DVS'33 Ermelo O23-1 kwam, zag en overwon, men had geen kind aan S.V. Houten

27 februari 2024 12:45

Afgelopen zaterdag kleefden er aan sommige DVS-teams tal van doelpunten. Voorbeelden? Allereerst waren daar die drie gave treffers van ons Vlaggenschip tegen Hoogeveen. Daarnaast wist ook DVS JO15-1 heel fors uit te halen in Almelo, een 1-9 uitwinst tegen het arme Oranje-Nassu in Almelo. Ook DVS JO18-1 haalde fors uit aan de Sportlaan in Ermelo, een 6-0 zege tegen het bepald niet kinderachtige SML uit Arnhem. Tenslotte deed ook Jong DVS qua scorend vermogen een duit in het zakje men versloeg S.V. Houten O23-1 met hele dikke cijfers! De Ermelose formatie van Ferry Hendrikse, Pieter v.d. Bij, Michel Haarhuis, Wouter van Iersel, Maik v.d. Vlis en Cor Collé produceerde maar liefst 9 treffers! S.V. Houten )23-1 bleef achter met een 0-9 nederlaag. Een impressie.

Monsterscore

Soms speelt een team een wedstrijd waarvan je vooraf het scenario niet kunt bedenken en gastheer S.V. Houten O23-1 was daar afgelopen zaterdag het slachtoffer van. Wie vooraf bedacht zou hebben dat de Ermelose formatie daar zo zou huis houden had wijselijk zijn wijsvinger naar het voorhoofd gebracht. Aan de eindstreep stonden er maar liefst 9 (negen!) doelpunten voor DVS O23-1 in het boekje. Jong DVS’33 trad dus aan tegen S.V. Houten. Een wedstrijd waarvan men aan de start niet had verwacht dat het zo’n wedstrijd zou worden.

Al heel snel op een grote voorsprong

In de eerste speelhelft nam Jong DVS al heel snel de leiding. In de 5e speelminuut was het al raak en zo rond de 24e minuut stond de wedstrijd al op maar liefst 0-5! De Houtenaren werden door onder meer geweldig positiespel en vlijmscherpe Ermelose aanvallen volkomen overrompeld en als het ware omvergeblazen gedurende die eerste speelhelft.

Een fraai geheel

De ene aanval was eigenlijk nog mooier dan de andere en datzelfde kan gezegd worden van de doelpunten.

Een goede tweede helft

Ook de tweede speelhelft was goed, alleen was de strijd toen al lang gestreden. Toch kwamen er nog 4 treffers bij en werd de eindstand bepaald op maar liefst 0-9!! Een weelde… Waarbij tevens gezegd dient te worden dat er, zeker in de eerste helft, een hoog niveau op de mat werd gelegd waarbij de ruimtes achter de laatste linie continu gevonden werd door de Ermelose aanvallers. In de tweede helft was dat wat minder, maar kon de Ermelose equipe en de toeschouwers toch nog genieten van mooie doelpunten.

Hou vol, hou vast!

Om in de termen van de Zeeuwse formatie BLØF te spreken: ‘Hou vol, hou vast’. Trek deze heerlijke lijn ook door naar het thuisduel op ons hoofdveld tegen ACV O23-1 op zaterdagmiddag 2 maart 2024. Aanvang: 15:00 uur.