Rondje langs de velden Derde Divisie A: 23

26 februari 2024 17:15

Met speelronde 23 zit de tweede periode erop. Die prijs is niet terecht gekomen bij de club, die daarvoor de beste papieren had. Dat betekent tevens, dat er weer een nieuwe koploper is. Voor het kampioenschap zijn nog steeds vier serieuze kandidaten. Daaronder zit een kloof en loopt het puntenaantal van de clubs gestaag af, maar tussen de eerste veilige plaats en de twee herkansers zit ook nog een gaatje van vier punten.. Ook tussen de nummer voorlaatst en de herkansers gaapt een gat van zes punten.

DVS’33 Ermelo-Hoogeveen: Na een week eerder nog verzaakt te hebben sloeg de thuisclub nu toe in opnieuw een degradatieduel. Dat de zekere 1-0 in de 10e minuut uit een Ermelo’s overwicht niet gemaakt werd, bleek achteraf niet onoverkomelijk. Daarna had de Drentse debutant de grote kans om op voorsprong te komen. Na de 0-0 ruststand kwamen de bezoekers aanvankelijk beter uit de kleedkamer, maar toen die druk geluwd was, wees de veldverhouding weer naar een voorsprong de gastheren. Die kwam er ook na een uur voetbal. De blauwwitten bleken nu niet in staat om op te veren en na de 2-0 viel in de extra tijd ook nog de 3-0. Daarmee verwisselden beide clubs met 24 uit 23 weer van plaats. Dankzij een beter doelsaldo, 27-34 tegenover 31-53 nam DVS de vijftiende plaats weer in en was de zestiende voor Hoogeveen.
Lees hier het verslag op de site van DVS en bekijk hier de samenvatting op DVS-TV.

Urk-rkav Volendam: Op het voormalige eiland zou er een feestje gevierd kunne worden, maar dan voor de bezoekers. Als koploper hadden zij genoeg aan een punt om de tweede periode binnen te halen. Een vrolijk vissersonderonsje met de gunfactor voor de grootste gegadigde voor die prijs werd het niet; wel een meeslepend voetbalgevecht. Daarin namen de bezoekers nog net binnen een half uur een voorsprong, maar die stond slechts een paar minuten op het scorebord. Na de 2-1 uit een schitterend afstandsschot 10 minuten na rust gingen de “Wijdbroeken” nadrukkelijk in de achtervolging en halverwege het tweede bedrijf bracht een eigen doelpunt hen langszij. De laatste officiële minuut ging ook in met die stand, waarna de ploeg van Peter Wesselink er nog twee counters uitperste, beide afgerond met een treffer. Door deze 4-2 ontliep rkav Volendam met 24 uit 11 (27-10) niet alleen deze periodetitel, maar verspeelde het met 44 uit 23 (57-35) ook de koppositie, maar blijft IJsselmeervogels nog wel voor op doelsaldo. Urk deed goede zaken en met 33 uit 23 (38-46) houdt alleen het doelsaldo de blauwwitten uit het linker rijtje.

FC Rijnvogels-sc Genemuiden: Om nog kans te hebben op de tweede periode wist de promovendus uit de Tapijtstad, wat het zelf moest doen, namelijk zelf winnen. Het spel werd gegund aan de tegenstander, maar de knikkers waren voor de runner-up. Zelf gaven de groenwitten niets weg en namen halverwege de eerste helft een voorsprong. Die 0-1 ging ook mee de rust in. Het bleef daarna heel spannend, omdat de volgende treffers pas in de slotfase vielen. Die vielen in de slotminuut en de extra tijd nog voor de bezoekers. Daarna was het wachten. Met 45 uit 23 (54-25) wist sc Genemuiden zich wel de nieuwe koploper en de twee laatste doelpunten voor sv Urk werden door de gasten op “De Kooltuin” van harte begroet. Met 24 uit 11 (25-10) mag de club deelnemen aan de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. De 0-3 kostte VVSB een plaats op de ranglijst en staat nu negende met 33 uit 23 (35-41).

