29 november 2014 11:30

Celen, C.

Man off the Match:
Ramazan Leebeek.

Afgelopen zaterdag stond de streekderby tegen SDC Putten 2 op het programma. Een ploeg die eerder dit seizoen tijdens een oefenwedstrijd niet tot capituleren kon worden gedwongen. Een 2-2 gelijkspel was eind augustus de uitslag van de onderlinge confrontatie. Een zege diende te worden geboekt door de formatie van Martijn Kuis en Leo van Dijk wilde DVS het linker rijtje niet uit het oog verliezen.

Een blik op de ranglijst leerde dat de B-selectie ondanks een goede serie overwinningen zich dit seizoen ondanks het goede spel nog niet afdoende in punten heeft beloond. Een 12-tal punten uit de mogelijke 30 is namelijk minder dan waar tijdens de start van het seizoen op werd gerekend. Om aansluiting met de middenmoot te behouden dienden de drie punten ditmaal op het sportpark te worden gehouden.

Een overeenkomst met de vorige thuiswedstrijd en streekderby tegen VVOG was dat er wederom een plek centraal achterin was ingeruimd voor Brandon Karangwa. Hierdoor kon Roelof de Groot weer op het middenveld worden geposteerd, zodat de balans die tegen Excelsior ’31 soms ontbrak weer kon worden gewaarborgd. SDC Putten 2 is een team dat dit jaar dient te overleven in de reserve Hoofdklasse en waar DVS dan ook van dient te winnen. Met de eerdere ontmoeting nog in het achterhoofd was het duidelijk dat er vooral gebruik gemaakt diende te worden van de zijkanten om de gesloten linies van de tegenstander uit elkaar te spelen.

Ondanks de kou werd het merendeel van de geel-zwarte mouwen opgestroopt om in de kou te strijden tijdens deze altijd beladen derby. Al vanaf de eerste minuut waren de aanvallende intenties van DVS zichtbaar. In de 3e minuut leverde een inzet van Yordi Grovenstein net geen succes op. Zijn schot ging tegen de paal, waarna de rebound niet binnen kon worden gewerkt door Isa Kisiler vanwege attent verdedigen door een Puttenaar. Onachtzaamheid leidde in de 8e minuut tot een gele kaart voor Brandon die een tegenstander rond de middenlijn neerlegde om een uitbraak te voorkomen.

Het veelvuldige balbezit en de continue dreiging leidden in de 11e minuut tot de 1-0. Een lange bal van Roelof op de diepgaande Ramazan Leebeek werd verkeerd beoordeeld door de goalie van Putten. Waar hij een makkelijke interceptie op de rand van zijn doelgebied verwachtte, werd de bal vlak voor zijn neus goed meegenomen door Ramazan, waarna afronden in het lege doel een koud kunstje was. Een terechte voorsprong.

Ondanks de vroege voorsprong kreeg DVS een tegenslag te verwerken door het uitvallen van Dennis Sietsma, die zich bij een uiterste poging tot het binnenhouden van de bal blesseerde aan zijn knie. Ook de helende handen van verzorger Willem Huijer mochten niet baten, waarna hij in de 26e werd vervangen door de van een schorsing teruggekeerde Floris Groenewold.

Ondanks de voorsprong viel er geen reactie van Putten te bespeuren, waarna DVS vrolijk verder ging met creëren van kansen. Zo was er eerst een kans voor Ramazan na een individuele actie van Michael Musa. Daarna viel er een kans te noteren voor Isa. Zijn schot met links werd verwerkt tot corner. Vervolgens zagen de toeschouwers zelfs invaller Floris gevaar stichten. Na een prima aanvallende actie werd zijn eerste inzet geblokt, waarna de bal via de kluts weer voor zijn voeten viel. Zijn tweede inzet ging een meter naast.

