hadden wij met een voorsprong moeten eindigen. Eerst was het Chris die een slalom iets te ver doorvoorde en de volkomen vrijstaande Lieke over het hoofd zag, later deed hij alles goed bij een razendsnelle omschakeling van ons maar zijn schot werd echt van de lijn af gegleden door een verdediger van Barneveld, dus met een gelijke stand de kleedkamers in.

Tweede helft geven we overwinning weg.
Barneveld wilde graag winnen en dat lieten ze in de eerste minuten van de tweede helft even zien, 2 mega kansen en 3 corners en we hebben weer aan Rijk te danken dat het 1-1 bleef. Daarna namen wij het voetballend helemaal over, Met Nadim Floris, Luuk Jan werd er echt leuk voetbal gespeeld met een hoogtepunte in de 37ste minuut toen er door Nadim Jan Chris en Floris even weergaloos in driehoekjes werd gevoetbald en de tegenstander echt even het bos werd ingestuurd. We speelden het middendeel van de tweede helft echt het beste voetbal van wat we tot nu toe hebben laten zien en we beloonden onszelf dan ook met een dik verdiende 1-2. Floris ging ervandoor een dribbelde de 16 binnen waar de bal voor de voeten van Jan kwam die terug legde en de bal voor de voeten van Maurits kwam die zijn sterke spel en tomeloze inzet beloonde met een afstandschot en dus de 1-2.
Helaas hebben we niet echt lang kunnen genieten van deze voorsprong. Door ons goede spel komt toch ook de drang van met zijn allen naar voren willen hollen en langzaam verlieten onze spelers hun positie om toch vooral voorin mee te kunnen doen en dan geef je onnodig veel ruimte achterin weg, en dan hebben we op dat moment wel met Julian en Nadim snelle vleugel verdedigers staan die echt wel weten wat verdedigen is maar alles kunnen herstellen lukt niet altijd dus na onze voorsprong ging Barneveld er weer een schepje bovenop doen en drukte ons op eigen helft. Ja en als we dan achterin met zoveel mogelijkheden toch proberen als laatste man te gaan pingelen vraag je om de problemen vooral als we hun sterspeler proberen uit te kappen, dat mislukte dus en was het vrijbaan en kon zelfs Rijk niets meer tegenhouden 2-2. Echt onnodig maar wel weer een heel goed leermoment, dit zal niet snel meer gebeuren. En of het nu teleurstelling was of niet, vermoeidheid, de dwang om iets recht te zetten overmoedigheid maar 2 minuten later was het oliedom 3-2, gewoon een kwestie van uit positie voetballen en niet terug komen. Met nog een paar minuten te gaan gingen we volop in de aanval en kregen we nog 3 corners op rij wat eindigde in weer een goed schot van Maurits maar helaas nu net naast.

Vanaf volgende week om het eggie!
Weer een goede wedstrijd, helaas onnodig verloren. We komen dit team nog tegen in de competitie en we zijn benieuwd hoe het dan afloopt en wie de grootste groei zal meemaken. Ja want volgende week gaat het echte werk beginnen, dan start de competitie met een thuiswedstrijd tegen SDC Putten. Maar wat ik zo de laatste wedstrijden gezien heb ben ik vol goede moed voor een goede klassering en veel mooie voetbal moment.