Voorbeschouwing - DVS'33 Ermelo

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Voorbeschouwing

Zware opgave voor DVS’33 Ermelo thuis tegen koploper Harkemase Boys

Gisteren, 28 september 16:00  DVS’33 Ermelo staat zaterdag 30 september voor de zware opgave om koploper Harkemase Boys de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Gezien de huidige staat als nummer 14 op de ranglijst welhaast onmogelijk. De Harekieten zijn productief, hebben een lange adem en beslisten in de vorige wedstrijden regelmatig in de slotfase. En dat terwijl de geelzwarten juist weinig scoren en daarbij ook nog eens te veel fouten maken, waarvan de tegenstander profiteert. De Friezen hebben een redelijke staat van dienst in Ermelo en zullen zeker kansen ruiken op de zege. Voor de Ermeloërs kan het ook zo maar de ommekeer betekenen. De tweede overwinning van het seizoen is in speelronde 7 uiteraard van harte welkom. Als scheidsrechter is voor deze wedstrijd dhr. D.H. de Vries aangesteld. Hij laat om 15:00 uur aftrappen. meer »

120x gelezen

DVS’33 Ermelo in Hoogeveen op zoek naar tweede zege

21 september 17:15  DVS’33 Ermelo gaat zaterdag 23 september in Hoogeveen op zoek naar de tweede overwinning in het nog jonge seizoen. De eerste werd geboekt op de zaterdag hiervoor tegen sv Kampong. Debutant vv Hoogeveen was nog zonder zege in de competitie, maar elimineerde wel met duidelijke cijfers competitiegenoot voor het hoofdtornooi van de KNVB Beker. Het zal voor de blauwwitten zeker een hoop zelfvertrouwen geven voor het treffen tegen de Ermeloërs. De geelzwarten zullen toch vooral het vertrouwen voor dit duel moeten halen uit het goede spel tegen IJsselmeervogels in de tweede voorronde van de KNVB Beker, maar lieten het in de afwerking toch weer afweten. In de competitie staat de promovendus uit Drenthe nog steeds op de laatste plaat met een punt en er zal DVS toch alles aan gelegen zijn om met winst afstand te nemen van de rodelantaarndrager en het verschil op te laten lopen tot zeven punten. Leidsman van dienst is dhr. J. Kaper uit Vries. De wedstrijd op het Bentinckspark in Hoogeveen begint 18:00 uur. meer »

563x gelezen

Kwalificatieduel KNVB Beker voor DVS’33 Ermelo thuis tegen ‘Vogels’

18 september 16:30  DVS’33 Ermelo speelt dinsdagavond 19 september thuis een kwalificatieduel voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker tegen IJsselmeervogels. Het betreft voor beide clubs de tweede voorronde. In de eerste schakelden de geelzwarten competitiegenoot sv Urk uit. De ‘Vogels’ deden datzelfde met TOGB uit Berkel en Rodenrijs. De ‘Rooien’ hebben natuurlijk een ongekende status in het bekervoetbal; het bereiken van de halve finale in 1975 was 40 jaar een unicum. Voor de Ermeloërs was de plaatsing van de achtste finales in 2022 het beste resultaat in de KNVB Beker. Beide clubs zullen er natuurlijk alles aan doen om zich voor het hoofdtoernooi te kwalificeren. Hoeveel vertrouwen de twee clubs uit de laatste competitiewedstrijden halen, is nog de vraag. DVS boekte de eerste overwinning van het seizoen dankzij een goede eerste helft en de Spakenburgers bleven thuis ongeslagen en overkwamen weer een achterstand. Een cupduel blijft een wedstrijd op zich en dat zal dinsdagavond aan de Ermelose Sportlaan niet anders zijn. De leiding van deze bekerwedstrijd is in handen van dhr. W. Wiersma uit Drachten. Hij laat om 20:00 uur aftrappen. De entree voor deze kwalificatiewedstrijd bedraagt 10 euro en 5 euro voor de jeugd t/m 17 jaar. Ook leden, sponsors en vrijwilligers van DVS dienen een entreekaart aan te schaffen. meer »

544x gelezen

DVS’33 Ermelo thuis in achtervolging op sv Kampong

14 september 12:45  De derde thuiswedstrijd van DVS’33 Ermelo staat in het teken van de achtervolging. Tegenstander sv Kampong won namelijk een van haar voorgaande wedstrijden en heeft een punt meer dan de geelzwarten. De equipe van Patrick Loenen wacht na vier wedstrijden namelijk nog op de eerste overwinning na twee gelijke spelen en twee nederlagen. Hercules toonde zich op “Voordorp” te sterk voor de geelzwarten. Kampong moest met minimale cijfers haar meerdere erkennen in Harkemase Boys, maar won het duel daarvoor en bezit dus een punt meer. Bij winst kunnen de Ermeloërs de debutant uit Utrecht op de ranglijst passeren. De wedstrijd in Ermelo op zaterdag 16 september begint op het gebruikelijke tijdstip van15:00 uur en zal onder leiding staan van dhr. J.G. Ordelmans uit Borne. meer »

768x gelezen

DVS’33 Ermelo voor zware klus naar usv Hercules

7 september 16:30  DVS’33 Ermelo gaat zaterdag 9 september op bezoek in Utrecht. Daar wacht tegen usv Hercules een zware klus. Vooral na de matige seizoenstart van de geelzwarten met twee punten uit drie duels. De Domstedelingen mogen gezien worden als een van de titelkandidaten. Zij liepen na de twee zeges in de derde ronde in Harkema tegen de eerste nederlaag aan. De Voordorp-bewoners laten zich vooralsnog bovenin zien met een achterstand van drie punten op de koploper. De Ermeloërs konden direct na het 90-jarig bestaan van de club op 1 september thuis tegen sc Genemuiden niet voor de eerste drie punten zorgen. Sterker nog; de promovendus uit de Tapijtstand vertrok met een ruime 0-3 zege uit Ermelo. De ploeg van trainer Patrick Loenen bivakkeert nu op de veertiende plaats en wil daar graag van af. Dan is de uitbeurt tegen usv Hercules natuurlijk een heel zware opgave. Scheidsrechter is dhr. R.C.A. van Zuilichem uit Reusel. De wedstrijd op sportpark Voordorp begint om 15:30 uur. meer »

616x gelezen

DVS’33 Ermelo ontvangt na jubileumdag oude bekende sc Genemuiden

31 augustus 14:45  Een dag nadat DVS’33 Ermelo exact 90 jaar bestond is de club gastheer voor een oude bekende. Dan komt namelijk Sportclub Genemuiden op bezoek. Dat wordt dan een weerzien na twintig jaar. In 2003 degradeerden de Ermeloërs uit de Hoofdklasse en namen afscheid van de club uit de Tapijtstad. In 2015 namen de geelzwarten de plaats van de Gellemuiers over in de Topklasse. Aflopen seizoen lukte het de groenwitten om te promoveren naar de Derde Divisie en zijn na twee speelronden nog ongeslagen met een overwinning in Hoogeveen in de competitieouverture en een gelijkspel tegen Harkemase Boys. DVS wacht na twee gelijke spelen nog op de eerste overwinning. Beide clubs hebben uiteraard baat bij een overwinning. Vanwege jubileumactiviteiten begint de wedstrijd niet op het gebruikelijke aanvangstijdstip, maar om 16:00 uur. Leidsman van dienst is de heer J. Besselsen uit Barneveld. Het wordt het vijftiende bezoek van sc Genemuiden aan het jubilerende DVS in competitieverband in de KNVB. meer »

687x gelezen

Ga naar archief