• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Voetbal

DVS’33 Ermelo op bezoek bij aansprekend DOVO

14 oktober 16:15  Na de wedstrijd van het jaar tegen VVOG bezoekt DVS’33 Ermelo op zaterdag 16 oktober met DOVO opnieuw een aansprekende tegenstander ondanks de malaise, waarin de club zich in deze fase bevindt. De Veenendalers hebben na de thuisnederlaag tegen hsv Hoek de rode lantaarn in handen en stuurden in ook nog eens de assistent-trainer weg. Een stevig verbouwd DOVO maakte in de aanloop van dit seizoen nog zo’n goede indruk. Het veldspel is ook niet zozeer het probleem op “Panhuis”, maar het verzilveren van de mogelijkheden wel. Dat manco kende DVS ook, maar in de laatste 135 minuten voetbal produceerde het inmiddels negen doelpunten, waarvan vijf in de altijd beladen streekderby tegen VVOG. Het zal het vertrouwen van de geelzwarten in de wedstrijd in Veenendaal allicht versterken, hoewel zij zich natuurlijk niet mogen verkijken op de huidige, weinig benijdenswaardige positie van DOVO op de ranglijst. De wedstrijd begint om 15:00 uur en ook de scheidsrechter, dhr. M.G. Paarhuis uit Hellendoorn kijkt al verheugend uit naar zijn bezoek aan het mooie Veenendaal. Ermelose supporters, die het duel willen aanschouwen, dienen online een toegangskaartje aan te schaffen. meer »

274x gelezen

DVS’33 Ermelo haalt uit in derby tegen aartsrivaal VVOG Harderwijk

10 oktober 14:45  DVS’33 Ermelo heeft in de Derby van de Veluwe tegen VVOG Harderwijk enorm uitgehaald. Twee zeer gemotiveerde, maar correct voetballende, ploegen zochten de overwinning en niets minder dan dat, maar die bedoelingen kwamen er aan Ermelose kant het beste uit. Dat de rust met een voorsprong voor de geelzwarten, was terecht, maar na rust vocht VVOG verbeten voor de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter aan de andere kant, wat de overtuiging aan Harderwijker zijde brak. Vervolgens liepen de geelzwarten uit naar een ruime overwinning, die telt. Tim van de Berg vult door de blessure van Jeremy Jonker de vacature naast Tarik Evre in het hart van de Ermelose verdediging in. In de rondo tijdens de warming up deed hij nog fanatiek mee, maar vervolgens moest Ali Akla afhaken. De aanvaller, die een week eerder samen met Adriaan Kruisheer in de tweede helft bij ODIN’59 het verschil maakte, was zo oprecht om aan te geven, dat optimaal spelen niet ging. Zodoende moest Quincy Veenhof, die zich al verzoend had met een plaats op de bank, alsnog opdraven. Een basisplaats voor Adriaan Kruisheer is natuurlijk niet vreemd. Die had hij een week eerder vanwege ziekte niet. De plaats in de spits was dat misschien wel, maar de multifunctionele speler vulde die rol in op een manier, waarop het Harderwijkse centraal verdedigende duo het antwoord schuldig moesten blijven. meer »


DVS’33 Ermelo speelt derby tegen VVOG Harderwijk

7 oktober 13:45  Zaterdag 9 oktober speelt DVS’33 Ermelo voor eigen publiek de Derby van de Veluwe tegen VVOG Harderwijk. De beladen streekontmoeting stond exact 52 weken geleden ook op de rol, maar die ging toen niet door vanwege coronagevallen bij de groenwitten. Natuurlijk is het de wedstrijd, waar in beide kampen reikhalzend naar wordt uitgekeken. De onderlinge resultaten houden zich niet aan favorietenrollen of thuisvoordeel. Historisch is de balans tussen de twee rivalen in het voordeel van de Harderwijkers, maar in de Derde Divisie helt die balans licht over in Ermelo’s voordeel. Uiteraard zijn de belangen in deze achtste speelronde groter dan de regionale eer. Het verschil in punten bedraagt slechts één. Daarin gaan de geelzwarten met 10 uit 7 op de negende plaats VVOG, dat dertiende staat, net voor. De twee clubs wonnen de zaterdag hiervoor, wat voor beide clubs het zelfvertrouwen in de aanloop naar deze derby zal doen toenemen. Gelukkig kan er weer onbeperkt publiek aanwezig zijn voor deze altijd beladen wedstrijd, die door de scheidsrechter van dienst, dhr. D. Schaper uit Dokkum, om 14:30 uur op gang gefloten zal worden. meer »

