DVS'33 Ermelo JO15-3

C-junioren zaterdag, C3, 3e klasse 04

25 oktober 2014 12:30

We wisten dat het moeilijk zou gaan worden. Wij hebben nog geen punt kunnen pakken deze competitie en VVOG staat ongeslagen bovenaan met ook nog een heel mooi doelsaldo van 27 voor en slechts 3 tegen. We wisten ook dat we 3 spelers moesten misen, Jelle, Mark en Niels waren er niet bij maar gelukkig konden we wel weer gebruik maken van Esther Crama uit de MC1 die een fantastische pot heeft staan voetballen. Hulde Esther!

Naar aanleiding van de afgelopen wedstrijden en het vooruitzicht dat we tegen een sterke tegenstander zouden spelen hebben we de opstelling iets aangepast om ons middenveld wat te versterken. Dat pakte goed uit, hoewel de uitslag anders doet vermoeden. We hebben over de hele wedstrijd genomen misschien wel onze beste competitiewedstrijd gespeeld. Geen discussie over de uitslag hoor, VVOG was de betere en heeft volledig terecht gewonnen maar ik kon absoluut niet ontevreden zijn over hetgeen ik gezien heb.

Eerste helft, geven we het best simpel weg
VVOG was een goed ingespeeld team, voornamelijk 2de jaars en ik begreep dat ze ook al een tijdje samenspeelde. Dat was goed te zien, er werd goed gevoetbald en de groen witten vonden elkaar ook wel makkelijk. Toch konden de onze het eigenlijk best bijbenen en echte kansen zijn er niet geweest. Het was meer tegenhouden dan zelf voetballen maar dat ging eigenlijk best makkelijk. Maurits moest een paar keer ingrijpen maar dat was het dan ook wel. Dan is het toch zo jammer dat we door een eigen fout in de verdediging balverlies hebben dat gelijk de 1-0 is. Twee minuten later krijgen we een beetje een onnodige vrije trap tegen die door hun nummer 14 ( wat was die jongen lang zeg) makkelijk kon worden ingekopt. Ja en dan sta je best leuk mee te doen en sta je na 10 minuten al met 2-0 achter. De wedstrijd vervolgde zich zoals hij begon, een beter VVOG en een goed tegenhoudend DVS. Heel soms kwamen wij er ook uit maar dat waren meer speldenprikjes dan dat we gevaarlijk waren. De 3-0 van VVOG was eigenlijk een kopie van de 2-0. Nu was het een corner, die wij in eerste instantie nog kon verwerken maar de rebound was toch weer voor hun nummer 14. Nou ja rebound, de bal werd gewoon tegen hem aan geschopt Na dit doelpunt was er even een belangrijk moment in de wedstrijd, VVOG speelde niet zo overtuigend en wij niet slecht en dan ineens ligt er een mega kans voor ons in het verschiet. Chris was al onderweg met een goede loopactie en het enige wat moest komen was de perfecte pass, helaas kwam die niet en werd de bal, ja richting wat??? Ik had het nog wel eens willen zien wat er gebeurd was als we toen gescoord zouden hebben. Maar ja dat komen we dus nooit te weten. Wel dat VVOG een prachtig 4de doelpunt scoorde! Eigenlijk hun enige echte velddoelpunt. En weer hun nummer 14 die zich prachtig vrij liep zonder bal, echt heel mooi gevoetbald van de tegenstander.

Tweede helft in mijn ogen gewoon gelijkwaardig!!!
Met 4-0 achter de kleedkamer in en eigenlijk was niemand ontevreden. Wel jammer dat we 3 doelpunten tegen krijgen uit “momenten” maar we voelden wel dat we met de juiste instelling waren begonnen, we wonnen duels en we werkten met zijn alle er stinkend hard voor. Zo begonnen we ook weer aan de tweede helft en 25 minuten lang was het gewoon gelijk opgaand, sterker DVS speelde meer op de helft van de tegenstander en onder het mom we beginnen met rust gewoon weer op 0-0 leek het er lang naar uit te zien dat we in deze missie zouden slagen. Misschien had er zelfs wel een kans ingezeten als we net even wat slimmer zouden gaan staan of net een vooractie maakte. Helaas kwam aan dit goede spel een einde. Na 25 minuten in de tweede helft lag Jan geblesseerd op de grond en had de bal uit geschoten moeten worden, echter gingen wij door met voetballen en botste hun keeper tegen Lieke op, ook de keeper van VVOG bleef liggen en eigenlijk stopte we allemaal met voetballen behalve dan wat jongens van VVOG die simpel omschakelde en de 5-0 binnenschoten. Ook weer een beetje een lullig doelpunt. Een minuut later was het alweer 6-0, een prachtig afstandschot waar Rijk even geen antwoord op had. Daarna was het toch weer onze C3 die de rug rechte en we zelfs door goed doorgaan van Jan tot een grote kans kwamen, maar ook Floris en Lieke hebben momenten gehad die meer verdiende. Maar ja, het mocht helaas niet zo zijn.

DVS C3 kan met opgeheven hoofd naar de volgende wedstrijd!
Waren we vorige week nog geschrokken en teleurgesteld over de instelling toen we tegen Barneveld moesten, nu was het echt heel wat beter en dan zie je ook als je zo begint dat we ook tegen de koploper best mee kunnen voetballen. VVOG heeft 1 prachtig veld doelpunt gemaakt, 1 afstandschot wat mooi was maar de 4 andere doelpunten komen niet omdat VVOG ons wegspeelde. Nee gewoon kleine persoonlijke foutjes en het missen van wat geluk. Nogmaals VVOG was de betere en hebben terecht de 3 punten maar als wij zo doorblijven gaan kan ik me niet voorstellen dat het geluk ons een keer gaat toelachen.