25 oktober 2014 11:30

Afgelopen zaterdag mochten ze weer uít onze jongen van F4. En niet zo’n beetje ook. Ede!

Bepakt en gezakt vertrok er een colonne auto’s met geel zwarte lading vanaf de parkeerplaats van DVS. Na drie kwartier gedonderjaag achter in de auto’s arriveerden we op het terrein van DTS.

‘Vandaag zou het gaan gebeuren. Er zou getest gaan worden waar je Sterker van wordt. Door Verenging of Door Training… .
De test zou gaan plaats vinden op ‘het veld zonder de witte lijnen maar met de hele diepe groeven’.

Vóór het eerste fluitsignaal, het bekende beeld..., de tegenstander een kopje groter met in dit geval een heuse laatste man. Deze had net geen baard.
DVS F4 echter, met vlak voor de keeper ‘een laatste jochie’, heeft geen boodschap aan teams met een kopje groter. De tactiek van F4 is: als ze een kopje groter zijn dan maak je ze toch gewoon een kopje kleiner. Binnen 45 seconde (!!) had DVS er al één inliggen bij DTS.
Het gepassioneerde gedreven voetbal van de F4 blijkt toch steeds erg lastig te zijn voor de tegenstanders.
DTS bleek duidelijk één van de beter voetballende ploegen uit de competitie. De tweede plek op de ranglijst was geen toeval. De F7 van DTS bleek echter naast een heel goed voetballende linkspoot over nog andere kwaliteiten te bezitten. Enkele spelers gingen er regelmatig hard in en er werd zelfs al aan shirtjes getrokken van tegenstanders.  Alle DVS shirtjes waren na de wedstrijd een maatje groter geworden.
Na de knappe 2-0 voorsprong was het toch moeilijk voor DVS om grip te houden op die linkspoot. In de 16e minuut had DTS de stand omgebogen in een 3-2 voorsprong!

De tweede helft was misschien wel de meest opwindende 20 minuten van de competitie tot nu toe.
Het was een echte wedstrijd, maar toch…, de sfeer werd grimmig….de gemoederen liepen hoog op door acties die dit papier niet kan verdragen. Het was niet leuk. DVS bleef echter onverstoorbaar door voetballen. De koppies bleven omhoog. En in de 30 ste minuut, eindelijk, viel de verdiende gelijkmaker.
Wat is het toch knap van ‘onze jongens’ dat ze altijd maar blijven voetballen wat er ook gebeurd. DVS F4 bleef verenigd, en in de laatste 5 minuten van de wedstrijd walste ze over de Door Training Sterk geworden voetballers uit EDE heen. DTS leek geknakt en zag toen ze uitgespeeld was een stand van 3-7 op het score bord staan.

Uit de test is gebleken dat je door te Trainen inderdaad Sterker wordt maar je gaat er niet beter van voetballen.

Een half uur later keerde er een geel zwarte en toch ook wel emotionele lading huiswaarts… .
Complimenten voor Jonne, Abel, Bart, Mik, Roel, Dide, Tobias, Milan. Jammer Mike dat je er niet bij kon zijn.  Ze waren vandaag Door Vereniging Sterker… .

Natuurlijk gaven ‘we’ niets cadeau bij het penalty nemen.