2 - 11

Lelystad '67 D4

D-pupillen, D3, Groep 12 3

10 september 2013 19:00

Met aan de ene kant een stralend blauwe lucht en aan de andere kant donkere wolken die traag dichterbij kwamen begon onze D3 het tweede bekerduel tegen SV Lelystad D4.

We begonnen de wedstrijd met Tom in de goal, in de verdediging Jelle, Coen, Tim, Daniel. Op het middenveld speelden Mats, Kasim, Jordan, Peter en voor stonden Vincent, Luka, Mees en Ruben te spelen. Koen met een K moest noodgedwongen aan de kant blijven vanwege zijn knie, maar ook hij was in wedstrijdtenue erbij. U zal denken, dat zijn er wel erg veel op het veld, maar er stonden er steeds twee reserve die door Herman in toom werden gehouden.

Gelijk wordt duidelijk dat de D3 een erg sterke tegenstander treft en voordat we goed en wel wakker zijn, staat het na 6 minuten 0-3 op het scorebord. De mannen uit Lelystad blijken goede dribbelaars en ook enkele jongens met een sterk schot in huis te hebben.

Gelukkig dat onze verdediging zich onder aanvoering van onze aanvoerder Jelle kranig verweerde. In de wijde omgeving waren zijn aanwijzingen te horen, waardoor Koen, Daniel en Tim veel ballen op tijd onderschepten en niet opgaven. Ook zagen we direct dat we voor de competitie met Tom een geweldige keeper in de goal hebben die enkele spectaculaire reddingen verrichtte. Toch konden we niet verhinderen dat we in de rust met 0-6 de kleedkamer ingingen.

Het middenveld rende zich rot van achteren naar voren en weer terug. Mats en Jordan hielden zich geweldig op het voor hun nog grote veld en met Kasim, Peter maakten we het de oprukkende mannen van Lelystad lastig. Soms counterden we en hoopten we op een tegengoal. In de eerste helft kwam Ruben en Mees een paar keer gevaarlijk dichtbij de achterlijn om voor te zetten en stonden Luka en Vincent al klaar om het laatste tikkie te geven. In de tweede helft kwam het ook tot een counter en stormde Peter naar voren en werd hij de eerste keer nog gestopt, maar kon hij in de volgende aanval strak inschieten en hadden de verdedigers en de doelman van Lelystad het nakijken. 1-8. Gelukkig de eer was gered.

Daarna liep Lelystad nog uit naar 1-11, maar bleven alle spelers vechten en doorzetten, wat zorgde voor nog een paar sterke counters, waarbij Jordan en Vincent nog een doelkans kregen. Uiteindelijk was het opnieuw Peter die de bal achter de doelman van Lelystad prikte. Het laatste doelpunt was echter voor de bezoekers die met een schot a la van Persie (1-0 tegen Andorra) de eindstand bracht op 2-12.

In de tweede helft van de wedstrijd gingen sommige spelers nog op aanwijzing van Rob op andere plekken spelen, zodat hij goed kan zien waar de sterke punten van iedereen liggen en het sterkste elftal voor de competitie kan brouwen.

Ondanks dat het uiteindelijk 2-12 werd gingen de spelers, de trainers en de ouders met een goed gevoel naar huis en hebben zin om strakjes met de competitie te beginnen.