• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

DVS’33 Ermelo na valse start naar usv Hercules

21 juli 2021 21:45


Het duel bij usv Hercules in Utrecht voor DVS’33 Ermelo was gepland als tweede oefenwedstrijd, maar door de afgelasting van de ontmoeting van de geelzwarten tegen HHC Hardenberg start de oefencampagne dus pas zaterdag 24 juli in de Domstad. Tegenstander Hercules is een evenknie van de Ermeloërs maar dan op de zondag. Ook voor de Utrechters is dit de start van de oefenreeks. Eenmaal eerder stonden de twee ploegen tegenover elkaar, eveneens op sportpark Voordorp. Die ontmoeting eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisclub. De wedstrijd in Utrecht begint om 15:00 uur. De club hanteert een maximumaantal van 350 bezoekers. Belangstellenden moeten zich aanmelden.

Oude voetbalclub begonnen met cricket

Met het oprichtingsjaar van 1882 als cricketvereniging, waar zeven jaar later een voetbalafdeling werd toegevoegd, is Hercules een van de oudste verenigingen van het land. Het voorvoegsel UCC werd toen ook gewijzigd in Utrechtse Cricket & Voetbalvereniging. In 1981 werden er nog andere sporten toegevoegd (o.a. tennis, softbal, badminton) en werd de naam weer gewijzigd in usv Hercules.

 

De club brengt zowel op de zaterdag als op de zondag een standaardelftal in de wei. De zaterdagafdeling kende haar piek aan het begin van dit decennium met twee seizoenen in de 2e klasse. Vanaf ’92 spande men zich in om de club op een hoger plan te brengen en met succes. In ’96 haalde de ‘Zondag’ voor het eerst de 2e klasse, bereikte in ’99 de 1e klasse, maar pendelde vooralsnog nog wel regelmatig heen en weer tussen de 3e en de 1e klasse. De laatste degradatie in ’10 (eigenlijk twee stappen terug door de versterkte promotieregeling naar de nieuw ingestelde Topklasse) bleek de opmaat naar een historische promotie naar het hoogste niveau in ’14. Jan Veldhuizen was toen al voor het tweede jaar hoofdtrainer van Hercules, dat in zijn eerste jaar via de nacompetitie naar de Hoofdklasse gepromoveerd was. In het debuutjaar in de Hoofdklasse werd meteen de titel gepakt. In de Topklasse eindigde men in het eerste seizoen op de twaalfde plek en in het jaar daarna op de tiende. Dat was natuurlijk niet genoeg om mee te dingen naar een ticket voor de Tweede Divisie. Het debuutjaar in de Derde Divisie werd het beste met de vierde plaats als eindklassering. Dat werd in ‘17’18 met een negende plaats al wat minder en met een elfde het seizoen daarop nog wat minder. Toen Covid-19 in ’20 een einde maakte aan het voetbalseizoen, stond Hercules tiende. In het abrupt afgebroken seizoen ’20-’21 namen de Domstedelingen na vijf wedstrijden trots de koppositie in met slechts twee verliespunten. De kracht school vooral in de defensie, die maar twee tegentreffers toestond. De club is al weer enkele jaren de hoogst spelende voetbalvereniging in Utrecht.

 

Geen Enrico Patrick meer

Oud-DVS’er Enrico Patrick maakte nog deel uit van die selectie, maar stopte met voetbal. Hij was een van de vijf vertrekkers. Daar kwamen zes nieuwelingen voor terug; centrale verdediger Bjorn van Gorkom van IJsselmeervogels, eveneens centraal verdediger Vincent Tel van ARC, Shanon Carmelia van DOVO, rechtermiddenvelder Vincent Muis van IJsselmeervogels, Linkerspits Tim Pieters van Jong FC Utrecht en rechtsbuiten Mike de Beer van csv Apeldoorn. Hoofdtrainer René van der Kooij kreeg als zodanig dus maar vijf competitiewedstrijden op zijn naam en hoopt uiteraard, dat hij het seizoen in zijn tweede jaar op “Voordorp” met Hercules nu wel kan afmaken. Hij maakte in ’20 de sprong van de 2e klasse zondag (SO Soest) naar de Derde Divisie.

 

Eerder oefenverlies

In juli 2016 sparde DVS ook al met de Utrechters. Voor de rust werd niet gescoord en de 1-1 nog binnen het kwartier in de tweede helft was voor beide clubs uit een strafschop. De Ermeloërs slaagden er niet meer in om de 2-1 achterstand ongedaan te maken. Op voorhand lijkt het een mooi oefenduel te worden.

 

Aanmelden

Belangstellenden dienen zich wel via de site aan te melden. Hercules laat 350 toeschouwers toe. Aanmelden kan via deze link.

 

oefenprogramma_DVS_E6vIH_UXEAImyST.jpg

 

Wijzigingen oefenprogramma DVS

Het oefenprogramma van DVS kent twee wijzigingen. In plaats van een thuiswedstrijd tegen Hoofdklasser Scherpenzeel op 10 augustus gaan de Ermeloërs nu op bezoek bij de ‘Zelers’. De oefenwedstrijd tegen competitiegenoot op 14 augustus tegen ACV komt te vervallen. De Assenaren hebben dan bekerverplichtingen en bezoeken dan zondaghoofdklasser Hollandia uit Hoorn (de club die in 2013 met een duidelijke 4-1 door DVS uit het toernooi voor de KNVB Beker werd gehouden). Hoofdklasser Flevo Boys is die dag wel te gast aan de Ermelose Sportlaan.