• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Teamnieuws

Veense derby keert terug in Derde Divisie Zaterdag

25 juni 19:15  Op 25 juni werd het laatste ticket vergeven voor de Tweede Divisie. GVVV stond die zaterdag op het eigen “Panhuis” voor de loodzware opgave om tegen het bezoekende Kozakken Boys de 3-1 achterstand van de woensdagavond weg te werken. Dat lukte niet. Nu gingen de Veenendalers met 1-4 ten onder. Daarmee daalt de “Gelderse” af na zes jaar naar de Derde Divisie. Daar zal het dan weer plaatsgenoot DOVO tegenkomen. Vier clubs hebben de Derde Divisie Zaterdag verlaten. VVOG handhaafde zich immers. Naast de twee kampioenen uit de twee zaterdaghoofdklassen promoveerden er nog een zaterdagclub. meer »

542x gelezen

Beter DVS’33 Ermelo niet naar finale na nederlaag in Werkendam

19 juni 11:15  DVS’33 Ermelo was in Werkendam in de tweede ontmoeting met Kozakken Boys de beter voetballende ploeg, maar moest zich na afloop van het duel tevreden stellen met de complimenten voor het vertoonde spel. Daar waren ook de supporters van de thuisclub het over eens. Een wedstrijd wordt echter beslist door doelpunten en die verzuimden de geelzwarten te maken. Daar waren al in het eerste kwartier meerdere mogelijkheden voor. Nu moesten de Ermeloërs onder tropische omstandigheden een achterstand wegwerken, deden dat ook na rust, maar dat lukte geen tweede keer na een strafschop voor de Tweededivisionist. Het was triest, dat aanvoerder en centrale verdediger Tarik Evre zich in de rust moest laten vervangen. Ook in de tweede helft liet DVS zien minimaal gelijkwaardig te zijn aan de Werkendammers. Na het gelijkspel in Ermelo kwam de equipe van Peter Wesselink en Stevan de Geijter dus net te kort om zich te plaatsen voor de finale voor het laatste ticket in de Tweede Divisie. DVS blijft dus in de Derde Divisie.meer »


DVS’33 Ermelo mag nog hopen op finale na gelijkspel tegen Kozakken Boys

16 juni 14:15  DVS’33 Ermelo mag na de thuiswedstrijd op woensdagavond nog altijd hopen op de finale voor promotie naar de Tweede Divisie na het gelijkspel tegen Kozakken Boys, maar dan zullen de geelzwarten in de return in Werkendam wel boven zichzelf moeten uitstijgen. De bezoekers stelden zich evenals in de eerste ronde tevreden met een gelijkspel in de veronderstelling, dat het in Werkendam met het thuisvoordeel afgemaakt kan worden. Zeker in de eerste helft domineerden de defensies, zodat er weinig kansen waren. In het eerste half uur deden de Ermeloërs niet onder voor de Tweededivisionist en hadden vroeg in de wedstrijd de voorsprong op de schoen. De Brabanders toonden zich echter fitter, hadden het laatste kwartier een overwicht en zetten dat in de tweede helft voort. Desalniettemin nam DVS vanaf elf meter een voorsprong, die al snel door een fout teniet gedaan werd. Het bleef daarna bij 1-1. Trainer Peter Wesselink ziet nog steeds perspectief. Hij kon in deze wedstrijd niet beschikken over Maarten van Dijk en Hayri Pinarci. Hun plaatsen werden overgenomen door Lars Dekker en Adriaan Kruisheer.meer »


