Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

8 november 2014 11:30

Nooteboom, H.J.

Man off the Match: Marco Remmelts.
Het wordt bijna een vervolgverhaal en ik tik deze zin bijna met loden vingers en met tegenzin in maar als DVS 2 afgelopen zaterdag één wedstrijd had moeten en kunnen winnen dan was het dit duel tegen Sparta Nijkerk 2 wel. Het tweede elftal van DVS kreeg meer dan voldoende goede mogelijkhedenruim om ruim afstand van Sparta Nijkerk 2 te nemen maar men verkwistte simpelweg te veel kansen. Dan komt hoe dan ook toch weer die aloude voetbalwet om de hoek kijken oftewel daar waar jij niet scoort doet de tegenstander dat dan wel. Sparta Nijkerk 2 had maar luttele minuten nodig om een 1-0 voorsprong om te buigen in een 1-2 voorsprong en dat de Spartanen daar blij mee waren liet zich natuurlijk makkelijk raden. Het elftal van Martijn Kuis en Leo van Dijk trachtte in de slotfase door alles uit de kast te halen, nog langszij te komen maar zover liet Sparta Nijkerk het echter niet komen. Een verslag…

DVS goed van start
Om exact 11:34 uur gaf scheidsrechter Dhr. H.J. Nooteboom het startsein voor het competitieduel DVS’33 Ermelo 2-Sparta Nijkerk 2. DVS 2 begon goed aan het duel; eerst was het Lars van Wetering die Yordi Grovenstein goed weg stuurde maar de defensie van Sparta Nijkerk wist dit gevaar vooralsnog goed te beteugelen. Diep in het strafschopgebied wist men Yordi nog maar ternauwernood af te remmen. Sparta Nijkerk 2 deed iets terug met een gevaarlijke aanval over rechts waarbij tenslotte de bal in het zijnet terecht kwam. Een fase later wisten Lars van Wetering en Yordi Grovenstein samen een Ermelose corner te versieren, een corner die vervolgens door Job Kuijpers lopepzuiver op de pan van Milan werd gelegd, Milan v.d. Maaten kopte de bal echt rakelings naast en Sparta Nijkerk kwam met de schrik vrij.

Marco Remmelts stopt penalty
Zonder dat zelf te willen zette de DVS 2 doelman Marco Remmelts zichzelf zo rond 11:39 uur in de schijnwerpers oftewel bij een corner van Sparta Nijkerk greep Marco net even mis en dat leverde een heel benauwd moment op in de Ermelose defensie. Precies tien minuten later werd diezelfde Remco het eindstation nadat de DVS 2 speler Job Kuijpers hoogst ongelukkig de bal beroerde. Doelman Remmelts raakte uiteindelijk een Sparta aanvaller binnen het Ermelose zestienmetergebied en dat feit werd om 11:49 uur gehonoreerd met een strafschop. Natuurlijk een ideale gelegenheid voor het tweede elftal van Sparta Nijkerk om in Ermelo op voorsprong te komen. Ditmaal een fraai hoogtepunt voor de aimabele DVS doelman Marco Remmelts. Met verve keerde Marco subliem de strafschop van Sparta Nijkerk. Op de DVS tribune gingen de handen op elkaar voor doelman Remmelts.

Geen beloning…
Daarna weer een fase waarin DVS 2 op de poort klopte; twee corners die echter niets opleverden. Verder een prachtige DVS aanval waarbij Peter v.d. Horst, Yordi Grovenstein, Michael Musa en Maurizio Sleurink betrokken waren maar opnieuw geen beloning. De DVS 2 trainer/coach Martijn Kuis moedigde zijn spelersgroep aan:”Hou het baltempo hoog!” Zijn assistent Leo van Dijk vulde dat aan met: “Beweging voorin!” Job Kuijpers ging voorop in de strijd en typerend was het moment waarbij twee Sparta spelers gestrekt gingen en Job Kuijpers gewoon opstond.

Geen strafschop!
Ook was het eventjes genieten van de manier waarop Peter v.d. Horst een bal dood maakte en hem vervolgens haarscherp verzond naar Michael Musa. Heel even leek het moment daar waar DVS 2 mogelijk op voorsprong zou kunnen komen. Een prima opzet van Nick Dobbenberg, Michael Musa en Yordi Grovenstein bracht de laatste in het vijandelijke doelgebied en ineens was daar het moment dat Yordi Grovenstein neer ging binnen dat zestienmetergebied. Scheidsrechter Dhr. Nooteboom zag er geen strafschop in en achteraf terecht want Yordi gaf na afloop van de wedstrijd aan dat hij geen recht had op een elfmetertrap.

Nick Dobbenberg blokt bal van Sparta
Om 12:00 uur noteerde ik een kopbal van Michael Musa uit een vrije trap van Job Kuijpers en vlak daarna een priemend schot van Sparta Nijkerk in de handen van DVS goalie Marco Remmelts. Daarna een mooi voetbalmoment van het trio Milan v.d. Maaten, Lars van Wetering en Ramazan Leebeek; de laatste joeg de boel helaas over het Nijkerkse doel. In een tegenstoot wist Nick Dobbenberg een inzet van Sparta Nijkerk in eerste instantie te blokken om de bal vervolgens alsnog weg te werken. Het leverde Nick even wat benauwde momenten op vanwege die bal op een wel heel gevoelige plek. Verzorger Wim Huijer bracht Nick de nodige verlichting.

