DVS'33 Ermelo 17-3 naar halve finale BEKER

23 april 2024 16:45

DVS 17-3 heeft de halve finale van het bekertoernooi bereikt. Na eerst de groepsfase te hebben gewonnen en daarna meerdere knock-out rondes te hebben overleefd, mochten we woensdagavond 10 april aantreden tegen SJO FC Dalfsen 17-3, die een klasse hoger spelen dan dat wij doen.

De beleving naar de wedstrijd toe voelde al een beetje als een Europese voetbalavond. Een onbekende tegenstander in een avondwedstrijd op toch een stukje rijden vanaf Ermelo.

Vertrekken om 18.00 uur vanuit DVS ’33 Ermelo om om 19.30 aan te treden tegen Dalfsen. Ondersteund door het nodige publiek ontstond er een echt beker gevecht waar werd gestreden voor elke meter. In de openingsfase kregen beide teams een zeer grote kans waarbij een speler 1 op 1 op de keeper kon afgaan maar waarbij de keeper als winnaar uit de strijd kwam. Na ongeveer 20 minuten weet DVS 17-3 toch op een voorsprong te komen nadat een rebound onberispelijk wordt binnengeknald  0-1 DVS. Beide teams krijgen die wedstrijd nog meerdere kansen die ze onbenut lieten maar nog voor de rust weet DVS 17-3 op een 0-2 te komen.

In de rust afgesproken op zelfde voet verder te gaan en te blijven strijden voor elke meter. Dit leverde in de tweede helft ook nog weer kansen op voor beide teams, maar gescoord werd er niet meer. Het was spannend tot het eind, maar door volwassen voetbal en een enorme strijd werd het eindsignaal bereikt met de 0-2 overwinning. Hierna kon het feest beginnen en zo konden wij met een zeer tevreden gevoel terug naar Ermelo met het ticket van de halve finale beker op zak.

Kom zaterdag 4 mei DVS 17-3 aanmoedigen in de wedstrijd tegen SV Losser

Zaterdag 4 mei vervolgt DVS 17-3 zijn beker avontuur tegen SV Losser 17-2 uit Enschede. We spelen dan om 12.00 op DVS ’33 Ermelo zoals het nu lijkt op veld 2. Ook dan kunnen we alle aanmoedigingen goed gebruiken naar wie weet wel de finale van de beker. Hopelijk zien we jullie dan langs de lijn en kunnen we dit succes een passend vervolg geven.