Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

“Ja het is feest, want wij zijn DVS’ers”, het refrein dat altijd klinkt na een doelpunt van DVS’33 Ermelo bij thuiswedstrijden, schalde in 2024 nog geen enkele keer uit de speakers. Nu klonk het driemaal en het was tijdens de thuiswedstrijd van de geelzwarten tegen Kampong, dat dat voor het laatst zo vaak gebeurde. Na de nederlaag tegen diezelfde club in de hiervoor gaande speelronde werden er intern harde woorden gesproken en tegen de andere directe concurrent, Hoogeveen, klonk de tune driemaal, terwijl doelman Dean Bredewolt zijn doel schoon hield. Nadat iets meer dan een uur voetbal de ban gebroken werd, hadden de bezoekers niet meer de veerkracht om terug te komen, liep de score op tot 3-0 en had het zelfs nog meer kunnen zijn. Door die zege kwamen de Ermeloërs met 24 uit 23 gelijk met de Drentse debutant, maar door het betere doelsaldo wisselden beide clubs van plaats en is DVS als nummer 15 weer de beste herkanser. De aansluiting met de veilige plaats daar direct boven kon nog niet gemaakt worden.
Joël van Blerk ontbrak in vergelijking met een week eerder vanwege ziekte op het appèl; Marciano van Leijenhorst keerde weer terug in het hart van de defensie. Benjamin Roemeon vierde na zijn blessure zijn rentree, waardoor nieuweling Abdel El Bachir op de bank belandde, waar ook Stef Nijland weer plaats had genomen. Hoogeveen was op twee spelers na compleet.

Eerste helft miraculeus nog zonder doelpunten
DVS trok de wedstrijd al direct vanaf het eerste fluitsignaal al naar zich toe en kreeg al in de 1e minuut een hoekschop te nemen. Die werd bij afwezigheid, zoals de meeste spelhervattingen door Adriaan Kruisheer, scherp genomen. De eerste kopkans was dan ook voor de thuisclub, maar Sam Crowther kwam te veel onder de bal, waardoor die over ging. Al snel, een minuut later, kreeg Hoogeveen een goede schietkans, toen de Ermelose defensie een pass van Emile Bijlsma niet onderschepte en Justin Benjamins vrij kon uithalen. Zijn schot was echter te zwak en vormde geen probleem voor doelman Dean Bredewolt. DVS bleef beter en een langlopende aanval bracht Maarten van Dijk in scoringspositie, maar de sliding van Louis Vijfhuizen voorkwam, dat de middenvelder daadwerkelijk van dichtbij kon uithalen. Een minuut later zorgde een voorzet van Sam Crowther vanaf rechts voor hectiek en die werd door twee Drentse verdedigers liggend geblokt, waarna Hilal Ben Moussa zijn inzet hierop via een Hoogeveens been van richting veranderd zag worden. Dat de 1-0 in de 10e minuut niet op het scorebord kwam, mocht een wonder heten. Na een goede aanval legde Benjamin Roemeon vanaf rechts de bal afgemeten bij de tweede bal, waarbij Sam Crowther de bal maar voor het binnen knikken had. Hij wilde er nog alle kracht in leggen, kwam weer te veel onder de bal en kopte over. Daarna droogde de dreiging van DVS wat op en kwam Hoogeveen wat meer in de wedstrijd. Dat leverde in de 25e minuut de tweede schietkans voor de gasten op, toen de breedtepass van Justin Benjamins de opgekomen back Jeroah Balubun bereikte.