DVS op voorsprong!
Vervolgens weer een gevaarlijke actie waarin Job Kuijpers en Yordi Grovenstein net niet Lars van Wetering wisten te bereiken. Ook dat moment waarop Milan v.d. Maaten Yordi Grovenstein wist te bedienen was fraai, Yordi kreeg de bal net niet goed onder controle. Om 12:12 is het wel raak voor de thuisploeg. Een goed stukje samenwerking tussen Ramazan Leebeek en Yordi Grovensteijn stelt Lars van Weterig in staat de openingstreffer te scoren en dat betekent1-0 voor DVS 2! Vlak voor rust nog een fraaie kans op 2-0 maar helaas gaat dat feest niet door. “Bijna rust!” en “Het koppie d’r bij nou!”, hoor ik de DVS 2 trainer Martijn Kuis roepen. Ondergetekende ziet Maurizio Sleurink vlak voor het rustsignaal nog een gevaarlijke bal voor het Ermelose doel weghalen. De rust gaat in met een 1-0 voorsprong voor DVS.

Geen buitenspel!
Er is nog maar net afgetrapt of de vlag van de assistent-scheidsrechter van Sparta Nijkerk gaat omhoog terwijl er beslist geen sprake was van buitenspel. De spits van Sparta Nijkerk is sterk en sluw bezig. Mogelijk een teken aan de wand…Dan is het vervolgens Lars van Wetering die de bal ‘panklaar’ legde voor Ramazan Leebeek, Ramazan kreeg er net zijn voet niet tegenaan. In de 16e minuut van de tweede helft een schot van Sparta Nijkerk dat maar net over gaat. Een minuut later maken Peter v.d. Horst en Lars van Wetering plaats voor Patrick Ozinga en Mo Elsobki. Peter en Lars krijgen een applaus van pakweg honderd voetballiefhebbers op de DVS tribune.

Twee hele dikke kansen voor DVS
Een goed voetballende Milan v.d. Maaten moet zich even later bedienen van een slimme overtreding , dat was beslist even nodig. Ook ziet ondergetekende Patrick Ozinga een bal ruimen alvorens Sparta Nijkerk 2 gevaarlijk kan worden. Achtereenvolgens gaan Isa Kiziler en Ramazan Leebeek een keer onderuit zonder verdere gevolgen. Dan in de 24e minuut van de tweede helft twee hele dikke kansen voor DVS 2. Na een hele goede actie van Mo Elsobki krijgt Ramazan Leebeek een honderd procent kans maar de Nijkerkse goalie blijft ijzersterk overeind! Ook Job Kuijpers had het nog af kunnen maken, maar helaas…

Sparta Nijkerk weet wel te scoren!
Na een goed schot van Sparta Nijkerk 2 op het doel van DVS is het even later Ramazan Leebeek die even het gevoel voor de ruimte mist. Een schot van Michael Musa zien we net naast het Sparta doel gaan. In de 33e minuut maakt Job Kuijpers plaats voor Brandon Karangwa. De uitstekend voetballende Dennis Sietsma weet op prachtige wijze zijn maat Isa Kiziler te bedienen maar de laatste weet daar geen optimaal rendement uit te halen en dan gebeurt datgene waar wij op de tribune al een beetje bang voor waren. Binnen de kortste keren weet Sparta Nijkerk twee keer datgene te bewerkstelligen wat DVS 2 verzuimd had te doen en dat was scoren! De thuisploeg dus ineens met 1-2 achter daar waar het allang op een veilige voorsprong had moeten en kunnen staan.

Op zoek naar de gelijkmaker
Nog altijd is de wedstrijd niet gespeeld. Vijf minuten voor tijd weet Isa Kiziler Mo Elsobki te bereiken en Mo kan één op één op de Sparta goalie afgaan en weer weet de doelman van Sparta Nijkerk de situatie te klaren. Ook die ene spetter van Isa Kiziler brengt niet de 2-2 op het scorebord. In het geel/zwarte kamp kreeg men een enorme domper na dit volstrekt onnodige zure verlies. DVS 2 kon niet anders doen dan hun wonden likken en voor Sparta Nijkerk 2 werd het alsnog een mooie voetbalzaterdag. Ergens deed dit duel aan vorig seizoen denken, ook toen liet DVS 2 de winst aan Sparta Nijkerk, terwijl de thuisploeg ook toen de sterkste was.

Dennis Sietsma
Toch nog wat complimenten voor met name het goed spelend duo Milan v.d. Maaten en Maurizio Sleurink. Ook Yordi Grovenstein speelde een dreigende en goede eerste helft. Ook een compliment voor de Ermelose verdediger Dennis Sietsma, zijn prestatiecurve is m.i. heel constant. Kortom, wederom kreeg DVS 2 een behoorlijk aantal riante kansen, maar het moet ook gezegd dat de doelman van Sparta Nijkerk 2 uitstekend keepte! Nogmaals dat neemt niet weg dat DVS 2 dit duel gewoon had moeten winnen. Het DVS trainersduo Martijn Kuis en Leo van Dijk kunnen die scoringskansen er kwalijk zelf inschieten. Er is komende week een hoop werk aan de winkel…

Mark Aalten
Op de DVS tribune volgde de DVS 5 speler Mark Aalten nauwgezet de verrichtingen van Sparta Nijkerk 2. Binnenkort is Sparta Nijkerk 2 namelijk de bekeropponent van DVS 5. Ongetwijfeld deed Mark zinnige wedstrijdinformatie op.