DVS'33 Ermelo JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie B

8 november 2014 12:15

Werff, A.P.F. van der

Afgelopen zaterdag was de Ermelose spelersgroep van Jos Dekker, Bert Meiling en Jan Berger te gast in Bunschoten/Spakenburg en wel bij IJsselmeervogels B1. Het zag er zeer lange tijd naar uit dat DVS B1 de zesde seizoenszege binnen zou halen maar gastheer IJsselmeervogels B1 wist in de 6e (zesde!) minuut van de toegekende extra tijd alsnog langszij te komen. Een impressie.

Wat moeizaam begin…
DVS B1 begon haar uitwedstrijd wat aftastend en moeizaam en het leek wel of men op twee gedachtes hinkelde. De linies speelden veel te veel uit elkaar, de puzzel moest nog ineen gaan vallen. Het duel tussen de twee clubs uit het linkerrijtje van de 4e Divisie B was zo’n beetje 11 minuten op gang of de thuisploeg wist op een 1-0 voorsprong te komen. Met een schitterend afstandschot brak IJsselmeervogels de ban van de Ermelose defensie, een verdediging die afgelopen zaterdag bijzonder weinig weg gaf.

Weer op gelijke hoogte
De Ermelose equipe raakte nooit in paniek en het was Brecht Buiter die met een bliksemssnelle en goede ingooi zijn maatje Mathijs van Dusschoten aan het werk zette; Mathijs speelde zich goed vrij en wist knap in te schieten bij de tweede paal en dat betekende 1-1! Er waren toen net zo’n 20 minuten gespeeld.

DVS ging steeds beter spelen
Daarna kwam DVS B1 weer wat beter in de wedstrijd te zitten en werden we stukje voor stukje steeds beter. Net voor rust ontstaat er een dikke kans voor de Ermelose formatie maar Brecht Buiter schiet de bal helaas over het doel van IJsselmeervogels B1 en zo kunnen beide ploegen gaan rusten met een tussenstand van 1-1. Kortom, na een wat rommilge eerste helft kunnen de mannen van Jos, Bert en Jan even lekker op adem komen en een strijdplan voor de tweede helft in gaan zetten.

Uitstekend uit de kleedcabine
DVS B1 begon uitstekend aan de 2e helft; de jongens begonnen meer vooruit te spelen en in de 45e speelminuut werd door goed druk zetten van Danny Lubbersen, Mathijs van Dusschoten vrij gespeeld en Mathijs kwam één op één in oog te staan met de goalie van IJsselmeervogels maar de gedreven Mathijs maakte geen fout en scoorde de verdeinde 1-2.
We Ermelose ploeg bleef goed spelen en waren ook de betere partij maar helaas waren de jongens ietwat onzorgvuldig in de eindpass. Er werd maar liefst 6 minuten langer doorgespeeld en in de allerlaatste minuut wordt het door niet goed ingrijpen dan toch nog 2 – 2.

Flinke dosis strijdlust
Kortom, in een strijd van 2x40 minuten plus een zestal extra minuten speeltijd rook de Ermelose formatie lange tijd aan de uitwinst maar reisde uiteindelijk naar Ermelo af met een gelijk spel waarna men nog kon gaan genieten van de topper DVS-ACV. Ondergetekende sprak in Ermelo met een speler van DVS B1 en uit zijn verhaal kreeg ik mee dat DVS B1 heel wat strijdlust aan de dag had gelegd in Bunschoten/Spakenburg en dat deed mij gewoon goed.

Vriendschappelijk voetbal voor DVS B1
Het deed mij op dat moment een beetje denken aan een CD van Bløf oftewel ‘ In het midden van alles/Is er ruimte genoeg/En je mag blijven dansen/Tot het laat is of vroeg/In het midden van alles/Beweegt heel je lijf mee/En zo drijven we verder?Als een druppel in zee.’ Op naar zaterdag 15 november oftewel thuis een vriendschappelijk duel tegen ASV Dronten B1 i.v.m. inhaal- en bekerwedstrijden. Zie de voorbeschouwingen later in de week. Mijn wedstrijdcorrespondent alsnog bedankt voor de wedstrijdgegevens!