Gretig DVS’33 Ermelo walst over Hoofdklasser SDO

28 juli 2021 10:15

Een gretig DVS’33 Ermelo walste dinsdagavond thuis met zeer ruime cijfers over Hoofdklasser SDO uit Bussum heen. De Gooise club verving in de tweede oefenwedstrijd van de geelzwarten Batavia’90 uit Lelystad, dat door coronagevallen moest afhaken. Voor de blauwwitten uit Bussum was het de eerste oefenpot. De geplande oefenwedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeeer ging voor de bezoekers niet door; eveneens vanwege corona. De spoedoproep van de Ermeloërs voor werd beantwoord SDO, die misschien nog niet helemaal toe was aan een ontmoeting met een derdedivisionist. Dat bleek ook wel uit de eindslag, die richting dubbele cijfers koersten.
Bij de thuisclub waren Maarten van Dijk en Stef Nijland weer van de partij, maar speelden vanwege hun korte voorbereidingstijd nog geen hele wedstrijd, terwijl er al helemaal veel spelers gebruikt werden. Trainer Peter Wesselink had nu meer evenwicht in zijn teams van voor de rust en erna. Marvin Hanenburg kwam nu als jongeling in het veld in het eerste bedrijf.
De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Keijl uit Heerde.

Sterk DVS met 3-0 de rust in

Op papier was er wellicht anderhalve klasse verschil tussen zondagderdedivisionist usv Hercules (waar DVS na veel wissels met 4-0 verloor) en de club uit Bussum, die bij het stilleggen van de competitie in het afgelopen seizoen een bescheiden positie innam in de zondaghoofdklasse A. Dat verschil manifesteerde zich al snel in het veld, waar de geelzwarten elk balverlies al snel hersteld hadden. Ook in de eindfase was DVS nu dreigender. Stef Nijland was duidelijk bepalend in de Ermelose opbouw en er deden zich al diverse mogelijkheden voor, eer de gastheren in de 23e minuut de openingstreffer scoorden. Stef Nijland schoot met buitenkant rechts fraai via de linkerpaal binnen, 1-0, en schoot vier minuten later rakelings langs de kruising.  Eren Turan Yavus maakte met een strakke inzet, nadat hij met goede bewegingen de ruimte voor het schot gecreëerd had, hard de 2-0 binnen. De doelpunten bleven mooi; ook de indraaiende bal van Marvin Hanenburg ging kort voor de rust in de rechterbovenhoek. Met 3-0 werd de thee genuttigd.

DVS bouwt voorsprong na thee verder uit

Met de wissels in de rust werd DVS er nu niet zwakker op en vier minuten in de tweede helft schoot invaller Adriaan Kruisheer droog de 4-0 in de linkerbovenhoek. Quincy Veenhof mocht twee minuten later de 5-0 voor 90% op zijn conto schrijven na een goede actie op de achterlijn, waarna Kruisheer simpel de bal kon binnenlopen. De kansen bleven zich opstapelen, maar in de 57e minuut kopte Ali Akla pas de 6-0 binnen. De dubbele cijfers dreigden nu voor de gasten, die ook conditioneel veel tekortkwamen op DVS. De vier wissels aan Bussumse kant maakten het er niet beter op. De score stagneerde even, maar in de 72e kopte Ali Akla bij de tweede paal à la Beb Bakhuys een afgemeten voorzet van Hayri Pinarci in. Twee minuten later bezorgde de doelpuntenmaker van de 7-0 Dylan van der Stoel een niet te missen kans. Dat deed de jongeling dan ook niet. Bij die 8-0 bleef het. Een mooie uitslag voor een DVS, dat veel spelvreugde en goed voetbal liet zien.

DVS voor Harry Hamstra Cup naar IJsselmeervogels

De volgende opponent in de oefencampagne heet IJsselmeervogels. De Spakenburgers ontvangen DVS dan op “De Westmaat” voor een wedstrijd, die gespeeld wordt in het kader van de Harry Hamstra Cup.