DVS’33 Ermelo C3 geeft overwinning simpel uit handen tegen Unicum C4

5 - 3

DVS'33 Ermelo JO15-3

C-junioren zaterdag, C3, 3e klasse 04

4 oktober 2014 10:30

Mooi lekker voetbal weer een fantastische eerste helft en een heel wat mindere tweede helft en genieten van Robert-jan, dat is in het kort wat ik over de wedstrijd kan zeggen. De tegenstander had 3 wedstrijden gespeeld en alle drie verloren maar we hadden al het gevoel dat dat nog niets vertelde want ze hadden volgens mij de wat sterkere tegenstanders gehad.

Ons team vertrok toch wel met een handicap want zowel Nadim, Luuk en Julian waren niet van de partij en dat betekende dat we in de verdediging wel erg moesten improviseren wat tot gevolg had dat Mark rechtsachter moest spelen, nou niet echt zijn favoriete positie. Verder speelden we met Mpeka en Jelle in het centrum en Robert-jan op links. En zonder iemand tekort te willen doen heb ik staan genieten van de inzet en de spelvreugde van Robert-jan. Verder begon Niels met last aan zijn enkels (fantastische pot Niels!!) en was Jesse de hele week al ziek geweest, dus om nu te zeggen dat we op volle oorlogsterke waren, nee!
Door de afwezigheid van Nadim mocht Lieke de scheidsrechter de hand schudden en kon de wedstrijd van start.

Eerste helft, vergeet de C3 de wedstrijd af te maken.
Gelijk na de aftrap maak ik mijn eerste notitie in de 2de minuut en eigenlijk nu ik het nalees is het wel opvallend vooral na de wetenschap van de tweede helft. 3x aanname 3 x balverlies. Afgelopen donderdag op de training ruim 20 minuten geoefend in aannames maar het heeft nog niet geholpen. Maar hierover later meer. Ondanks het wat knullige begin namen we gelijk het initiatief en zochten we vooral de aanval en in de 4de minuut was het eerste kansje daar voor Lieke die goed door Jan werd weggestuurd. Een paar minuten later zette Jan Chris oog in oog met de keeper maar helaas ging ook deze kans verloren, Weer een minuutje later gaat Lieke goed door en creëert zo een eigen goede kans maar tikt ze de bal net naast. In de 12de minuut is het wel raak. Weer was het Jan die nu Floris vrijzet en die op zijn beurt de bal heel beheerst wel in het goal krijgt. 0-1 volledig terecht! Wes speelden echt heel erg goed op dat moment en Unicum had eigenlijk niets in te brengen. Natuurlijk hadden ze hun countertjes maar Rijk was daar steeds zeer goed en zeer adequaat bij. Na het openingsdoelpunt gingen we ook fris en vrolijk verder met kansen krijgen en kansen missen. Zo draaide Jan zich fantastisch vrij maar schoot met toch zijn mindere rechterbeen te zacht in. Had Lieke de kans op 0-2 na een mooie voorzet van Jan maar helaas kwam de bal via haar hand en floot de scheidsrechter helaas (maar terecht) af. In de 22ste minuut was er dan eindelijk wel de beloning.
Wederom Floris die over links goed de achterlijn haalt en iedereen inclusief de keeper verrast om de bal niet voor te geven maar lekker binnen te tikken. En ook nu bleven we doorgaan. De mooiste aanval via Niels Maurits Floris tot aan Chris ging helaas mis en toen ineens uit het niets 1-2 in de 31ste minuut. Oorzaak?? Het ging te gemakkelijk en we stonden allemaal veel te veel naar voren. Centrale verdedigers die tot aan de spitspositie opstoomde vleugel verdedigers die best ook wel eens een kansje op een goal willen proberen. Een beetje overmoedig allemaal.
Gelukkig wist Chris 1 minuut later alweer wat rust te brengen met een fantastisch doelpunt na een fantastische voorzet van Floris. Met deze 1-3 gingen we rusten en eigenlijk had het best 0-5 moeten zijn, zo groot was het krachtsverschil.

