• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Voorbeschouwing

DVS’33 Ermelo start thuis halve finale tegen Kozakken Boys

13 juni 18:30  Woensdagavond 15 juni om 20:00 uur start DVS’33 voor eigen publiek de halve finale voor promotie naar de Tweede Divisie. Tegenstander is dan Kozakken Boys uit Werkendam, dat juist de status van Tweededivisionist verdedigt. De Brabanders schakelden in de eerste ronde Sportlust’46 uit. De Ermeloërs deden datzelfde met usv Hercules. Kozakken Boys had zich uiteraard deze extra inspanningen bespaard, maar moest door de zestiende plaats in de eindrangschikking nog vol aan de bak om zich te handhaven. De geelzwarten groeiden naar de nacompetitie toe en bereikten tijdig de vorm om kans te maken op promotie, nadat zij voor de coronaseizoenen steeds misgrepen in de periodekampioenschappen. Dhr. J te Kloeze uit Middenmeer (Wieringermeer) zal de ontmoeting tussen beide clubs in Ermelo leiden.meer »

1136x gelezen

DVS’33 Ermelo start nacompetitie thuis tegen Hercules

7 juni 15:30  Donderdagavond 9 juni start voor DVS’33 Ermelo de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie thuis tegen het Utrechtse usv Hercules. De twee clubs zullen op een verschillende manier naar dit eerste duel uit het tweeluik toewerken. De Ermeloërs waren al vroeg uitgeschakeld voor het kampioenschap van de Derde Divisie Zaterdag en moesten zich na wisselvallige perioden volledig richten op de derde periode. Dat deden zij met succes met als slotstuk de gewonnen wedstrijd tegen de B-keus van sportlust’46. De Domstedelingen hadden de titel in de Derde Divisie Zondag voor eigen publiek nagenoeg in handen, nadat zij in de voorlaatste minuut voor de derde keer een voorsprong hadden genomen. Ook nu maakte tegenstander ADO’20 gelijk en nu definitief. Daardoor ging de titel aan de bewoners van sportpark Voordorp aan Utrechts hoogst spelende amateurvereniging voorbij. Hercules heeft nu weer zes ‘werken’ nodig om de Tweede Divisie te bereiken, maar zal eerst die enorme teleurstelling moeten verwerken. Dat doel om te promoveren streven de geelzwarten en nog zes andere clubs ook na. DVS start dus donderdagavond om 20:00 uur thuis tegen de zwartwitten, die zaterdag weer gastheer zijn van de equipe van Peter Wesselink.meer »

946x gelezen

En het wordt voor DVS’33 Ermelo in de nacompetitie Hercules

6 juni 16:45  De teerling is geworpen. De loterij in de slotronde van de Derde Divisie Zondag is gewonnen door OFC uit Oostzaan. Hercules had de beste papieren, maar kon tot driemaal toe een voorsprong niet vasthouden. De voorsprong op basis van een veel beter doelsaldo werd door de Utrechters niet verzilverd. Door de 3-3 zagen de zwartwitten de naaste concurrent over zich heen gaan en eindigden op de tweede plaats. Zij moeten zich troosten met de overname van de eerste periodetitel van OFC. Gemert, dat de tweede periode won, won in de laatste periode slechts eenmaal inclusief het slotduel bij het Hoornse Hollandia (2-1). De vierde gegadigde voor het kampioenschap, ADO’20, had net als Gemert een punt achterstand en moest op bezoek in Utrecht. De Heemskerkers konden bij winst dus Hercules passeren. Het werd echter 3-3 op sportpark Voordaan in de Domstad, waardoor zij wel op de derde plaat in de reguliere rangschikking eindigden. Voor de eer, want HSC’21 won met 2-1 bij de degradant Westlandia in Naaldwijk en eiste de laatste periode voor zich op. meer »