DVS’33 Ermelo speelt halve finale voor promotie na gelijkspel bij Hercules

12 juni 12:30  DVS’33 Ermelo heeft zich in Utrecht naar de halve finale gespeeld door het gelijkspel tegen Hercules. Na een eerste helft zonder doelpunten nam de equipe van Peter Wesselink een voorsprong, maar daarmee toonde de zondagderdedivisionist zich nog niet verslagen en kwam terug. De tijd was echter te kort om het verschil van drie doelpunten weg te werken. Hercules had na de 5-2 nederlaag een dertiende grote ‘werk’ nodig om die halve finale te bereiken. De Ermeloërs gaan dus door. In die halve finale treffen de geelzwarten Tweededivisionist Kozakken Boys. De Werkendammers wonnen van de competitiegenoot van de Ermeloërs, Sportlust’46. De andere halve finale gaat tussen zondagderdedivisonist HSC’21 en Tweededivisionist GVVV. Ook die halve finale gaat over twee wedstrijden. Het is opvallend, dat de beide laagst geklasseerde periodekampioenen, zowel van de zaterdag als van de zondag, de halve finale bereikten. Peter Wesselink had zijn ploeg op een plaats gewijzigd in vergelijking met de succesvolle 5-2 tegen de Domstedelingen. Ali Akla werd gespaard, waarvoor Adriaan Kruisheer in de basis speelde. Hercules-coach René van der Kooij was voornemens om één verandering aan te brengen in zijn basiself. Na zijn schorsing was Dirk Homoet weer inzetbaar en moest Luciandro Andeloe wijken. Ter elfder ure bleken twee spelers te geblesseerd, Steff van Rooijen Dirk Homoet. Zodoende stonden Nordin Zoufri en Mohammed Himich aan de aftrap, waardoor hij ook nog in de posities moest schuiven. meer »

1056x gelezen

DVS’33 Ermelo zet stap naar tweede ronde na zege op Hercules

10 juni 14:15  DVS’33 Ermelo heeft op donderdagavond 9 juni voor eigen publiek in een zeer aantrekkelijke wedstrijd een behoorlijke stap gezet naar de tweede ronde in de nacompetitie voor een plaats in de Tweede Divisie door usv Hercules met ruime cijfers te verslaan. Of de marge van drie treffers voldoende is voor de equipe van Peter Wesselink en Stevan de Geijter, zal zaterdag moeten blijken, als de return gespeeld wordt in Utrecht. Na de ‘twaalf werken’ zal Hercules opnieuw voor een onmogelijke opgave staan, hoewel onmogelijk? De Ermeloërs stonden in de slotminuten nog een tegendoelpunt toe, waardoor de zondagderdedivisionist nog niet verslagen is. Zowel voor DVS als voor de Domstedelingen is er weinig tijd om te herstellen van de donderdagavondwedstrijd, een goede 44 uur, maar de benen zullen toch zwaarder aanvoelen bij de Utrechters in de wetenschap, dat zij een extra inspanning moeten leveren om allereerst de achterstand weg te werken. Peter Wesselink wijzigde de basisopstelling op een plaats in vergelijking met de wedstrijd bij Sportlust’46, waarin deelname aan de nacompetitie werd afgedwongen. Ook zijn collega René van der Looij liet zijn basis, die de maandag hiervoor het kampioenschap misliep na een late gelijkmaker, op twee plaatsen na intact. meer »


Nacompetitie voor DVS’33 Ermelo na zege op Sportlust’46

5 juni 10:00  Wat DVS’33 Ermelo niet lukte in de seizoenen voor corona, is nu wel gelukt. Door de winst op de nummer drie op de ranglijst in de slotronde van de reguliere competitie op Sportlust’46 mogen de geelzwarten zich opmaken voor het toetje. De eerste tegenstander zal komen uit de Derde Divisie Zondag, waar de beslissingen maandag tweede pinksterdag zullen vallen. Daar is ook de nummer vier nog nadrukkelijk in beeld voor de titel. Sportlust’46 weet al, dat het woensdagavond mag spelen tegen Kozakken Boys, de beste herkanser uit de Tweede Divisie. De verdienste van de Ermeloërs was niet zozeer de overwinning in Woerden, maar wel de constante vorm, waarmee de race voor de nacompetitie werd ingezet. De derde periode was het enige, wat de equipe van Peter Wesseling en Stevan de Geijter zicht kon geven op promotiekansen na wisselvallige periodes in de eerste- en tweede periode. Na puntverlies werd in de laatste periode de draad steeds weer goed opgepakt met dit resultaat. De Woerdenaren, die de eerste periodetitel al bezaten, traden op “Cromwijck” met slechts een basisspeler en spaarden zich voor de nacompetitie. Het vertaalde zich in een gemakkelijk genomen voorsprong, die echter ook weer weggegeven werd. Een sublieme pass van Nassim El Ablak leidde de nieuwe voorsprong in en die werd niet meer weggegeven. Jeremy Jonker was evenals El Ablak weer beschikbaar, waardoor de laatste linie voorspelbaar werd ingevuld. Peter Wesselink wilde per se speeltijd geven aan Adriaan Kruisheer, waardoor Maarten van Dijk op de bank belandde. Veel supporters begrijpen niet, dat een trainer hem ernaast kan zetten. meer »


Ga naar archief