Rondje langs de velden Derde Divisie A: 27

2 april 2024 16:00

Met op 30 maart een absolute topper op “De Ebbenhorst” op, waar de koploper op bezoek kwam, en een ‘heerlijk affiche op paaszaterdag’, zoals de wedstrijd op “De Westmaat” werd aangekondigd, was er weer van alles mogelijk. Weer was er een aan kop wisseling van de wacht. Bovendien is de strijd om de derde periodetitel losgebrand.

IJsselmeervogels-DVS’33 Ermelo: Dit ‘heerlijke affiche’ was al vroeg beslist. Hoewel de eerste kans voor de gasten was, scoorde de gedoodverfde kampioenskandidaat al vroeg in de wedstrijd. Daardoor kon de thuisclub rusten op een goede organisatie en druk zetten waar nodig. De geelzwarten konden zich daar moeilijk doorheen voetballen. In de tweede helft was er een Ermelo’s overwicht, maar dat leidde slechts tot een bal op de lat. Het bleef 1-0. Mede door de nederlaag vestigde IJsselmeervogels zich met 54 uit 27 (60-30) zich weer aan kop. Punten op “De Westmaat” zouden bonuspunten geweest zijn en een nederlaag bij de titelpretendent is natuurlijk altijd mogelijk. Aangezien de directe concurrent eronder wel won, zakte DVS met 31 uit 27 (36-35) terug naar de vijftiende plaats. Trainer John Kamphuis zag in de presentatie van zijn ploeg voldoende houvast voor rechtstreekse handhaving.
Lees hier het verslag op de site van DVS en bekijk hier de samenvatting op DVS-TV.

Sparta Nijkerk-rkav Volendam: Het leek wel, alsof de koploper voor een gelijkspel (of een luizige overwinning) naar “De Ebbenhorst” was gekomen. De thuisclub strafte dat af, hoewel de “Wijdbroeken” nog wel na een vroege 1-0 gelijkmaakten uit de eerste de beste aanval. Waar de Nijkerkers in de tweede helft nog wel eens willen terugvallen, werd de lijstaanvoerder nu naar een ruime 4-1 nederlaag gespeeld. Voormalig- en toekomstige DVS’er Mike Ahrens zette de winst na rust in met een goede vrije trap. Nu moet rkav Volendam  met 53 uit 27 (74-42) de “Vogels” weer voor laten gaan. De voorsprong op de nummers 3 en 4 bedraagt nog wel vier punten. De vierde plaats is op basis van doelsaldo voor Sparta Nijkerk, dat met 50 uit 27 (70-47) in de reguliere stand en 12 uit 4 (14-6) nog twee ijzers in het vuur heeft. Het “Andere Oranje” viel daarin terug naar de vierde plek met 9 uit 4 (17-7), maar is nog op geen van beide fronten al uitgeschakeld.

ODIN’59-sc Genemuiden: Het werd uiteindelijk een zakelijke overwinning voor de hoogst geklasseerde promovendus. De bezoekers vonden al vroeg het net en de zoektocht naar de tweede treffer had pas kort voor het scheiden van de markt resultaat. De rodelantaarndrager kwam nooit verder dan een gevaarlijk schot. Door die 0-2 kwam de koppositie voor sc Genemuiden met 50 uit 27 (59-29) wel weer twee dichterbij. Voor zover ODIN’59 met 12 uit 27 (21-86) nog hoop koestert voor direct handhaving is de vraag; de eerste veilige plaats is immers 22 punten verwijderd en voor een herkansing moet een achterstand van 15 punten overbrugd worden.

FC Rijnvogels-Harkemase Boys: het werd een doelpuntrijk duel op “De Koolthuin”, maar evenals op “De Bosk” bleef de wedstrijd onbeslist. Een overwegend beter spelende thuisclub nam voor de rust tot tweemaal toe een voorsprong, maar even zo vaak maakten de Harekieten gelijk. De 3-2 kort na de rust was tegen de verhouding in en het duurde tot een klein kwartier voor tijd, voordat de 3-3 viel. Beide clubs zochten nog naar de zege, maar die kwam er niet meer. Met 45 uit 27 (51-37) hoopt Harkemase Boys naar een fitte hoofdmacht te spelen voor de nacompetitie, want de eerste periodetitel was al in het bezit. Met 40 uit 27 (49-48) staat FC Rijnvogels er op een achtste plaats comfortabel bij.
Bekijk hier de samenvatting op HB-TV met FC Rijnvogels, de eerstvogende tegenstander van DVS.

