8 november 2014 8:30

Het was weer vroeg aantreden voor de jongens van F4. Net uit hun bed, de auto in en binnendoor slingerend door de landerijen naar Nijkerk om daar, om 8.30 al, een potje te gaan voetballen.
Er moest een verbod staan op ‘bewegen voor 9.00 uur’.
Het was niet anders. F4 had nu eenmaal om 8.30 afgesproken met de jongens van Sparta F5… . Er zou gevoetbald gaan worden, hoe dan ook.

Met een grote delegatie ouders aan de zijlijn van het ‘snelle’ kunstgrasveld werd er afgetrapt. Al vlot werd duidelijk dat de middenmoter Sparta een leuke ploeg had. De pupillen van Sparta speelde al wat georganiseerder en meer als team dan de meeste tegenstanders tot nu.
Ook had Sparta steeds een keeper op het doel die uitliep zoals die keepers op televisie dat doen.

DVS begon niet slecht maar anders dan we gewend zijn van ze. De jongens leken nog niet helemaal wakker. Misschien was het wachten op de tweede helft… want dan zou het immers pas 9.00 uur zijn.  Wel was te zien dat DVS individueel wat meer in huis had dan Sparta. Het kwam er nog niet helemaal uit. Zonder dat Sparta echt gevaarlijk werd bood het wel goed tegenspel aan DVS.  Na één helft voetballen met een, in de 8ste  minuut door DVS gescoorde, 1-0 en een steeds beter spelend Sparta waren begeleiders van DVS er niet gerust op.

Gelukkig tikte de tijd verder, de hoop was gezet op het tijdstip 9.00… . Zouden de jongens dan ontwaken...?
En jawel, daar begon het ernstig op te lijken… . In hun vertrouwde tweede helft, waarin DVS in eerdere wedstrijden al veel doelpunten heeft gescoord, leken de jongens als uit hun bed opgestaan. Na nog een paar laatste gaap bewegingen  gebeurde waar we op hoopten. Tussen 9.10u. en 9.15u. slaat DVS keihard toe. Met vier doelpunten in 5 minuten stond het 5-0 en was de wedstrijd gespeeld. Sparta spartelde nog wat tegen met een bal tegen de paal. Maar ze voetbalde een verloren wedstrijd.

Een niet flitsend , maar wel steeds als ploeg spelend DVS maakte toch weer 5 doelpunten en hield bovendien redelijk makkelijk de 0 achterin.
Het is een goed stel hoor.
Zeker na 9.00 uur.

Met de op dit moment minst gepasseerde verdediging van de competitie gaan onze jongens morgen eerst even oefenen tegen EFC F2. Om 10.00 pas!!