13 december 2014 12:00

G.J.P. Danhof

ZA. 13-12-2014           DVS’33 A1 – HOUTEN A1       2 - 3   (2–2)

Oefenwedstrijd

Na een week vol wind en regen, was het deze zaterdag wederom goed voetbalweer. Ondanks dat er dit kalender jaar voor beiden teams geen competitie meer op het programma stond, werd er vandaag toch nog gevoetbald. De hoofdtrainers van beide teams hebben ‘opleiden’ hoog in het vaandel staan en al jaren goede contacten met elkaar en deze oefenwedstrijd was dan ook snel geregeld. Het doel van vandaag was om er met z’n allen een mooie dag van te maken om de eerste seizoenshelft leuk af te sluiten en ook vooral de spelers die de afgelopen tijd minder speelminuten hebben gemaakt weer kansen te geven. Houten A1 komt uit in de 2e divisie A en DVS’33 A1 komt uit in de 3e divisie A. Overigens waren bij beide teams ook wel wat spelers om uiteenlopende redenen niet beschikbaar, maar dat biedt zoals gezegd natuurlijk weer kansen voor anderen.

In het kader van de cursus TC-3 deed Jeffrey Kleijn vandaag de wedstrijdcoaching en begeleiding en hoofdtrainer Edwin Schotsman voorzag hem na afloop van feedback en feedforward (tips) zoals dat zo mooi heet.

In het begin van de wedstrijd gebeurde er al veel. In de 3e min moest Vinh-Dat al direct optreden in de achterhoede en in de 5e minuut ging er een kans voor DVS’33 voorbij wegens buitenspel. Hoofdtrainer Edwin besprak met de wisselspelers wat wedstrijdbeelden en vrijwel direct op datzelfde moment probeerde Roy Kruse de keeper van Houten, die ver uit zijn doel stond, te verslaan. Helaas lukte dit niet. Vervolgens kreeg DVS’33 twee goede cornerballen en kopten Walter Bossenbroek en Roy Kruse net naast of over en was het keeper Tom de Groot die een schot van Houten pareerde.

In de 18e minuut kwam DVS’33 op voorsprong. Steven Knijn trok door over links en legde de bal ongeveer 25 m vanaf het doel laag voor naar rechts waar de inlopende Roy Kruse beheerst kon scoren. Het was een mooi uitgespeelde aanval. In de 26e minuut word het vervolgens door diezelfde Steven 2-0, nadat hij de bal binnenschoot uit een cornerbal van Jop Heinen.

Na ongeveer een half uur spelen moest Yvar van de Kraats het veld verlaten na een hoofdbotsing met een speler van Houten. Yvar wist even niet meer waar hij was. Gelukkig kon verzorger Kenneth Kortstam hem oplappen en  Arjan van Engelenhoven begeleidde hem verder. Een nachtrust later gaat het gelukkig alweer een stuk beter met hem, laat Yvar persoonlijk weten in een onderhoud met de hoofdtrainer. Het uitvallen van Yvar was jammer, want het team draaide net lekker en nu moest er helaas met posities geschoven gaan worden, dat het spel niet ten goede kwam. Overigens werd er vandaag gesproken van het AH-duo centraal in de achterhoede. Yvar en Walter werken namelijk beiden in hun vrije tijd bij de Albert Heijn. De trainersstaf wilde graag deze twee spelers eens samen zien spelen en daarnaast kreeg Vinh-Dat aan de rechterkant mooi de gelegenheid om op te komen . Uiteraard levert de Albert Heijn hierdoor ook een fikse financiële bijdrage die binnen de fairplay regels past sprak trainer Edwin met een knipoog enkele supporters toe waarbij deze supporters zichtbaar niet meer bijkwamen van het lachen. Afijn.. nu weer over op de wedstrijd.. DVS’33 zakte ver weg in niveau en nog voor rust kwam Houten terug in de wedstrijd tot 2-2. Bizar en totaal onnodig en helaas nog voor rust moest ook Jelle Zeeboer vervangen worden met een lichte blessure.

Na rust begon DVS’33 gelukkig weer goed aan de wedstrijd. Een vlijmscherpe aanval over de linkerkant gaf Roy Groenevelt de bal voor en de inkomende Marc schoot de bal op doel, maar de bal spatte helaas op de paal uiteen.

Een foutje op het middenveld werd vrijwel daarna direct afgestraft en Houten leidde met 2-3.

DVS’33 creerde nog wel wat kansen. Een schot van Marc in de korte hoek werd gepakt door de keeper en Vinh-Dat schoot de bal net naast. Hierna werd het spel van beide ploegen zeer matig. Vlak voor tijd creerde DVS’33 nog ene grote kans. Roy Kruse wilde de bal over de keeper heen werken, maar zijn poging mislukte. Het eindsignaal klonk. De wedstrijd  werd gezamenlijk geëvalueerd en afgesloten.

Een korte conclusie is dat DVS’33 de tweede seizoenshelft alle mogelijkheden nog in eigen hand heeft om te handhaven in de 3e divisie. Belangrijk is dan zeker dat we een echt team blijven zoals we nu zijn, maar dat elke speler ook echt in zichzelf moet blijven investeren om een betere speler te worden. Dat is hard werken..werken en nogeens werken..ook als het even tegenzit.

Na afloop van de wedstrijd begon de derby DVS’33 1 – VVOG 1 en vrijwel de gehele A1 was aanwezig om DVS te steunen. Het was een mooie wedstrijd met goed voetbal van DVS en 3 punten (2-1 winst) en voor de jongens van A1 was dit vandaag een ideale gelegenheid om te ervaren wat het is om eventueel in de toekomst in het eerste van DVS’33 te spelen.

Ook bedanken we hierbij scheidsrechter Gerjan Danhof voor het fluiten van de oefenwedstrijd. Het was een speciaal weerzien met zijn voormalig trainer Edwin Schotsman (eind jaren negentig) en dat deed beiden zichtbaar goed. Het was een sportieve wedstrijd van en door iedereen.

Allen heel goede feestdagen toegewenst.

Zaterdag 10 januari 2015 start DVS’33 A1 de tweede seizoenshelft met een oefenwedstrijd thuis tegen Be Quick’28 A1 uit Zwolle.