8 november 2014 15:00

Ede, J.C.G. van

ZA. 08-11-2014           HERCULES A1 – DVS’33 A1       2 - 2   (1 – 0)

Competitiewedstrijd

‘Spectaculaire 2e helft levert ploeg uit Ermelo een punt op’  ‘weg omhoog lijkt ingeslagen’

Na het goede optreden vorige week tegen Huizen A1, waarin nipt met 1-2 werd verloren, was het zaak vandaag de goede lijn voort te zetten. De ploeg uit Ermelo startte in exact dezelfde opstelling als tegen Huizen, maar zoals de trainer al vaker had gezegd, maken de wisselspelers het verschil en dat was ook vandaag aan de orde. Voor het eerst deze competitie kon de trainer beschikken over een geheel fitte selectie.

Hercules bezit voor aanvang van deze wedstrijd de 7e plaats in de 3e div. A en heeft slechts een paar punten minder dan de nr.3.

DVS’33 bezit de 10e plaats, maar ook hierin geldt dat het puntenverschil naar boven toe minimaal is en de aansluiting naar boven toe snel gemaakt kan worden.

Het zou vandaag geen makkelijke wedstrijd worden, want de 3e div. A is van erg hoog niveau en Hercules is geen kleine club. Overigens bezit deze club ook nog tal van andere sporten als futsal, tennis, cricket, badminton en goalbal. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld, natuurgras en stond onder leiding van de arbiter de heer Van Ede die een prima wedstrijd floot.

DVS’33 begon de wedstrijd wat moeizaam. Het creëerde wel in de 12e minuut een prima mogelijkheid, maar de pas van de sterk spelende Steven Knijn kwam net iets te laat, waardoor Roy Groenevelt strafbaar buitenspel stond. In de 21e minuut kwam Hercules op voorsprong. Echter hierna begon DVS’33 beter te draaien. Er werd met meer druk naar voren gespeeld, de aansluiting was beter en onderlinge duels werden meer gewonnen. In de 26e minuut werd de vrijgelopen Marc Vermeulen in de diepte aangespeeld. Marc stormde op doel af, maar de bal ging helaas voorlangs.

1-0  bleef de ruststand.

In de rust vertelde de trainer nog even heel duidelijk wat ervan iedereen verwacht werd de 2e helft en waar de kansen voor DVS’33 lagen. Nou die boodschap kwam goed over… DVS’33 ging na de rust als een wervelstorm tekeer. Echt heel grote kansen leverde dat nog niet direct op, maar iedereen zag aankomen dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn dat DVS’33 kansen zou creëren en benutten. In de 67e en in de 74e minuut werd Roy Groenevelt op zijn wenken bediend, echter zijn schoten waren houdbaar voor de keeper. Ondertussen groeide bij DVS’33 het vertrouwen en achterin stond alles werkelijk als een huis. Het koppel Vinh-Dat en Yvar wordt met de week sterker en ook Stefan en Guido groeiden steeds verder in de wedstrijd.

In de 75e minuut kwam Guido langs de zijlijn op en kreeg de bal heerlijk in de loop aangespeeld. Guido gaf een voorzet laag en strak en bij de 2e paal komt de zeer gedreven invaller Jelle Zeeboer op die de bal vanuit een vrijwel onmogelijke hoek binnenschiet. De vreugde bij DVS’33 was enorm en dit deed ook de trainer zichtbaar goed.. ja dit is absoluut geen toevalstreffer.

Deze dreun gaf Hercules helaas weer moed. Hercules kwam in de 81e minuut voor het eerst deze 2e helft onder de druk van DVS’33 uit en werkelijk waar.. de eerste kans van hun in de 2e helft was direct raak 2-1.

Maar toen…

DVS’33 rechtte de rug en gaf extra gas. Nog geen 2 minuten later werd de ingevallen Jordy van Selm diep weggestuurd. Oog in oog met de keeper wordt Jordy ten val gebracht…strafschop! Roy Kruse pakt zijn verantwoordelijkheid en schiet de bal zuiver binnen 2-2. DVS’33 ging verder op jacht naar de overwinning. Helaas bleef deze uit.

Het laatste fluitsignaal klonk en moegestreden verlieten de ploegen het veld.

Het punt voor DVS’33 was dik en dik verdiend. Helaas won concurrent KFC van Huizen. Weer blijkt dat dit gewoon een geweldige competitie is waarin iedereen van elkaar kan winnen.

Bij DVS’33 lijkt de weg omhoog ingeslagen. Nu doorzetten…allemaal!

Zaterdag 15 november geniet DVS’33 van een sportief teamuitje in Zwolle. Zaterdag 22 november speelt DVS’33 A1 thuis tegen AFC’34 A1 om 14.30uur.