MA. 10-11-2014 JONG NSC NIJKERK – DVS’33 Ermelo O.21 3 - 5 (2 – 2)

11 november 2014 9:00

Op deze, toch wel wat koude herfstavond, werd deze oefenwedstrijd gespeeld op natuurgras in Nijkerk. De selectie van DVS bestond uit 7 spelers van DVS 2 en 8 spelers van DVS A1. Bij NSC Nijkerk bestond de selectie voornamelijk uit spelers van NSC 1 en NSC 2.
Het doel van deze avond was vooral om er met elkaar een leuke avond van te maken en dat iedereen weer zijn eigen prikkel in zijn ontwikkeling als speler kon krijgen. Zo moesten de huidige senioren spelers het voortouw nemen en voor de A-junioren was het een ideale gelegenheid om alvast te ruiken aan het seniorenvoetbal. Bovendien konden ook een aantal spelers nog wel wat speelminuten gebruiken.
De wedstrijd begon en al snel bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, maar NSC vooral in de voorhoede over flink wat loopvermogen beschikte. In de14e minuut kwam een aanval van NSC over rechts. Er volgde een lage voorzet die aan de linkerkant werd ingeschoten, 1-0.
In de 23e minuut werd het 1-1. Een lange bal werd in het centrum doorgekopt door Mo. De diepgaande Isa kwam 1 op 1 te staan met de keeper en rondde beheerst af, 1-1.
NSC zette vervolgens weer aan. Het was in de 29e minuut dat een speler van NSC doorbrak over de zijkant, naar binnen trok en de bal in de korte hoek schoot 2-1. Echter voor rust (34e min) was het Isa Kiziler die vanuit een individuele actie de 2-2 scoorde. Ondertussen was ook aanvaller Marc Vermeulen nog een paar keer diep weggestuurd. Echter de rugdekking bij NSC was goed en dus werd de bal er een paar keer goed uitgehaald en werden andere ruimtes op het veld gezocht.

Na de rust had DVS het nog even wat lastig en werd in de 48e min dan ook de 3-2 gescoord.
Hierna pakte DVS het spel weer op. Het baltempo ging omhoog en bij NSC werden de afstanden tussen de linies groter en groter. In de 60e minuut werden wat schoten op doel gelost, maar de keeper redde in de scrimmages. Uiteindelijk was het weer Isa die de afvallende bal inschoot, 3-3.
DVS ging nog wat wissels toepassen en zette nog eens extra aan. De 3-4 werd gescoord in een overvolle 16m gebied door een eigen speler van NSC. Ook de 3-5 werd gescoord uit een mooie aanval. Het was Mo die doorbrak over links en de bal voorgaf op de vrijstaande Isa die scoorde.
In de laatste fase van de wedstrijd was bij NSC de pijp leeg en DVS werd overmoedig en moeilijke oplossingen werden gekozen met als gevolg balverlies. Het eindsignaal klonk en beide ploegen konden ook zonder blessures het veld afstappen.
Na afloop kon worden teruggekeken op een leerzame en leuke avond, waarbij eens te meer duidelijk werd dat dit soort wedstrijden belangrijk zijn in de ontwikkeling van spelers en dat je vooral moet voetballen als team en dat doelpunten maken een kwaliteit op zich is, maar altijd ook in ogenschouw nemend dat je als doelpuntenmaker wel op het juiste moment, op de juiste plaats en met de juiste snelheid de bal moet krijgen van je medespelers. Kortom; deze avond was een teamprestatie.