Tweede helft verliezen we gewoon met 4-0!!!
In het begin begon ik dat we slechte aannames hadden. Nou de tweede helft begon niet anders. Gewoon weer dom balverlies op het middenveld en na 30 seconden in de tweede helft staat het 2-3. Dit werkte als een rode doek voor de jongens van Unicum en daar werden dan ook de mouwen opgestroopt en werden we vooral op het middenveld volledig weggeblazen. Fysiek, slidings, doorzetten, voor iedere klutsbal gaan, alles werd door Unicum gewonnen. Van al het goede voetbal in de eerste helft was niets meer terug te zien. En de manier om weer het spel over te nemen is om de bal goed rond te laten gaan! Passen en aannemen. Nou ook hier was niets meer van terug te zien. Balletjes buitenkant voet heb ik gezien totaal verkeerde keuzes, moeilijke oplossingen, lange ballen naar voren rossen, maar voetbal? Nee! Het is dan ook niet verwonderlijk dat in deze hele slechte periode Unicum in de 45ste minuut de gelijkmaker kon maken.
En dat is gewoon zo jammer. Vooral als je ziet hoe Mpeka Jelle, Robert-jan en Rijk er alles aan deden om de boel tegen te houden. En nou viel het doelpunt ook nog toen net Mpeka met een bloedneus even langs het veld stond. Maar als de tegenstander het middenveld zo in handen heeft is het dweilen met de kraan open. Door wisselen de boel wat kunnen verzetten en kon Niels weer naar het middenveld terug en geleidelijk kwam er weer voetbal maar het leed was al geschied. De echte spirit zat niet meer in het team. Toch kregen we nog wel onze kansen hoor. Jan die goed doorgaat de bal veroverd en zijn schot vlak voorlangs ziet gaan waar helaas de inlopende Lieke een teenlengte tekort kwam. Jan die uit de draai op doel schiet de keeper reeds gepasseerd ziet, maar een verdediger de bal van de lijn kopt. Na een vermeend hands moment van de tegenstander Lieke alsnog doorgaat en de bal goed voorzet op Floris maar die geen kracht achter de bal kreeg (we stonden namelijk nog te roepen om een penalty in plaats van door te voetballen)
Maar ondanks dat we geen schim waren van het team uit de eerste helft hadden we genoeg mogelijk heden om de wedstrijd om te laten slaan in ons voordeel. Maar ja dan in de 56 minuut er weer zo simpel balverlies is en de tegenstander zo meters op kan lopen met de bal zonder dat ook maar iemand het hem moeilijk maakt dan vraag je om de problemen. Een goed afstandschot als gevolg en een 4-3 achterstand. En dat heeft niets met Rijk te maken (!!!), zo’n speler mag nooit schieten van die positie! Het vervelende is nog eens dat in de wedstrijd tegen Lelystad C6 precies zo’n situatie was waaruit ook een tegengoal werd gemaakt.
Kopjes gingen hangen geloof in een goed resultaat verdween en de tegenstander rook bloed en kletste er vol maar absoluut fair erop in. En dat hebben wij, op een enkeling na, dan nou weer net niet. We vielen nog wel aan, Mpeka ging goed door, mooie één twee met Jan maar werd gestuit, wel of geen penalty, de scheids gaf een vrije trap aan Unicum. Dat beïnvloed echt niet de wedstrijd jongens, wij zelf wilde er niet zo voor gaan als onze tegenstander dat wel wilde. In de 66ste minuut kwam ook nog de genade klap. Wederom en helaas voor de zoveelste keer zo slecht inpassen op het middenveld, bal verlies omschakelen en 5-3! Enorm jammer vooral na de galavoorstelling uit de eerste helft.

DVS C3 laat in ieder geval wel zien dat we wel in de derde klasse thuishoren!

Ja, 2 wedstrijden verloren in Lelystad, Maar in mijn ogen beide onnodig. Een groot deel van deze maar ook van de vorige wedstrijd zijn we gewoon de betere ploeg. We voetballen beter, we missen alleen de wil en strijdlust om als het voetballend niet gaat een wedstrijd naar onze hand te zetten. Teveel jongens verliezen gewoonweg teveel duels als het erop aan komt. Als het even tegenzit moeten we als team er een tandje bijzetten en gewoon met zijn alle er harder voor werken, en dan ook echt met zijn allen! Als er 2 of 3 jongens zijn die dat niet op kunnen brengen lukt het ook gewoon niet! Maar voetballend jongens/Lieke kunnen wij dit niveau makkelijk aan en laten we dat meenemen naar de volgende (zware) wedstrijden.