IJsselmeervogels-usv Hercules: Het betere veldspel van de bezoekers voor de rust bleek niet bepalend, want de gedoodverfde titelkandidaat was effectiever en leidde halverwege met 2-0. Pas in de laatste twintig minuten kreeg deze score een vervolg en dat was met nog eens twee treffers in het voordeel van de thuisclub. Door deze 4-0 is de achterstand van IJsselmeervogels met 44 uit 23 (48-28) op de koppositie terug gelopen tot een punt. Het doelsaldo houdt de “Vogels” vooralsnog op de derde plek. Met een achterstand van vier punten in de tweede periode waren de “Rooien” met nu 20 uit 11 (24-15) al uitgeschakeld in de tweede periode. Hercules kon de opmars met 32 uit 22 (36-28) nog niet voortzetten en vindt zich terug op de elfde plaats.

Harkemase Boys-HSC’21: Pas in het laatste kwartier in de eerste helft kropen de bezoekers wat uit hun schulp en aangezien de Harekieten het veldoverwicht niet beloonden met een score was het halverwege nog 0-0. Binnen tien minuten na de hervatting scoorden de bezoekers wel, waarbij de afstemming tussen doelman en verdediging niet optimaal was. De jacht op de gelijkmaker werd ingezet en die viel pas enkele minuten voor tijd. In die slotminuten de vijf minuten extra tijd deden zich nog legio mogelijkheden voor, maar de winnende viel niet meer voor de thuisclub. Ondanks opnieuw puntverlies is Harkemase Boys, de eerstvolgende tegenstander van DVS, met 39 uit 22 (46-32) nog altijd kampioenskandidaat met drie verliespunten meer dan de lijstaanvoerder. HSC’21 bleef door deze uitslag met 35 uit 23 (42-36) zevende.
Bekijk hier de samenvatting op HB-TV.

DOVO-VVSB: De Panhuis-bewoners hadden voor deze wedstrijd nog altijd zicht op de tweede periode, maar liepen ondanks een sterke openingsfase al na tienminuten tegen een achterstand aan. De 0-1 hielp de bezoekers wat beter in de wedstrijd. Nadat de roodwitten de draad weer oppikten, volgde na een half uur voetbal de gelijkmaker, al was daar wel een misser van de doelman voor nodig. In de tweede helft waren de paarsgelen gevaarlijker, maar gescoord werd er niet. Dat lukte de thuisclub ook niet, toen het in de laatste tien minuten met een man meer speelde. Door de 1-1 liep DOVO met 22 uit 11 (25-11) de tweede periode mis (mede door de nederlaag van rkav Volendam. In de reguliere stand leverden de Veenendalers met 37 uit 22 (42-28) een plaats in en staan nu zesde. VVSB ging met 33 uit 23 (44-46) dankzij een beter doelsaldo over streekgenoot FC Rijnvogels heen en staat nu achtste.

ODIN’59-Sparta Nijkerk: Met veel spelvreugde wervelden de oranjehemden over de thuisclub heen, hoewel de paal hen nog behoedde voor een vroege achterstand. Daarna liep de teller stelselmatig op tot 0-7. Daardoor passeerde Sparta Nijkerk met 37 uit 22 (54-39) DOVO op de ranglijst en staat het nu vijfde. Het overdragen van de rode lantaarn wordt voor ODIN’59 met 9 uit 23 (18-70) steeds moeilijker.

DEM-Staphorst: lang bleef het 0-0 op “Adrichem”, maar halverwege de tweede helft namen de bezoekers een voorsprong en verdubbelde die even later. In de slotfase kwam de thuisclub vanaf elf meter nog terug tot 1-2, maar de zege kwam voor de geelblauwen niet meer in gevaar. Door die winst behield Staphorst met 28 uit 23 (38-50) de vier punten voorsprong op de beide herkansers. DEM zag met 31 uit 23 (32-36) de opponent tot op drie punten naderen, maar bleef die als nummer 12 wel twee plaatsen voor.

Eemdijk-Kampong: Na lange tijd boekte de thuisclub weer eens een zege. De groenwitten profiteerden na ruim een kwartier van de geboden ruimte, maar verzuimde daarna de voorsprong te vergroten. Na de rust waren de bezoeker beter en kwamen al binnen tien minuten langszij. Beide club gingen naarmate de wedstrijd vorderde op zoek naar de winnende treffer. Die viel in de extra tijd wat gelukkig via toekomstige DVS’er Yannick Bouw. Eemdijk vergrootte zo met 30 uit 22 (36-40) de voorsprong op de beste herkanser tot zeven punten. De hoop om directe degradatie te ontlopen liep voor Kampong met 18 uit 23 (30-41) een deuk op.