DEM-Hercules: De Domstedelingen moeten het dit seizoen hebben van een periodetitel en daarin is alleen de derde nog vacant. Zij lieten zich in Beverwijk niet verrassen, zoals sc Genemuiden in huis een week eerder wel, en waren voor de rust heer en meester. Halverwege de eerste helft was het 0-2 en bij diestand vond de thuisclub tegen de verhouding in de aansluiting. Direct na de thee werd het ook nog 2-2 en konden de Utrechters opnieuw beginnen. De terechte 2-3 kwam er nog en de weg naar een hogere score lag open, maar na een rode kaart werd bij deze stand de wedstrijd uitgespeeld. Hercules bleef met 44 uit 27 (45-34) zesde, maar is samen met Sparta Nijkerk in de derde periode nog zonder puntverlies. Met 12 uit 4 (8-4) moet men Sparta Nijkerk op doelsaldo nog voor zich dulden. Als nummer 13 is DEM met 34 uit 27 (38-47) nog lang niet uit de zorgen. De voorsprong op de beste herkanser bedraagt slechts drie punten.

DOVO-Kampong: het werd niet een gebruikelijke overmacht van de thuisclub, die zelfs al vroeg in de achtervolging moest. Pas in de tweede helft werd de achterstand omgebogen in een voorsprong, maar de overwinning leek 20 minuten voor tijd weer door de vingers te glippen. In de slotminuten viel de winnende voor de Veenendalers. DOVO bleef door de 3-2 met 41 uit 27 (47-34) zevende en hoeft zich eigenlijk geen zorgen meer te maken. Dat moet Kampong met 18 uit 27 (36-55) als voorlaatste met een achterstand van 9 punten op de slechtste herkanser natuurlijk wel.

Eemdijk-HSC’21: De “Groenen” herstelden zich goed van de ruime 5-0 nederlaag in Ermelo en leidden halverwege de eerste helft al comfortabel met 2-0. De bezoekers kwamen voor de rust nog wel dichterbij, maar de marge van twee was ook nog voor de thee hersteld en zelfs op slag van rust uitgebreid tot 4-1. In de tweede helft gaven de “Diekers” niets meer weg, maar gescoord werd er ook niet meer. Een goede generale voor de lokale derby tegen de “Vogels” en met 37 uit 27 (43-49) is er als nummer 11 weer even wat lucht. HSC’21 zag met 38 uit 27 (46-46) deze opponent tot op een punt naderen en leidt nu het rechter rijtje.

Urk-Hoogeveen: De Drentse debutant deed, wat het kon, om de eerste veilige plek te benaderen en kreeg daarvoor in de eerste helft twee goede kansen, maar benutte die niet. De thuisclub deed dat voor rust wel eenmaal. Daarna maakten de voormalige eilandbewoners het verschil, hoewel een eigen doelpunt na de vroege treffer in het tweede bedrijf het weer spannend maakte. De toon was echter gezet en de ploeg van Peter Wesselink voerde de score met nog twee doelpunten op naar een zekere overwinning. Door de 4-1 gleed Urk met 40 uit 26 (45-50) het linker rijtje in en weet zich als nummer 9 nagenoeg zeker van handhaving. Het welwillende Hoogeveen zag met 27 uit 27 (34-39) de achterstand op de eerste veilige plaats toenemen tot 7 punten.

Staphorst-VVSB: Als er een club in de Derde Divisie is, die degradatievoetbal kan spelen, zijn het de geelblauwen wel. Met Paul Weerman en zijn oude staf weer aan het roer bedwong het de hoger aangeslagen Noordwijkerhouters. Qua veldspel hadden de bezoekers de overhand, maar de thuisclub opende de score met een schot, dat door een wirwar van benen doel trof. Daarna werd de dubbeldekker geparkeerd. De paarsgelen moesten het van afstandsschoten hebben en daarbij stond het vizier veelal te hoog gericht. VVSB verloor dus met 1-0 op “Het Noorderslag” en zakte met 36 uit 27 (49-54) naar de twaalfde plek. Staphorst wisselde met 34 uit 27 (44-55) met DVS van positie en staat nu weer op de eerste veilige plaats