Hij schoot over. Vijf minuten later ontkwam het doel van Dean Bredewolt aan een doorboring. DVS bracht zichzelf hierbij in de problemen. Bij het uitverdedigen wilde Hilal Ben Moussa terugspelen op zijn keeper, maar gaf onbedoeld een voorzet op Benjamins. De Ermelose sluitpost bracht met de voet redding, de eerste rebound werd door Maarten van dijk van de doellijn gekopt, de tweede van Emil Bijlsma werd weer gestopt door Dean Bredewolt en derde van Tom Heerkes eindigde op de paal. DVS kwam hier goed weg. De thuisclub probeerde de draad van de eerste tien minuten weer op te pakken, maar kwam vooralsnog niet verder dan een schot van de ijverige Sam Crowther in de 31e minuut. Het ging nu op en neer en na een gepareerd schot van Noah Schuurman lag in de 36e minuut er in de omschakeling weer alle ruimte voor DVS. Sam Crowther passte over de as afgemeten op Adriaan Kruisheer, die alle tijd had, maar te gehaast afdrukte en naast schoot. Het publiek zou nog een grote kans voor de rust zien en die was voor de gastheren. Een scherp genomen vrije trap vanaf de linker zijlijn werd door Emil Bijlsma tot corner verwerkt. Daaruit bereikte Kruisheer Benjamin Roemeon. Zijn inzet van dichtbij werd door Jeroah Balubun van de doellijn gehaald. Zo bleef de brilstand nog staan halverwege,
DVS na rust na ruime voorsprong
Zonder wijzigingen betraden beide teams het kunstgras voor de tweede helft. Nu zette Hoogeveen de thuisclub vanaf de aftrap onder druk. Een eerste kans in de 47e minuut smoorde nog in buitenspel en drie minuten later moest Nicky van Hilten zijn goalie bijstaan op de doellijn na een rebound van Jeroen Kamphuis. In de 53e minuut passeerde Benjamins zijn tegenstander heel makkelijk en kwam daardoor in een goede schietpositie, maar dat ontbeerde alle kwaliteit en vormde geen probleem voor Dean Bredewolt. Nog binnen tien minuten in de tweede helft kwam DVS onder de druk van de blauwwitten vandaan en diende de openingstreffer voor de thuisclub zich gaandeweg aan. Na een afgemeten pass van Benjamin Roemeon schoot Lars Huber uit toch wel lastige hoek over en stuitte Sam Crowther na een crosspass van Sem de wit letterlijk op doelman Stan Meekhof. De volgende crosspass van dezelfde centrale verdediger leverde wel euforie bij de thuisclub op. Roland Baas verlengde op Benjamin Roemeon, die vanaf de linkerflank panklaar aflegde op Lars Huber. Die liet de Drentse keeper met een schuiver in de rechterhoek kansloos, 1-0.
Waar Hoogeveen in voorgaande wedstrijden zelfs in ondertal nog weer opveerde, lukte dat met elf man niet meer. Er sloop meer onrust in de ploeg van Stef Lamberink. De eerste mogelijkheid hierna was ook weer voor de geelzwarten na een voorzet van Nicky van Hilten op Sam Crowther. De spits kopte te zacht in. Zwaar tegen zijn zin in werd Benjamin Roemeon met nog een kwart van de wedstrijd te gaan gewisseld; het is natuurlijk goed om te zien, dat de sterkhouder zo gretig is, maar de staf houdt hem natuurlijk graag heel voor de volgende wedstrijd, uit tegen Harkemase Boys. Met Jorick Priem kwam er ook weer veel snelheid voor in de plaats. In de 70e minuut kwam DVS dan op een comfortabele 2-0 voorsprong. Maarten van Dijk onderschepte een inspeelpass en de bal kwam via Lars Huber bij Sam Crowther. Die begon aan een rush en dankzij het mee opkomen van Huber kwam centrale verdediger Louis Vijfhuizen voor een lastige keuze te staan. Dat bood de topscorer van DVS de optie voor het schot, dat laag buiten bereik van Stan Meekhof in de rechterhoek verdween, 2-0. Daarmee bracht hij zijn seizoentotaal op acht; twee meer dan Stef Nijland, die wel inzetbaar was, maar nog niet ingezet hoefde te worden. Met de 2-0 was de buit eigenlijk al helemaal binnen. Niet dat Hoogeveen het niet meer probeerde, maar achterin was het open huis.
