DVS'33 Ermelo JO18-1 verloor van koploper AFC Quick 1890

22 april 2024 12:15

Niet alleen bij de start van de befaamde wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik was het heel vervelend weer maar ook afgelopen zaterdagmiddag in Amersfoort. Tijdens een harde regenbui begon DVS JO18-1 om 16:00 uur met haar wedstrijd tegen de koploper AFC Quick 1890. Een impressie.

AFC Quick veel balbezit

AFC Quick JO18-1 had heel veel de bal omdat DVS JO18-1 er geen druk op kon krijgen. Kortom, het competitieduel speelde zich vooral af op de helft van DVS’33 Ermelo.

Thuisploeg op voorsprong

Het was vooral wachten op een kans van DVS-zijde. Na pakweg 20 minuten voetballen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Niet meelopen met je man zorgde ervoor dat de Ermelose equipe op achterstand kwam. De 2-0 viel vervolgens niet veel later na een fout in de opbouw van DVS. Deze tussenstand ging tevens mee de kleedkamers in.

Giovanni Gomes scoort

In de tweede helft begon DVS JO18-1 wat agressiever en kwamen de spelers wat meer in de duels. Daardoor had DVS beduidend meer de bal in de beginfase en uit de eerste kans werd het gelijk 2-1, Giovanni Gomes (foto) die was ingevallen maakte een mooi doelpunt nadat hij twee man gepasseerd was.

Doelkansen voor DVS

In deze spelfase had DVS de kans op meer doelpunten maar die kwamen er helaas niet. Met de snelheid van AFC Quick 1890 was het ook oppassen in de omschakeling en uit deze situatie maakte de Amersfoortse formatie 3-1. De wedstrijd was toen wel min of meer gespeeld en in de laatste 10 minuten werd het ook nog 4-1.

Even geen competitie

Dit was dus een wedstrijd waarin DVS in de eerste helft gevaarlijk was maar daarna toch wel kansen kreeg ondanks het feit dat AFC Quick 1890 weinig weggaf. Nu dus even geen competitie. Op 2 mei speelt DVS JO18-1 nog een oefenwedstrijd tegen sv Epe JO19-1 en de competitie gaat op 11 mei verder tegen Hooglanderveen O18-1 Tegen die tijd kunt u een voorbeschouwing tegemoet zien.