647x gelezen

DVS’33 Ermelo voor laatste horde naar Sportlust’46

2 juni 12:45  Een zege in de slotronde bij eersteperiodekampioen Sportlust’46 scheidt DVS’33 Ermelo van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. Daarvoor zijn er twee routes. Direct de derde periode winnen of de derde periode overnemen van de kampioen, mits die in het bezit is van een periodetitel. In de periodestand kunnen alleen de geelzwarten nog over leider FC Lisse heen. De opmerkelijke nummer drie, DOVO, heeft al een achterstand van vier punten. Overname is ook mogelijk, als de kampioen daadwerkelijk die derde periode voor zich opeist. Dan neemt de hoogst geklasseerde zonder periode die prijs over. De Ermeloërs staan op de vierde plaats, die recht geeft op overname. Daarvoor hebben de geelzwarten nog één concurrent; hsv Hoek. Dat heeft eenzelfde aantal punten als de equipe van Peter Wesselink, maar wel een beduidend minder doelsaldo (+19 tegenover +5). Voor de overige clubs is de vierde plaats onbereikbaar. Echter; linkskom of rechtsom, de missie voor DVS is duidelijk: Winnen! Tenzij de Zeeuws-Vlamingen eenzelfde resultaat behalen in de slotronde als de Ermeloërs. Op papier hebben de geelzwarten in Woerden de grootste horde te nemen met de nummer drie, Sportlust’46, dat al een periodetitel op zak heeft. Hoek reist af naar Harderwijk, waar VVOG zich met hand en tand zal verzetten tegen directe degradatie. De winnaar van de eerste periode toonde in de voorlaatste speelronde haar kwaliteiten nog maar eens door Ter Leede in Sassenheim met 0-5 stevig de oren te wassen. DVS won na de lastige uitwinst tegen Staphorst ook van het sterke Barendrecht, waarvan met een aantal prachtige combinaties ruim afstand genomen werd. Voor de laatste finale naar de nacompetitie moeten de geelzwarten nog vol aan de bak op “Cromwijck” in Woerden. Die wedstrijd begint op 4 juni om 14:30 uur en zal onder leiding staan van Dhr. S.C. Kraak uit Piershil. meer »

781x gelezen

Laatste thuiswedstrijd DVS’33 Ermelo tegen Barendrecht

27 mei 14:15  DVS’33 Ermelo speelt zaterdag 28 mei haar laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie tegen Barendrecht. Natuurlijk hoopt de thuisclub er nog wat thuiswedstrijden aan vast te knopen door deelname aan de nacompetitie aan vast te knopen. Dan moet er in ieder geval gewonnen worden van de Rijnmonders, die de vierde plaats op de ranglijst in de laatste twee wedstrijden kwijt raakten aan de Ermeloërs. De geelzwarten hebben nog twee ijzers in het vuur; direct de derde periode winnen of als vierde eindigen, mits de kampioen de laatste periode wint. Voor de equipe van Peter Wesselink is de missie in beide gevallen hetzelfde; deze (voorlaatste) ronde en de slotronde winnen. Barendrecht heeft met een achterstand van vijf punten op DVS nog een theoretische kans om de vierde plek te pakken. De Ermeloërs deden woensdagavond in Staphorst, wat nodig was om in de race te blijven, namelijk winnen. Daarmee kwamen zij in punten weer gelijk met hsv Hoek, dat zich de avond daarvoor ten koste van Barendrecht (tegen alle verhoudingen in) naar de vierde stek gevoetbald hadden. De wedstrijd in Ermelo begint om 14:30 uur en zal onder leiding staan van S.M.G. Dogterom uit Sommelsdijk. meer »

481x gelezen

Midweekse belangen voor DVS’33 Ermelo in Staphorst

23 mei 22:00  DVS’33 Ermelo speelt woensdag 25 mei in de Kop van Overijssel in de 32e speelronde tegen Staphorst. Voor die club staat er niets meer op het spel anders dan de eer. Met 42 punten is de ploeg van Paul Weerman niet meer te achterhalen. De geelzwarten willen deelname aan de nacompetitie afdwingen en daarvoor zijn nog steeds twee scenario’s. FC Lisse wordt woensdagavond kampioen van de Derde Divisie en pakt in de twee wedstrijden daarna ook de laatste periode. Dan is de vierde plaats in de eindrangschikking cruciaal om de periodetitel van de kampioen over te nemen. Het tweede scenario is, dat de Lissenaren inderdaad feestvierend de bus instappen van Harkema naar het eigen “Ter Specke” en in de twee resterende wedstrijden de periodetitel laat lopen. Dan is het van belang, dat de geelzwarten zelf die prijs binnenhalen en dat is ook nog mogelijk met ACV momenteel als naaste concurrent. Natuurlijk zijn er nog meer scenario’s. Het is dan wel zaak, dat de Ermeloërs zelf hun wedstrijden blijven winnen te beginnen met de lastige uitwedstrijd tegen Staphorst. De plaatselijke voetbaltrots zal niets laten liggen. De Overijsselse club verloor in de vorige ronde van DOVO, dat voor eigen publiek een achterstand omboog in een 2-1 zege, die pas in de extra tijd tot stand kwam. DVS had zelf veel moeite om zich door de verdediging van Ajax te voetballen, maar de 1-0 overwinning was terecht. De equipe van Peter Wesselink gaat als nummer vier de laatste drie ronden in. De leiding voor dit midweekse duel, dat om 20:00 uur op “Het Noorderslag” begint, is in handen van dhr. G. Stegeman uit Rijssen. meer »

483x gelezen

Ga naar archief