Rondje langs de velden Derde Divisie A: 24 inhaal

11 maart 2024 18:15

In het weekend van 9 maart was er geen compleet programma in de Derde Divisie A. Wel werden er twee inhaalwedstrijden gespeeld, die nog voor de tweede periode telden. De top-3 bleef ongewijzigd, maar de twee clubs daaronder verwisselden van positie. Ook de degradatieplaatsen bleven ongewijzigd.

Sparta Nijkerk-Eemdijk: Deze wedstrijd stamt uit speelronde 17, maar werd afgelast vanwege het overlijden van een erelid van Eemdijk. De betere Nijkerkers moesten een vroege achterstand wegwerken en hadden die vijf minuten later al gerepareerd. Halverwege de eerste helft nam de thuisclub een 2-1 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de oranjehemden om de aansluiting met de top-3 te vinden. Dat de marge op één bleef staan, kwam de gastheren duur te staan. De “Diekers” kwamen voor de tweede helft energieker uit de kleedkamer en vonden na ruim een kwartier de gelijkmaker. Pas toen zetten de Ebbenhorst-bewoners weer aan, maar beide clubs hadden nog mogelijkheden op de winnende treffer. Het bleef bij 2-2. Door het puntverlies werd Sparta Nijkerk met 41 uit 24 (58-42) van de vierde positie verdreven en zakte een plaats op de ranglijst. Eemdijk sprokkelde een punt en heeft van het trio met 31 uit 24 (38-43) het beste doelsaldo. Dat brengt de groenwitten op de twaalfde plek; vier meer dan beste herkanser Hoogeveen en zes meer dan DVS.

Hercules-Harkemase Boys: Deze wedstrijd uit speelronde 20 werd uitgesteld in verband met de verplaatste bekerwedstrijd van Hercules tegen sc Cambuur. De Utrechters hadden niet alleen de Friezen als opponent, maar ook de eigen grasmat, waarop het verzorgde veldspel niet tot uiting kwam. Desalniettemin was de thuisclub de bovenliggende partij en nam al vroeg een terechte voorsprong. De Harekieten konden de laatste wedstrijden maar moeizaam scoren, maar waren in de Domstad zeer effectief. Uit het niets viel kort voor de rust de 1-1 en counterde na tien minuten in de tweede helft naar de 1-2. In het vervolg waren er kansen voor de thuisclub, maar evenzeer voor de roodwitten. Geen daarvan werd benut. Harkemase Boys heroverde met 43 uit 24 (48-33) de vierde plaats en heeft nog maar vier punten achterstand op de twee lijstaanvoerders. Harkemase Boys schoof met 35 uit 24 (39-31) op van de elfde- naar de achtste plaats.