In de 41e minuut werd er dan toch eindelijk een aanval doeltreffend afgerond. Het was Yordi die na een dubbele één-twee met Roelof en Ramazan de diepte in werd gestuurd. De twee tegenstanders die hem toen nog de weg naar de goal beletten werden het bos ingestuurd, waarna hij koelbloedig afrondde in de verre hoek. 2-0. Enkele minuten later mocht hij ook zijn tweede van de dag aantekenen. Een misverstand tussen twee Puttenaren na een lange bal van Roelof zorgde er voor dat Yordi de bal in bezit kreeg, waarna hij deze beheerst  binnen prikte bij de 1e paal voor een 3-0 ruststand.

De luide en charismatische Jan Betten vatte de eerste 45 minuten als volgt samen: “Doelmatig DVS troeft matig Putten af.” Waarvan akte.

Na de hervatting zagen de toeschouwers hoe Ramazan prachtig wegdraaide bij 2 tegenstanders, waarna deze tegen elkaar aan botsten. Dat deze aanval strandde in een schot in het zijnet door Musa mocht de pret op de tribune, veroorzaakt door het eerdere moment, niet drukken. Schoten van Yordi, na voorbereidend werk van Roelof, en Musa, na een combinatie met Ramazan, vonden het doel net niet. Deze kansen bleken voorbodes voor de prachtige 4-0. Linksback Floris zette een aanval op, waarna hij de bal na samenspel tussen Musa en Roelof weer in de loop mee kreeg. Zijn voorzet, die in één keer werd gegeven, werd door Ramazan tot assist gepromoveerd door een laag schot in de korte hoek na een prima loopactie.

Putten was murw gespeeld en lag als een geslagen bokser in de touwen terwijl het aanvalsgolf na aanvalsgolf over zich heen kreeg. Ook de gretige Job Kuipers en Mohamed Elsobky, die in de ploeg waren gekomen voor Roelof en Isa, droegen hier aan bij. Een corner van Peter van der Horst vond Ramazan, die van zijn hattrick werd afgehouden doordat een Puttenaar de bal voor de doellijn kon wegwerken. Een schot van Peter uit de 2e lijn trof enkele minuten later ook net geen doel.

In de 73e minuten viel dan toch de eerste en naar later zou blijken enige mogelijkheid van de wedstrijd te noteren. Het was de nr. 18 die na een steekbal alleen op de verkleumde keeper Paul Eppink mocht afgaan. Paul kwam zoals wel vaker als winnaar uit deze situatie door de bal te keren na het goed verkleinen van zijn doel. Twee minuten later lag de bal wederom aan de andere kant van het veld in het doel. Het was een vrije trap van Job die zonder beroering door Yordi en Milan van der Maaten bij de tweede paal binnenzeilde. 5-0.

Hierna mocht ook de lichtgeblesseerde Lars van Wetering nog zijn opwachting maken, hij kwam in het veld voor Yordi. De verwende toeschouwers zagen nog hoe Ramazan probeerde een vrije trap vanaf 25 meter á la Ronaldo binnen te schieten, zijn schot ging enkele meters naast. Het slotstuk was voor de bedrijvige Mo. Na een prima individuele actie en dito voorzet van Musa, wist hij voor zijn man te komen en de voorzet te verlengen richting de verre hoek. Zo werd de goalie van Putten voor de zesde keer verslagen en eindigde de wedstrijd in de veelzeggende eindstand 6-0.

Een uiterst contente en opmerkelijk rustige coach Martijn Kuis zag zo al zijn vooraf bedachte plannen tot uitvoering komen in het veld. Door deze overwinning wordt ook de aansluiting behouden met de middenmoot, welke bestaat uit de teams SVZW 2, Excelsior ’31 2 en AZSV 2. Hopelijk kunnen de twee competitiewedstrijden, tegen respectievelijk HHC Hardenberg 2 en VVOG 2, die resteren tot aan de winterstop ook worden omgezet in winst, zodat er een misschien een plek in het linker rijtje kan worden opgeëist. Aankomende zaterdag staat er een uitwedstrijd in Hardenberg op het programma. De aanvang van deze wedstrijd is 12:00 en er zal met een bus worden afgereisd naar het verre oosten van het land. Tot dan!