Die 2-0 had in de 75e minuut al een vervolg kunnen krijgen. Die ontstond na het wild wegwerken van de bal door de meeverdedigende Sam Crowther. De bal leek onderschept te kunnen worden door centrale verdediger Carlos Tomas da Silva, maar die vergiste zich in zijn eigen snelheid en die van Jorick Priem. Met een nieuw persoonlijk record was de oud-EFC’er hem te snel af. Met de ingezette sliding -het soort waar Tarik Evre in Hoogeveen nog rood ontving- raakte de verdediger de bal net niet en gelukkig de vleugelspits ook niet. Uit het breedtepasje kon Sam Crowther aanleggen voor de derde treffer in de wedstrijd, maar schoot via een Hoogeveens voetje naast. Uit de hoekschop kopte hij over. Het tweede wisselmoment met nog tien minuten op de klok, nu met een dubbele wissel, bracht ook geen ommekeer bij Hoogeveen. Adriaan Kruisheer mocht eveneens gaan rusten; voor hem werd Gaston Salasiwa ingebracht. Na een kopbal (over) van Sam Crowther uit een pass van Sem de Wit in de 84e minuut had DVS een minuut later een overtalsituatie gecreëerd, maar speelde die niet goed uit. Met nog een paar minuten te gaan kwam Frank Olijve Hilal Ben Moussa nog afwisselen, maar het werd daarna toch ook niet een plichtmatig uitspelen van de wedstrijd. DVS wilde nog meer. Jorick Priem bracht met zijn breedtepassje Gaston Salasiwa nog in riante scoringspositie, maar die stuitte op de doelman. De laatste poging van Hoogeveen was nog net in de reguliere speeltijd. De gevaarlijk indraaiende bal van Emil Bijlsma werd weggekopt door Nicky van Hilten. DVS wilde beslist de nul achterin vasthouden en verslapte niet. In de 3e minuut van de extra tijd ging de wedstrijd definitief in het slot. Nu was Sam Crowther de aangever met de breedtepass vanaf rechts op Lars Huber, die de bal simpel binnen kon schieten, 3-0.
Daarmee boekten de geelzwarten een uitermate belangrijke driepunter, die DVS weer in punten naast directe concurrent bracht. Alleen is het doelsaldo van de Ermeloërs beter en wisselden beide clubs weer van plaats. Op de vijftiende plek is de equipe van John Kamphuis nu weer de beste herkanser. Aangezien de clubs direct daarboven ook resultaat boekten, is de aansluiting met de eerste veilige plaats nog niet gemaakt. De achterstand daarop bedraagt nog vier punten. DVS zal nu zeker met een beter gevoel afreizen naar Harkema, waar een titelkandidaat wacht.

“Daar waren we met z’n allen wel heel hard aan toe”
Zo begon oefenmeester John Kamphuis de nabeschouwing voor de microfoon van Piet Smit van DVS-TV: “Ik vond, dat wij heel goed aan de wedstrijd begonnen en heel veel druk op hen creëerden. We zaten meteen goed in de wedstrijd en dan moet ik ook een compliment maken aan Jordi Roelofsen, de assistent-trainer. Hij deed vandaag examen voor wedstrijdcoaching en van de week ook al voor training. Dat heeft hij echt super gedaan. Hij heeft vandaag de wedstrijdbespreking gedaan, in de rust de bespreking gedaan; dat heeft hij echt top gedaan. De ploeg was er vandaag helemaal klaar voor.” Na de lofzang vervolgde de vervroegd ingetreden hoofdtrainer zijn analyse op de vraag, of de score niet nog hoger had kunnen zijn: “In die laatste fase hadden we de kansen nog beter kunnen uitspelen en tot goals kunnen komen. Als je de hele wedstrijd ziet, is het heel vaak heen en weer gegaan. Ik vond ons voetballend wel wat beter, maar zij hebben ook een aantal goede kansen gehad, waarbij wij heel goed weg zijn gekomen. Wij hadden die 1-0 ook al een paar kunnen maken, dus het ging op en neer. Lars Huber kreeg vandaag de vrije rol en mocht de ruimtes zoeken, waardoor wij verder konden voetballen. Dat heeft hij uitstekend ingevuld. Hij is aan de bal een heel goede speler en technisch heel vaardig. Hij weet de ruimtes te belopen en tussen de linies te komen. Dat jongens als Benjamin terug komen is belangrijk. Iedereen weet, dat hij het verschil kan maken. Vandaag deed hij dat ook weer met een heel goede assist. Nu moeten we gaan zorgen, dat we in die competitie blijven en dat volhouden.”