3 - 0

DVS'33 Ermelo JO15-3

C-junioren zaterdag, C3, 3e klasse 04

22 november 2014 10:00

Met een goed gevoel moest de C3 naar Terschuur toe om daar de wedstrijd tegen de plaatselijke C1 te moeten spelen. Vooraf ingeschat als een wedstrijd waar mogelijkheden zouden zijn om weer eens een puntje en misschien wel 3 punten me terug te kunnen nemen. De tegenstander had dan al wel 3 wedstrijden gewonnen maar hun doelsaldo was niet echt heel overtuigend. Helaas zijn we toch weer met lege handen terug gekeerd naar Ermelo.

We speelden de wedstrijd zonder Niels en Martijn die andere bezigheden hadden, maar ook zonder de geblesseerde Lieke die echter wel mee was om het team te steunen.

Eerste helft, iets teveel onder de indruk.

We begonnen helemaal niet slecht aan de wedstrijd, tegendeel de eerste minuten waren voor ons maar al heel snel had Terschuurse Boys daar een antwoord op, net even wat fysieker gaan spelen. Er waren er al een paar erg groot en sterk maar dan ook nog een duwtje hier, even vasthouden allemaal kleine dingetjes die de scheidsrechter niet als overtreding beschouwde. Daardoor raakten we toch uit ons goede spel en hadden we niet meer de rust aan de bal, werd het slordiger en nam de tegenstander het initiatief van ons over. De eerste kans was echter nog wel voor ons. Een goed genomen corner werd eerst door Jan en gelijk daarop door Chris op een haar na gemist. Aan de andere kant was er een onoplettendheidje de oorzaak ervan dat er ineens 2 spelers niet buitenspel stonden, Rijk wist eerst de inzet te keren maar de bal stuiterde ongelukkig tegen één van onze jongens aan waardoor de bal zo voor de voeten van een rood/zwarte viel en dat was 1-0, in de 11de minuut. Voetballend was Terschuur niet beter maar ze wonnen gewoon veel te veel duels waardoor we volledig onder druk kwamen te staan en er kleine irritaties waren waarom de scheids niet ingreep. Het werd een rare wedstrijd waarin ineens van alles gebeurde. Feit is dat we de eerste helft eindigde met een 1-0 achterstand en beide teams speelden nog maar met 10 man.

Tweede helft had er veel meer ingezeten.
Het praatje in de rust was nou niet echt een motiverend gebeuren. Toch ging het een stuk beter. We begonnen weer met 10 tegen 10 voor de eerste minuten en wij waren absoluut de betere partij. Wij drongen de tegenstander terug maar deze bleef, op zijn beurt, levensgevaarlijk in de counter en Rijk moest toch een paar keer goed handelend optreden. Rijk vond 1 redding zelf ook zo mooi dat hij, als ware het een doelpunt, even een vreugde dansje maakte, en terecht Rijk!
Maar als we goed voetballen kregen we zelf dan geen kansen? Nee helaas want het eindstation werd niet gevonden. Er zaten hele mooie aanvallen bij via onze buitenspelers maar iedere keer lukte ze het niet om de bal voor het doel te krijgen. Bij een 2-0 stand had het echter echt gemoeten, zo vrij als 2 jongens voor de goal stonden maar tot grote teleurstelling verdween de bal kansloos in de handen van de keeper. Terschuur maakte de kansen dus wel af, 2 counters na balverlies op het middenveld in 5 minuten tijd. Met deze stand van 3-0 was het eigenlijk ook wel weer over. Er gebeurde hier en daar nog wel wat maar er was te veel gebeurd om nog echt tot een eindoffensief te komen.

Maar even goed nadenken
Weer geen wedstrijd gewonnen en weer niet het gevoel dat we slechter zijn. Het zijn details waarom je wint of verliest. Bij het merendeel van de jongens ligt het niet aan inzet en strijdlust, helemaal niet zelfs, er is echt en vooral in de tweede helft keihard gewerkt en toch lukt het dan weer net niet. En dat zijn voor mij nu juist hele kleine dingen die in het team-proces enorm groot en belangrijk zijn. Daar moeten we het de komende week maar eens rustig over hebben.