• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Teamnieuws

Vitesse maakt einde aan mooi bekeravontuur DVS’33 Ermelo

19 januari 14:15  DVS’33 Ermelo heeft op een heel nette manier afscheid genomen van het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Vitesse stond de equipe van Peter Wesselink geen verrassing toe. In de eerst helft van het eerste bedrijf bleven de geelzwarten goed overeind. Na de 1-0 halverwege de eerste helft werd de opgave al veel moeilijker en na de 2-0 nog net binnen een kwartier na de hervatting welhaast onmogelijk. Daarna kregen ook anderen nog speeltijd. De Ermeloërs in het GelreDome kregen in dit bekerduel meer en betere mogelijkheden tegen Vitesse dan de nummer vier in De Kuip tegen Feyenoord toestond. DVS reikte met het behalen van de achtste finales ook nog eens verder in het bekertoernooi dan de Rotterdammers. Hoewel zaterdag nog verwacht werd, dat de Ermelose Derdedivisionist op volle oorlogssterkte kon aantreden in de achtste finale, werden het team en de staf na een laatste test nog geconfronteerd met vier coronagevallen. meer »


DVS’33 Ermelo in Volendam nog niet warm genoeg voor bekerduel bij Vitesse

8 januari 21:15  DVS’33 Ermelo bleek bij het oefenduel tegen Jong FC Volendam nog niet warm genoeg voor het bekertreffen tegen Vitesse in Arnhem. Daar werkten de weersomstandigheden ook niet bepaald aan mee. Een waterkou werd aangewakkerd door een gure wind, die ondanks de tribunes van het Kras Stadion over het veld blies. Toch was het eerste kwartier bemoedigend met een voorsprong voor de geelzwarten. De Ermeloërs hielpen de Volendamse beloften vervolgens in de wedstrijd, die met een voorsprong de rust ingingen. Het scoreverloop verliep na de rust niet gunstig voor de achtstefinalist van de KNVB Beker en net terwijl de aansluiting aanstaande leek, liepen de Wijdbroeken verder weg van DVS. De functioneel aanwezigen zagen in totaal tien doelpunten, maar wel duidelijk in het voordeel van de gastheren. De Ermeloërs hebben nog een oefenwedstrijd voor de boeg tegen PEC Zwolle (de oefenwedstrijd thuis tegen Go Ahead Eagles werd van de rol gehaald). Op twee spelers na bestond de Volendamse selectie uit het beloftenteam. Doelman Dion Vlak behoort tot de A-selectie. Ook Dyllandro Panke is een A-selectiespeler. Flip Klomp van de amateurs van Ajax beproefde zijn kansen voor een overstap naar FC Volendam. DVS trad in een sterke formatie aan en gelukkig met Stef Nijland en Ali Akla. meer »


DVS’33 Ermelo naar 8e finale na zege in mistig Veen

17 december 15:45  DVS’33 Ermelo heeft in een mistig Veen de achtste finale van de KNVB Beker gehaald door een zege op de plaatselijke voetbaltrots Achilles. Voor de Hoofdklasser werd het een achterhoedegevecht, toen het tot tweemaal toe een vroege treffer kreeg te verwerken. Dat stonden de geelzwarten niet toe. De historische plaatsing voor de achtste finale ging dus naar Ermelo. Beide trainers konden over een nagenoeg complete selectie beschikken. De Ermelose winst werd dus niet tegen een gemankeerde hoofdmacht van Achilles Veen geboekt. De inzetbaarheid van Ali Akla kostte Quincy Veenhof zijn plaats in de basis. Dat was ook de enige wijziging in eerdere opstellingen van DVS. De wedstrijd werd voorafgegaan door een plechtige minuut stilte vanwege het overlijden van de erevoorzitter van Achilles Veen, Janthijs de Fijter. meer »


DVS’33 Ermelo pakt punt in Barendrecht

5 december 14:30  DVS’33 Ermelo heeft de inhaalwedstrijd in en tegen Barendrecht gelijk gespeeld. De geelzwarten gingen nog met een verdiende voorsprong de rust in, maar halverwege het tweede bedrijf moesten zij in de achtervolging. De thuisclub had de wedstrijd in het slot kunnen schieten, maar de equipe van Peter Wesselink vocht zich na de wissels naar een 2-2 en er had meer ingezeten, als de leidsman van dienst zijn woorden achteraf op het moment zelf om had gezet in daden. Nu bleef het 2-2, wat wel een redelijke afspiegeling was van de wedstrijd. Trainer Elzinga van de gastheren kan inmiddels weer een beroep doen op een aantal sterkhouders, waaronder Ugur Altintas, maar moest het nog wel stellen zonder Tim Eekman. Met Ali Akla had Peter Wesselink slechts een aanvaller op de bank zitten. De frontlinie werd gevormd door het trio, dat wekelijks in de basis staat. Hoewel vanwege de coronamaatregelen de activiteiten na 17:00 uur zijn stilgelegd, konden de twee clubs toch aantreden voor dit duel, dat een week eerder vanwege coronabesmettingen bij Barendrecht was afgelast, omdat beide clubs nog in de KNVB Beker actief zijn en uitgezonderd waren voor de beperkende maatregelen. meer »


DVS’33 Ermelo veel te sterk voor csv Apeldoorn

28 november 13:00  In plaats van de competitiewedstrijd bij Barendrecht oefende DVS’33 Ermelo in het Orderbosch tegen csv Apeldoorn. De geelzwarten waren simpelweg veel te sterk voor de thuisspelende eersteklasser, maar lieten na om dat krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Peter Wesselink hield Stef Nijland en Nassim El Ablak, die tegen SteDoCo nog zo sterk invielen, buiten de ploeg. Ali Akla startte wel op de rechterflank, terwijl Quincy Veenhof centraal speelde. Ook Hayri Pinarci begon in de basis, evenals Jeremy Jonker, die nu met Tim van de Berg het hart van de Ermelose defensie vormde. In de Derde Divisie A werden naast Barendrecht-DVS’333 Ermelo nog twee wedstrijden afgelast, namelijk Staphorst-DOVO en GOES-FC Lisse. Naast voorspelbare overwinningen waren er ook weer verrassingen. Onduidelijk is, of deze ronde de laatste was in dit kalenderjaar. Door de aanscherping van de coronamaatregelen mag er nog wel op de zaterdagmiddag tot de lockdown gevoetbald worden, maar mag er na 17:00 uur niet getraind worden. En daar wringt de voetbalschoen, wil men spelers fit houden. meer »


DVS’33 Ermelo begint tweede periode met nederlaag in Hoornaar

21 november 16:00  DVS’33 Ermelo is de tweede periode begonnen met een nederlaag in Hoornaar. De geelzwarten liepen van meet af aan achter de feiten aan na een veel te vroege treffer van SteDoCo. De equipe van Peter Wesselink bleef strijden voor een resultaat, maar ging uiteindelijk ten onder aan de hoogst effectieve thuisclub, waarbij oud-DVS’er Olivier Pilon nog een duit in het zakje deed. De Hoornaars stegen verder naar de subtop, terwijl de Ermeloërs weer een stapje terug moesten doen. Er was een wijziging in de basis van DVS in vergelijking met de vorige wedstrijd; Jeremy Jonker begon weer op de bank ten faveure van Finn Kluiver. meer »


Ga naar archief