Voetbalverhalen - DVS'33 Ermelo
  • DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Voetbalverhalen

Van Beveren en Doesburg enorme kanjers! (Slot)

28 november 9:30  Jan van Beveren bedankte destijds met zijn teamgenoot Willy v.d. Kuijlen voor het Nederlands elftal uit onvrede over de voorkeursbehandeling van de spelers van Ajax en met name Johan Cruijff. 'Het conflict dat wij ooit als spelers hebben gehad, beschouw ik als een momentopname. Soms gebeuren dingen op bepaalde momenten, maar dat is het dan ook.'meer »

36x gelezen

Wim van Hanegem vond Van Beveren de allerbeste! (Deel III)

26 november 11:00  De in deel II genoemde goalie Frans Körver stond o.a. onder de lat bij het grote MVV met onder meer heel bekende spelers als Jo Bonfrère, Gerard Hoenen, Pietje van Dijk, Giel Haenen en ‘de witte’ Brokamp die later naar Ajax zou vertrekken. De ook genoemde Nico Mares werd toentertijd als linkerspits door MVV binnengehaald. Snel, handig, heel wendbaar en voor de duivel niet bang. Nico Mares heel veel voetbalwedstrijden op zijn naam staan maar lang niet zoveel duels als goalie Pim Doesburg ooit heeft gekeept. meer »

32x gelezen

Doelman Frans Körver een vat vol emoties en de broers Dullens (Deel II)

21 november 14:00  In de jaren zestig wemelde het echt van de goede keepers. Wat te denken van o.a. Frans de Munck (De zwarte panter), Piet Lagarde, Tonny van Leeuwen, Eddie Pieters Graafland, Eddie Treijtel, Jan Jongbloed, Peter van der Merwe, Gert Bals, Frans Körver, Jan Ruiter, Nico de Bree, Eddy van der Roer, Jantje Hooijmans van Fortuna Vlaardingen en vult u zelf maar aan. meer »

36x gelezen

Van Jan van Beveren, Pim Doesburg t/m Frans Körver (Deel I)

16 november 17:00  Verzamelen schijnt vooral een bezigheid voor zeg maar zestigplussers te zijn. Tot die laatste categorie hoort ook de auteur van dit stukje. Leeftijdsgenoten van mij sparen of spaarden bijvoorbeeld plaatjes van voetballers, postzegels, suikerzakjes, lucifermerken, sinaasappelwikkels, ansichtkaarten, bierglazen, balpennen, aanstekers, sigarenbandjes en zeg maar de duvel en z’n ouwe moer.meer »

89x gelezen

Billy Ashcroft en Jeroen Ham scoren altijd en overal

10 november 9:15  Door de jaren heen zijn er natuurlijk ook diverse DVS leden gestopt met voetballen. Namen als die bijvoorbeeld van Anne Wouters en Henk Kok schieten mij te binnen. Anne Wouters zocht op een bepaald moment zijn heil in het kweken en verkopen van kerstbomen en Henk Kok jr. zag perspectieven en een goede boterham in de wegenbouw. meer »

49x gelezen

Hansa Rostock was misschien wel het beste elftal waarin Peter Bosz ooit speelde. (Deel II)

8 november 21:45  Peter Bosz tekende dus ooit een contract bij Hansa Rostock. In 1998 speelde Peter 14 voetbalduels voor Hansa Rostock. Dat was toentertijd de enige voetbalclub in de Bundesliga uit de voormalige DDR. In een toenmalig interview liet Peter Bosz toen weten dat de hele regio best beretrots was op Hansa Rostock. Peter reed wel eens direct na de wedstrijd meteen door naar Nederland en op zeker 150 kilometer van de stad Rostock haalde Peter nog wel personenauto’s in met sjaals en vaantjes van Hansa Rostock.meer »

43x gelezen

Ga naar archief