DVS’33 Ermelo met duidelijke cijfers onderuit in eerste oefenpot bij Hercules

24 juli 2021 22:00

DVS’33 Ermelo heeft de eerste oefenwedstrijd tegen usv Hercules in Utrecht met duidelijke cijfers verloren. De thuisclub maakte het verschil in de tweede helft, nadat er aan beide zijde stevig gewisseld was. Evenals voor de geelzwarten was het voor de Utrechtse zondagderdedivisionist de eerste oefenwedstrijd. Voor de Ermeloërs had het de tweede moeten zijn, maar de wedstrijd een week daarvoor bij HHC Hardenberg was door corona afgelast. Beide trainers gebruikten veel spelers, hoewel DVS een aantal belangrijke spelers miste. Van het elftal O23 kregen Eren Turan Yavuz, Mischa van der Stoel, Dylan van der Stoel en Ryan Bons speeltijd van trainer Peter Wesselink. Het oefenduel stond onder leiding van dhr. W. Bronsvoort uit Deventer.

De openingsfase was voor de Domstedelingen, die in de 8e minuut heel dicht bij een eerste treffer waren. Doelman Daan Huiskamp keerde het eerste gevaar, maar had na de scrimmage op de doellijn assistentie nodig van Tarik Evre. Vervolgens kreeg DVS de wedstrijd beter onder controle en creëerde uit het overwicht de beste kans in de eerste helft. Nicky van Hilten gaf een sterke actie van Ali Akla een goed vervolg, waarop Quincy Veenhof een niet te missen kans kreeg. Begenadigd met een goed schot produceerde hij nu een makkelijk houdbare bal voor doelman Fons Mulder. Aan dat Ermelose overwicht kwam een abrupt einde na de drinkpauze. Dat kwam wel weer terug in de slotfase van het eerste bedrijf en in de 44e minuut schoot Quincy Veenhof van afstand op de lat, waarop de goalie het leer tot hoekschop verwerkte.

Met de wissels halverwege het duel kwam DVS er steeds minder aan te pas. Ook de tegenstander wisselde, maar die leverde daarmee niet in. In de 55e minuut zag invaller-doelman Melvin van de Beeten een schot uit vrijstaande positie voorlangs gaan, dus kwamen de Ermeloërs het eerste kwartier ongeschonden door, maar na de tweede serie wissels, waarbij een aantal sterkhouders het veld verliet, een half uur voor tijd ging het fout. Op een fraai schot vanaf links was Van de Beeten in de 65e minuut verslagen, 1-0. DVS probeerde het wel weer op te pikken, maar zag geen mogelijkheid om openingen te vinden in de goed opgestelde ploeg uit Utrecht. De 2-0 drie minuten later was vervolgens goed uitgespeeld. In de 74e minuut zorgde een verkeerde terugspeelbal voor de 3-0 en het leek er in het laatste kwartier meer op, dat de stand nog verder zou oplopen. Het bleef echter bij 4-0 na de treffer acht minuten voor tijd. Er dus nog volop werk aan de winkel voor Peter Wesselink en zijn ploeg.

Nu hoeft dit resultaat nog niet alles te zeggen. DVS speelt nog zes oefenwedstrijden, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen tweedeklasser Batavia’90 (met Roald de Vries) op dinsdagavond. Vorig seizoen begonnen de geelzwarten met een mooie 1-2 oefenwinst op Tweededivisionist AFC, maar volgde er op de winst in de competitieouverture een teleurstellende reeks qua resultaten.