• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Voorbeschouwing

Vitesse neemt DVS’33 Ermelo serieus in achtste finale

18 januari 16:30  De trainer van Vitesse, Thomas Letsch, neemt DVS’33 Ermelo serieus in de achtste finale van de KNVB Beker, aldus zijn voorbeschouwing op het duel in de GelreDome op dinsdagavond om 20:00 uur. Dit enkele dagen na de winst in De Kuip op Feyenoord. De Ermelose Derdedivisionist is net als Tottenham Hotspur en Feyenoord uitgebreid geanalyseerd. Van onderschatting mag geen sprake zijn, aldus de coach, die weinig concessies zal doen aan zijn team na de zege op Feyenoord. De Arnhemmers nemen de KNVB Beker als kortste weg naar Europees voetbal serieus en willen dit seizoen graag voor de tweede keer winnen in De Kuip. Hij noemde DVS een prima team, dat niet voor niets FC Eindhoven in de eerste ronde van het hoofdtoernooi uit de beker heeft gespeeld.meer »

451x gelezen

DVS’33 Ermelo voor achtste finale naar Vitesse

16 januari 15:00  Het bereiken van de achtste finales in het KNVB Bekertoernooi is een uniek moment in de clubgeschiedenis van de geelzwarten. Het uitschakelen van FC Eindhoven was al een unicum en de zege op Hoofdklasser Achilles in een mistig Veen zorgde voor een historisch vervolg. De loting bracht de Ermeloërs naar Vitesse, de huidige nummer vier in de Eredivisie. De Arnhemmers hadden als deelnemer aan het Europese voetbal slechts een ronde nodig om de achtste finale te bereiken. Dat Vitesse een convenant heeft met de Ermelose Derdedivisionist, maakt de ontmoeting natuurlijk nog interessanter. Voor DVS-trainer Peter Wesselink wordt het een weerzien met zijn oude club. Na drie jaar bij Go Ahead Eagles kwam hij vanaf 1990 twee jaargangen uit voor Vitesse, waarin hij tot drie wedstrijden in de hoofdmacht kwam. Vervolgens koos hij voor zijn maatschappelijke carrière. De wedstrijd tussen Vitesse en DVS in het GelreDome wordt dinsdagavond 18 januari gespeeld om 20:00 uur en zal live worden uitgezonden door ESPN. Helaas is de wedstrijd niet voor het publiek toegankelijk. Het bekerduel zal geleid worden door scheidsrechter C. Ruperti uit Capelle a/d IJssel. meer »

508x gelezen

Oefenwedstrijd DVS'33 Ermelo tegen PEC Zwolle gaat niet door

13 januari 17:00  De voor zaterdag 15 januari geplande oefenwedstrijd van DVS'33 Ermelo tegen PEC Zwolle gaat niet door vanwege coronagevallen bij de Zwollenaren. Mogelijk spelen de geelzwarten nog tegen een vervanger.

546x gelezen

DVS’33 Ermelo warmt zich in Volendam op voor bekerduel bij Vitesse.

6 januari 15:15  In aanloop van het bekerduel in de achtste finale voor de KNVB Beker tegen Vitesse warmt DVS’33 Ermelo zich op tegen drie BVO’s, te beginnen bij FC Volendam. Daarna volgen nog oefenwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. De geelzwarten genieten dus volop van hun topsportstatus, die het mogelijk maakt om optimaal te kunnen trainen en te oefenen. Die status hangt samen met de deelname aan het KNVB Bekertoernooi. De Ermeloërs beginnen de oefenreeks zaterdag 8 januari met een bezoek aan FC Volendam, momenteel de koploper in de Keuken Kampioen Divisie (Eerste Divisie). Die wedstrijd begint om 14:00 uur. De oefenreeks wordt op dinsdag 11 januari vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles en wordt in Ermelo op zaterdag 15 januari afgesloten tegen PEC Zwolle. De Zwollenaren vervangen Tweededivisionist De Treffers uit Groesbeek, die oorspronkelijk op de rol stond. Helaas mag er vanwege corona geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden.meer »

816x gelezen

DVS’33 Ermelo treft partner Vitesse in achtste finale

18 december 23:30  Gelderland is in ieder geval verzekerd van een vertegenwoordiger in de kwartfinale van de KNVB Beker. Zaterdagavond werd DVS’33 Ermelo gekoppeld aan Vitesse. De geelzwarten zullen dan moeten aantreden in het reservetenue, want de wedstrijd wordt gespeeld in het Gelredome. Speeldata voor de achtste finales zijn 18,19 en 20 januari. De kwartfinales worden drie weken later gespeeld. De winnaar van Vitesse-DVS speelt dan al zeker uit. Gezien de korte voorbereidingstijd werd ook al geloot voor het thuisspeelrecht.meer »

713x gelezen

Historisch bekerduel voor DVS’33 bij Achilles Veen

14 december 0:45  DVS’33 Ermelo speelt op donderdag 16 december een op voorhand al historisch duel voor de KNVB Beker op “De Hanen Weide” in het Brabantse Veen tegen de plaatselijke voetbaltrots Achilles. De zaterdaghoofdklasser zag evenals vorig seizoen deelname aan het hoofdtoernooi van de ‘grote’ beker geannuleerd vanwege corona, maar plaatste zich in deze jaargang wel en schakelde vervolgens Derdedivisionist gsv Unitas uit Gorinchem gedecideerd uit. DVS-trainer Peter Wesselink trok in de loting voor de tweede ronde daarna hoogstpersoonlijk Achilles Veen als gastheer uit de koker als tegenstander voor de Ermeloërs. Wellicht zijn de Brabanders een wat onbekende tegenstander van DVS, dat in het seizoen ’93-’94 in een heuse titelstrijd verwikkeld was met de groenwitten. Het was de enige jaargang, dat beide clubs elkaar ontmoetten. Nu dus voor de derde onderlinge confrontatie tussen de Derdedivisionist en Achilles Veen, maar de Hoofdklasser heeft de ambitie om toe te treden tot dat niveau. De groenwitten kwamen vijf keer eerder uit in een voorronde van de KNVB Beker en DVS achtmaal plus eenmaal in een poulefase. Achilles bereikte het hoofdtoernooi een keer eerder en de geelzwarten viermaal. Dit seizoen plaatsten de twee clubs zich voor het eerst voor de tweede ronde en dat is voor beide dus al historisch. Eén van de twee schrijft opnieuw clubgeschiedenis. De uitkomst ligt op “De Hanen Weide” op donderdag 16 december als de heer L. Timmer uit Apeldoorn om 20:00 uur voor de aftrap fluit. De wedstrijd was oorspronkelijk vastgesteld voor 14 december, maar werd vanwege corona verplaatst. Door de pandemie mag er geen publiek bij de bekerwedstrijd in Veen aanwezig zijn en om de aanhang van beide clubs ter wille te zijn wordt deze nu live door ESPN uitgezonden. Daarvoor moest de speeldatum wel verschoven worden naar de zestiende. meer »

725x gelezen

Ga naar archief