643x gelezen

Zowel spel als knikkers voor DVS’33 Ermelo in Heemskerk

3 oktober 12:45  Een uur lang leek het erop, of op sportpark Assumburg in Heemskerk het spel voor DVS’33 Ermelo was, maar ODIN’59 de knikkers zou krijgen. Gerechtigheid geschiedde echter, want na een 1-0 ruststand gingen de drie punten richting Veluwe, hoewel de overwinning wat ruim uitviel met 1-4. Daarmee klommen de geelzwarten weer naar het linker rijtje na de zevende speelronde, die veel verrassingen kende. Door het ontbreken van Stef Nijland, Jeremy Jonker en Kenneth Aninkora, moest Peter Wesselink ook nu puzzelen. Temeer doordat Adriaan Kruisheer vanwege ziekte niet in de basis begon. Ali Akla zat wel weer op de bank. Maarten van Dijk en Lars Dekker werden beloond voor hun spel in de vorige wedstrijd(en) en kregen een basisplaats. Dat ging ten koste van Hayri Pinarci. Daardoor werd Eren Turan Yavuz wel voorin geposteerd. ODIN’59 miste routinier Thom de Vries. meer »


DVS’33 Ermelo voor revanche naar ODIN’59

30 september 15:00  DVS’33 Ermelo gaat zaterdag op bezoek bij ODIN’59 met revanchegevoelens. Revanche voor de matige vertoning in de thuiswedstrijd tegen FC Lisse een week eerder, alsmede voor de nederlaag in Heemskerk in de laatste ontmoeting met de geelblauwen. De 3-2 in oktober 2020 op “Assumburg” was de laatste competitiewedstrijd in het abrupt afgebroken seizoen. Juist in die wedstrijd waren de contouren van de speelstijl, die Peter Wesselink graag hanteert, te zien en was de nederlaag onverdiend. Dat kan niet helemaal gezegd worden van de 1-2 nederlaag tegen FC Lisse, waar de geelzwarten zichzelf in de voet schoten door een heel slechte start van het duel en een cadeautje aan het eind van de wedstrijd. Wellicht was dat de tol van de bekerwinst na verlenging en strafschoppen tegen Tweededivisionist Noordwijk. Een fris DVS kan in de schaduw van kasteel Assumburg zeker meer energie in de wedstrijd leggen om de Heemskerkers van het lijf te houden. En dat is nodig, omdat ODIN’59 na de ruime zege op DOVO de laatste plaats verlaten hebben en de geelzwarten bij winst op de ranglijst nu kunnen passeren. De wedstrijd op sportpark Assumburg begint om 14:30 uur en zal geleid worden door de heer F.E. te Brake uit Dedemsvaart. meer »

566x gelezen

Verlies DVS’33 Ermelo tegen FC Lisse na snelle achterstand

26 september 13:15  Natuurlijk was het afwachten, of er sleet op de thuiswedstrijd van DVS33 Ermelo zou zitten na de bekerwedstrijd tegen Noordwijk na verlenging. Hetzelfde zou gelden voor tegenstander FC Lisse. Wellicht werkt vermoeidheid iets meer door na uitschakeling, zoals bij de bezoekers door AFC dan bij de Ermeloërs na de gewonnen strafschoppenreeks. De geelzwarten schoten zichzelf echter al in de 1e minuut in de voet en moesten zodoende extra inspanningen leveren. De bezoekers profiteerden daarvan, terwijl de wedstrijd afkoerste op een gelijkspel. De Lissenaren namen de drie punten mee naar De Bollenstreek en namen daarmee afstand van DVS, dat zich nog maar drie punten verwijderd weet van de laatste plaats. Beide trainers konden niet over de ideale samenstelling beschikken. Bij FC Lisse ontbraken drie spelers, terwijl bij de geelzwarten naast de langer geblesseerden nu ook Stef Nijland ontbrak. Zodoende moest Peter Wesselink een beroep doen op de jongelingen Matijs Valstar en Marvin Hanenburg, die op de bank begonnen, terwijl Eren Tarun Yavuz en Maarten van dijk inmiddels al tot het meubilair behoren. meer »


Ga naar archief