DVS’33 Ermelo C3 wint eindelijk en verdiend eerste wedstrijd tegen Zeewolde

Lieke Oving (scrimmage)

C-junioren zaterdag, C3, 3e klasse 04

1 november 2014 10:30

R. Vermeer

DVS C3 moest zaterdag voor zijn 6de wedstrijd aantreden tegen de nummer 3 van de competitie Zeewolde C4. Zoals bekend zijn de eerste 5 wedstrijden allemaal verloren gegaan en iedere keer had ik het gevoel (behalve tegen VVHG) dat het niet nodig was. Zou het geluk ons deze competitie nog eens gaan toelachen.

Onze tegenstander was er in ieder geval één van formaat, niet alleen als team maar ook bij de spelers waren er een aantal die een groot formaat hadden. We wisten dat Zeewolde C4 bovenin meedraaide en ze maakten wel lekker hun doelpuntjes, maar wat ook opviel aan de stand is het grote aantal tegendoelpunten, daar lagen misschien toch onze kansen. Met een volledig compleet team van 16 spelers gingen we dit varkentje wel even wassen.

Eerste helft, DVS groeit in de wedstrijd.
Omdat we nogal wat wissels hadden moesten we lang nadenken over de beginopstelling en was de keus gevallen op veel tweede jaars spelers die er vanaf de eerste minuut er bovenop moesten knallen. Hierdoor begon o.a. ook Nadim als wissel en mocht Lieke de “respect” aanvoerdersband dragen. Na de aftrap was duidelijk dat we er zin in hadden. Net als tegen VVHG werd er goed strijd geleverd en werden de duels goed aangegaan. Zeewolde had absoluut meer balbezit maar kreeg geen rust in het team om goed te voetballen en dat was echt de verdienste van onze jongens. Wij zelf hadden speldenprikjes via uitvallen. De wedstrijd was wat dat betreft in balans tot de 12de minuut toen Zeewolde wel even aan voetballen toekwam en ze hun grote spits konden aanspelen die op snelheid onze verdedigers eruit liep en de bal keurig over Rijk tilde. Een mooi doelpunt, kan niet anders zeggen. Gelukkig gingen de geel zwarte kopjes nu niet hangen en werd er met passie verder gevoetbald en nog geen minuut na de 0-1 was er een mooie aanval die eindigde bij Mark. Helaas ging zijn schot voorlangs, maar het was wel een signaal dat we niet verslagen waren. Na de eerste wissels kwam er gelijk meer druk en aanvalslust in ons team en Nadim wist dat met een beetje geluk in een doelpunt om te zetten. Halverwege de eerste helft was het alweer gelijk. De C3 speelde vanaf dat moment heel goed voetbal, posities werden goed bezet en er was strijdlust. Ook Zeewolde speelde lekker en bleef via de lange en snelle mensen continue gevaarlijk. De rust werd met de gelijke stand gehaald en dat mag best een wonder heten want de laatste minuten van de eerste helft was de aanvalsdrift van de onze zo groot dat de druk voor Zeewolde onhoudbaar werd en we kansen kregen. Hoe we hem er niet in kregen is mij nog steeds een raadsel maar die bal voorlangs had een verdiende 2-1 rust moeten zijn.

Tweede helft staat de ware C3 op.
We hadden dus echt in de laatste seconden van de eerste helft vergeten de 2-1 te maken, we vergaten in de eerste seconden van de tweede helft de 1-2 te voorkomen. Meteen van de aftrap onderschept Zeewolde de bal en was het binnen enkele seconden gebeurd. Weer op achterstand. Dat was schrikken en Zeewolde dacht het af te kunnen maken, want een aantal minuten later had de tegenstander nog twee kansen gehad waarvan er één wel een hele grote mogelijkheid was en we van geluk mogen spreken dat ze de bal zo klungelig verprutsten. Dat was ook een omslagpunt want vanaf dat moment was het geel zwart dat de klok sloeg en langszaam maar gestaag werden de blauw witten achteruit gedrukt en tot foutjes verleid en het was Jan die daar als eerste van profiteerde om de bal te onderscheppen nog eens het duel winnen en de keeper passeren 2-2. En je voelde dat het ging gebeuren. Zeewolde nam de aftrap en we vlogen er boven op, gelijk weer druk, bal veroveren, Jan speelt de bal goed breed op Floris en met een fantastische boogbal was het 1 minuut later 3-2, wat een vreugde. Zeewolde had dit ook even niet verwacht van de nummer laatst en even leek het erop dat het onvriendelijk zou worden in het veld maar dat viel allemaal wel mee. We waren daar gewoon te goed voor aan het voetballen en eigenlijk werd het steeds duidelijker dat we deze pot zomaar kunnen gaan winnen. Helemaal toen Mpeka het op zijn heupen kreeg en vanaf de midden circel tot aan de achterlijn opstoomde en de bal voorzette. De eerste inzet van Jan was nog voor de keeper maar niet klemvast dus de herkansing was ook voor Jan 4-2!!! Wat een luxe en wat een weelde. En heerlijk met zoveel publiek langs de lijn. Naast vele ouders was ook Jochem er, Dennis en Job, trainers van de D2 en vorige week nog geholpen met trainen stonden er, mensen van de TC jeugd, opleidingen iedereen zag dat het goed was en iedereen zag ook dat Chris weer eens goed gevaarlijk de achterlijn haalde en de voorzet door Lieke tot een doelpunt werd verzilverd. Gewonnen met 5-2

Teamprestatie van formaat!
Zo ongelofelijk blij! En zo verdiend. We werken nu al zo hard iedere week voor dit resultaat, dan is het zo mooi dat we dan nu ook een keer succes hebben. Het hele team zonder uitzonderingen verdiend een dikke 10! Wat een vechtlust wat een strijd, wat een passie en bovenal wat een spelvreugde!!! En ik zou iedereen wel even apart willen vermelden en zeggen hoe goed ze waren maar dat doe ik niet, ik hou het even bij twee jongens, Floris met zijn geweldig doelpunt maar nog veel meer dat hij de laatste 17 minuten links achter moest, een voor hem onbekende positie maar zonder morren en met strijdlust alle duels gewonnen, fantastisch Floris! De tweede is Robertjan. Gehinderd door groeipijntjes was er met zijn moeder afgesproken hem 2 x 10 minuten te laten voetballen. Hij heeft met nog 5 minuten te spelen met een 4-2 stand het moment van de wedstrijd gemaakt om bij een corner van de tegenstander het schot te blokken, op te staan achter de bal aanhollen en in een kamikaze actie zich weer voor de bal te gooien dat hem nu een prachtige afdruk op zijn been heeft opgeleverd. Maar deze actie staat wel voor hoe onze helden vandaag de overwinning hebben binnengehaald

Wat de jongens nog niet weten is dat ik dit nu gezien heb en dit dus vanaf heden de standaard is. Er zijn nog 15 punten te verdienen!!